Dodaj do ulubionych

Żubrówka trafi do Ameryki 

IP: 62.233.164.* 23.05.07, 11:41
Jedno źdźbło trawy i tyle krzyku? Czy to nie jest chory kraj?

www.fototel.pl/
Obserwuj wątek
    • jola-kropek co za bzdury.... 23.05.07, 17:25
      zubrowke z "prawdziwa trawa" mozan dostac w stanach bez problemu. w kazdym
      troche lepiej zaopatrzonym likierze.
      • Gość: Żubr Re: co za bzdury.... IP: *.astral.lodz.pl 23.05.07, 17:31
        Ale jesteś pewna że jest to "prawdziwa" i oryginalna Żubrówka? Ja w 2000 roku w
        Chicago kupiłem Żubrówkę i była to podróbka. Miała trawkę, ale w smaku to nie
        była Żubrówka.
        • tetlian Re: co za bzdury.... 23.05.07, 20:16
          A mnie już nic nie zdziwi.
      • Gość: sq Re: co za bzdury.... IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 23.05.07, 17:35
        nie zapominaj ze stany skladaja sie z paru "panstw".. kup mi legalnie
        zubrowke w Texasie a postawie Ci cala skrzynke.. Nawet jak mi ja shipping'uja z
        innych stanow to Transmittal jest na cos zupelnie innego, gdyz "owo zdzblo"
        jest tu nie le gal ne.. a czy to ma sens czy nie, czy to dobrze czy nie.. to
        nie dyskutuje.. bo to oczywiste..
    • Gość: Mister X Re: Żubrówka trafi do Ameryki  IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 17:26
      USA to najbardziej chory kraj świata. Nie od dziś to wiadomo.
      • Gość: gosc z caraibean Re: Mister X IP: *.socal.res.rr.com 23.05.07, 17:51
        wiemy to, wiemy .
        • extrafresh Re: Mister X 23.05.07, 17:52

portoryki i lomzyki to zakala ameryki!
    • Gość: Bizon Żubrówka jest juz w Ameryce od conajmniej 10-lat!! IP: 66.194.193.* 23.05.07, 18:22
    • Gość: 3nyc W Nowym Jorku już jest IP: 209.208.236.* 23.05.07, 18:50
      Dziennikarz nie sprawdził stanu faktycznego i zawierzył PR-owcom firmy. No chyba, że to sponsorowany
      artykuł na zamówienie. To nieprawda, że w USA nie ma Bison Vodki. Jest, rozlewa ją polonijny biznesmen
      z Nowego Jorku imieniem ADAM BĄK. Wiem, bo piłem. Pozdrawiam.

• Gość: ZiomisławPaliblant Kumaryna jest trująca, ale etanol już nie... IP: *.e-wro.net.pl 23.05.07, 19:10
      Kumaryna jest trująca, ale etanol już nie... ot logika.
    • zigzaur Żubrówka (trawa) bywa dodawana do 23.05.07, 20:37
      wędlin oraz dań mięsnych np. pieczenie. W przyszłości może stać się składnikiem
      pizzy, kebaba czy chilly con carne.
    • Gość: żubr BISON VODKA? IP: 83.238.180.* 23.05.07, 21:42
      Bison Vodka? Czy francuskie winnice spolszczają nazwy swoich win, żeby wejść na
      polski rynek? A może jednak twardo stoją przy swoim języku czyniąc jego
      brzmienie swoistą marką, do której inni chcą nawiązać nazywając swoje produkty
      z francuska? Na krótką metę Polacy więcej zarobią na "bison", bo nazwa ich
      produktu będzie dla Amerykanów swojska, ale na długą metę pozostaną markami
      tandetnymi bez klasy i renomy, i będą mieli problemy utrzymać się na rynku.
      Polska powinna dbać o polski język tak samo jak o swoje produkty. Trzeba
      najpierw skończyć z przesądem, że polski język jest trudny i nie warto zawracać
      nim nikomu głowy. Dalej powinny zniknąć hasła w polskich mediach
      typu: "zrobione po polsku, czyli byle jak". Jeśli nie zideowego powodu, nie z
      serca, to choćby z pragmatyzmu. Lepiej dla mnie, gdy w rozmowie ze mną Anglik
      stara się mówić po polsku, niż ja po angielsku. To ja wtedy tworzę dyktando.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka