augustus_germanicus_caligula 24.10.07, 13:34 Chyba na Hammersmith. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Helenka65 GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: 80.48.49.* 24.10.07, 13:35 To szkoda,że az tak duzo ludzi wyjechało.Szkoda bo buduja Oni wielkość innych państw.A nasz Ojczyzna leży. Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja a mi nie szkoda 24.10.07, 13:48 przede wszystkim ci ludzie nie budują innych państw , tylko swój własny dobrobyt. Ja nie mam im za złe, że dążą do własnego szczęścia. To komuniści traktowali ludzi jak bydło, które miało obowiązek im coś budować i usługiwać. Skończmy z takim mysleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borow4 refleks szachisty: po wyborach policzyli IP: *.chello.pl 24.10.07, 15:45 trzeba zmienic dyekcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HankRearden Dobrze Gada! IP: 204.86.34.* 24.10.07, 15:52 Wlasnie mialem to napisac, ale Ty juz napisalas :) mario-radyja napisała: > przede wszystkim ci ludzie nie budują innych państw , tylko swój > własny dobrobyt. Ja nie mam im za złe, że dążą do własnego szczęścia. > > To komuniści traktowali ludzi jak bydło, które miało obowiązek im > coś budować i usługiwać. Skończmy z takim mysleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
literka_m Re: GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków 24.10.07, 13:50 > To szkoda,że az tak duzo ludzi wyjechało.Szkoda bo buduja Oni > wielkość innych państw.A nasz Ojczyzna leży. nie zgodze sie z Toba. ich wyjazd wszystkim wyszedl na lepsze. - po pierwsze w Polsce i tak nie ma dla nich pracy (nie za pieniadze ktore normalny czlowiek chce za uczciwa prace). - po drugie zyja i zarbiaja i nie narzekaja, sa szczesliwi - po trzecie jak wynika z artykulu pieniadze i tak w jakiejs czesci wracaja do Polski - po czwarte w Polsce pensje poszly w gore, bo specjalistow zaczyna sie cenic - po piate czesc z nich wczesniej czy pozniej wroci - ludzi z doswiadczeniem i wiedzacych czego mozna oczekiwac od zycia. to oni i ich myslenie zmieni ten kraj pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:54 Oczywiście, każdy ma prawo do dążenia do własnego szczęścia, niezależnie czy w kraju czy za granicą. Faktem jest że wyjeżdżają najbardziej aktywne i przedsiębiorcze jednostki Redaktor zapomniał wspomnieć, że obok wzrostu płac najbardziej bolesną stratą dla wszystkich emigrantów jest wzrost wartości złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsd Re: GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: *.cmbg.cable.ntl.com 24.10.07, 14:52 Mysle ze osoby ktore mieszkaja w angli 2-3 lata raczej nie wroca. Przezyli najgorszy okres, maja lepsze prace, wieksze doswiadczenie i sznase na awans ktorego w polsce by nie mieli. Pozatym za 2-3 lata beda mogli sie starac o obywatelstwo. Osoby ktore sa tu z dziecimi moja jeszcze wiecej powodow by pozostac w anglii. Beda chcieli dobra dziecka nie patrzac na siebie. Mysle ze wroci malo ludzi. Ja wyjechalem do anglii w tamtym roku, wrocilem na chwilke do polski bo bylo bardzo duzo szumu ze w Polsce jest praca. Teraz jestem znowu w anglii i nie mysle o powrocie do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
sylwka999 Re: GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków 24.10.07, 16:51 Pewnie masz racje ale kryzys orzychodzi po trzech latach i kiedy dzieci maj problemy w szkole, bo niestety obce dzieci zawsze maja trudniej zdobyc pozadna edukacje i tutaj widzilbym rowniez powod do powrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
abnegat.ltd Re: GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków 24.10.07, 22:31 Polską szkołę bardzo ładnie opisuje cytat z "Chłopaki nie płaczą" - "Nie możemy być pobłażliwi dla studentów. Gotowi pomyśleć że MY TU JESTEŚMY DLA NICH". Tutaj szkoła jest dla uczniów. Poziom nauki jest indywidualnie dopasowywany do możliwości ucznia, istnieją duże możliwości pomocy dla dzieci dla których angielski jest drugim językiem ( i nie chodzi tu tylko o Polaków). Tak prawdę mówiąc nie znam ani jednego przedstawiciela tak zwanej młodzieży który chce wracać do polskiej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-23 Re: GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: 66.184.96.