Gość: muniek IP: *.acn.waw.pl 08.07.03, 21:54 Miller, powołaj jakiegoś 19-latka teraz!!! A co? A może swojego syna?! O, dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: Premier odwołał wiceministra Krzysztofa Helle 08.07.03, 21:56 Miller to ma ciężkie życie, znowu zamiast rządzić będzie musiał łapankę robić. Czy on w ogóle kiedykolwiek pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erad Re: Premier odwołał wiceministra Krzysztofa Helle IP: *.socantel.net 09.07.03, 07:25 kataryna.kataryna napisała: > Miller to ma ciężkie życie, znowu zamiast rządzić będzie musiał > łapankę robić. Czy on w ogóle kiedykolwiek pracuje? ................................................................ . Lepiej żeby nie pracował, bo obecnie czyni nas izraelskimi lennikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginger Re: Premier odwołał wiceministra Krzysztofa Helle IP: *.acn.pl 08.07.03, 22:57 To ciekawostka ze nawet archidiecezjalne wydawnictwo posluzylo do prania brudnych pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyk Re: Premier odwołał wiceministra Krzysztofa Helle IP: *.mpipks-dresden.mpg.de 08.07.03, 23:16 znam go ze studiow byl szefem nzs-u na fizyce a teraz sie sprzedal czerwonym i czarnym szmata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geofizyk Re: Premier odwołał wiceministra Krzysztofa Helle IP: *.polbox.pl 09.07.03, 00:55 Gość portalu: Fizyk napisał(a): > znam go ze studiow > > byl szefem nzs-u na fizyce > > a teraz sie sprzedal czerwonym i czarnym > > szmata A ty sie sprzedales szkopom. :) To byl dosc dobry fachowiec, ktory mial dobre pomysly i potrafil je dobrze sprzedac. Niestety jako fizyk nie mogl byc blyskotliwym managerem (a same ambicje nie wystarcza). Najdluzej sie utrzymal jako urzednik, szkoda ze nie rozpirzyl w zarodku rodzacego sie monopolu tpsy w dziedzinie dostepu do internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roko Re: Premier powinien sam sie odwolac!!! IP: *.proxy.aol.com 08.07.03, 23:30 Ta mafia SLD juz tonie w swoich g.....Juz nie moze z niej wyjsc, bo wszyscy kradna.Nie ma pozadnej osoby w SLD.Wszyscy sa zlodzieje.Ta mafia SLd wykonczy kraj.I nastepni przyjda i benda musieli budowac od poczatku.Dlaczego nikt nie rozliczy Millera i jego bandy????Czyzby sady w Polsce nie dzialaly.Mafia SLd jest ponad prawem i nik im nic nie zrobi.Tylko ciemny i glupi narod na nich glosowal.Teraz chyba nikt nie bedzie glosowal.Precz z banda MIllera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: Premier powinien sam sie odwolac!!! IP: 165.119.175.* 11.07.03, 09:07 Gość portalu: roko napisał(a): > Tylko ciemny i glupi narod na nich glosowal. "Ciemny i głupi naród" chodzi do kościoła i głosuje tak jak pleban każe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal to chyba TEN Heller IP: *.icm.edu.pl / 192.168.1.* 09.07.03, 04:03 Pomijając wszystkie aspekty działalności w rządzie - to pewnie jest ten Heller, który wraz Rafałem Pietrakiem uruchomił połączenie Polski z Internetem latem 91 r. Szkoda, że tego osiągnięcia zabrakło w notce biograficznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: to chyba TEN Heller IP: *.crowley.pl 09.07.03, 10:57 Tak - to ten sam gość. Gość portalu: Rafal napisał(a): > Pomijając wszystkie aspekty działalności w rządzie - to pewnie jest ten Heller, > który wraz Rafałem Pietrakiem uruchomił połączenie Polski z Internetem latem 9 > 1 r. Szkoda, że tego osiągnięcia zabrakło w notce biograficznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były współpracowni Re: to chyba TEN Heller IP: *.cyf-kr.edu.pl 09.07.03, 12:02 Gość portalu: Rafal napisał(a): > Pomijając wszystkie aspekty działalności w rządzie - to pewnie jest ten Heller, > który wraz Rafałem Pietrakiem uruchomił połączenie Polski z Internetem latem 9 > 1 r. Szkoda, że tego osiągnięcia zabrakło w notce biograficznej. Tak. To bez wątpienia ten Krzysztof Heller. Wspólpracowałem z nim w tym okresie bardzo blisko. Jest bardzo dobrym fachowcem, niezwykle rzeczowy i błyskotliwy. Czuło się, że to człowiek dużego formatu. Pamiętam, że był bardzo uczynny wobec uczestków konferencji, na których miałem przyjemność z nim być. Wtedy dostęp do Internetu nie był taki prosty jak dzisiaj. Nikomu nie odmawiał pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erad Re: Premier odwołał wiceministra Krzysztofa Helle IP: *.socantel.net 09.07.03, 07:18 Dlaczego wszędzie na najwyższych i wysokićh stanowiskach nie ma pawdziwych i sprawdzonych synów i córek Narodu Polskiego, ktorzy zadbali by o dobro Polski? Czy do uporządkowania takiego stanu trzeba pospolitego ruszenia? W chwili obecnej już nie ma innego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che Re: Premier odwołał wiceministra Krzysztofa Helle IP: 212.69.77.* 09.07.03, 13:41 ...bo większość, jak to nazwałeś "córek i synów PRAWDZIWYCH" to lenie, patałachy i dyletanci...właśnie pospolite ruszenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe czas pozamiatac w ELEKTRIMIE I ELNECIE IP: *.mod.tl.pl 09.07.03, 07:45 Musiało do tego dojsc, patrzac na to co sie dzieje e ELEKTRIMIE i EL-Necie. Zresztą w tych firmach nie ma juz fachowców, bo ich zwolnili w ostatnich 2 latach . zostali tylko amatorzy do wyprzedawania majątku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Premier odwołał wiceministra Krzysztofa Helle IP: 126.17.61.* 09.07.03, 08:42 Pracowałam z Hellerem w Erze. Pomysły miał niezłe i w sumie w porządku człowiek, ale żeby od razu prać pieniądze. A może to nagonka na niego. Z obecnym rządzie to nic nie wiadomo, tacy sobie chłopcy w krótkich majtkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babooo Pozdrowienia IP: 212.69.77.* 09.07.03, 09:40 jeden z najlepszych fachowców w rządzie, facet z klasą - naprawdę wielka szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Heller IP: *.crowley.pl 09.07.03, 10:59 Heller to w sumie fajny gość, tylko trochę za miękki i za uczciwy jak na ministra. M. Gość portalu: Dorota napisał(a): > Pracowałam z Hellerem w Erze. Pomysły miał niezłe i w sumie w porządku > człowiek, ale żeby od razu prać pieniądze. A może to nagonka na niego. Z > obecnym rządzie to nic nie wiadomo, tacy sobie chłopcy w krótkich majtkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksaki A może od razu odwołac wszystkich... IP: *.mim.pcz.czest.pl 09.07.03, 09:13 po co robić to pojedyńczo, można od razu ciach, a nie bawić się. ostatniop duzo tego odwoływania. na dobre to nie wychodzi, zwłaszcza takiemy resortowi. a tak w ogóle, to jak tych ludzi się w końcu dobiera? ktoś ich sprawdza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz pozdrowienia IP: *.tpi.pl 09.07.03, 09:28 trzymaj sie Krzysztof. szkoda fachowcow na millera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: pozdrowienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.03, 10:36 Gość portalu: zzzz napisał(a): > trzymaj sie Krzysztof. szkoda fachowcow na millera! Połowa wypowiedzi to ludzie "Towarzystwa Leśnych Dziadków"? Klepię się po plecach a echo zatacza kółko po Polsce. W jakim społeczeństwie przyszło żyć ludziom tzw. „spoza układów”? Czy normalność to już frajerstwo, czy kalectwo! Po anonsach prasowych, z kilku minionych miesięcy, szukałem w pamięci urzędnika państwowego, który nie sugerowałby mi poprzez utrudnianie procedur, opłacenia go. Nie znalazłem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Premier odwołał wiceministra Krzysztofa Helle IP: popeye:* / 172.16.3.* 10.07.03, 08:12 Poznalam Krzysztofa i jego rodzine w 1988 roku we Wloszech kiegy przebywal tam dwa lata na specjalnym stypendium w Triescie w Centrum Fizyki Zaawansowanej kierowanym przez Nobliste Dr Salama.. Bede go miala zaszczyt goscic wraz z rodzina w lecie tego roku na slubie mojej corki w Duino we Wloszech. Na slub mojej corki zaprosilam jedynie osoby ktore darzymy najwieksza sympatia i szacunkiem. I do nich wlascie nalezy Krzysztof Heller. Poznalam go jako blyskotliwego syptatycznego, skromnego i niezwykle uczynnego czlowieka wiele lat temu. Takim pozastal przez te wszystkie lata. Nie mieszkam w Polsce od 1975 roku. Przez ten okres mieszkalismy razem z moim mezem w kilku krajach zawsze pracujac w szkolnictwie i w scislym kontakcie z Miedzynarodowa Matura (International Baccalaureate).. Nie bardzo sie znam na polityce nie wiem czy fakty napisana w artykule gazety sa prawdziwe czy nie. Chcialabym tylko powiedziec ze w moim dosyc ciekawym zyciu gdzie mialam przyjemnosc poznac wiele osob z kregu roznych kultur Krzysztof i jego zona stanowili osoby ktorymi ja i moj maz darzymy najwyzszym uznaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
here.tyk Re: Premier odwołał wiceministra Krzysztofa Helle 11.07.03, 09:18 Potwierdzam. To porządny człowiek, który się znalazł w nieporządnym miejscu. A pranie pieniędzy było zapewne dyspozycją polityczną, której szczegółów nawet znać nie musiał: któryś mocodawca pewnie po prostu polecił firmę do współpracy. Tak to działa nie tylko w Polsce, tyle że u nas poziom higieny biznesowej jest jeszcze dość niski. Swoją drogą, czy można się nie pobrudzić w wyższej administracji lub spółkach państwowych? Odpowiedz Link Zgłoś