Gość: zdzihoo Polskie morze jest zimne IP: *.icpnet.pl 20.04.08, 06:14 Infrastruktura infrastrukturą, ale czasem w urlopie nie chodzi o pieniądze jedynie. Jeśli na urlop dwutygodniowy mogę jechać z powodów zawodowych raz w roku, to nie będę ryzykować Bałtyku, bo a nóż będzie słońce. A nawet jak będzie, to Bałtyk jest zimnym morzem, nieprzyjemnym do kąpania. Tego nie zmieni ani infrastruktura ani uprzejmość. Na południu Europy jest przyjemniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Wybrzeże jednym z najdroższych miejsc na wakacje IP: *.eranet.pl 20.04.08, 08:19 Zgadza się - nasze wybrzeże jest drogie. Tylko podane w artyk. porównanie hoteli 4 gwiazdk w Polsce i 4 gwiazdk. w Bułgarii jest trochę nie na miejscu. Standart kategoryzacji "trochę" się niestety różni. W Bułgarii, zazwyczaj jeśli chodzi o wybrzeże 4 gwiazdki to są zazwyczaj 3, a i tak nie spełaniają kategorii. Jak na razie byłam tylko w jednym hotelu 4 gwiazdk. w Bułgarii, który spełniał kategorię 4gwiazdek. Nocleg kosztował 160 Euro za dobe od osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Wybrzeże jednym z najdroższych miejsc na waka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 09:43 a ja byłem w BG w 3* hotelu, czysto, klima, TV z polskim stacjami, lodówka w pokoju, basen, bar, restauracja.... i zapłaciłem za dwa tygodnie 2500 zł w II poł. sierpnia za dwoje dorosłych i dziecko ze śniadaniami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Wybrzeże jednym z najdroższych miejsc na wakacje IP: *.eranet.pl 20.04.08, 11:03 Wszystko zależy od tego kto czego poszukuje. Zazwyczaj festyniarze i ludzie z małych miejscowości jadą do kurortów, za granicę bo ich rajcuje TV SAT, klima, WiFi itp. duperele w pokoju. Nie wiedzą biedacy jak piekne są w Polsce miejsca również na morzem gdzie nie ma zgiełku ale są piekne puste plaże, a obok sosonowe lasy i ścieżki rowerowe. Siedzieć przez dwa tygodnie na plaży i smażyć się na słońcu to zgroza. Po prostu rozrywka dla nudnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw festyniarze i małe miejscowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 12:26 ROTFL, ale burak z ciebie wylazł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Re: festyniarze i małe miejscowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 14:07 pare razy jeżdziłem w polske na wakacje i od kiedy w zakopanem policzyli nas z żoną bez żarcia 100zł za dobe powiedziałem dosyć teraz jeżdzimy od 6 lat za garnice i wcale ale to wcale tego nie załuje pogoda gwarantowana wycieczka w granicach 2-2.5 tyś od głowy na dwa tyg allinclusive nawet ostatnio jak byliśmy w turcji przyjechała pani z córka i kieszonkowego miały 100dolców i im stykneło bo przyjechały tylko na odpoczynek a jedzenia i picia w hotelu było do oporu a na naszym wybrzeżu zaśmiecone pogoda czasmi jest a wiecej nie ma ceny to takie że zawału można dostać za rybe smażoną to jak walną cene to nie wiadomo czy to 100gr tej ryby tyle kosztukje czy obiad na 2 osoby niech oni sami sobie sprzedają kupują płaczą że pogody nie ma niech ferie czy wakacje sobie przesuwaja moja noga więcej tam nie powstanie nawet za darmo s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzefry dzofrej re. do gtw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 14:11 chyba 2500 tyś to od głowy było płacone a nie za 3 czy 4 osoby s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: re. do gtw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 15:04 2 lata temu, Kranevo, hotel Fregata, 13 noclegów od 20 sierpnia, hotel ca. 2500 zl na wszystkich, dojazd własny samochodem ca. 1000 zł (paliwo w obie strony, opłaty, winiety), wydatki na miejscu ok.1200 zł bez zbytniego ograniaczania się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzefry dzofrej Re: re. do gtw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 16:24 a z własnym dojazdem to sory myślałem ze samolotem bo sam samolot kosztuje od głowy 600-700zł i bez znaczenia czy 3 letnie dziecko czy 150kilogramowy osobnik s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aragorn Klimatyzacja w pokoju się przydaje, TV-sat też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 15:32 jeśli jedziesz z dziećmi; ale co do reszty się zgadzam z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Re:do aragon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 16:39 aragon wiesz za 5 tyś zł jak byś wcześnie zaczoł szukać to do turcji byś poleciał dwie dorosłe osoby + małe dziecko 5cio gwiazdkowy hotel all inclusive pogoda gwarantowana najniższa temp w ub roku 36 stopni a najwyższa 45 okolica zajebioza hotel club side coast ale to trzeba było w necie szukać w styczniu albo nawet przed bożym narodzeniem my z żoną + 8 letnie dzieko 2150 od dorosłych płaciliśmy dziecko tylko za przelot 650zł + 500dolców kieszonkowego to nam nawet 150 zostało i niezapomniane wakacje s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aragorn Kolejne bzdury w Gazecie -widać, chodzi na psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 15:08 Ale do rzeczy: Od iluś tam lat jeżdżę z rodziną do Kołobrzegu, mamy tam swój ulubionu ośrodek w części uzdrowiskowej, z basenem, blisko plaży. Za 12 noclegów dla 2 osób dorosłych z dzieckiem w szkole podstawowej płacę około 5 tys. zł ( w tym - 3 posiłki dziennie). Za podobną kwotę mogę pojechać nad Adriatyk do Włoch na 7-8 dni, przy czym niekoniecznie będzie to pobyt typu "all-inclusice". Do tego muszę dodać koszty dojazdu: paliwo i noclegi po drodze. Do Kołobrzegu mogę dojechać w jeden dzień, nawet jeśli jadę w Krakowa. I jeszcze jedno: pisząc o włoskich cenach opierałem się na cennikach zamieszczanych przez TUI i Neckermann-a, oraz cennikach publikowanych w Internecie przez włoskie hotele wakacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalczyni Re: Kolejne bzdury w Gazecie -widać, chodzi na ps IP: *.acn.waw.pl 20.04.08, 15:16 a kto jeździ nad polskie morze? zimne, szarobure, ohydna pogoda, paskudna archietktura (te klocowate "ośrodki wczasowe", te wille jak zły sen cukiernika), śmierdzące budy ze smażonymi na starym tłuszczu rybami i dzikie hordy bieda-turystów. trzeba być pukniętym, żeby się tam mordować na urlopie! na wakacje jeździ się przed sierpniem i po lipcu na południe europy, oczywiscie NIE z biurem podróży, tylko samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aragorn Przyjedź i zobacz- potem się wypowiadaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 15:22 napisałem o Kołobregu, bo to wyjątek w polskiej rzeczywistości. Bud nie ma, podobnie jak tandetnych straganiarzy. Jest zao sporo turystów skandynawskich, których - zapewne - stać byłoby na wczasy i we Włoszech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogna Re: Jak mam jechac na morze i kąpać się w basenie IP: *.59.jawnet.pl 20.04.08, 15:45 w osrodku i to jeszcze za 5000 zł, to dziękuję. Basen, to ja mam cały rok w swoim miescie. A w Kołobrzegu morze zimne jak licho, byłam ale się nie kąpałam, bo myslałam, ze dostanę zapalenia stawów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aragorn W tym roku wielu ludzi kąpało się w okolicach mola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 16:41 kołobrzeskiego. A za 5000zl (dla trzech osób)raczej nie znajdziesz porównywalnej oferty nad Adriatykiem w sezonie letnim. Chyba,że - wzorem moich znajomych- przywieziesz ze sobą cały bagaznik zup w proszku i innych półproduktow, by przez pół dnia pichcić jedzenie na kuchence gazowej. To przerabiałem w czasach studenckich i harcerskich, ale już z tego wyrosłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: W tym roku wielu ludzi kąpało się w okolicach IP: *.gmk.net.pl 20.04.08, 22:53 Chłopie wyrazy współczucia dla twojej rodziny z racji niebywałej twojej zaradności... Uwierz mi za te pieniądze równie dobrze odpoczniesz w Egipcie jak w Tunezji.Jak poszukasz to znajdziesz ofertę zarówno we Francji jak i we Włoszech. O Chorwacji i Bułgarii nawet nie wspominam.Jeżeli możesz zaplanować wyjazd np 8 miesięcy wcześniej kupisz wczasy z 35% upustem, czyli wychodzi 3000 osoba dorosła i 1800 dziecko. Jeżeli nie to poszukaj last minute. Jest tego zawsze pełno, czasami o 40%-60% taniej. Jak można marnować życie na oglądanie przez lata tego samego gdy świat jest taki ciekawy i ogromny? Odpowiedz Link Zgłoś
lelontm2 Re: W tym roku wielu ludzi kąpało się w okolicach 07.05.08, 18:16 1500 euro od osoby, przelot, jedzenie, nocleg, wizy, nurkowanie - azjia pd - wsch. Spedzilem tam 1,5 miesiaca. Wszystko organizowane we wlasnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Kolejne bzdury w Gazecie -widać, chodzi na ps IP: 212.180.160.* 20.04.08, 22:14 > na wakacje jeździ się przed sierpniem i po lipcu na południe europy, oczywiscie > NIE z biurem podróży, tylko samodzielnie. Przed sierpniem i po lipcu to ekstra dlugie wakacje masz!! Odpowiedz Link Zgłoś
appfunds Wybrzeże jednym z najdroższych miejsc na wakacje 20.04.08, 16:08 Polskie morze jest kiepskim pomysłem na lato. Można tam pojechać, ale poza sezonem. Zresztą sam sezon też jest mocno problematyczny ( zimna woda, słaba pogoda). Warto jednak wspierać polską turystykę i polecam ścianę wschodnią na urlop, póki nie jest jeszcze tak zadeptana. Suwalszczyzna, Polesie, Roztocze, bardziej na południe Bieszczady to piękne miejsca, gdzie można świetnie odpocząć za niewielkie pieniądze. A jeżeli chodzi o wyjazd nad morze, to sorry Winnetou, ale ja wybieram Śródziemne. Odpowiedz Link Zgłoś
songo3000 Re: Wybrzeże jednym z najdroższych miejsc na waka 20.04.08, 17:13 Tak sobie czytam te wszytkie rozpaczliwie zachęcające wpisy właścicieli nadmorskich biznesików i coraz bardziej mi weselej :) Ludzie, naprawdę nic do Was nie mam. Życzę powodzenia, wielu klientów i godziwego zysku. Każdy chce jakoś żyć. Niemniej jednak porównywanie 'naszego' Bałtyku do JAKIEJKOWIEK imprezy nad południowym morzem w innym (i domyślnie mniej lub bardziej egzotycznym) kraju to przegięcie. Po prostu nasze morze, zimne, z pogodą jak ruska ruletka to nie ta liga. Tu właściwie nie ma czego porównywać. Inna sprawa, żeby wiedzieć oczym ja tu gaworzę to trzeba przynajmniej RAZ wyjachać w ciepłe i słoneczne rejony. Jeśli ktoś X lat jeździ w to samo miejsce nad Bałtykiem (a paru tak wypowiadało się na forum) to po prostu nie jest kompetentny do jakiejkolwiek oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amx kto jeszcze jeździ do Polski na wakacje??? IP: *.chello.pl 20.04.08, 17:33 drożej i pogoda niepewna, a w takiej Grecji czy Hiszpanii i taniej i pogoda murowana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: kto jeszcze jeździ do Polski na wakacje??? IP: *.eranet.pl 20.04.08, 17:49 Trzeba być zdrowo jebnietym aby w lipcu i sierpniu jechać do Grecji po aby zdychac przy 40 stopniowych upałach. Odpowiedz Link Zgłoś
songo3000 Re: kto jeszcze jeździ do Polski na wakacje??? 20.04.08, 18:00 Dlatego wydaje się mniej i jedzie trochę dalej - do Tunezji lub Egiptu :) W Polsce przy 30 stopniach zdycham w Egipcie przy 40 i suchym powietrzu jest całkiem miło :))) PS. urlop zawsze biorę w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Re: ale dlaczego placi sie od osoby, IP: *.socal.res.rr.com 20.04.08, 18:13 nie rozumiem , ja cale zycie place w hotelu za pokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw do Aragorna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 18:37 Nie kieruj się cennikami TUI czy Neckermanna, bo to najdroższa opacja parę lat temu zaliczyliśmy Gargano też samochodem, początek września, bo wtedy ceny włoskie lecą na pysk, wyszło nam w przeliczeniu nieco ponad 5000 zł na dwa tygodnie z podróza, lokalem, jedzeniem i rozrywkami, bungalow dwie sypialnie, dwie łazienki i salon z TV i klimatyzacją, wynajmowany wspólnie ze znajomymi, 100 od morza wynajęty bezpośrednio przez internet... do tego włoskie jedzonko, wino i sezon owocowy w pełni... sorry Kołobrzeg może jest i piękny, ale opalać się, kąpać się i nurkować wolę we Włoszech, przynajmniej ryzyko przeziębienia jest mniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aragorn Rozumiem Twoje racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 23:40 ale na początku września moje dziecko chodzi już do szkoły, więc pozostaje wyjazd w czasie wakacji. Nie mniej jednak, zanim dziecko przyszło na świat, też jeździliśmy do Włoch we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: kto jeszcze jeździ do Polski na wakacje??? 20.04.08, 19:02 Gość portalu: leon napisał(a): > Trzeba być zdrowo jebnietym aby w lipcu i sierpniu jechać do Grecji > po aby zdychac przy 40 stopniowych upałach. Dlatego jedzie się we wrześniu, taniej i ma się gwarancję 30- stopniowych upałów i ciepłego morza...nad Bałtykiem czy lipiec czy sierpień jedna wielka ruletka, a morze i tak zawsze zimne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andmat3 Re: kto jeszcze jeździ do Polski na wakacje??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 22:26 Lato w Polsce jest krótkie i nad polskim morzem tubylcy chcą na turyście zarobić przez 2 miechy taka kskę,zeby starczyło na przezycie przez 10 nastepnych miesiecy i dlatego mają marże po 400- 500% na wszystkich usługach. W Stegnie syfiasty domek to 200-250 zł doba/ już mieszkałem w takim z mrówkami/, natomiast wynająłem dom 120m2 z basenem w Kadyksie/ Andaluzja- HIszpania/ ok 1000m połozony od oceanu za 700 euro na tydzień na 4 osoby.Oczywiście rezerwację zrobiłem w styczniu i nie przez polskie BP. Wybrzeże nasze to frajda tylko dla kolonistów,bo na kolonie nie wysłał bym córki autokarem np. do Grecji czy Bułgarii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: kto jeszcze jeździ do Polski na wakacje??? IP: *.merinet.pl 20.04.08, 19:43 Gość portalu: leon napisał(a): > Trzeba być zdrowo jebnietym aby w lipcu i sierpniu jechać do Grecji po aby zdychac przy 40 stopniowych upałach. Wisz, może ty zdychasz. Ja odpoczywam i grzeję kości. Dla mnie trzeba być zdrowo stukniętym żeby wydać kupę kasy i mieć pogodową rosyjską ruletkę i temperaturę wody w morzu na poziomie 19 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzia i po co te kłótnie IP: *.radioalfa.pl 20.04.08, 19:23 Ja jadę w lipcu łykać jod nad nasze morze, a kiedy u nas zimniej pogrzać kości (tak raz do roku). No i wielu moich znajomych tak robi, żeby dzieci zobaczyły co nieco w kraju a potem jeszcze się gdzieś popluskały. Co za problem? Toma (posty wyżej) ma racje - jak się kupi przed sezonem to są super oferty i...po co się denerwować i przekomarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 jod, głupi argument 20.04.08, 19:29 mitem jest, że jod jest tylko nad Bałtykiem, w Chorwacji i Czarnogórze nad morzem funkcjonuje wiele uzdrowisk leczących wlaśnie schorzenia związane z niedoborem jodu... z Rzeszowa nad Bałtyk mam 700 km - dłuuugi dzień jazdy polskimi drogami... do Rijeki mam 1100 km, z tego większość autostradami, wyjeżdzam o 6 rano, o 21 jestem na miejscu... albo wsiadam w samolot o 18 po południu, a o 23 jestem w Sharm el Sheikh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Wybrzeże jednym z najdroższych miejsc na wakacje IP: *.dyn.optonline.net 20.04.08, 20:08 jak zwykle w Polsce najwyzsze ceny a jakosc uslug i atrakcji beznadziejna Odpowiedz Link Zgłoś
sifenty mnie juz Bałtyk nie zobaczy... 20.04.08, 21:37 ...po ostatnich dwóch urolopach, z pogodą kurtkowo-długonogawkową, powiedziałem dość i nad polskie morze już nie pojadę; ani tam pogody, ani słońca, a każda miejscowość taka sama - tym razem jadę trochę dalej, ale przynajmniej z gwarancją pogody i słońca; no i ceny też niemałe, ale za siedzenie w pokoju nie mam zamiaru już płacić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geyb Wybrzeże jednym z najdroższych miejsc na wakacje IP: *.wroclaw.mm.pl 20.04.08, 21:41 Poza sezonem nad naszym morzem bywa tragicznie - kiepska pogoda, brak miejsc, gdzie można przyjemnie spędzić czas. Przykład: początek kwietnia, Ustka. Ciężko znaleźć hotel (poza dwoma luksusowymi), w których można zapłacić kartą America Express i cieszyć się swobodą korzystania z internetu. W przypadku, gdy jadę "służbowo" to akurat jest najważniejsze. Ceny - na europejskim poziomie. Ciekawiej robi się w sezonie, gdy rosną o jakieś 30%. Odpowiedz Link Zgłoś