Dodaj do ulubionych

Rząd: Bezrobocie na koniec 2007 spadnie do 13 p...

IP: *.daminet.pl 27.03.07, 16:49
A ja nie chcę iść do pracy. Mam 27 lat, dwa studia za sobą i wolę zostać w
domu niż być czyimś niewolnikiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: lolik Re: Rząd: Bezrobocie na koniec 2007 spadnie do 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:53
      a co jak komornik zabierze Ci dom?? :P
      • Gość: Oliveira Zagadka matematyczna IP: *.adsl.xs4all.nl 28.03.07, 00:56
        Ile milionów Polaków musi wyjechać za granicę, aby spełniły się plany
        buraczano-kartoflano-końskiej koalicji?
    • blendyks Za granicą będzie wtedy ponad 2 miliony Polaków 27.03.07, 16:53
      Gdyby wrócili to bezrobocie wynosiłoby 25%.
      • Gość: Infolinia Re: Za granicą będzie wtedy ponad 2 miliony Polak IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 27.03.07, 17:36
        Trzeba podnieść podatki, zwiększyć ZUS i bardziej skomplikować prawo - ludzie
        będą szybciej wyjeżdżali - bezrobocie spadnie pewnie poniżej 10%.
      • Gość: gawron Wystarczy, ze Balcerowicz wroci i bezrobocie IP: *.81-166-45.customer.lyse.net 27.03.07, 21:43
        znow ladie wzrosnie! To co zrobia te twoje dwa miliony jeden Balcerowicz potrafi
        zrobic! To jest gosc!
        • mariuszdd Wskaźnik zatrudnienia == 50 % 27.03.07, 21:49
          A reszta
          żyje z majątku ? Hm głupio robić w tej Polsce .Hrabiowie ,lordy wokół !
    • swoboda_t Rząd: Bezrobocie na koniec 2007 spadnie do 13 p.. 27.03.07, 17:05
      "Chodzi o ułatwianie przedsiębiorcom dostępu do specjalistycznej pomocy
      doradczej i informacji biznesowej, a także udzielanie kredytów
      technologicznych, dzięki którym będzie można zwiększyć innowacyjność i
      konkurencyjność firm"
      Bleblebleee. Dużo słów mało treści. Problemem są skomplikowane, zmienne i
      nieprzyjazne prawo, uznaniowośc urzędników, wysokie koszty pracy (ZUS!!),
      niewydolne i niegodne zaufania sądownictwo, zapóźnienia infrastrukturalne itp.
      bariery dla DG. Zamiast załatwienia tych spraw można jednak powołać
      jakiś "komitet d/s informatyzacji", "rządowy ośrodek doradztwa biznesowego" i
      już można się przed ciemnotą pochwalić, a przy okazji załatwić pracę kolegom z
      partii.
    • henryk_zastawa Rząd: Bezrobocie na koniec 2007 spadnie do 13 p.. 27.03.07, 17:05
      Marzenia, marzenia, te duze i te malutkie..... kiedys ktos spiewal.
      Przeciez wiekszosc "spadku bezrobocia" jest wywolana migracja ludzi na zachod w
      poszukiwaniu pracy.
      PiS oczywiscie pod koniec roku oglosi wyniki swojej fantastycznej dzialalnosci
      na rzecz walki z bezrobociem, aby tepi ludzie mysleli ze jest lepiej.
      (Oczywiscie ta wersja zaklada ze ten rzad wytrwa do konca roku, ale wiadomo jak
      to moze byc...)
      • Gość: Pio wytrwa, wytrwa, niestety IP: *.plock.mm.pl 27.03.07, 17:17
        rząd juz pokazał, że jest w stanie zrobić wszystko, w imię naprawy państwa;
        ze wszystkimi się politycznie przytulą, żeby żyło nam sie lepiej :)

te zapowiedzi spadku bezrobocia powstały zapewne na podstawie jakichś badań na
        temat wzrostu emigracji zarobkowej :)

chciałbym się mylić, ale wystarczy że każdy z nas rozejrzy się wokół siebie i
        policzy znajomych którzy niedawno byli w Polsce, a dzisiaj już w Irlandii, Wlk.
        Brytanii, Danii, Norwegii, gdziekolwiek, bo wszędzie lepiej;

mam kumpla w kotlinie kłodzkiej i tam większośc woli dojeżdżac do pracy w
        Czechach niż pracować w Polsce (nawet jesli ta praca jest, ale w Czechach za to
        samo dostają 2 x więcej)

ale u nas są świątynie za pieniądze które rząd nam zapie..ł z emerytur (bo
        przecież i tak Polacy dostają za wysokie), nie będziemy mieć też świerszczyków
        w kioskach, i geje nie będą uczyli w szkole, i 1000zł berecikowego każdy
        dostanie, raport z likwidacji WSI jest...
        czego wy ku.. chcecie? :)

to jest przeciez najważniejsze - a nie tam przedsiębiorcy, prawo podatkowe,
        drogi...

nie żartujcie
    • Gość: DAS Rząd: Bezrobocie na koniec 2007 spadnie do 13 p.. IP: 194.146.250.* 27.03.07, 17:12
      WIDAC JAK MAŁO AMBITNY JEST TEN RZAD WIADOMOM ZE BEZROBOCIE ZEJDZIE DO 13% JUZ
      PRAWIE TYLE JEST TU CHODZI O TO ZEBY ZESZŁO PONIZEJ 10%-TAKIE TRZEBA SOBIE
      STAWIAC CELE
      • Gość: Melo Tak szybko ma spasc? IP: *.unizh.ch 27.03.07, 17:29
        Do ponizej 10% powinno spasc bezrobocie w ciagu kilku miesiecy? Moze PO albo
        SLD moga tego dokonac? Kiedy SLD rzadzilo, to bezrobocie wzroslo do ponad 20%!!!
        • Gość: karol Połączenia lotnicze z Anglią będą częstsze. IP: *.bredband.comhem.se 27.03.07, 18:38
          Ciekawe kto będzie pracował na emerytury pozostałej w Polsce mniejszości.
        • Gość: swoboda_t Re: Tak szybko ma spasc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 20:07
          Ogromne bezrobocie pozostało po rządzie AWS, z którego wprost wywodzi się PiS.
          Pomijam już na ile był za nie odpowiedzialny, upraszczam. Nie rozumiesz sensu
          powyższej wypowiedzi - bezrobocie spadnie do 13% i tak i tak, choćby ten rząd
          nic nie zrobił (czyli robił mniej więcej to co do tej pory). Jest koniunktura,
          duża emigracja zwalniająca miejsca pracy w PL. Gdyby rzad chciał i miał pomysł
          na to co zrobić, powinien wyznaczyć sobie zmbitniejszy cel, powiedzmy 10% za 18
          miesięcy. Ale do realizacji takiego celu musieliby coś potrafić...
    • palestina1 Rząd: Bezrobocie na koniec 2007 spadnie do 13 p.. 27.03.07, 17:19
      mozna zakładać że wyjedzie więcej
    • Gość: Rumcajs Tak, bo urzędy pracy zrobią remanent IP: *.net-serwis.pl 27.03.07, 17:53
      i powykreślają tych bezrobotnych, którzy harując w UE juz dawno bezrobotnymi nie są. Nie zdziwie się, jesli tym sposobem bezrobocie spadnie do 10 %, co zresztą i tak byłoby wartością zawyzona w stosunku do realnego bezrobocia w Polsce.
    • Gość: pykaczu Widocznie coraz wiecej ludzi wyjezdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 17:58
      za granice
    • barnabiszon Re: Rząd: Bezrobocie na koniec 2007 spadnie do 13 27.03.07, 18:07
      Jeżeli jest tak dobrze to dlaczego ja nie znalazłem jeszcze pracy? Nikt nie
      odpowiada na składane aplikacje, nie zaprasza na rozmowy. Dodatkowo mnie dziwi
      że jest jeszcze kilka innych osób w podobnej sytuacji, spotykamy się w Klubie
      Pracy. Ja posiadam doświadczenie w pracy biurowej, certyfikat kasjera
      walutowego oraz ukończyłem bankowość, znam podstawy księgowości. Mam też 26 lat
      zawodowej praktyki w zaopatrzeniu i banku, mieszkam w Warszawie. To gdzie i
      kiedy spotkamy sie by podpisać umowę ? Nie mam wygórowanych wymagań : 8 godzin
      dobrze zorganizowanej pracy za 75% średniej warszawskiej.
    • Gość: stasi1 według tego projektu to rząd jednak nic nie zrobi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 18:18
      aby jednak to bezrobocie spadło! Zda się trylko na łaskę rynku że jednak ci
      ludzie gdzieś znajda sobie pracę, choćbyy zagranicą
    • Gość: Me Re: Rząd: Bezrobocie na koniec 2007 spadnie do 13 IP: 195.194.8.* 27.03.07, 18:19
      niedlugo niemcy sie otworza i reszta bezrobotnych wyjedzie.dla niektorych uk to
      troche za daleko ale niemcy w sam raz :-)
      • Gość: maya2000 bezrobocie w polsce max 3-4 % IP: *.adsl.alicedsl.de 27.03.07, 18:37
        Gość portalu: Me napisał(a):
        > Jeżeli jest tak dobrze to dlaczego ja nie znalazłem jeszcze pracy? Nikt nie
        > odpowiada na składane aplikacje, nie zaprasza na rozmowy. Dodatkowo mnie dziwi
        > że jest jeszcze kilka innych osób w podobnej sytuacji, spotykamy się w Klubie
        > Pracy.

najprawdopodobniej nie umiecie sie "sprzedac"
        wywrzec zainteresowania u pracodawcy,

prawdziwe bezrobocie w polsce od kilku lat to nie wiecej jak 3-4%
        reszta pracuje na czarno i zarejestrowana jest jako bezrobotni
        bo pracy jest w brod,
        jak komus zarobki nie odpowadaja to niech wyjezdza
        na calym swiecie mlodzi wyjezdzaja , z usa z niemiec z uk do innych krajow

co ma kaczynski do tego?
        po hu.. na jego plujecie?
        co za roznica kto rzadzi jeden pies ,jak bedzie tusk to bedziecie zarabiac 3x tyle?
        glupie barany

jakby rzadzila merkel czy zak chirac -to bylo by to samo

bo polak to zlodziej i kombinator wszystko rozkradnie , zakombinuje zeby nie
        zaplacic zeby ukrasc - gdyby nie to to byloby w pl juz dawno lepiej niz w
        reichu, bo oni sa bardzo malo wydajni

do roboty smierdzace lenie

• Gość: r0b0l Re: bezrobocie w polsce max 3-4 % IP: *.e-wro.net.pl 27.03.07, 20:42
          przyjedź tutaj, pracy faktycznie w bród, problem tylko w tym że jak zarobisz równowartość 200-250 euro miesięcznie ( zdecydowana większoć tyle zarabia ) i zapłacisz za mieszkanie i coś zjesz to nic nie zostanie.

to i wielu siedzi na dziadowskim zasiłku i kombinuje bo ma prawie tyle samo a często więcej niż za tzw uczciwą pracę

winę za to niestety ponoszą rządzący tym krajem bo dodatkowe obciążenia i koszty pracy rosną, socjal sie rozwija na potęgę a coraz mniej ludzi utrzymuje ten bałagan. Podobnie bylo za komuny: debile rządzili, marnotrawstwo kwitło, być zlodziejem i okradać państwo znaczyło być patriotą i tak zostalo. I to się nie zmieni dopóki nieroby będa utrzymywane przez komunistów z SLD czy innego PIS kosztem normalnie pracujących ( z ich podatków, składek ZUS, rentowych, emerytalnych, zdrowotnych i wszelkich akcyz

• Gość: Pio spie..j stąd faszystowska dziwko IP: *.plock.mm.pl 27.03.07, 21:59
          .
        • mariuszdd Re: bezrobocie w polsce max 3-4 % 27.03.07, 22:09
          > co ma kaczynski do tego?
          > po hu.. na jego plujecie?
          > co za roznica kto rzadzi jeden pies ,jak bedzie tusk to bedziecie zarabiac 3x t
          > yle?
          > glupie barany

Gdyby Tusk wygrał ,Bochniarzowa chodziłaby w złotych sukienkach
    • Gość: zz Pytanie: Czy "obywatele" państwa nienależącego IP: *.knc.pl 27.03.07, 18:52
      do Unii Europejskiej - Watykanu, mają pozwolenia na pracę w Polsce?
    • Gość: meg bezrobocie spadnie bo jeszcze wiecej ludzi wyjedzi IP: *.UCHSC.EDU 27.03.07, 19:18
      Z pomyslami naszego rzadu to ja sie nie dziwie ze bezrobocie spadnie hahahaha
      jeszcze wiecej osob zacznie wyjezdzac byle tylko pod tymi rzadami nie byc i to
      bedzie ten spadek bezrobocia :)))
    • Gość: ralkom Re: Rząd: Bezrobocie na koniec 2007 spadnie do 13 IP: *.icpnet.pl 27.03.07, 20:05
      Ja też
    • Gość: r0b0l spadnie jak wyjedzie kolejnych kilka milionów IP: *.e-wro.net.pl 27.03.07, 20:24
      abo i nie bo ile narodu nie wyjedzie to poziom bezrobocia stoi albo minimalnie wzrasta
      Nie licze tych którzy siedzą zawodowo na zasiłkach, wyjeżdżają na 2-3 miesiące do najtańszej roboty i wracają po zapomogi.
      Najwartościowsi dawno się wypięli na Rp i albo nigdy nie rejestrowali albo też nigdy się nie zarejestrują ponownie , ci którzy zamienili podle płatną prace w kraju na lepszą za granicą ponoć zwolnili miejsca dla bezrobotnych

propaganda sukcesu jak za PRL, niedługo 4 RP znów stanie się jedną z 10 potęg świata
      ;)))))))))))))))))
    • Gość: kaj Rząd: Bezrobocie na koniec 2007 spadnie do 13 p.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 20:34
      uruchomcie wiecej połaczen do Anglii i Irlandi zniescie wizy do USA a
      bezrobocie napewno spadnie
    • jorge.martinez Nie chcę się czepiać ale mamy już prawie kwiecień 27.03.07, 20:36
      <<Rząd przyjął w tym celu we wtorek "Krajowy plan działań na rzecz zatrudnienia
      na 2007 rok">>
    • jorge.martinez A który rząd nie chce? 27.03.07, 20:38
      "Rząd chce też poprawić funkcjonowanie urzędów pracy, lepiej informować o rynku
      pracy, aktywizować bezrobotnych i zagrożonych wykluczeniem społecznym, wspierać
      niepełnosprawnych poszukujących pracy i promować elastyczne formy zatrudnienia i
      organizacji pracy."
    • Gość: andy Rząd: Bezrobocie na koniec 2007 spadnie do 13 p.. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.03.07, 21:12
      Gdzie tu bezrobocie dac zasilki to na pewno sie zmniejszy.
    • Gość: Jedrzej Rząd: Bezrobocie na koniec 2007 spadnie do 13 p.. IP: *.centertel.pl 27.03.07, 22:02
      Po zniesieniu wiz do USA z poczatkiem grudnia.
      • Gość: dobiczek Re: Rząd: Bezrobocie na koniec 2007 spadnie do 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 23:03
        75 % tego ortykulu oswiecone jest pomocy dla pracodawcow. Nie za duzo ?
    • Gość: - Kolejny milion wyjedzie - fajnie :) IP: *.acn.waw.pl 27.03.07, 23:50
    • Gość: sceptyk Osiągnąć taki spadek można tylko przez masową IP: *.tpnet.pl 28.03.07, 00:10
      emigrację, bo w masowe tworzenie miejsc pracy na miejscu nikt chyba nie wierzy.
    • Gość: bogdan zalewski Rząd: Bezrobocie na koniec 2007 spadnie do 13 p.. IP: *.nwrknj.east.verizon.net 28.03.07, 00:39
      rzad przewiduje ze jeszcze tyle wyjedzie z Polski?
    • amanasunta53 To jednak te wizy do USA zniosą.Prognoza ostrożna 28.03.07, 00:43
      Jak wszyscy wyjadą to bezrobocia nie będzie.A moze nie będzie niczego ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka