Dodaj do ulubionych

Facebook po polsku

IP: *.freedom2surf.net 15.05.08, 00:41
To byl dopiero zart.. Do mnie tez pisali, czy nie zgodzilbym sie brac udzial w
tlumaczeniu.

Oburzylo mnie to. Nie rozumiem, czemu ktokolwiek ma to robic za darmo, jezeli
tworcy beda z dziela czerpac pieniadze! Facebook to nie wikipedia!
Obserwuj wątek
    • Gość: Peter wow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.08, 01:07
      Nic z tego nie będzie. Spóźnili się. Rynek został zagarnięty przez "Naszą-klasę"
      i "My space". Z "Facebookiem" będzie taka sama klapa, jak przy wejściu ebay.pl
      oraz aol.pl. Pierwsi nie mają szans z Allegro, a drudzy z gazetą.pl oraz onetem.
      Rynek już dawno został podzielony pomiędzy innych i teraz "Facebook" może sobie
      w Polsce wegetować w jakiejś malutkiej niszy rynkowej, ale kariery u nas nie zrobi.
      • Gość: fbook Re: wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 01:28
        Oj żebyś się nie pomylił, przyczyną porażki ebaya było zlekceważenie Polski i
        Polaków i wogóle o wiele gorzej wszystko wyglądało tam niż na allegro, a
        porównaj sobie funkcjonalność facebooka i naszej-klasy, pytanie co jest lepsze
        jest po prostu retoryczne ;p tyle, że my lubimy rzeczy proste i dziurawe bez
        podstawowych funkcjonalności jak chociażby gadu gadu, więc po glębszej refleksji
        chyba jednak masz rację ;p
        • q-dlaty Re: wow 15.05.08, 01:56
          Całkowicie się zgadzam.

Bo co mogę zrobić na naszej-klasie? Wchodząc tam, jedyna rzecz na którą mogę tak naprawdę liczyć, to że ktoś doda nowe zdjęcie. Nic więcej się nie dzieje. Na facebooku za to cały czas - przynajmniej są powiadomienia i widzę interakcje między znajomymi. Nie wspominam już o całej reszcie.

Co do gg, to się nie do końca zgodzę. Osobiście uważam gg (protokół, bo sam program jest tragiczny, dlatego używam Konnekta) za lepsze od np. MSNa - żeby do kogoś napisać, nie muszę dodawać go do znajomych, i przede wszystkim, można wysyłać wiadomości do ludzi, którzy są niedostępni.
          • Gość: m Re: wow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.08, 07:12
            q-dlaty napisał:
            Na facebooku za to cały czas - przynajmniej są powiadomienia i widzę interakcje
            między znajomymi. Nie wspominam już o całej reszcie.

Nasza-klasa również testuje taką możliwość. Podobnie jak z obecnym wyglądem
            listy znajomych - ten wygląd był niekiedy widoczny dużo wcześniej, ale później
            wszystko wracało do starej wersji. Tak samo raz miałem okazję zobaczyć listę
            interakcji między znajomymi, więc pewnie za jakiś czas będzie to funkcja stale
            dostępna.
            • Gość: fbook Re: wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 15:29
              A co do tych wydarzeń, to na facebooku czasami mnie przytłaczają jak sobie
              wchodzę i widzę 44 notyfikacje ;p Więc jak na nk będą coś takiego wprowadzać to
              mam nadzieję, że znajdą jakieś dobre rozwiązanie. Na msn też można wysłać komuś
              wiadomość jak jest niedostępny przecież... Ale wracając do nk to dopiero
              niedawno dodali możliwość sortowania znajommych alfabetycznie ;p
    • Gość: das_spiel_ist_aus jest na swiecie tylu glupcow,ze podzial IP: *.adsl.alicedsl.de 15.05.08, 04:29
      tortu nie odgrywa zadnej roli.
      ps.czy moze ktos z "bardzo inteligentnych internautow" napisalby dlaczego wojtyla "swietego dla swirow" mianowal niemca? to duzo ciekawsze jak wypociny o jakis tam pseudoanalitykow rynku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka