Gość: kami IP: 62.233.164.* 23.05.07, 11:41 Jedno źdźbło trawy i tyle krzyku? Czy to nie jest chory kraj? www.fototel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola-kropek co za bzdury.... 23.05.07, 17:25 zubrowke z "prawdziwa trawa" mozan dostac w stanach bez problemu. w kazdym troche lepiej zaopatrzonym likierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żubr Re: co za bzdury.... IP: *.astral.lodz.pl 23.05.07, 17:31 Ale jesteś pewna że jest to "prawdziwa" i oryginalna Żubrówka? Ja w 2000 roku w Chicago kupiłem Żubrówkę i była to podróbka. Miała trawkę, ale w smaku to nie była Żubrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sq Re: co za bzdury.... IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 23.05.07, 17:35 nie zapominaj ze stany skladaja sie z paru "panstw".. kup mi legalnie zubrowke w Texasie a postawie Ci cala skrzynke.. Nawet jak mi ja shipping'uja z innych stanow to Transmittal jest na cos zupelnie innego, gdyz "owo zdzblo" jest tu nie le gal ne.. a czy to ma sens czy nie, czy to dobrze czy nie.. to nie dyskutuje.. bo to oczywiste.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mister X Re: Żubrówka trafi do Ameryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 17:26 USA to najbardziej chory kraj świata. Nie od dziś to wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z caraibean Re: Mister X IP: *.socal.res.rr.com 23.05.07, 17:51 wiemy to, wiemy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bizon Żubrówka jest juz w Ameryce od conajmniej 10-lat!! IP: 66.194.193.* 23.05.07, 18:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3nyc W Nowym Jorku już jest IP: 209.208.236.* 23.05.07, 18:50 Dziennikarz nie sprawdził stanu faktycznego i zawierzył PR-owcom firmy. No chyba, że to sponsorowany artykuł na zamówienie. To nieprawda, że w USA nie ma Bison Vodki. Jest, rozlewa ją polonijny biznesmen z Nowego Jorku imieniem ADAM BĄK. Wiem, bo piłem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Kumaryna jest trująca, ale etanol już nie... IP: *.e-wro.net.pl 23.05.07, 19:10 Kumaryna jest trująca, ale etanol już nie... ot logika. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Żubrówka (trawa) bywa dodawana do 23.05.07, 20:37 wędlin oraz dań mięsnych np. pieczenie. W przyszłości może stać się składnikiem pizzy, kebaba czy chilly con carne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żubr BISON VODKA? IP: 83.238.180.* 23.05.07, 21:42 Bison Vodka? Czy francuskie winnice spolszczają nazwy swoich win, żeby wejść na polski rynek? A może jednak twardo stoją przy swoim języku czyniąc jego brzmienie swoistą marką, do której inni chcą nawiązać nazywając swoje produkty z francuska? Na krótką metę Polacy więcej zarobią na "bison", bo nazwa ich produktu będzie dla Amerykanów swojska, ale na długą metę pozostaną markami tandetnymi bez klasy i renomy, i będą mieli problemy utrzymać się na rynku. Polska powinna dbać o polski język tak samo jak o swoje produkty. Trzeba najpierw skończyć z przesądem, że polski język jest trudny i nie warto zawracać nim nikomu głowy. Dalej powinny zniknąć hasła w polskich mediach typu: "zrobione po polsku, czyli byle jak". Jeśli nie zideowego powodu, nie z serca, to choćby z pragmatyzmu. Lepiej dla mnie, gdy w rozmowie ze mną Anglik stara się mówić po polsku, niż ja po angielsku. To ja wtedy tworzę dyktando. Odpowiedz Link Zgłoś