Gość: karol IP: *.bredband.comhem.se 16.02.08, 14:26 Pleśń to wy macie na mózgu.Porównywanie sera francuskiego z polskim to tak jak Mercedesa z "Maluchem". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frant3 Re: Wielki błękit - sukces polskich serów pleśnio 16.02.08, 14:54 Ludzie! Nie jedzta spleśniałego sera, bo się zatrujeta! -- frant.one.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubicki Re: Wielki błękit - sukces polskich serów pleśnio IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.08, 15:09 Powiedzcie idioci internetowi po kiego wała sie wypowiadacie, nie mając nic do powiedzenia ? Ad rem: Spółdzielnia Nowe Skalmierzyce to przykład doskonały, że i w kraju matołków internetowych coś może się udać. Sery tej firmy znam od kilku dobrych lat i tylko mogę przyklasnąć pomysłowi oraz doskonałej jakości - nie odbiegającej od renomowanych serów francuskich czy niemieckich. Oby tak dalej. Firmie życzę samych sukcesów a sobie możliwości jedzenia ich doskonałych serów. Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: Wielki błękit - sukces polskich serów pleśnio 16.02.08, 15:13 .........Spółdzielnia Nowe Skalmierzyce to przykład doskonały, że i w kraju > matołków internetowych coś może się udać. Sery tej firmy znam od kilku dobrych > lat i tylko mogę przyklasnąć pomysłowi oraz doskonałej jakości - nie > odbiegającej od renomowanych serów francuskich czy niemieckich. Oby tak dalej. > Firmie życzę samych sukcesów a sobie możliwości jedzenia ich doskonałych serów. Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Co za kretynski tytul! IP: *.fbx.proxad.net 16.02.08, 16:07 Moze jest w Polsce JEDNA spoldzielnia, ktora produkuje JADALNE sery. Nie znam tych konkretnie, wierze na slowo. Za to recze, ze WSZYSTKIE polskie twarde sery jakie do tej pory (w swoim 40-letim zyciu) kupilam to WYROBY SEROPODOBNE, czasem jadalne, ale czesto po prostu ohydne. Tytul artykuly kompromituje autora. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Zgadzam się 100% 16.02.08, 16:29 Zapłacę za próbkę. Uwielbiam sery i mogę tylko powiedzieć, że masz 100% rację.Polskie sery to jest " szajs", chętnie zmienię opinię. Podajcie adres tej SUPER spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Natychmiat z ciekawości zamawiam. 16.02.08, 16:24 Podaj adres. Ostrzegam ,że na serach się znam super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabomnim Wielki błękit - sukces polskich serów pleśniowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 15:12 no jeśli lazur smakuje tak samo dobrze jak francuskie sery to ja jestem chyba jedynym który sadzi inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /dev/ser_plesniowy przepraszam że odrobinę nie na temat IP: 86.156.185.* 16.02.08, 15:28 ale dotąd tradycyjbie nie można było w GW komentować artykułów o tematyce żydowskiej, a teraz dołączyły artykuły o... Micro$ofcie. Ciekawe. Ciekawe. Oj ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakoszka Wielki błękit - sukces polskich serów pleśniowych IP: *.silesialan.pl 16.02.08, 15:31 LAZUR - DOSKONAŁY!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Wielki błękit - sukces polskich serów pleśniowych IP: *.tier.ar.krakow.pl 16.02.08, 15:39 Lazur niczego sobie, ale ten Montagnolo... Mniam mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uli Wielki błękit - sukces polskich serów pleśniowych IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.02.08, 16:47 Taki artykuł mógł napisać tylko ktoś kto nie jadł francuskiego sera pleśniowego i nie wie o czym pisze..inaczej nie potrafie uzasadnić takiej ignrancji. Czego można sie spodziewać- jakiś czas temu był artkuł o polskich czołgach lepszych od niemieckich Leopardów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Wielki błękit - sukces polskich serów pleśniowych IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.02.08, 16:51 bardzo dobry ser - innego smierdziela oprocz tego nie jadam porownujac do innych serow moim zdaniem smak zadawala - jest jeszcze inny polski smierdziel - nie pamietam teraz jak sie nazywa - cenowo podobny do lazura ale ten mi jakos nie podchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Wielki błękit - sukces polskich serów pleśniowych IP: *.net.autocom.pl 16.02.08, 16:53 niezależnie od wszystkiego, to co wiem, bo próbowałem: Valbon i sery President są po prostu podłe (choć usiłują kokietować francuska nazwą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Wielki błękit - sukces polskich serów pleśnio IP: *.eranet.pl 16.02.08, 17:22 Znawcy serów, a nie jedli sera LAZUR? Dostępny jest w większości hipermarketów i osiedlowych spożywczaków. Rację macie tylko co do tego, że to jedyny dobry polski ser pleśniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Umówmy się ! 16.02.08, 18:01 jak ktoś jadł we Francji prawdziwe sery pleśniowe, tak samo jak pił francuskie wino czy oliwę z oliwek, to autentycznie cała reszta wyda się imitacją... fajnie, że w Polsce komuś się chce walczyć i tworzyć dobre jakościowo produkty, ale do oryginału jeszcze brakuje. Generalnie, w naszym kraju nie ma dobrych gatunkowo serów własnej produkcji i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikuś Re: Umówmy się ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.08, 18:22 Był kiedyś taki serek produkowany przez małą spółkę pod Krakowem. Pleśniowy, bardzo charakterystyczny smak i zapach, dojrzewający w listewkach z kory jakiegoś iglaka. Cudo, i nie za drogie. Ale firma mała była i na naszym rynku upadła. Unilevery i inne molochy chemiczno-spożywcze sprzedające gó.. z francusko-języcznymi nazwami mające tyle samo wspólnego z serem co Tusk z Wermachtem wykosiły ich z rynku. A do tego znikoma świadomość polskich konsumentów którym ser pleśniowy kojarzy się zazwyczaj z produktem przeterminowanym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedopatrzenie Co? unia nie zakazała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 18:51 Francja zaspała? Nie wylobbowała w Brukseli zakazu produkcji pleśniowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Wielki błękit - sukces polskich serów pleśnio IP: *.eimperium.pl 27.04.08, 19:06 Chyba Ci padło na mózg.. ser jest prosty w produkcji.. w przeciwieństwie do skomplikowanej mechaniki samochodu.. Odpowiedz Link Zgłoś