Gość: piękny2 Re: TVP ujawnia wydatki na festiwal w Sopocie i w IP: *.chello.pl 27.08.03, 10:10 Zarząd TVP uważa że wpływy z abonamentu w wysokości 37 % budżetu to mało . Ale jak to się ma do poniesionych wydatków na tak zwaną działalność misyjną ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cheles Re: TVP ujawnia wydatki na festiwal w Sopocie i w IP: *.woi.waw.pl 27.08.03, 10:11 TVP chce sciagalnosi abonamentu tylko ja sie pytam za co za chlam ktory puszczaja czy za to zeby synkowie Krasko, Pienkowska gwiazdy dostawali po 60 tysiecy miesiecznie plus bonusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ Re: TVP ujawnia wydatki na festiwal w Sopocie i w IP: *.mipro.pl 27.08.03, 10:26 No nie mogę ze śmiechu - ciekawe, kto kupi koszulkę ze zdjęciem Kwiatkowskiego??? chyba tylko pracownicy TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka A MOŻE NIK SPRAWDZI FAKTYCZNE KOSZTY FESTIWALU?! IP: *.acn.pl / 10.68.2.* 27.08.03, 10:50 A może właśnier NIK sprawdziłby faktyczne koszty festiwali w TVP? Podejrzenie budzi już sam fakt, że zieliński nie chciał ujawnić kosztów, a teraz nagle kabarowski podaje jakąś sumę. Czy jest prawdziwa? Czy np. są to całe koszty, czy tylko koszty techniczne. Czy wliczone są honoraria artystów? A co z kosztami poniesionymi przez OTV Gdańsk? - też są wliczone? W jakim zakresie figurujące w zapewne "tajnych" kosztorysach firmy i ludzie zapracowali na otrzymane pieniądze? Pytań jest wiele - o kreatywnych kosztorysach wiele mówiło się w komisji śledczej. Od przyjścia pary kwiatkowski/zieliński TVP kocha wyłącznie duże produkcje. Czy ktoś poza sporzadzającymi kosztorysy jest w stanie rozliczyć do końca taką imprezę, jak np. festiwal w Sopicie czy Opolu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK Jest COOL nie płacić IP: 213.25.88.* 27.08.03, 10:57 Jak ktoś tak mówi po polsku, to ja mu nie zapłacę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Albo reklamy albo abonament IP: *.k.mcnet.pl 27.08.03, 11:26 Zdecydujcie się co do źródła utrzymania. Nie płacę abonamentu i nie zamierzam tego stanu zmieniać (nie chcę utrzymywać Robka Kwiatkowskiego, Kamela, itp.) Co do Iraku to wolę relacje w faktach TVN. Tam jest rzeczowa relacja, a nie dziwny bełkot jak w TVP. A poza tym: czy przymusowe płacenie abonamentu oznacza przymus oglądania tej miernoty TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Lepper Re: TVP ujawnia wydatki na festiwal w Sopocie i w IP: 80.50.20.* 27.08.03, 11:51 BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert aby wyciskac pieniądze... IP: 126.116.21.* 27.08.03, 11:53 ... z ludzi nalży najpiwer powiedzieć jaka jest misja mediów publicznych i czy jest ona realizowana (ale także w odczuciu Widzów i Słuchaczy, nie tylko w odczuciu Zarządu Radia i TV), następnie należy opublikowac wyniki oraz zaproponować opłacenie składek, to skuteczniejsze niż koszulki propagandowe... ale może to się też okaże misją odradzającą ruch punk, ja sam bym taką koszulkę nabył i nosił dumnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: TVP ujawnia wydatki na festiwal w Sopocie i w IP: *.crowley.pl 27.08.03, 12:32 Tym gnojkom z KRRiTV juz sie dawno cos popiepszylo trzy oplaty zajedno.Abonament,kablowka,albo Cyfra+ i do tego jeszcze na ZAiKS.Czysty haracz w bialy dzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nibywidz A JA NIE PŁACĘ ABONAMENTU I NIE ZAMIERZAM IP: hpcache:* 27.08.03, 13:44 czy mam płacić za to że jestem oszukiwany ? Mam płacić za gloryfikowanie rządu i fałszywe dane ? Za wiecznie odgrzewane seriale typu : Janosik i czterej pancerni, tudzież tow borewicz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekły Re: A JA NIE PŁACĘ ABONAMENTU I NIE ZAMIERZAM IP: 217.168.129.* 27.08.03, 14:18 Popieram, też nie płace choć poczta mnie juz zliczyła na 412.72 zł. TVP nie oglądam, juz kiedys oglądałem 3 dni pod rząd wiadomości i za każdym razem jednym z tematów byla nagroda dla TVP którą odbierał jakiś prezez TVP o wyglądzie totalnego pajaca. jak mam płacić za takiego palanta który później za moje pieniądze robi sobie promocje to mnie jasny szlag trafia. Do pracy sie gnoje wziąśc a nie po cudze pieniądze za frajer sięgać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as31 A ile wydają na imprezę p.Owsiaka?Byłoby to ciekawe... IP: 194.181.190.* 27.08.03, 14:03 w zestawieniu z kwotą, którą zbiera jego "orkiestra". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy TVP ujawnia wydatki na festiwal w Sopocie IP: 195.245.222.* 27.08.03, 14:15 TVP i PR wciąż starają się zdobyć jak najwięcej pieniędzy. Stały dochód z abonamentów plus dochody z reklamy są zbyt małe. Tak twierdzą ci którzy zarządzają mediami. Dziwi mnie, jak w takim razie potrafią utrzymać się stacje prywatne tzw. komercyjne. Wprawdzie reklamami przerywają swoje programy i z tego mają większy dochód niż państwowe środki masowego przekazu lecz nie mają stałego, bardzo dobrego dochodu jakim jest abonament. Czy nie powinno być tak, że TVP i PR powinny utrzymywać się tylko z abonamentu i nie nadawać programów byle jakiej jakości a prowadzić politykę rozpowszechniania kultury masowej, lecz na wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
anama41 Re: TVP ujawnia wydatki na festiwal w Sopocie i w 27.08.03, 15:01 TVP nie ma pieniedzy aby oplacic swoich pracownikow technicznych (nie liczac tzw. "gwiazd") i aby produkowac wartosciowe programy, stad problem z abonamentami. Skad wiec pieniadze na biurowce, na biurwy, na Sopot i inna szmire typu "Imieniny u Krystyny"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papaya Re: TVP ujawnia wydatki na festiwal w Sopocie i w IP: *.univcomp.waw.pl 27.08.03, 15:49 W którym miejscu festiwalu w Sopocie TVP znajduje tę misję? Chyba w znudzonym Wałęsie. Zresztą co to za festiwal? Bez konkursu, z żenującymi prowadzącymi. Kiedyś, jak festiwal prowadził Orzech, a w koncertach występowało 20 gwiazd, które walczyły o nagrodę, to był festiwal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławinin Misja TVP, żenada podobnie jak kulturalny pressing. IP: smoothwall:* 27.08.03, 15:52 Misja TVP to tak jak pressing używany bez przerwy prze wczorajszych komentatorów sportowych. A dla niewtajemniczonych. Słownik Webstera podaje jako polskie tłumaczenie angielskiego przymiotnika pressing "pilny, nie cierpiący zwłoki". Innych znaczeń się nie doszukałem. Widać komentatorzy mówili w jakimś bliżej nie znanym mi języku bo znaczenie z Webstera już kompletnie nie ma sensu jeśli chodzi o momenty kiedy tego słowa używali. Może ktoś miał rozwolnienie na boisku i stego powodu miał pressing na pilne zrobnienie kupy? Podobnie ramówka. To co można oglądać leci w okolicach godziny 24. Czyżby ramówka była ustawiana pod ziomków ze Stanów i Austarlii, oraz Japonii? Chyba tak bo tylko dla nich godziny emisji są do przejęcia a amerykańskie byle co mają u siebie na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mescalito Ile zarabiajš "Misjonarze"...?! IP: *.nysa.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 15:54 Lepiej napiszcie ile zarabiajš telewizyjne kukły i ich przydupasy z molocha na ul. Woronicza?! Banda zgredów i szpanerów... Polska umiera, a "misjonarze" majš wszystko w dupie. Ich kosmiczne pensje już dawno nic nie majš wspólnego z pasjš i misjš!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hectorr Re: TVP ujawnia wydatki na festiwal w Sopocie i w IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 16:25 ...i tu tez potrzebna jest rewolucja !!!!! butelki z benzyna pomoga wyjasnic wszystko !!! W plomieniach lepiej widac !!! Placa abonament tylko glupcy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota Re: TVP ujawnia wydatki na festiwal w Sopocie i w IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 20:01 Jesli festywal w Sopocieto misja, to co tam robily natrętne reklamy za 1 mln zl??? Po ten festywal byl splaby, tak jak cala misja tvp, i w ogól tvp to dno... A swoją drogą budżet wyjechali by na równe 2 mld zl gdyby zarząd zarabiał (razemn z dodatkamy) narmalnie, a nie kokosy.......... A koszulki z kKwiatkowskim to proponuje razem z Berlusconim, mają wiele wspolnego, bo traktują publiczne jak wlasne.... TVP = Telewizja POlityczna Zamiast TVP SA powninno być TVP SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były telewidz Re: TVP ujawnia wydatki na festiwal w Sopocie i w IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 21:20 to wszystko swinstwo, ta cała telewizja. ja nie placę abonamentu od jakiegoś czasu, bo nie da sie ogladac twgo belkotu, a Kwiatkowski to jakiś nieszczęśnik, który nie musi za moje pieniadze wzmacniaś swoja osobowość, niech idzie do mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Koszulki z Robertem 27.08.03, 21:42 Hura! Robert, ja chcę taką koszulkę! I żeby na tej koszulce było moje ulubione "czy to się trzyma kupy, czy nie oceni sąd". I jeszcze "to bardzo dobre pytanie, gorzej z dobrą odpowiedzią". A w sklepie z gadżetami bumerangi z logo Agencji Filmowej TVP, maskotki lwa i figurki Piaskowego Dziadka (niech i Sulik ma radochę). Własne wydawnictwa to też niezły pomysł. Na początek proponuję wydać raporty NIK-u na temat ustawianych przetargów i raport ABW, bo coś o nim Wiadomości milczą. I podręcznik sztuki dziennikarskiej, praca zbiorowa (Mariusz Rudnik, Monika Kaniewska, Piotr Gembarowski, Kamil Durczok). A, no i wystąpienia Danki Waniek na temat odpolityczniania TVP. Już się cieszę na te dni otwarte, przyjdę cię Robert uściskać bo na konferencji mediów publicznych w Krakowie tak pod ścianami przemykałeś, że cię nie peszyć nie chciałam. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Koszulki z Robertem 27.08.03, 23:49 kataryna.kataryna napisała: > Hura! Robert, ja chcę taką koszulkę! I żeby na tej koszulce było > moje ulubione "czy to się trzyma kupy, czy nie oceni sąd". I > jeszcze "to bardzo dobre pytanie, gorzej z dobrą odpowiedzią". A > w sklepie z gadżetami bumerangi z logo Agencji Filmowej TVP, > maskotki lwa i figurki Piaskowego Dziadka (niech i Sulik ma > radochę). Własne wydawnictwa to też niezły pomysł. Na początek > proponuję wydać raporty NIK-u na temat ustawianych przetargów i > raport ABW, bo coś o nim Wiadomości milczą. I podręcznik sztuki > dziennikarskiej, praca zbiorowa (Mariusz Rudnik, Monika > Kaniewska, Piotr Gembarowski, Kamil Durczok). A, no i > wystąpienia Danki Waniek na temat odpolityczniania TVP. Już się > cieszę na te dni otwarte, przyjdę cię Robert uściskać bo na > konferencji mediów publicznych w Krakowie tak pod ścianami > przemykałeś, że cię nie peszyć nie chciałam. Kataryna, Popadasz w przesadę! On Cię może zaskarżyć o molestowanie, eeeh, tego ... No i Barcikowski z 12-toma ekipami a w każdej 2 prokuratorów, i ten z kajdankami, i jeszcze ten z jakąś szmatą. No i oni ci bardzo delikatnie każą zejść z tej skrzynki po pomarańczach (wiesz gdzie) i bardzo kulturalnie Cię ZATRZYMAJĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 120km/h Re: TVP ujawnia wydatki na festiwal w Sopocie i w IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.03, 05:38 jeżeli misją tvp jest festiwal to ja przestaję płacić abonament. zadam pytanie: dlaczego tak wybitnych fachowców od tvp i robienia misji nikt nie chce w swoich szeregach.na początek proponuję wysłać do domów starców prezenterki.to będzie misja i już. Odpowiedz Link Zgłoś