Dodaj do ulubionych

Wielki błękit - sukces polskich serów pleśniowych

IP: *.bredband.comhem.se 16.02.08, 14:26
Pleśń to wy macie na mózgu.Porównywanie sera francuskiego z polskim
to tak jak Mercedesa z "Maluchem".
Obserwuj wątek
    • frant3 Re: Wielki błękit - sukces polskich serów pleśnio 16.02.08, 14:54
      Ludzie! Nie jedzta spleśniałego sera, bo się zatrujeta!

--
      frant.one.pl
      • Gość: kubicki Re: Wielki błękit - sukces polskich serów pleśnio IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.08, 15:09
        Powiedzcie idioci internetowi po kiego wała sie wypowiadacie, nie mając nic do
        powiedzenia ?
        Ad rem: Spółdzielnia Nowe Skalmierzyce to przykład doskonały, że i w kraju
        matołków internetowych coś może się udać. Sery tej firmy znam od kilku dobrych
        lat i tylko mogę przyklasnąć pomysłowi oraz doskonałej jakości - nie
        odbiegającej od renomowanych serów francuskich czy niemieckich. Oby tak dalej.
        Firmie życzę samych sukcesów a sobie możliwości jedzenia ich doskonałych serów.
        • lesew Re: Wielki błękit - sukces polskich serów pleśnio 16.02.08, 15:13
          .........Spółdzielnia Nowe Skalmierzyce to przykład doskonały, że i w kraju
          > matołków internetowych coś może się udać. Sery tej firmy znam od kilku dobrych
          > lat i tylko mogę przyklasnąć pomysłowi oraz doskonałej jakości - nie
          > odbiegającej od renomowanych serów francuskich czy niemieckich. Oby tak dalej.
          > Firmie życzę samych sukcesów a sobie możliwości jedzenia ich doskonałych serów.

Popieram!
          • Gość: miu Co za kretynski tytul! IP: *.fbx.proxad.net 16.02.08, 16:07
            Moze jest w Polsce JEDNA spoldzielnia, ktora produkuje JADALNE sery.
            Nie znam tych konkretnie, wierze na slowo.

Za to recze, ze WSZYSTKIE polskie twarde sery jakie do tej pory (w
            swoim 40-letim zyciu) kupilam to WYROBY SEROPODOBNE, czasem jadalne,
            ale czesto po prostu ohydne. Tytul artykuly kompromituje autora.
            • mark6 Zgadzam się 100% 16.02.08, 16:29
              Zapłacę za próbkę. Uwielbiam sery i mogę tylko powiedzieć, że masz
              100% rację.Polskie sery to jest " szajs", chętnie zmienię opinię.
              Podajcie adres tej SUPER spółdzielni.
        • mark6 Natychmiat z ciekawości zamawiam. 16.02.08, 16:24

Podaj adres. Ostrzegam ,że na serach się znam super!
    • Gość: sabomnim Wielki błękit - sukces polskich serów pleśniowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 15:12
      no jeśli lazur smakuje tak samo dobrze jak francuskie sery to ja jestem chyba
      jedynym który sadzi inaczej
    • Gość: /dev/ser_plesniowy przepraszam że odrobinę nie na temat IP: 86.156.185.* 16.02.08, 15:28
      ale dotąd tradycyjbie nie można było w GW komentować artykułów o tematyce
      żydowskiej, a teraz dołączyły artykuły o... Micro$ofcie. Ciekawe. Ciekawe. Oj
      ciekawe.
    • Gość: smakoszka Wielki błękit - sukces polskich serów pleśniowych IP: *.silesialan.pl 16.02.08, 15:31
      LAZUR - DOSKONAŁY!!!!!!!!!!!!
    • Gość: MW Wielki błękit - sukces polskich serów pleśniowych IP: *.tier.ar.krakow.pl 16.02.08, 15:39
      Lazur niczego sobie, ale ten Montagnolo... Mniam mniam.
    • Gość: Uli Wielki błękit - sukces polskich serów pleśniowych IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.02.08, 16:47
      Taki artykuł mógł napisać tylko ktoś kto nie jadł francuskiego sera pleśniowego i nie wie o czym pisze..inaczej nie potrafie uzasadnić takiej ignrancji. Czego można sie spodziewać- jakiś czas temu był artkuł o polskich czołgach lepszych od niemieckich Leopardów...
    • Gość: gosc Wielki błękit - sukces polskich serów pleśniowych IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.02.08, 16:51
      bardzo dobry ser - innego smierdziela oprocz tego nie jadam porownujac do innych
      serow moim zdaniem smak zadawala - jest jeszcze inny polski smierdziel - nie
      pamietam teraz jak sie nazywa - cenowo podobny do lazura ale ten mi jakos nie
      podchodzi.
    • Gość: rt Wielki błękit - sukces polskich serów pleśniowych IP: *.net.autocom.pl 16.02.08, 16:53
      niezależnie od wszystkiego, to co wiem, bo próbowałem: Valbon i sery
      President są po prostu podłe (choć usiłują kokietować francuska
      nazwą).
      • Gość: R Re: Wielki błękit - sukces polskich serów pleśnio IP: *.eranet.pl 16.02.08, 17:22
        Znawcy serów, a nie jedli sera LAZUR?
        Dostępny jest w większości hipermarketów i osiedlowych spożywczaków.

Rację macie tylko co do tego, że to jedyny dobry polski ser
        pleśniowy.
    • q_vw Umówmy się ! 16.02.08, 18:01
      jak ktoś jadł we Francji prawdziwe sery pleśniowe, tak samo jak pił francuskie
      wino czy oliwę z oliwek, to autentycznie cała reszta wyda się imitacją...
      fajnie, że w Polsce komuś się chce walczyć i tworzyć dobre jakościowo produkty,
      ale do oryginału jeszcze brakuje. Generalnie, w naszym kraju nie ma dobrych
      gatunkowo serów własnej produkcji i tyle.
      • Gość: kikuś Re: Umówmy się ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.08, 18:22
        Był kiedyś taki serek produkowany przez małą spółkę pod Krakowem. Pleśniowy,
        bardzo charakterystyczny smak i zapach, dojrzewający w listewkach z kory
        jakiegoś iglaka. Cudo, i nie za drogie. Ale firma mała była i na naszym rynku
        upadła. Unilevery i inne molochy chemiczno-spożywcze sprzedające gó.. z
        francusko-języcznymi nazwami mające tyle samo wspólnego z serem co Tusk z
        Wermachtem wykosiły ich z rynku. A do tego znikoma świadomość polskich
        konsumentów którym ser pleśniowy kojarzy się zazwyczaj z produktem
        przeterminowanym...
    • Gość: niedopatrzenie Co? unia nie zakazała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 18:51
      Francja zaspała? Nie wylobbowała w Brukseli zakazu produkcji pleśniowych?
    • Gość: ada Re: Wielki błękit - sukces polskich serów pleśnio IP: *.eimperium.pl 27.04.08, 19:06
      Chyba Ci padło na mózg.. ser jest prosty w produkcji.. w przeciwieństwie do
      skomplikowanej mechaniki samochodu..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka