lbig POzornie Laptopy robią się coraz tańsze 16.02.08, 19:54 I to ma byc obnizka? Kolejny chwyt marketingowy. Sprzedaz guw|enka - zabawki za ponad 1000 zl. To tak jak mp trojki czy mp czworki. gdzie za badziewne radio i lipny player z beznadziejnymi sluchawkami i mikroskopijna pamiecia placi sie niewiarygodnie nieadekwatnie wysoka kase. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: POzornie Laptopy robią się coraz tańsze 16.02.08, 22:53 dzisiaj odtwarzacze mp3 kupuje się z kosza w MM po 30zł/sztuka niewiarygodnie nieadekwatna kasa? chyba trochę przespałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chętna Laptopy robią się coraz tańsze IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.08, 22:41 chciałabym....tylko ekran mógłby być trochę większy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Ooo... sprzęt z biedronki :) IP: *.chello.pl 16.02.08, 23:25 Albo z innego dużo, tanio, tesco. Podejrzewam, że w PL będzie spore wzięcie - znam sporo osób które nad jakość przekładają cenę. Przykładem jest chociażby moja koleżanka kupiła niedawno 'nowego' notebooka z czymś w stylu Cyrix 900mhz na pokładzie bo był taniej o 50zł w makro od najtańszego acera z celeronem 1,4 :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja mam eeepc Laptopy robią się coraz tańsze IP: *.aster.pl 16.02.08, 23:36 A ja mam eee pc kupione w Wielkiej Brytanii - wbrew temu o się tutaj wypisuje jest to normalny laptop. A jak ktoś nie wie do czego sie laptopa używa to wypisuje bzdury, że to palmtop Jest segment laptopów ważących 4kg a teraz wzbogaca się segment laptopów ważących 1kg (tak tak takie laptopy już są od dawna tylko kosztują dużo drożej od tych 4kg). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reselerit Re: Laptopy robią się coraz tańsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.08, 10:12 Aus czy Acer to jedno i to samo gó..o marne wtkonanie, tandetny plastyk..psuje sie i rozpada..zreszta jasno jest napisane ze to dla najbiedniejszych krajow..a ponoc biednego nie stac na tandete.A coraz czesciej "normalny" laptop niestety np ACER kosztuje w promo 1200 wiec po so kupowac taki shit..pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ello Re: Laptopy robią się coraz tańsze IP: *.centertel.pl 17.02.08, 23:56 człowieku ... normalny laptop za 1200zł waży 4kg!!!! to jest laptop który spełnia rolę komputera stacjonarnego a eee pc to mobilność 1kg... pokaż mi sprzet "normalny" który waży 1kg i kosztuje 1200zł albo nie pisz takich bzdur. Sam sobie kupisz na wakacje do zgrywania zdjęć (można kupić kartę sd 16GB za ok. 250zł) wtedy w sumie laptopik ma 20gb a z tym to można juz podziałać. Do wszystkich, którzy nie widzieli tego na żywo - nie piszcie jak nie widzieliście, bo jesteście niepoważni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el-slawek u mnie w pracy juz kilka osob je kupilo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.02.08, 10:10 eePC tworzy nowy segment na rynku, nie będąc bezpośrednią konkurencją dla notebooków - mówi Tomasz Szymański z ASUS Polska. - Mała klawiatura może utrudniać pracę i powoduje, że komputer skierowany będzie raczej do dzieci - komentuje Jarosław Smulski. Nie zgadzam sie z tymi opiniami, u mnie w pracy IT-Consulting kilku kolegow juz ma te laptopy, oni wciaz jezdza i nocuja w hotelach, to dla nich w sam raz, maly przenosny twardy dysk z muzyka, filmami i danymi, oprocz tego usb-stick i wystarczy, jak ktos potrzebuje dvd lub cd, to sobie wezmie przenosna dvd-nagrywarke... A tak sobie siadasz w lobby hotelowym i surfujesz po internecie, ogladasz maila, nie sciagajac ich lokalnie, poprzez wbudowany webcam mozesz przez skype rozmawiac z rodzina itp. po prostu super, nie potrzeba brac duzegoo notebooka... gdy przez zasnieciem, chcesz szybko cos sprawdzic w internecie, to sobie go wlaczasz i surfujesz w lozku, klawiatura jest ok, co prawda nie dla sekretarki piszacj ponad 300 znakow na minute. OLFC nie bedzie raczej zagrozeniem dla Asusa EEE, gdyz nie bedzie dostepny raczej w normalnej dystrybucji, przeznaczony jest dla dzieci w biednych krajach Afryki, Ameryki Poludniowej, n.p. prezydent Peru zamowil juz iles tam tysiecy tych laptopow. - i to juz raczej bedzie laptop dla dzieci, ale Asus EEE takim wedlug mnie nie jest i jest zagrozeniem dla notebooka, bo wlasnie 2 osoby z mojej pracy zamisat kupic sobie porzadnego notebooka kupilo Asusa EEE, tutaj, gdzie mieszkam kosztuje on 299 Euro i ma szanse stac sie czyms kultowym, jak kiedys i-book. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Laptopy robią się coraz tańsze IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.02.08, 10:36 Ale badziew i jeszcze za 1000 zł. Przecież za niewiele więcej można kupić nowy normalny laptop, nie wspomnę o używanych. Moim zdaniem taki produkt nie znajdzie wielu nabywców. Gdyby kosztował 500 zł to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el-slawek Re: Laptopy robią się coraz tańsze IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.02.08, 18:21 masz racje, w niemczech kosztuje 299 euro, czyli niecale dwa dni pracy, moj kumpel sobie kupil, ale glownie po to, by jezdzac do klientow i nocujac w roznych hotelach moc sobie wieczorem posurfowac w sieci, pogadac z rodzine przez net meeting, poczytac maile, poslychac muzyki, czy tez obejrzec film ze sticka lub zewnetrznego napedu... Odpowiedz Link Zgłoś
ronnie_ik Re: Laptopy robią się coraz tańsze 17.02.08, 10:42 po co kumu tani laptop ??? zara sie posuje o tak Odpowiedz Link Zgłoś
dzekson22 Re: Laptopy robią się coraz tańsze 17.02.08, 14:14 u nas w sklepie będzie kosztował tysiąc to za oceanem ze 600zł s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satch brzydkie to jak noc IP: *.chello.pl 17.02.08, 17:03 i w dodatku wyposażone jak komputer z początku lat 90... żal... co z tego że tanie? ludzie jakoś nadal wolą kupować colę za 5 zł niż podróbkę z biedronki za 2 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satch nic nie wie Re: brzydkie to jak noc IP: *.centertel.pl 17.02.08, 23:51 do satch Człowieku jak masz pisać , ze to laptop z lat 90 to lepiej nic nie pisz i sie nie osmieszaj. wystarczy zobaczyc ile ludzi kupuje taki sprzet przez allegro - nigdy nie widzialem takiego ssania na laptopy. sprzet o tych parametrach (windows ładuje sie w 20sekund, linuks w 7s) kosztował do tej pory majątek. Oprócz rozdzielczości ten sprzet nie ma wad. Do supeer cieżkich prac to sie ma komputer stacjonarny a do surfowania eee pc jest doskonały - właśnie na nim piszę te wiadomość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Nie warto przepłacać za urządzenia, które Ziobro 17.02.08, 20:01 and kompany z taką łatwością seryjnie demolowali.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handlarz Laptopy robią się coraz tańsze IP: *.centertel.pl 18.02.08, 00:01 Wszystkim handlarzom używanego sprzętu robi się ciepło .... bo ludzie zamiast kupować u nich kupują eee pc A tu taki new na gazecie.... dlatego piszą takie herezje w komentarzach :) Pozdrawiam wszystkich handlarzy, którzy nie mają eeepc w swojej ofercie :) jest fajny portal o eee pc www.3epc.pl/index.php?pageid=home nie bez kozery asus sprzedał w trzy miesiące 400000 sztuk i zamierza sprzedac w 2008 3 miliony sztuk.... a głupi polaczek woli kupić sprzęt ważący 3kg z supermarketu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciek Laptopy robią się coraz tańsze IP: *.chello.pl 19.02.08, 12:27 Jeśli chodzi o najnowszego Asusa uznaję, ze wolałbym dodać jednak to 100 zł więcej i kupić sobie zwykłego laptopa. Dla studenta 4GB to bardzo mało miejsca na dysku. Zresztą sądzę że wiekowość wybierze luksus samego oglądania lub czytania dokumentów na większym monitorze. Jestem zadowolony ze laptopy w końcu tanieją. Przynajmniej może kiedyś będę miał okazję aby go zakupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irenka Laptopy robią się coraz tańsze IP: *.chello.pl 21.02.08, 20:04 moja mama początku roku akademickiego laptopa za 1300. Nie jest to odrzutowiec ;) ale nie jest zły. Moje niewielkie studenckie potrzeby w pełni zaspokaja (przynajmniej na razie) Nie wiem jaki ma procesor (mama wybierała:)), ale z tego co wiem, wolała poświęcić dysk w zamian za lepszy procesor. Mi w zupełności wystarcza 512 ramu, może 40GB dysk to niewiele, ale od czego są inne nośniki? Nie kupiłabym tego "ogryzka" za 200 złotych mniej... a Windowsa mam 2000 (bo takiego chciałam!). XP kompletnie mi się nie podoba. Na linuxa mama mnie namawiała, ale bałam się zaryzykować;) przyzwyczajenie, które może kiedyś zmienie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ashley brawo! IP: *.ip.netia.com.pl 22.02.08, 00:27 właśnie autor artykułu odkrył Amerykę, stając się "niemal" drugim Kolumbem!! cały sprzęt komputerowy tanieje, ceny spadają drastycznie, więc naprawdę niepradopodobnym odkryciem jest fakt, że laptopy również!! chylę czoła, no i ta cena pamięci flash wow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homs Re: Laptopy robią się coraz tańsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 11:34 Dobre LG mozna kupic juz za niewiele ponad 2000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osu Laptopy robią się coraz tańsze IP: *.citynet.pl 04.04.08, 01:15 dolujecie mnie ludzie to nie zabawka to laptop nawet nie wiecie to ta maszynka potrafi :) pozatym wy chyba nie kapujecie do czego zostal stworzony laptop (laptop jest do pracy a nie jako stacjonarny !!!!!!!!!!!!!!) eee jest wystarczajacy do pracy a ponadto wzy niecaly 1kg ja nie mam zamiaru targac 4 kg na ramieniu Odpowiedz Link Zgłoś