* 24.10.07, 20:44 ...a szczgolnie dzieciom.... Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków 24.10.07, 15:14 Gość portalu: Helenka65 napisał(a): > To szkoda,że az tak duzo ludzi wyjechało.Szkoda bo buduja Oni > wielkość innych państw.A nasz Ojczyzna leży. Tusk i jemu podobni gardlowali przed wyborami ze to Kaczory doprowadzili do emigracji i dzieki temu spadl niewygodny dla nich spadek bezrobocia. I co naiwni? Prawda jest oczywiscie oczywista, UE przygarnela nas, by zrealizowac interes zycia. Wycyckajac dokladnie nas, doprowadza, ze nasz obszar bedzie biala plama na mapie europy. 21 pazdziernika jest pooczatkiem tego znaczacego etapu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: immigrant + 2mln o ktorych GUS zapomnial IP: *.cpe.unwired.net.au 24.10.07, 13:56 Co z tymi o ktorych GUS mysli ze sa w Polsce, a dawno juz ich nie ma, ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
literka_m Re: + 2mln o ktorych GUS zapomnial 24.10.07, 14:00 > Co z tymi o ktorych GUS mysli ze sa w Polsce, a dawno juz ich nie ma, > ha ha ha roznowaza sie z tymi o ktorych GUS mysli ze ich nie ma a juz dawno wrocili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: + 2mln o ktorych GUS zapomnial IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.10.07, 14:12 No wlasnie. Te 2 miliony to sie legalnie wymeldowala i wyjechalo. Jeszcze jakis milion albo i wiecej jest ciagle zameldowany w Polsce ale ich juz nie ma. Potrzebuja ZUS oraz zasilki dla bezrobotnych a pracuja juz gdzie indziej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietrask GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: 62.77.169.* 24.10.07, 14:12 Jestem ciekaw w jaki sposób GUS mógł dojść do liczby Emigrantów w Irlandii - 120tys - Irlandia to nie tylko Dublin! - Od dwóch lat tu mieszkam, pracuję i płacę podatki, ale jestem na stałe zameldowany w PL, ciekawe czy GUS też mnie zaliczył do emigrantów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sru Re: Post-komuna wyslala ich na zebry, a oni temcza IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 24.10.07, 15:22 sem rozkrzdli Polske miedzy siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: 195.7.34.* 24.10.07, 14:12 A gdzie 700 tys ?? Bo z ich wyliczen sumarycznych to jest tylko 1.2 M Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Nie ma to żadnego wpływu na spadek bezrobocia. 24.10.07, 14:15 Tak przynajmniej twierdzą propagandziści zachłystujący się spadkiem bezrobocia w Polsce i "wzrostem gospodarczym". Problem będzie tylko wtedy kiedy te 2 miliony wrócą na apel Tuska i jego kumpli. Bedzie problem. ALe nie wróca............ Tacy głupi nie są. Co innego gremialnie głosować na socjalistyczno-aferalną PO, a co innego wrócić pod ich rządy. Więc TUSK może spać spokojnie. Bedzie dobrze. Przynajmniej na razie. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu kolejny milion.......... 24.10.07, 14:27 do tego okolo 300 tys Polakow na czarno w Niemczech i potencjalnie drugie tyle samo w calej Europie na czarno.Policzyc nalezy tez Polakow siedzacych na czarno w USA.Nazbiera sie tego kolejny milion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salty cock Re: GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 24.10.07, 14:20 w 1szym polroczu 1.5mld - a HUiE chca podatek za 'przed2007' - zamiast dziekowac i bic poklony - jepane nieroby i wyzyskiwacze- tylko na kwiatki wyjepali 300 000 zl w 2006 roku Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Pracują na emerytury dla Niemców i Anglików. 24.10.07, 14:22 Ale to dobrze. Szybciej zbankrutuje ZUS i wreszcie część tego "ciemnego ludu" ocknie się ze snu w jaki ich wpędziły socjalistyczne partie rządzące Polską od 17 lat. Ciekawe co "liberał" Tusk powie ludziom, którzy nie dostanę emerytur? Pewnie nic nie powie, bo zdąży się ewakuować. Wraz z resztą obecnych "elit". ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
sagefighter Re: Pracują na emerytury dla Niemców i Anglików. 24.10.07, 14:38 Wyjechali bo ta cudowna Polska rzadzona przez ciemnogrod nie dala im szansy pracowac na polskie emerytury. Nie dala im godziwej pracy aby utrzymac rodzine. pojechali tam gdzie ich chciano. I lepiej nie pisz takich pie.. ze pojechali pracowac na Anglikow i Niemcow! Odpowiedz sobie na pytanie dlaczego byli ZMUSZENI WYJECHAC? jak widze takie moherowe komentarze to mi sie noz w kieszeni otwiera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Czytaj ze zrozumieniem a potem otwieraj nóż. 24.10.07, 14:56 Wyjechali dlatego, że od 18 lat wszystkie ekipy rządzących socjalistów każą im płacić prawie 80% podatki zabierając ludziom owoce ich ciężkiej pracy. ZUS, obowiązkowe ubezpieczenia, dochodowy, VAT, różne składki, podatki lokalne, akcyza - to prawie 80%. Więc co robi w miare normalnie myślący obywatel, żeby nie dać się okraść? WYJEŻDŻA - tam gdzie te obciążenia sa niższe. Proste prawda? ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
uii Re: Czytaj ze zrozumieniem a potem otwieraj nóż. 24.10.07, 15:25 Tylko jak w Anglii czlowiek dostanie zawalu, to moze umierac na ulicy. www.bttech.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-23 Re: Czytaj ze zrozumieniem a potem otwieraj nóż. IP: 66.184.96.* 24.10.07, 20:53 ...bo nikt nie umie po angielsku do okola i nie wie jak zadzwonic po karetke.......!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo i Boso Re: Pracują na emerytury dla SIEBIE IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 24.10.07, 15:47 "kapitan stopczyk"? Czyzyby kolejny zwolennik UPR-u na forum??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Podziękujcie Jarkowi za spadek bezrobocia w RP /BT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 14:28 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 24.10.07, 14:31 ja mieszkam zagranica od wielu lat ale dopiero teraz widze jak polska emigracja zaczyna wspolpracowac, moi polscy przyjaciele na universytecie mowia ze chca wcracac w przyszlosci do kraju, a to oni beda ta elita o ktorej piszecie i to oni zmienia polske :) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo i Boso Re: GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 24.10.07, 15:44 "mila"... Ja znam wielu Polakow na roznych uniwersytetach na calym swiecie i niektorzy z nich mowia (nawet od 15 juz lat...), ze chca wracac tylko... zaden z nich jeszcze nie wrocil. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwka999 Re: GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków 24.10.07, 16:57 A ja znam takich trzech, ktorzy wrocili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-23 Re: GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: 66.184.96.* 24.10.07, 20:58 ...i zaraz wrocili ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-23 Re: GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: 66.184.96.* 24.10.07, 20:57 ...ha,ha,ha,ha...az mi sie zajady zrobily od smiechu....bedal elital bo bedal umieli dwoma mlotkami wbijac jeden gwozdz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 14:47 a o ile spadło bezrobocie w liczbach nie w procentach od 2005 roku ktoś wie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek to widac na ulicach mniejszych miast! o dobrze! IP: *.tieto.com 24.10.07, 14:59 trzeba obniżyć koszty pracy, wtedy być może nastepni nie wyjadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HansKlos Re: to widac na ulicach mniejszych miast! o dobrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 15:10 mieszkam w Niemczech, mam obywatelstwo niemieckie ale nie zrezygnowałem z obywatelstwa polskiego i jestem nawet zameldowany w Polsce. Nie jestem jakimś jedynym tego typu przypadkiem. Ciekawe jak ujmuja mnie statystyki GUS. Liczą podwójnie? Nie wyjechałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA wedlug niemieckiego IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.10.07, 15:18 prawa nie mozna miec chyba drugiego obywatelstwa wiec kogos oszukujesz:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-23 Re: wedlug niemieckiego IP: 66.184.96.* 24.10.07, 21:01 ...to Jan Pawel tez oszukiwal kogos???????...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eed Re: GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: 62.22.41.* 24.10.07, 16:16 problemem jest mentalnosc w pracodawcow. Firmy czesto nie chca placic lepiej pracownikom mimo, ze ich stac i dlatego wyjechalem Nie ma po co wracac, do tego dziadostwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Zlotowkę transfery wzmacniają, aleniby czemu PKB IP: *.grupalotos.pl 24.10.07, 15:08 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYTUSEK Re: Idiota Tusek chce aby wracali - do czego? IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 24.10.07, 15:20 Do tego cudu jaki sie ma dokonac przez H. Gronkiewicz stara lampucere? Ludzie glosujac na tych idiotow z PO pokazliscie ze jestescie glupim spoleczenstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Bo Polacy kochają socjalizm. 24.10.07, 15:45 Od 18 lat głosuja na socjalistów, którzy ich okradają. PO różni się od PISu i LiDu tylko pogladami na sprawę usprawniania socjalizmu. To oczywiscie nie będzie działać tak jak perpetum mobille, ale co tam.... Za rozwiazywanie tej socjalistycznej kwadratury koła płaci łupiny 80% podatkami podatnik. Kasa za to jest dobra to i chetnych do tej "roboty" nie brakuje. Obecnie naród sprawę socjalistycznego perpetum mobille złozył w ręce PO. Wszystkiego najlepszego Polacy...... ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo i Boso Re: Idiota Tusek chce aby wracali - do czego? IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 24.10.07, 15:45 "Antytusku"... Slownictwo twojego postu swiadczy tylko o tym ,ze jestes niczym wiecej jak smieciem, ktory pluje i obraza za zaslona internetowej anonimowosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-23 Re: Idiota Tusek chce aby wracali - do czego? IP: 66.184.96.* 24.10.07, 21:04 ...jestesmy...prosze sie poprawic... Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków 24.10.07, 16:18 Nie ma co sie martwic, glosowali na Tuska, ktory wygral, to teraz zapewne w ciagu kilku tygodni wroca...A tak na marginesie, swoj popiera swego...www.rp.pl/artykul/64479.html Odpowiedz Link Zgłoś
usak Jak myslicie? Czy Kulczyk i Krauze... 24.10.07, 16:34 ... wroca z emigracji, zeby znow "inwestowac" w kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwka999 Re: Jak myslicie? Czy Kulczyk i Krauze... 24.10.07, 16:59 Tak sie sklada ze prokom sprzedaja i ostatnia centrale duzej firmy likwiduja w trojmiescie. Tak PIS sie przysluzyl rozwojowi Trojmiasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: *.201-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.10.07, 16:54 wyrownac zarobki wpolsce i placic tyle samo co za granica, to wszyscy mlodzi zostana w kraju i nie beda ciagac szmaty Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków 24.10.07, 17:25 No i co z tego, to już było, od niedzieli zaczynają wszyscy wracać, nawet Rysiek wróci, zobaczycie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: *.wholesale.rp80.se 24.10.07, 17:30 GUS chyba nie potrafi liczyć a dobrze wie że polaków za granicą jest dwa razy albo i trzy więcej! Przestać oszukiwać i podawać zakłamane statystyki!!!! Tusk obiecał dobrze płatną pracę w kraju i słowa lepiej niech dotrzyma bo jak nie to LINCZ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ret a teraz już GUS zacznie liczyć powroty IP: *.aster.pl 24.10.07, 17:33 "już wkrótce Polacy zaczną wracać do kraju gdzie czekac na nich będa świetnie opłacani lekarze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goran Wy to macie we krwi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 17:39 Wy to macie we krwi, taka emigracja. Jedziecie na gotowe do zachodnich krajow, bo nie macie pomyslu na Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-23 GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: 66.184.96.* 24.10.07, 19:12 ....kto by tam wracal i inwestowal...na to trzeba lat by nazbierac kupke....albo wp...alac slonine przez ten czas,by odlozyc...a te 100 funtow co wyslemy do polski to bardziej zeby sie pokazac ze nas na to stac niz zeby te pieniadze zinwestowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków IP: 66.184.96.* 24.10.07, 19:23 ...a ten na zdjecu ...co on sie tak wystroil...bedzie w tym ubranku nosil cement na budowie....???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOR Re: A czy ten pierdzioch Bartoszewski tez wyjedzie IP: *.hsd1.ca.comcast.net 25.10.07, 02:25 czy bedzie MIn.SZ w gabinecie Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker GUS policzył: wyjechało 2 miliony Polaków 30.10.07, 07:20 Wrócić? Do Polski? Chachachachacha! Nigdy w życiu! Odpowiedz Link Zgłoś