Gość: prawy IP: *.acn.waw.pl 17.03.08, 10:47 W sumie racja ale dlaczego autor artykulu nie zglosi konkretnych przypadkow do prokuratury? To jest glownym problemem, ze wydaje sie nam ze INNI powinni zareagowac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zwolnienie zwolnienia lekarskie IP: *.telprojekt.pl 17.03.08, 11:42 tak naprawde ciezko znalezc czlowieka zdrowego jak ryba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdurmistrz Re: zwolnienia lekarskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 12:04 > tak naprawde ciezko znalezc czlowieka zdrowego jak ryba Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Re: zwolnienia lekarskie 17.03.08, 14:19 Zatem przełożeni słabowitych policjantów powini komisyjnie zbadać ich stan zdrowia oraz sprawdzić lekarzy wystawiających recepty. Tak się na pewno stanie, bo żyjemy w państwie prawa (i lewa, baczność!) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nornik Bzdury, odebrać złodziejowi, to czyn chwalebny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 15:19 Jeżeli Państwo okrada swoich obywateli, zabiera im niby na drogi, zabiera składkę niby na lekarzy, zabiera ZUS niby na emerytury, a tymczasem wszystko bezwstydnie przeżera, to to dopiero jest złodziejstwo. Czy człowieka idącego na zwolnienie, de facto tylko odbierającego swoje, możemy nazwać złodziejem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolnienie co Ci Panstwo zabiera? IP: *.telprojekt.pl 17.03.08, 15:29 chlopie procentowo moze i podatki w Polsce sa spore ale zobacz jak to sie przeklada na gotowke - sa to smieszne pieniadze ale takie jest niestety oblicze kapitalizmu, ze nie wszedzie moze byc jak na zachodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nornik Re: co Ci Panstwo zabiera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 15:46 Jakie to ma znaczenie, czy dużo, czy mało? Dla mnie podatki mogą być wyższe, byle wracały do ludzi. Jak zabierają ode mnie na drogi, a nie idą na drogi, to znaczy, że kradną. Mnie okradają, podwójnie, bo potem muszczę jeszcze extra wydawać na zawieszenie, klocki, czy jałowe przepalanie w korkach. No więc ja kombinuję jak od tych złodziei odebrać swoje, chociaż trochę. Logiczne chyba, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebeq Re: co Ci Panstwo zabiera? IP: *.acn.waw.pl 17.03.08, 16:22 pewnie, że logiczne. Tylko nie pomyślałeś, że pastwo właśnie zabiera z tych dróg, bo tacy "cwaniacy" jak ty właśnie to państwo okradają i trzeba skądś te pieniadze wziąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nornik Re: co Ci Panstwo zabiera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 20:18 No ile mam jeszcze tłumaczyć, że swoje odbieram? Okradają górnicy, hutnicy i wczesnorenciści. A poza tym to nie jest żadne tłumaczenie. Jak to 'państwo zabiera z tych dróg'? A kto dał mu na to przyzwolenie? Właśnie dlatego, że pomyślałem, to robię, co robię. Dlatego właśnie niepłacenie podatków w Polsce jest patriotyczne, bo podatki są rozkradane. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Nie. Okradanie złodzieja to kradzież! 18.03.08, 11:26 Każda kradzież jest kradzieżą i NIE JEST chwalebna. Jeżeli państwo okrada podatników (sprawa dyskusyjna), to nijak nie usprawiedliwia tych, którzy okradają państwo. Bo rozumując twoim tokiem mamy (teoretycznie) taką sytuację: państwo okradło miliony obywateli pojedyńcze jednostki okradły państwo - ALE NIE ROZDALI TEGO INNYM. Taki Janosik, co zabiera bogatemu i nie daje biednym ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zwolnienia lekarskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 09:39 słuzby mundurowe nie powinny mieć takich uprawnień i piwinny mieć pomostówki i tak powinno być dla tych co przejdą na emeryture po 01.01.2009r. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Okradają podatników i się chwalą 17.03.08, 11:45 Wykiwac, oszukac, ukrasc, pobic, obrazic, lekcewazyc blizniego, miec drugiego czlowieka za smiec. Oto cechy wiekszosci Polakow (od dziecka poprzez zlodziejski kler az do poslow) plynace w krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RN5U MN76 Re: Okradają podatników i się chwalą IP: 212.106.22.* 17.03.08, 12:14 NIE DOKOŃCA, DO JEDNEGO WORKA NIE MOŻNA WRZUCAĆ WSZYSTKICH, SPOSOBEM DO WALKĘ Z PATOLOGIAMI JEST SKUTECZNE EGZEKWOWANIE PRAWA, TYLKO NIEUCHORNNOŚC KARY MOŻE WYCHOWAC NAROD I WYMUSIĆ,PRZEONANIE,ŻE KRADZIEŻ JEST WYJĄTKOWO NAGANNA!!...JEDNAK JEŚLI WIDZI SIĘ,ŻE PRZEDSTAWICIEL OBYWATELI ROBI NIECZYSTE INTERSY, OKRADA NARÓD I SIEBIE TEŻ I NA PYTANIE CZY TO NAGANNE ŚMIEJE SIĘ W TWARZ SADOWI TO JAK MAJĄ SIĘ CZUĆ CI OBYWATELE, KTÓRZY SĄ UCZCIWI ALE WIDZĄC PATOLOGIE ICH TRZĘSIE???!!NIE MÓWIE,ŻE MAJĄ TEŻ OSZUKIWAC ALE MAJĄ USPRAWIEDLIWIENIE, BO CO JA JESTEM INNYM NIŻ POSEŁ, URZEDNIK, KSIĄDZ ,CZŁOWIEKIEM MYŚLĄ!!!CO ONI SĄ WYBRAŃCAMI, KTÓRZY MOGĄ MIEĆ ZA NIC MORLANOŚĆ I PRAWO???!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Uczciwosci trzeba uczyc juz dzieci!!! IP: *.isinfo.pl 17.03.08, 15:35 Uczciwosci trzeba uczyc juz dzieci w szkole. Tymczasem w naszych szkolach uczy sie kombinowania. Pierwsza i najwazniejsza nauka jaka odbieraja uczniowie polskich szkol to "kombinuj, nie pracuj". Jak? Przez przyzwolenie na sciaganie. Sciaganie od innych prac domowych. Sciaganie na klasowkach. Sciaganie na egzaminach. Czym jest sciaganie? Sciaganie to kradziez! Tak, to jest kradziez efektow pracy innych osob. Sciaganie to oszustwo! Sciaganie nie spotyka sie z potempieniem. Na sciagnie wszyscy przymykaja oko. Nikt nie uwaza tego za problem, a wrecz za objaw zaradnosci!!!!!!! Po co sie uczyc, skoro prosciej i szybciej mozna zrobic sobie sciage, albo sciagnac od kogos? Nawet jak uczen sciaga i zostanie zlapany to co najwyzej traci sciage, moze dostanie jedynke, ale zadne inne konsekwencje nie sa wyciagane. Niekt nie pietnuje sciagania. Czyli sciaganie sie oplaca - czasem zlapia, czasem nie zlapia, a nawet jak zlapia to i tak sie nic nie stanie. Ta nauka pozostaje potem na cale zycie. Po co pracowac i placic uczciwie podatki jak mozna oszukac ZUS, urzad skarbowy, firme. Jak sie da to trzeba wyciagnac od panstwa tyle kasy ile tylko sie da. Po co pracowac jak mozna tylko symulowac prace. Malo kto mysli - panstwo to "my wszyscy", wspolnie pracujemy na nasze dobro. Wiekszosc twierdzi - panstwo to "oni", panstwo mnie oszukuje, panstwo trzeba oszukac. Ale tak na prawde oszukujemy samych siebie. W imie chwilowej korzysci niszczymy swoja przyszlosc. Dokladnie tak jak przy sciaganiu. Nie bede sie uczyl, sciagne, dostane dobra ocene bez pracy i nauki - o przyszlosc bede sie martwil potem, "cos sie wykombinuje"... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dijkstra Re: Uczciwosci trzeba uczyc juz dzieci!!! IP: *.crowley.pl 17.03.08, 18:12 Calkowicie sie zgadzam z tym co napisal "asdf". W Polsce od zawsze jest ogolnie akceptowane przyzwolenie na okradanie panstwa. (a tak naprawde to okradamy samych siebie). Ostatnio jak slyszalem w radiu, ze policjanci brali L4, zeby pokazac swoj sprzeciw, to mnie krew zalewala. Mowili o tym, jak by to byla normalna rzecz, ze sie bierze L4, ot tak po prostu. Nikt tego nie potepia, wszyscy to akceptuja. Bo to przeciez panstwo za to placi, a panstwo to politycy, wiec dobrze ich okradac, bo oni nas okradaja. A tak naprawde okradamy i oszukujemy samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jbk Re: Okradają podatników i się chwalą IP: *.szara.net 17.03.08, 11:58 Tylko jacyś s..syny lekarze te lewe zwolnienia wystawiają. To samo z lewymi rentami, skądś się biorą czyż nie? Dziekanki zdrowotne... Zacząć tę bandę lepiej kontrolować, chcą zarabiać lepiej, oki tylko uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Okradają podatników i się chwalą IP: 217.147.104.* 17.03.08, 16:16 No możnaby skontrolować CO na tych L4 pisze i przejść się to wszystkich powalonych epidemią i sprawdzić jak to bardzo chorują. I dać im po dupie. Następnie przejść się po lekarzach, którzy podpisali sie na tych L4, zrobić z tego poświadczenie nieprawdy i im też dać po dupie. Drugim razem zaastanowią się, zanim wytną taki numer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Okradają podatników i się chwalą IP: *.telsat.wroc.pl 17.03.08, 12:22 podoba mi się: najpierw policjant czy prokurator (kilka tygodni temu zmierzało ku temu) wyłudzą od lekarza L4 a potem łatwo mogą go ścigać za wystawianie lewych zwolnień. Brawoo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk Okradają podatników i się chwalą IP: 212.180.147.* 17.03.08, 12:23 95% z nich to katolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
ollo_filipino Re: Okradają podatników i się chwalą 17.03.08, 13:06 To nie są katolicy to są polscy katolicy.... A to spora różnica Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Okradają podatników i się chwalą 07.05.08, 08:53 Rzymscy czy toruńscy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Okradają podatników i się chwalą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 12:38 Jak na razie,to największym złodziejem dla najuboższych jest właśnie Państwo i "pracodawcy". Z tego powodu nie przewiduję większych zmian mentalności rodaków w kwestionowanym przez gazetę zakresie. Przecież obowiązuje zasada: "jaki pan, taki kram". lub: "jak Kuba......" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel-l Okradają podatników i się chwalą IP: *.171.115.133.crowley.pl 17.03.08, 12:39 A może byśmy zlikwidowali absurd że pracodawca ma płacić za zwolnienie lekarskie ? Niech się ubezpieczają w firmach prywatnych i po problemie. Socjalizm to ustrój walczący z problemami które sam tworzy. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Okradają podatników i się chwalą 17.03.08, 12:45 Otóż to - zlikwidujmy socjalistyczny anachronizm zwany ZUS-em i problem sam się rozwiąże. Wówczas Polska stanie się krajem naprawdę kapitalistycznym, wolnorynkowym. Ps. Ciekawe, czy gdyby nie ZUS, taki Ryszard Krauze byłby miliarderem ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: Okradają podatników i się chwalą IP: 217.147.104.* 17.03.08, 16:17 > Ps. Ciekawe, czy gdyby nie ZUS, taki Ryszard Krauze byłby miliarderem ... No pewnie - a niby kto informatyzuje skarbówke? Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Okradają podatników i się chwalą 17.03.08, 13:05 Gość portalu: prawy napisał(a): > W sumie racja ale dlaczego autor artykulu Po pierwsze, to jest autorka artykułu. Po drugie, domniemanie oszustwa jest statystyczne. Jest ono PEWNE, ale nie jest wiadomym, kto oszukuje. Przecież wśród kilkudziesięciu co pójdą na zwolnienie, jeden, dwóch, czy pięciu, mogą autentycznie być chorzy. Więc na kogo donieść do prokuratury? I po trzecie, to jednak dysponenci naszych wspólnych pieniędzy, powinni skutecznie kontrolować prawidłowość zwolnień. To wreszcie na ustawodawcy stoi obowiązek sformułowania takich kar dla lekarzy ZŁODZIEJI, by im sie to nie opłacało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Oklamywanie i okradanie to nie po chrzescijansku IP: *.dyn.iinet.net.au 17.03.08, 13:10 Co na to kosciol? Bo wiekszosc jednak chorujacych nie jest z SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jbk Re: Oklamywanie i okradanie to nie po chrzescijan IP: *.szara.net 17.03.08, 13:53 A co na to Liga Szowinistycznych Mężczyzn? Bo chyba jednak większość chorych nie jest kobietami? A co na to Ku Klux Klan? Bo chyba chyba jednak większość chorych nie jest czarna? A co na to twój psychiatra? Bo ty na pewno jesteś debilem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jbk Re: Okradają podatników i się chwalą IP: *.szara.net 17.03.08, 13:47 Sprawdzić 1000 losowo wybranych osób. Albo jedną komendę dokładanie. I lekarzy co im te zwolnienia wydawali. Lekarzom czapę, zakaz wykonywania zawodu, symulantów na bruk. Zrobić tak ze 3 razy i odechce się cwaniactwa. Dla mnie lekarz to zawód zaufania publicznego. Czemu jest takie przyzwolenie na to, żeby to g... nas okradały to nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: Okradają podatników i się chwalą IP: 217.147.104.* 17.03.08, 16:22 > Dla mnie lekarz to zawód zaufania publicznego i policjant również Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jbk Re: Okradają podatników i się chwalą IP: *.szara.net 17.03.08, 17:07 Owszem, dlatego jeden i drugi powinien być wzorem uczciwości. Do tego, że mnie mechanik nacina, to się zdążyłem przyzwyczaić. Do tego, że robi to lekarz, policjant, nauczyciel nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: Okradają podatników i się chwalą IP: 217.147.104.* 17.03.08, 16:21 > Przecież wśród kilkudziesięciu > co pójdą na zwolnienie, jeden, dwóch, czy pięciu, mogą autentycznie > być chorzy. Więc na kogo donieść do prokuratury? Na wszystkich - jeśli chorych jest 1 na 20, to później można się spokojnie wycofać z takiego oskarżenia i nie procesować się z takim. > I po trzecie, to jednak dysponenci naszych wspólnych pieniędzy, > powinni skutecznie kontrolować prawidłowość zwolnień. Powinni. Ale znacznie prościej jest tego nie zrobić a w razie dziury w budżecie zaczerpnąć garścią wprost z Twojej kieszeni. To działa tak, że nieuczciwy się ukrywa i trzeba go szukać a to może być trudne. Uczciwy na ten przykład nie ma nic do ukrycia i wszystek swój dochód deklaruje jawnie - więc ma się go pod ręką, żeby go jeszcze troszkę udoić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: try Okradają podatników i się chwalą IP: 83.168.106.* 17.03.08, 13:28 a może wystawić rachunki lekarzom za fałszywe zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Prokuratura powinna wszcząć postępowanie z urzędu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 13:33 w sprawie o wyłudzenie pieniędzy. Wiadomo przecież, że nie ma takich epidemii. Dlaczego konowały wydają zwolnienia lekarskie, gdy nie ma do tego faktycznych podstaw? Bardzo prawdopodobne jest, że jeden konował wystawia hurtowo jakiejś grupie ludzi pracujących w jednym urzędzie ileś zwolnień lekarskich. Czy na to nie ma rady, nie ma okreslonych przepisów? Od tego jest prokuratura, która jest zobowiązana do wszczęcia postępowania w sprawie z urzędu. Natomiast pracodawca powinien natychmiast wnieść wniosek w tej sprawie do prokuratury. Może to zrobić i dziennikarz, który opisuje ten proceder w swoim artykule. Przecież w tej chwili jest to nagminna praktyka ludzi, którym nie grozi nawet zwolnienie, ale którzy mają kaprys że chcieliby mieć więcej w kieszeni! Jeżeli podczas ich choroby nic się nie dzieje z urzędem, to znaczy dalej funkcjonuje, to znaczy tylko tyle, że ci ludzie powinni zostać zwolnieni w tybie natychmiastowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Prokuratura powinna wszcząć postępowanie z ur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 14:15 Lekarz ma generalnie wierzyc pacjentowi, jesli ktos twierdzi, ze go boli to jak mamy stwierdzic, ze to nieprawda? Nie na wszystko sa obiektywne kryteria oceny. A na niektore dolegliwosci zwolnienie sie nalezy i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: Prokuratura powinna wszcząć postępowanie z ur IP: 217.147.104.* 17.03.08, 16:25 > Lekarz ma generalnie wierzyc pacjentowi, jesli ktos twierdzi, ze go > boli to jak mamy stwierdzic, ze to nieprawda? Jak przyjdzie ze złamaną ręką no to go ma prawo boleć. A jak go boli "coś w środu" i nawet recepty nie chce tylko L4 no to co go boli? A właśnie - należałoby jeszcze sprawdzić czy recepty przepisane przy okazji takich L4 zostały wykupione - da się to zrobić ale trzebaby chcieć i trochę pracy włożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek Zwalniać nierobów z pracy!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 13:41 Na ich miejsca czekają inni. Nie ma ludzi niezastąpionych. Zwłaszcza przy takiej ich postawie wobec obowiązków. Czy oni w ogóle rozumieją - co to znaczy obowiązkowość? Ja pracuję w malutkiej firmie, w której nikt mnie nie pilnuje. Jestem tu zupełnie sam, robię wszystko. Nie wyobrażam sobie pójścia na zwolnienie lekarskie, bo pilnuje mnie ogrom spraw, które każdego dnia muszę załatwić. A może coś ze mną jest nie tak? Ale takiego bałwaństwa, jak opisane w artykule w ogóle nie jestem w stanie zrozumieć. Przecież ci ludzie nie wyszli z socjalizmu. I co dziwne, to że autor opisuje to w taki sposób jakby nic nie można było z tym zrobić. Ja w pierwszej kolejności wywaliłbym tych nierobów na zbitą gębę i jeszcze dał im wilczy bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roxi771 Re: Zwalniać nierobów z pracy!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 13:57 Jasne!!! Ale ilu z nas zna ludzi, ktørzy brali lewe zwolnienia? Większość? i co z tym zrobiliśmy? A przecież to my jesteśmy okradani? A więc godzimy się w jakimś sensie, żeby nas okradano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aas Re: Zwalniać nierobów z pracy!!!!! IP: *.szara.net 17.03.08, 14:06 Ja z niektórymi nie utrzymuję kontaktów. Tyle przynajmniej. Fakt, na nikogo nie doniosłem. Może po części dlatego, że kapusie to świnie ;), a dwa, że nie wierzę by w tym konkretnym przypadku pomogło. Znam przypadki gdy pracownik próbował na lewe zwolnienie uniknąć zwolnienia. Koniec końców nic nie wskórał, ale co się jego biedny szef najeździł na drugi koniec kraju na rozprawy to już inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Okradają podatników i się chwalą IP: *.compart.pl 17.03.08, 14:10 Całość kosztów zwolnienia lekarskiego powinien opłacać ubezpieczyciel, dzisiaj to jest ZUS. Od pierwszego do ostatniego dnia. Przecież pracodawca opłaca ubezpieczenie zdrowotne pracownika, dlaczego ma ponosić koszty zastąpienia chorego i dodatkowo płacić choremu. To jest chore!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: Okradają podatników i się chwalą IP: 217.147.104.* 17.03.08, 16:29 > Całość kosztów zwolnienia lekarskiego powinien opłacać > ubezpieczyciel Zawsze to postulowałem i zawsze będę. W przeciągu 4 lat pracy chorowałem w sumie tylko 3 tygodnie a ile składki zapłaciłem to strach. A za te 3 tygodnie i tak musiał zapłacić pracodawca. DLACZEGO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Okradają podatników i się chwalą IP: *.range86-156.btcentralplus.com 17.03.08, 14:23 zgoda to jest kradzierz ale jak mozna tak napisac "dopoki nie zmieni sie mentalnosc Polakow" 5 minut temu na tej samej stronie czytalem o US jak ustanawia swoje prawo!!! (sprawa tyczy sie 1% podatku)i to jest w porzadku ? Odpowiedz Link Zgłoś
renata.n6 Okradają podatników i się chwalą 17.03.08, 14:23 Pracuję w tzw. skarbówce i nie zauważyłam aby pracownicy korzystali ze zwolnień chorobowych w jakiś szczegolny sposób. Wręcz przeciwnie większość pracownikow w ogóle nie korzysta ze zwolnień lekarskich nawet w czasie choroby. Często załatwiamy ten problem korzystając po prostu z naszych urlopow wypoczynkowych. Wiadomo, że zwolnienie lekarskie to mniejsze zarobki, po drugie praca i tak czeka aż wrócimy z wolnego więc nie opłaca się chorować. Ja osobiście byłam w ciągu ostatnich 6 lat tylko raz na zwolnieniu i to tylko dlatego że byla to moja druga choroba w ciągu dwoch tygodni. Pierwsza nie wyleczona więc organizm oslabiony szybciej uległ kolejnej infekcji. Nie przyszłoby mi nawet do głowy korzystać ze zwolnienia będąc zdrową. Wstyd by mi było prosić lekarza o "lewe" zwolnienie. Moim zdaniem to upokarzające i nie widzę powodu abym miała narażać się na tego typu sytuacje. Nie zauważylam też aby robili to moi koledzy z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwak ? Re: chorujmy z umiarem IP: *.dyn.one.at 17.03.08, 15:25 tak,tak- nadchodzily urodziny szefa celnikow.Personel szeregowy mysli nad prezentem. Propozycja 1-Mercedes SLK odrzucona /za tani prezent/ Propozycja 2-damy szefowi jeden dzien bezposrednio na odprawie- odrzucona z oburzeniem /za drogi prezent/. Szkoda czasu na choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Okradają podatników i się chwalą 07.05.08, 08:57 Akurat urzędasy ze skarbówki powinni być na chorobowym jak najdłużej. Zaś w pracy powinni się zajmować grami komputerowymi, internetowym randkowaniem, dyskusjami o serialach, robieniem na drutach i piciu kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Państwo okrada podatników i ktoś się jeszcze dziwi 17.03.08, 14:41 Jeśli państwo bezczelnie ograbia obywateli, to jak można się dziwić, że obywatele biorą z niego przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf :D racja. IP: 195.94.201.* 17.03.08, 15:16 Roznica jets taka, ze jak panstwo łupi obywateli - to to sa podatki, jak obywatele staraja sie miec pieniadze na godne zycie - to wtedy nazywa sie to okradaniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czepiec Państwo okrada podatników i ktoś się jeszcze IP: *.acn.waw.pl 17.03.08, 15:16 panie redaktorze, szkoda, ze pan rok temu nie napisal podobnego artykulu,hmm,.... wtedy byl sprawiedliwy bunt roznych grup spolecznych przeciwko niedobremu rzadowi, teraz rzad jest ok. tylko pracownicy to zlodzieje, to sie nazywa polityczna poprawnosc, powiedzialbym pokretne myslenie, lub raczej jego brak,- boss kazal napisac w ten sposob i juz zamownienie zostalo zrealizowane, brak tylko rzetelnosci warsztatowej, ale coz my tak mamy, byle do przodu, byle wyrwac pare groszy od wydawcy, to tez swego rodzaju kradziez, czyz nie panie redaktorze????.... wot i wsio, kak gawariat francuzy Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Stary wykręt-ściema 18.03.08, 07:23 misiu-1 napisał: > Jeśli państwo bezczelnie ograbia obywateli, to jak można się > dziwić, że obywatele biorą z niego przykład? Na zachodzie nazywa się to podatkami, na wschodzie okradaniem. Lepiej powiedz, że chcesz jeździć drogami i za nie nie płacić, że chcesz mieć policję za darmo, szkoły za darmo itp., bo przecież ci się "należy". Jakie jeszcze ściemy wymyślisz dla usprawiedliwienia swojego złodziejstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Okradają podatników i się chwalą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 15:43 " W sumie racja ale dlaczego autor artykulu nie zglosi konkretnych przypadkow do prokuratury? To jest glownym problemem, ze wydaje sie nam ze INNI powinni zareagowac." prokuratura z urzędu powinna się zająć np. policjantami biorącymi lewe zwolnienia i lekarzami je wystawiającymi jeśli policjanci bez zmrużenia oka się przyznają do łamania prawa, jak potem w ogóle śmią wymagać od innych szanowania prawa, taki policjant powinien lecieć na bruk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Okradają podatników i się chwalą IP: *.com 17.03.08, 16:31 To jest problem całego tego kraju: najpierw najwyżsi dostojnicy państwowi (np. Wałęsa - "pomroczność jasna" czy biskup Śliwiński i przejechanie dziewczynki), pokazali że polskie prawo ich nie odtyczy, nic dla nich nie znaczy. To stało się już zasadą. A jak władców prawo nie dotyczy, to i Polak-szarak podświadomie uważa, że to prawo jego też dotyczyć nie może. Potem najwyższe władze złamały konstytucję wprowadzając konkordat czy religię do szkół. Także ustawa zasadnicza została ośmieszona, zlekceważona. Dalej już poszło z górki: dziesiątki śmiesznych wyroków TK, naciągania prawa, jak akurat władzy pasuje, nic nie jest w tym kraju pewne a władza może wszystko. I jak w takich warunkach żądać od nas, byśmy TAKIEGO prawa przestrzegali??? Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel.swiata autorka na szczęście nie musi okradać podatników 17.03.08, 16:00 i jest w bardzo kumfortowej sytuacyji. Towarzysze ze słusznie minionej partyji tyż mówiły cuś o krótkiej kołdrze do strajkujących w 1980 roku. Autorka wyraźnie nie solidaryzuje się z ubogimi. Na Czerskiej trudno o takich (zarówno ubogich jak i solidaryzujących się). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja A może po prostu nie chce ? IP: *.eranet.pl 18.03.08, 13:12 przyjaciel.swiata napisał: > i jest w bardzo kumfortowej sytuacyji. Kradną i bogaci i biedni. > Towarzysze ze słusznie minionej partyji tyż mówiły cuś o krótkiej > kołdrze do strajkujących w 1980 roku. No i co z tego ? Teraz mamy wolny rynek, każdy policjant (o ile umie) może zostać kierowcą i zarabiać lepiej. > Autorka wyraźnie nie solidaryzuje się z ubogimi. > Na Czerskiej trudno o takich (zarówno ubogich jak > i solidaryzujących się). Można się solidaryzować z biednymi, ale bieda nie usprawiedliwia złodziejstwa i oszustwa. Ci ludzie nie są głodni - im brakuje na lepszy samochód i plazmę. Nie szukają lepszej pracy, możliwości dorobienia - chcą nadal robić niewiele, ale za większe pieniądze. Lat but not least: ŁAMIĄ PRZY TYM PRAWO. Może jeszcze jakiś drobny zamach bombowy w obronie swoich pensji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc ksigowy Okradają podatników i się chwalą IP: 67.130.145.* 17.03.08, 16:25 to nie tylko chodzi o oszukiwanie panstwa ale straty gospodarki z powodu nie wykonanej pracy oraz kompletnego zaniku wiarygodnosci panstwa oraz kryzys praworzadnosci, gdzie kazdy moze oszukiwac w majestacie zlego prawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Okradają podatników i się chwalą IP: 67.130.145.* 17.03.08, 16:28 te patologie sa typowe dla krajow trzeciego swiata, tak sie dzieje w Indiach czy Turcji i tak sie dzieje w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgośka Okradają podatników i się chwalą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 16:28 Dlaczego nie rozliczą lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingu zrobcie jak w krajach zachodnich IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.03.08, 17:44 zniescie L4, problem rozwiazany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Okradają podatników i się chwalą IP: *.pse.pl 18.03.08, 08:01 Autor może ma i rację, ale jest tez druga strona medalu. Przeciez równie łatwo byłoby napisac identyczny artykuł, tylko w roli glownej (wyłudzającego) mógłboby wystąpić Państwo pobierające składki zdrowotne, emerytalne, itp. , a w roli pokrzywdzonego obywatele, którzy potem muszą płacić za prywatną służbę zdrowia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prostak Re: Okradają podatników i się chwalą IP: 83.238.100.* 18.03.08, 08:49 Problem z lewymi zwolnieniami się skończy jak jeszcze wprowadzą przepis, że za okres zwolnienia kasa się nie należy a pracodawca ma prawo zawsze każdego zwolnić bez podania przyczyny. Wtedy mogą chorować do woli... Będzie u nas jak w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
longusik Re: Okradają podatników i się chwalą 18.03.08, 14:08 Gość portalu: Prostak napisał(a): > Problem z lewymi zwolnieniami się skończy jak jeszcze wprowadzą przepis, że za > okres zwolnienia kasa się nie należy a pracodawca ma prawo zawsze każdego > zwolnić bez podania przyczyny. Wtedy mogą chorować do woli... Będzie u nas jak > w > USA. Prawdziwy "Prostaku" umysłowy, wtedy Twoje ścierwo pójdzie na śmietnik bo nie dość że chory to jeszcze zagłodzony. I będzie jak w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Oszustwo to łamanie prawa 18.03.08, 11:33 Niektóe zawody mają ZAKAZ strajkowania. Można dyskutować, czy policjantom wolno strajkować, ale na obecną chwilę NIE WOLNO i wszystkim dobrze o tym wiadomo i kilkunastu lat. Chodzenie na L4 to OSZUSTWO. Oszustwo podwójne, bo udawanie choroby i łamanie zakazu strajków. Każdy, w tym policjant, pielęgniarka i celnik - może zmienić pracodawcę. Może się zwolnić z pracy i poszukać lepiej płatnej. Tak działa rynek. Dlatego np. dentysta zarobi więcej o pielęgniarki, a (obecnie) makler to żadne kokosy. Rynek. Tymczasem np. celnicy "trzymają etaty" i chcą by im płacono więcej. NIE! Jak się nie podoba, to wypad z firmy, zatrudnimy innych na wasze miejsce! Znajdą się. A jeśli nie, to podniesiemy stawkę. Tak się zatrudnia informatyków, murarzy, hydraulików, dyrektorów. Dlaczego policjant, celnik, pielęgniarka mają mieć inne zasady ??? Odpowiedz Link Zgłoś
luke89 Okradają podatników i się chwalą 18.03.08, 12:37 Pani Dominiko! Nareszcie ktoś poruszył tę sprawę we właściwy sposób! Skręca mnie ze złości za każdym razem jak widzę kolejnych darmozjadów, na których muszę płacić. A o naszym państwie i narodzie świadczy to jak najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
fnx1 Re: Okradają podatników i się chwalą 18.03.08, 13:45 luke89 napisał: > Pani Dominiko! Nareszcie ktoś poruszył tę sprawę we właściwy sposób! Skręca mnie > ze złości za każdym razem jak widzę kolejnych darmozjadów, na których muszę > płacić. A o naszym państwie i narodzie świadczy to jak najgorzej. To ciekwae! Uważasz więc, że nauczyciele, policjanci, celnicy skarbowcy i inni z tzw sfery budżetowej powinni pracować za przysłowiową miskę ryżu? I całować szanownego pana po podeszfach? A może wyjąć tobie i tobie podobnym słomę z butów i do pustych łbów wepchać? Przestałaby świadczyć o chamstwie a stałaby się pożytecznym wypełniaczem nieużywanego organu. KAŻDY ma prawo upominać się o godziwe wynagrodzenie PRAWIDŁOWO wykonywanych obowiązków. A przy okazji... jak pójdziesz do lekarza - do szpitala... do poiwiedz ordynatorowi, że Twoim zdaniem są złodziejami i brak im etyki. A potem dopiero niech Cię przyjmą na oddział... (o ile jeszcze będzie bo już zaczęli likwidacje...) i oczywiście nie dawaj łapówek. Bądź dzielny... może przeżyjesz. Jeżeli Państwa nie stać na opłacenie własnych pracowników - to blisko mu do ... Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Okradają podatników i się chwalą 18.03.08, 13:55 Szenfeld nie chce ukrócić lewe zwolnienia ale dopełnić kabzy prywatnych przedsiębiorców. To "uczciwi" i nieprzekupni lekarze za wydanie lewego zwolnienia powinni tracić prawo wykonywania zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś