Gość: Pitus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 21:04 KLAMCY!!! ich reklama klamie ubezpieczalem samochod OC/AC i: w PZU bylo 30% taniej, w Warcie 35% taniej, jak zwykle nabijaja Polakow w butelke!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janusz z Krakowa Link4 ma 25 tys. klientów IP: *.net.autocom.pl 30.07.03, 21:05 Są ŚWIETNI BRAWOOOO!!Załatwione w mig i autentycznie to nie żadana lipa - zdecydowanie taniej!!!OC też z PZU przeniosę do LINKA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Link4 ma 25 tys. klientów IP: *.chello.pl 30.07.03, 21:30 nie dla wszystkich osiolku. dla wiekszosci taniej (a scislej mowiac taniej dla tych klientow, ktorzy maja docelowo stanowic portfel firmy) jak myslisz czemu PZU i Warta drastyczine obnizylo skladki oststnio?? no ?? czemu?? bo zbyt wielu klientow uciekalo im do link4. a to ze nie dla wszytkich bedzie taniej to chyba oczywiste. tak trudno pojac oczywiste prawa rzadzace ekonomia....ech..szkoda gadac - na takich gderaczy brak slow- tylko wrzeszczec potrafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heerbi Re: Link4 ma 25 tys. klientów IP: *.biaman.pl 30.07.03, 21:38 Zgadzam sie Link4 nie jest wcale tanszy od innych ............. w Herosie OC jest tansze o ok.30 %. Pozdrawiam nabitych w butelke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr trabalski za duzo tajemnic w dzialalnosci Link4 IP: 134.113.4.* 30.07.03, 22:13 Na swiecie znane i popularne sa podobe firmy, np. Progressive w USA. Jednak powierzajac Link4 pieniadze chcialoby sie wiedziec cos o firmie, kapitale, zabezpieczeniach, zebranych i przypisanych skladkach itd. Na stronach link4.pl nie ma prawie nic poza namawianiem do skorzystania z ich uslug. Co z tego, ze prasa pisze o 25 tys klientow a sama firma mowi o 100 mln zl inwestycji w Polsce. Brakuje raportu rocznego , danych o udzialowcach, a nawet nazwisko prezesa jest nieczytelne na www. Co niepokoi bardziej, branzowy serwis e-insurance napisal tak: "nie wiemy, kto stoi za tą firmą. Akcjonariusze zagraniczni wykonali - świadomie lub nie - gruntowną pracę maskującą. W światowym Internecie nie udało się znaleźć żadnej sensownej informacji o holenderskim akcjonariuszu. Wiemy, że firma została założona w 2001 roku. Nieco dłużej działa akcjonariusz izraelski, ale i w tym przypadku nie udało się dotrzeć do żadnych szczegółów. Holandia od wielu lat jest punktem przesiadkowym kapitału inwestowanego w Polsce. Powodem jest bardzo korzystna umowa pomiędzy RP a Królestwem Niderlandów o unikaniu podwójnego opodatkowania- zauważa ciekawie Portal" To nie dla mnie, za duzo bylo w Polsce afer finansowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel Re: za duzo tajemnic w dzialalnosci Link4 IP: *.centrala.kbsa / 10.3.16.* 31.07.03, 09:25 Gość portalu: mr trabalski napisał(a): > Jednak powierzajac Link4 pieniadze chcialoby sie wiedziec > cos o firmie ja wiem tylko tyle, ze to firma izraelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brodek chyba nie ma tajemnic IP: 62.233.238.* 31.07.03, 09:26 A co wiesz o PZU? Ja wiem, że mają mnóstwo afer i przekrętów a przeciętnego Kowalskiego, który przychodzi do nich likwidować szkody w dupie. Pomimo zapewnień prezesa (nowego - Stypułkowskiego), że firma będzie jak akwarium nie podają w tej chwili publicznie aktualnych wskaźników _ustawowych_ (a konkretnie pokrycia rezerw techniczno-ubezpieczeniowych aktywami). Nie wiesz więc o nich praktycznie nic poza plotkami. Albo inaczej rzecz ujmujac wiesz o nich tyle samo, co o Link4. A ewentualnie to, co o PZU wiesz powinno działać na ich niekorzyść. Z kolei e-insurance jest portalem prowadzonym przez agentów i dla agentów. Ich opinia o Link4 jest w tym kontekście oczywista. Za to jeśli ktoś chce spokojnie o udziałowcach Link4 można się trochę dowiedzieć - w każdej informacji prasowej (którą e- insurance na pewno otrzymuje) są one podane. Nie jest to zbyt obszerna informacja, ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logik Re: chyba nie ma tajemnic IP: *.com.pl 31.07.03, 11:26 No, przynajmniej Brodek jest obiektywny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trabalski Re: chyba nie ma tajemnic IP: *.nv.nv.cox.net 01.08.03, 04:26 Gość portalu: Brodek napisał(a): > A co wiesz o PZU? jesli chodzi o troche liczb i zwykle nazwiska zazradu to jest w internecie: www.pzu.pl/pzusa/index.html Link4 to ukrywa. > Ja wiem, że mają mnóstwo afer i przekrętów a przeciętnego > Kowalskiego, który przychodzi do nich likwidować szkody w dupie. Dla mnie Link4 jest w tym momencie potencjalnym przekretem, gdzie zebrane skladki moga po 1 roku czy 5 latach wyjechac za granice. > Za to jeśli ktoś chce spokojnie o udziałowcach Link4 można się > trochę dowiedzieć - w każdej informacji prasowej (którą e- > insurance na pewno otrzymuje) są one podane. Nie jest to zbyt > obszerna informacja, ale jednak. Sam przyznajesz, ze Link4 to ukrywa. Je nie czytam gazet branzowych i nie bede ich szukal aby sie tego dowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LM cwaniaki IP: 208.179.107.* 31.07.03, 09:57 cwaniaki preferuja miejscowych warszawiakow bo zalozyli numer 022 444 444 44, niech nie beda tacy cwani tylko zaloza przynajmniej linie ulgowa 0801 zeby bylo tak samo dla wszystkich z kraju nie mowiac o linii bezplatnej 0800. dlaczego ktos kto mieszka w w-wie placi za polaczenie lokalne a WSZYSCY z poza juz miedzymiastowe? zalosa firemka dzialajaca w zalosnej polsce niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerd Re: cwaniaki IP: *.com.pl 31.07.03, 11:29 niuniek, wejdź sobie na ich stronkę i kliknij w call back - oddzwonią do ciebie i powiedzą ci ile zapłacisz za swoje ubezpieczenie - o ile masz samochód... tym sposobem nie będxiesz musiał płacić ani florena za połączenie. żałosne; pojawi się coś nowoczesnego, a takie kołtune nie wiedzą jak to ugryźć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LM Re: cwaniaki IP: 208.179.107.* 01.08.03, 07:46 to po co sie reklamuja z numerem telefonu? nie jestem ich wielkim fanem wiec widze to co mi wpadnie przypadkowo w oczy. nie widzialem ani jednej reklamy z adresem www za to same reklamy z numerem telefonu. jakkolwiek dzieki za cynk. spawdze ta cholerna strone www dla ciekawosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logik Re: za duzo tajemnic w dzialalnosci Link4 IP: *.com.pl 31.07.03, 11:24 czytaj więcej gazet baranku, a dowiesz się więcej o Link4. o ile pamiętam rozpoczęli działalność na początku roku - to skąd u diabła mają mieć wyniki roczne? właśnie przeglądałem ten e- insurance - taką stronę i ja mogę sobie otworzyć. naród pieniaczy, jak babcię dydy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trabalski Re: za duzo tajemnic w dzialalnosci Link4 IP: *.nv.nv.cox.net 01.08.03, 04:17 Gość portalu: logik napisał(a): > czytaj więcej gazet baranku, a dowiesz się więcej o Link4. o ile > pamiętam rozpoczęli działalność na początku roku - to skąd u > diabła mają mieć wyniki roczne? właśnie przeglądałem ten e- nie musisz mnie obrazac. porzadna firma pisze o sobie wszystko co mozna a nie czeka az gazety wytropia tajemnice. na stronach link4 nie znalazlem kapitalu akcyjnego, udzialowcow itd. zobaczymy po roku czy bedzie raport finansowy. zycze powodzenia w rozdrapywaniu pryszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gela Re: Link4 ma 25 tys. klientów IP: *.internet.radom.pl 30.07.03, 22:04 CO ZA BZDURA jeśli działają 6 miesięcy to jest 180 dni razy 300 polis dziennie to według mnie daje 54000 ,a Im tylko 25000.Jeśli tak samo wyliczają składki to współczuję naciągniętym klientom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Link4 ma 25 tys. klientów IP: *.com.pl 31.07.03, 11:32 wiesz coś o sprzedaży, wiesz, że na początku sprzedaje się mniej, kiedy towar jest nowy na rynku i mało ludzi go jeszcze sprawdziło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Link4 ma 25 tys. klientów IP: 217.153.47.* 30.07.03, 23:43 a mnie olali bo mojego samochodu nie ma w ich bazie. Oni chyba ubezpieczaja pod warunkiem Henrego Forda, tylko czarne i Fordy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZU sucks Link4 to nie jest oferta dla debili IP: 217.153.68.* 31.07.03, 07:58 ...trzeba bowiem umiec liczyć Polaczki. W OC nikt im nie podskoczy - kasują wszystkich - nawet po ostatnich obniżkach. PZU, Warta, Compensa, Hestia to wszystko złodzieje, których obecność Link 4 zmusiła do redukcji stawek - ale i tak będą tracić klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Link4 to nie jest oferta dla debili IP: *.com.pl 31.07.03, 11:39 no właśnie, bo jak robisz dzwony co tydzień to jasne, że cie oleją - po co inni w ich portfelu mają na ciebie bulić, dlatyego takich debili w L4 nie chcą; podają im wysokie składki, bo wysokie ryzyko i tak spuszczają na drzewo, i racja. a w takim pzu koleś z obtłuczonym samochodem płaci mniej więcej to samo a inni bulą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Link4 ma 25 tys. klientów IP: *.com.pl 31.07.03, 11:35 Nooo, to pewnie coś drogiego. A oni bardzo drogich nie ubezpieczają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Link4 ma 25 tys. klientów IP: *.polkomtel.com.pl 31.07.03, 08:03 Podaj proszę przykłady gdzie kłamią!!! Ubezpieczałem samochód w LINK4 (OC/AC) i jest o około 30% taniej niż w PZU i Warcie. Grzegorz Gość portalu: Pitus napisał(a): > KLAMCY!!! > ich reklama klamie ubezpieczalem samochod OC/AC i: > w PZU bylo 30% taniej, > w Warcie 35% taniej, > > jak zwykle nabijaja Polakow w butelke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Link4 ma 25 tys. klientów IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.03, 08:30 Płace OC/NW w Warcie ( 60% znizki) - 350 zł/rok. W Link 4 pani policzyła z tą samą zniżką - 389 zł/rok. To fakt. Może w innych przypadkach jest taniej, ale w tym konkretnym drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: nie ma firmy najlepszej dla wszystkich IP: 195.94.193.* 31.07.03, 10:27 Dla niekórych Link4 jest tańszy, dla innych droższy - tak już jest na rynku ubezpieczeń, jakby jakaś firma była najtańsza dla wszystkich (w tym dla grup wysokiego ryzyka) to by padła i już. > Podaj proszę przykłady gdzie kłamią!!! > > Ubezpieczałem samochód w LINK4 (OC/AC) i jest o około 30% taniej > niż w PZU i Warcie. > > Grzegorz > > Gość portalu: Pitus napisał(a): > > > KLAMCY!!! > > ich reklama klamie ubezpieczalem samochod OC/AC i: > > w PZU bylo 30% taniej, > > w Warcie 35% taniej, > > > > jak zwykle nabijaja Polakow w butelke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Link4 ma 25 tys. klientów IP: *.com.pl 31.07.03, 11:40 Grzesiu, czy ty przypadkiem nie jesteś agencikiem z PZU, albo z Warty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Link4 ma 25 tys. klientów IP: *.polkomtel.com.pl 31.07.03, 08:48 A ja ubezpieczyłem samochód (OC/AC) i jest rzeczywiście taniej o około 30% niż w PZU i WARCIE. Najłatwiej jest napisać, że ktoś kłamie, ale nie podając faktów - jak posłowie z pewnej partii politycznej. Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
kratos Re: Link4 ma 25 tys. klientów 31.07.03, 09:12 Zwróćcie uwagę na zakres ubezpieczenia (AC) i zakres wyłączeń i obniżek wypłaconego odszkodowania. Z tego co pamietam, to obniżają nawet za wymuszenie pierwszeństwa, stosuja ubytek wartości części itd. Wysokość składaki to jedno - fajnie jak jest niska, ale firme poznasz dopiero po sposobie likwidacji szkody. Co z tego, że jest np. 350 zł taniej na składce, jak potem obetną Ci o 3500 na wypłacanym odszkodowaniu. Co innego OC, tu nie ma właściwie znaczenia, gdzie się ubezpieczasz, chyba, że firma upadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Link4 ma 25 tys. klientów IP: 62.233.238.* 31.07.03, 09:29 Zwróć uwagę na warunki innych firm, w tym na nowe warunki PZU i Warty, a znajdziesz to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMBROSIOUS Re: Link4 ma 25 tys. klientów IP: 195.205.149.* 31.07.03, 12:11 Wykupując w "pewnej firmie" AC mogłem w dość dużym stopniu wpłynąć na kwotę składki - dobierając lub rezygnując z różnych opcji ( udział własny, wyłączenia mniejszych szkód, amortyzacja części, "tylko wycena" itp). Trzeba się nieźle napracować aby porównywać ceny różnych firm. Z koleji OC - być może droższe ( u nich właśnie) daje mi "bezpłatnie" (czyli bez dodatkowych opłat) zieloną kartę na cały okres ubezpieczenia. Zielona karta wykupywana np tylko na wakacje potrafi kosztować 200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: branzowiec jeszcze troche... IP: *.samopomoc.com.pl / 10.1.3.* 31.07.03, 09:13 Dzialalnosc ubezpieczeniowa charakteryzuje sie tym ze najpierw sie zbiera skladke, a pozniej placi odszkodowania. Oni juz zebrali skladke ale jescze nie placa odszkodowan (wedlug mnie wyplacili jakies 2,5 mln zl). Szkody przyjda za pare miesiecy. Jak w tym czasie nie bedzie wzrostu skladki (tak zeby miec z czego placic szkody) to leza. Rozumiem tych co kupuja u nich OC w razie czego to nie oni straca tylko ich ofiary. Ale ci co kupuja AC moga swoich odszkodowan nie zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brodek Re: jeszcze troche... IP: 62.233.238.* 31.07.03, 09:36 Interesujący jest Twój adres IP podany wraz z rozwinięciem: samopomoc.com.pl a wiec po prostu konkurencja. I do tego konkurencja stawiająca w swej strategii sprzedaży przede wszystkim na cenę. Dzięki temu zresztą oraz bardzo rozproszonej sieci w tzw. Polsce powiatowej odbierająca znaczną część klientów na przykład PZU. Interesujące jest, iż do wejścia pod koniec roku HDI do Samopomocy jechaliście często koszmarnie ponizej ustawowych wskaźników wypłacalności. Opinii o likwidacji szkód Samopomocy, szczególnie z OC, które dominuje w Waszym portfelu, też nie było najlepszych. Obawiam się więc, że nie masz specjalnie prawa do sugerowania, że link4 bedzie źle likwidował szkody. Proponowałbym raczej spojrzenie na własne podwórko. A co do szkód: Jak podaje dzisiejszy "Dziennik Ubezpieczeniowy" Link4 zlikwidowało już ponad pół tysiąca szkód a średni czas likwidacji wynosi 16 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: jeszcze troche... 03.08.03, 07:25 Gość portalu: Brodek napisał(a): > Interesujący jest Twój adres IP podany wraz z rozwinięciem: > samopomoc.com.pl a wiec po prostu konkurencja. przecież podpisał się : "branżowiec"... więc przedstawił się prawda??? i to co pisze jest bardzo sensowne. Poza tym dlaczego wszyscy zakładają, że każda powstająca firma ma za zadanie czynienie dobra dla swoich klientów?? Czy nie przychodzi nikomu do głowy, że może powstać tylko i wyłacznie dla zebrania pieniędzy i ulotnienia się na przykład? Czy nie było wielu spółek akcyjnych wprowadzanych na giełdę (nie tylko polską oczywiście) by zebrać pieniądze z rynku? Popatrz na upadające biura podróży ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Link4 ma 25 tys. klientów IP: *.rzepin.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 10:58 Ta firma to lipa. Sprawdzcie w innych normalnych firmach , aktualnie jest wojna cenowa i można tanio kupić OC w Alizanz, Gererali .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Link4 ma 25 tys. klientów IP: *.com.pl 31.07.03, 11:49 Valdi, a jak myślisz skąd się wzięła ta wojna? Wojnę, każdą wojnę musi ktoś zacząć, no nie? O ile rzeczywiście mamy do czynioenia z wojną... a L4 zawsze będzie taniej dla sporej części z nas, bo mają mniejsze koszty, a droższe dla tych, którzy są wątpliwi i ryzykowni :) Odpowiedz Link Zgłoś