Gość: Mastzblasta IP: 141.5.13.* 14.02.08, 08:27 Chyba te barany dawno nie jechali pociagiem!!!!!! ZS banda nawalonych meneli, pseudokibicow i popaprancow. Totalne dno Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ć9999 Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów IP: *.rzeszow158.tnp.pl 14.02.08, 08:28 Jestem przeciw. Nie przyjemnego podróżować ze śmierdzącymi pijusami, którzy bekają, cuchną, zamiast mówić krzyczą nie wspominając o zaczepkach,głupkowatych tekstach itp. Piwo, wino OK ale tylko w Warsie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów IP: *.cpe.netcabo.pt 14.02.08, 10:05 Też nie jestem zwolennikiem 'promowania' alkoholu, ale może by tak skończyć z fikcją? Ile to razy na każdej większej stacji wtaczał się do pociągu jakis dziadek, czy inny pan zdzich z reklamówką pełą piwska i darł japę na cały przedział czy ktoś chce kupić... Zakaz nie był, nie jest i nie będzie egzekwowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olej kolej czyli zgoda na obrzygane wagony i obsikane perony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 10:32 Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Maszynista i konduktor pić nie powinni 14.02.08, 11:08 Natomiast pasażerowi pijacy powinni mieć osobne wagony. Jeden dla pijących kulturalnie tzw. smakoszy, a drugi dla pijących niekulturalnie tzw. ..... - mniejsza z tym. >>>>>>>>>> ♥ Nieboska satyra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika alkohol w pociagu?? IP: *.acn.waw.pl 14.02.08, 20:52 głupia decyzja. w pkp nie jest bezpiecznie a Polaków nadal nie cechuje specjalnie wysoka kultura spozywania napojów procentowych. i kto zapewni bezpieczenstwo przed agresją nawalonych kiboli, dresiarzy, studentów, podobrowców wracających z woja.. (niepotrzebne skreślić). jasne ze mogą sobie sami wniesc alkohol do pociagu. Ale po co im go dostarczac? Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów 14.02.08, 10:49 Gość portalu: ć9999 napisał(a): > Jestem przeciw. Nie przyjemnego podróżować ze śmierdzącymi pijusami, > którzy bekają, cuchną, zamiast mówić krzyczą nie wspominając o > zaczepkach,głupkowatych tekstach itp. Piwo, wino OK ale tylko w > Warsie więc chodzi o to, żeby pijący nie byli "bekającą, cuchnącą, śmierdzącą bvandą pijusów! Nie potraficie sobie wyobrazić innego picia? Kogoś, kto spełnia powyższe warunki pociąg wysadza na najbliższej stacji - bez względu na to, czy pił, czy nie pił. Polska to nie jest przedszkole dla pieprzniętych ministrantów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enon Pociągi grozy? IP: *.chello.pl 14.02.08, 08:33 Będzie wesoło. Już widzę te stada obszczymurków chlejących wszystko co się da.Nawalonych prostaczków walących trzeźwych z liścia i piąchy. Obrzygane i zasyfione wagony zamienione w pijackie speluny. Będzie wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Pociągi grozy? 14.02.08, 10:54 Gość portalu: Enon napisał(a): > Będzie wesoło. > Już widzę te stada obszczymurków chlejących wszystko co się da.Nawalonych > prostaczków walących trzeźwych z liścia i piąchy. Obrzygane i zasyfione wagony > zamienione w pijackie speluny. > Będzie wesoło. czy was pogięło? chodzi o to, żeby człowiek mógł się napić a nie, żeby miał prawo "obrzygiwać i zasyfiać wagony" oraz "walić trzeźwych z liścia i piąchy". Nie potraficie sobie wyobrazić, że człowiek pije i nawet sporo zachowując przy tym klasę i obowiązujące minimum sensu? Ci którzy tak się mieliby zachowywać - bez względu na jakikolwiek zakaz - po prostu wylatują na peronie z pociągu i tyle. Traktujmy się jak dorosli ludzie nawzajem. Tylko do roboty mają się wziąć pracownicy tej PKP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipa Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów IP: 80.54.88.* 14.02.08, 08:36 już sobie wyobrażam jak 'kibice' wracają z meczu wyjazdowego swojej drużyny i wypijają jedno piwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rat Re: Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów IP: 81.219.116.* 14.02.08, 10:54 Wiesz na chamskie zachowanie nie ma wpływu zakaz sprzedaży alkoholu. Jak ktoś jest burakiem to ustawa nic nie zmieni. Uważam jednak że sprzedaż alkoholu w Warsie troche ucywilizuje cały proceder. Ja tam bardzo lubie w trakcie podróży pójśc do Warsu na piwo a nie siedzieć w przedziale z często cuchnącymi pasażerami, którzy zajadajś się jakimiś posiłkami przygotowanymi w domu które też nie najlepiej pachną. Podróżuje berdzo często na trasie Kraków Warszawa i nigdy picie piwa w Warsie nie stało sie przyczyną jakichkolwiek waśni czy zabrudzenia wagonu. Przyznać trzeba że czasem jadą żołnierze w ilościach hurtowych i to oni nawaleni w 3D rózne awantury wszczynają - cóż od momentu wprowadzernia zakazu sytuacja wyglada tak że normalny człowiek nie może się napić browaru a ordy nawalonych żołnierzy nadal zakłucają spokój normalnym pasażerom. Cóz problem polega na tym że oni myślą, że cały pociąg do nich nalezy a konduktorzy z IC boją się nawet wspomnieć tym panom że tak nie jest zapominając że to oni są odpowiedzialni za komfort podróżowania wszystkich pasażerów. Moim zdaniem żołnierze nie powinni mieć zniżek na pociagi typu EX i IC a jeśli już dochodzi do takich dantejskich scen to pociąg powinien być zatrzymany a goście uprzejmie wyproszeni z pociągu po czym obciążeni kosztami zatrzymania pociągu na CMK - jakby raz wysiedli w szczerym polu to może by się czegoś nauczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozny Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.08, 08:45 No trzeba tych posłów obowiązkowo zapakować do przedziału w relacji np. Gdańsk- Zakopane i każdemu do przedziału dorzucić po 3 nachlanych piwem jegomości !!!. A co z podróżnymi z dziećmi ??? - tych posłów trzeba wysłać na zbiorową terapię !!!. Słów już brakuje jak człowiek czyta o takich debilnych pomysłach. W Polsce trzeba odwrotnie - trzeba zacząć usuwać z pociągów nachlanych jegomości jak towar cuchnący i nie bezpieczny !!! Już teraz żule w pociągach podmiejskich często w W-wie chleją na potęgę a służby porządkowe będąc na "włoskim" strajku udają, że tego nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielokropek Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 08:46 Ja jestem za tym aby każdy wagon był podzielony na pół. Jedna połowa dla palących, druga połowa dla pijących :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toksol Strach pomysleć Piwo, wino, wódka wrócą do pociągó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 08:46 Ratunku!!! Pijacy won z Sejmu! Znów lobby alkoholowe górą. W majestacie prawa obrzyga mnie w pociągu współpasażer. Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 Brawo, brawo! 14.02.08, 08:48 No, wreszcie jakaś konstruktywna inicjatywa tej władzy. Pani wicedyrektor wypada przypomnieć, że nie każdy chciałby podróżować z Żydami, kobietami, czy też masonami w niebieskich skarpetkach. A mimo to podróżowanie z nimi jest legalne. Każdy dorosły człowiek pije legalnie sprzedawany alkohol na własną odpowiedzialność (podobnie jak np. uprawia legalny seks). Jeżeli zakłóca porządek publiczny, jest świadomy konsekwencji, do których mogą go z łatwością pociągnąć współpasażerowie. Jeżeli zaś nie zakłóca - komu przeszkadza jego picie (oczywiście poza panią wicedyrektor agencji, która za pieniądze podatników utrudnia im życie)? Pani kochana, daj pani ludziom żyć, na litość Boga! Ja rozumiem, że się pani boi o etacik, ale może bez przesady, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brawo, brawo! mam nadzieję, że jak dostaniesz po ryju IP: 216.58.96.* 14.02.08, 11:29 mam nadzieję, że jak dostaniesz w ryju od grupki zapijaczonych wyrostków, to z uśmiechem na ustach będziesz się szwendał po szpitalach i sondach. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: mam nadzieję, że jak dostaniesz po ryju 14.02.08, 11:49 Gość portalu: Brawo, brawo! napisał(a): > mam nadzieję, że jak dostaniesz w ryju od grupki zapijaczonych wyrostków, to z > uśmiechem na ustach będziesz się szwendał po szpitalach i sondach. dlaczego żywisz taką nadzieję? to właśnie ty i tacy jak ty jesteś walnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: mam nadzieję, że jak dostaniesz po ryju IP: 123.232.9.* 14.02.08, 12:28 nie, on nie jest walnięty, tylko zna życie. ty natomiast, bujasz w obłokach. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarutu 18-procentowy alkohol tylko do posiłku 14.02.08, 08:51 Znowu wróci "lorneta z meduzą", czyli dwie setki i galaretka :-D Dżakarta, moja Dżakarta: dzakarta.myminicity.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów IP: *.chello.pl 14.02.08, 08:52 Problem w tym, że w Polsce nie ma kultury picia. Jedźcie sobie do Czech albo na Bawarię. Wszyscy piją a nie ma pijanych... Odpowiedz Link Zgłoś
your.komuch Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów 14.02.08, 09:01 Takie propozycje to idiotyczny pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H535HTN Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów IP: 212.106.27.* 14.02.08, 09:02 JAKA TO PROHIBICJA???!!...BYŁEM ŚWIADKIEM JAK KILKA ZWIERZĄT, ZWANYCH LUDZMI, PIŁO WÓDKĘ I ZACZEPIAŁO W WULGARNY SPOSÓB PASAŻERÓW EKSPRESU RELACJI WARSZAWA -KRAKÓW ( OBLEGANY PRZEZ ZACHODNICH TURYSTÓW!!). BYLI TAK AGRESYWNI,ZE KONDUKTOR BAŁ SIĘ REAGOWAĆ!!..PYTAM,GDZIE BYŁY NIEROBY Z SOK, POLICJA??? DLACZEGO NIE MA PROCEDUR POSTĘPOWANIA ZE ZWIERZĘTAMI???A CI DURNI POLITYCY CHCĄ OFICJALNIE ZEZWOLIĆ NA TEN PROCEDER PICIA ALKOHOLU!!!CHORY KRAJ!! Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów 14.02.08, 11:52 Gość portalu: H535HTN napisał(a): > JAKA TO PROHIBICJA???!!...BYŁEM ŚWIADKIEM JAK KILKA ZWIERZĄT, > ZWANYCH LUDZMI, PIŁO WÓDKĘ I ZACZEPIAŁO W WULGARNY SPOSÓB PASAŻERÓW > EKSPRESU RELACJI WARSZAWA -KRAKÓW ( OBLEGANY PRZEZ ZACHODNICH > TURYSTÓW!!). BYLI TAK AGRESYWNI,ZE KONDUKTOR BAŁ SIĘ > REAGOWAĆ!!..PYTAM,GDZIE BYŁY NIEROBY Z SOK, POLICJA??? DLACZEGO NIE > MA PROCEDUR POSTĘPOWANIA ZE ZWIERZĘTAMI???A CI DURNI POLITYCY CHCĄ > OFICJALNIE ZEZWOLIĆ NA TEN PROCEDER PICIA ALKOHOLU!!!CHORY KRAJ!! czy zezwolenie na picie alkoholu jest dla ciebie automatycznie zezwoleniem na zwierzęce, tępe, agresywne zachowanie? krzywo myslisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art wiesz kretynie co to znaczy "prawdopodobieństwo"? IP: 123.232.9.* 14.02.08, 12:23 orcheystra napisał: > czy zezwolenie na picie alkoholu jest dla ciebie automatycznie > zezwoleniem na zwierzęce, tępe, agresywne zachowanie? zachodzi większe prawdopodobieństwo takiego zachowania! Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów 14.02.08, 09:05 i tak przynosza swoje - co za roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McCuskey Re: Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 09:16 Oby wróciła normalność. Bary z alkoholem są w Czechach, Słowacji i w Niemczech. Nikomu to nie przeszkadza. A w Polsce nawaleni kibole kupują sobie połóweczkę albo browar i walą z gwinta w pociągu. Argument o większej ilości pijaków w pociągach całkowicie chybiony. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Tusk, gdzie twoje ustawy?! 14.02.08, 09:15 Zggodność w trzeciorzędnych i nikomu niepotrzebnych sprawach wśród ugrupowań jest budująca.... A wiele spraw na prawdę ważnych gdzie? Pod dywanikiem? Cudu i Irlandji nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów 14.02.08, 09:17 A jest gdzieś takie miejsce, w którym pociąg przejeżdża w pobliżu szkoły albo kościoła jakiejś sekty? Bo podobno w okolicy takich przybytkow nie można handlować gorzałą (w trosce o księży tych sekt i nauczycieli szkolnych)... ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaSk wrócą? IP: *.aster.pl 14.02.08, 09:20 jeżdżąc Kolejami Mazowieckimi nie zauważyłem, żeby kiedykolwiek zniknęły. Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 W lokomotywach 14.02.08, 09:25 przwidziany jest specjalny barek dla maszynisty wyposażony w najlepsze gatunkowe trunki. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Na trzeźwo, kontaktu z PKP, nikt nie wytrzyma 14.02.08, 09:27 więc może to jest jakieś wyjście...? Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 a cwiaka za Konduktora, naturalnie.............. 14.02.08, 09:27 ...he,he,he,he, PelO jest Be ! ............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mejlmi Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów IP: *.kat.3s.pl 14.02.08, 09:35 Żenująca próba podratowania budżetu kolei. Chociaż z drugiej strony zakaz jest faktycznie obłudny, kto chce pic w pociągu, kupi sobie wcześniej i i tak pił będzie. Mam nadzieje, że alkohol w pociągach będzie po mniej przystępnych cenach niż w żabce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcz Re: Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.08, 09:42 czym sie ta wladza zajmuje? nadejdzie kolejna i znowu wprowadzi zakaz picia a tymczasem wielu rzeczy nie da sie zmienic od lat Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "zakaz jest faktycznie obłudny" 14.02.08, 11:02 "kto chce pic w pociągu,kupi sobie wcześniej i i tak pił będzie." << kto chce jezdzic samochodem szybko i tak bedzie jezdzil >> Tyle ze musi liczyc sie z kosztami jakie taka jazda ze soba niesie: mandaty, strata punktow, strata prawa jadzy nie wspominajac o wypadkach. W pociagach moze byc podobnie: mandaty, przymusowe opuszczenie pociagu na najblizszej stacji z obowiazkowym pobytem w izbie wytrzezwien ..... Zmiana tej wlasnie ustawy nie jest na pewno najbardziej pilna, biorac pod uwage powszechne pijanstwo w Polsce. Re: Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Niech takimi pociągami pomysłodawcy sami jeżdżą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.08, 09:49 Nie dość, że spóźnione i brudne - teraz będą pełne nawalonych piwem. Może pójść o krok dalej i zioło zacząć sprzedawać? A, co tam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: Niech takimi pociągami pomysłodawcy sami jeżd IP: 77.79.221.* 14.02.08, 09:53 przeciez wiadomo kto jest w sejmie....no, pomyslcie - czym sie zajmuje 'pan posel Palikot'. jaka to on ma firme? Polmos czy jakos tak? prywata prywata prywata - Polska nierzadem stoi, a panom poslom kury szczac prowadzac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacuś Oprócz tego wagon burdelowy do każdego składu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.08, 09:50 Odpowiedz Link Zgłoś
ankecenamon Naiwni 14.02.08, 10:05 To czy legalna sprzedaż alkoholu zniknie z pociągów zależy wyłącznie od tego czy ta cała śmieszna pani dyrektor zostanie odpowiednio zainteresowana finansowo.(Ja nawet nie mówię o łapówce , oni się legalnie gratyfikują ).A swoją drogą to ciekawe , ze można pić alkohol na umór w samolotach a nie można w pociągach . To chyba jest jakaś paranoja w tym kraju.Ile jeszcze darmozjadów jak ta pani dyrektor żeruje na nas . Ile jest jeszcze róznego rodzaju podobnych kretyńskich instytucji. Dlaczego przemocą zabierane są mi pieniądze i przekazywane na coś takiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów IP: 195.187.251.* 14.02.08, 10:29 widzę, żę większość oburzonych legalizacją alkoholu w pociągach chyba pociągiem nigdy nie jechała. Kto chce ten i tak pije, i nikt na to nie zwraca uwagi, ani pasażerowie ani pracownicy PKP, nawet nie miałem pojęcia że jest taki zakaz. A co do zakazu sprzedaży piwa w Warsie, to kilka razy jechałem w restauracyjnym i piwo można było legalnie kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czymaz Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów IP: *.pljtelecom.pl 14.02.08, 10:35 Precz z wódą i browarami! Nie życzę nikomu jazdy gdziekolwiek z wesołą kompanią legalnie cheljącą w przedziale. Panowie posłowie chyba nie jeżdżą koleją, albo sami popijają z papierowego worka! Mam nadzieję, że nie przejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów IP: *.generacja.pl 14.02.08, 10:45 >>>Ograniczenia dotyczyłyby wyłącznie wysokoprocentowych trunków - ponad 18-procentowy alkohol można byłoby zamówić tylko do posiłku. <<< komedię sobie robicie? Obowiązkowe zakąski? Sentyment do PRL-u? Nie potraficie traktować ludzi inaczej niż przedszkolaków albo imbecyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Piwo, wino, wódka wrócą do pociągów IP: *.generacja.pl 14.02.08, 10:46 >>>Ten ostatni, wieloletni kolejarz, ma jednak obiekcje co do sprzedaży wódki. - Tu nie chodzi o ideologię, ale o bezpieczeństwo pasażerów. Jeśli pozwolimy na picie wódki, nie będziemy mieli gwarancji, że w pociągach będzie spokojnie, mówi Tchórzewski.<<< to krwa, bałwany pilnujcie, żeby było spokojnie! Ale zachowujcie się i myślcie jak dorosli ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś