Gość: we IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 21:14 państwo najdroższych nowych samochodów w Europie to Polska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: UE popiera import używanych aut do Polski? IP: *.toya.net.pl 25.06.08, 21:58 nie tylko samochody mamy najdroższe, kosmetyki, elektronika, mieszkania, Internet, telefony, itd... tylko pensje mamy jedne z najniższych (nie dotyczy tych 5% ludności czyli różnych "managerów") Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Czemu Gazeta znowu robi dobrze 25.06.08, 23:10 Czemu Gazeta znowu robi dobrze producentom samochodów? Jedna laska tygodniowo to za mało? Trzeba 2 i to z połykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartlomiej Nienawidze Cie Kublik, slyszysz!!!! IP: *.57.240.234.dyn.user.ono.com 26.06.08, 00:14 Jestes dla mnie symbolem Polski skorumpowanej, upadlej, skolesiowanej. Trace przez ciebie nie tylko szacunek do "Wyborczej", ale rowniez dla swojego kraju. Jestes symbolem zakazu powrotu dla milionow ludzi, ktorzy w Polsce juz nie mogli dluzej. Jestes zaraza. Jestes najgorsza plaga. Boze, jak ja cie nienawidze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca debili Może to trochę za ostro, ale tak właśnie należy IP: 79.139.3.* 26.06.08, 08:20 pisać o kretynach, którzy nie mając pojęcia o temacie biorą się za pisanie artykułów. No chyba, że robią to za kasę, jak niejaki Maleszka. Wracając do sprawy, to już od wielu lat nikt nie sprowadza mocno rozwalonych aut, bo po prostu nikt by mu tego nie kupił. A ujeśli auto ma uszkdzone drzwi, czy bagażnik, to naprawdę nie jest złomem, panie Kublik. Złomem to jest kilkunastoletni polonez czy łada, a takich jeszcze wiele na naszych drogach... Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: Czemu Gazeta znowu robi dobrze 26.06.08, 09:12 jak zwykle w stylu wyborczej: tytuł "błyskawiczna likwidacja barier" a w treści "dziś prawnicy zaczną się naradzać" Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czemu Gazeta znowu robi dobrze 26.06.08, 09:50 wchodząc do UE trzeba było mieć świadomość że będzie wspólny rynek nie tylko na mleko i pracę, ale też na samochody używane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak To nie jest żaden import IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 22:00 Od kiedy jesteśmy w UE to jest normalny zakup tzw. "wewnątrzwspólnotowy" a nie żaden import. Jako obywatel UE mam prawo kupic od niemieckiego bauera tak samo jak od wąsatego rolnika spod Kielc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Po co utylizować skoro mozna zrobić w Polsce IP: *.acn.waw.pl 25.06.08, 22:10 złom? I jeszcze za każdego grata dostać po te paręset ojro? Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats UE popiera import używanych aut do Polski? 25.06.08, 22:43 Uzywane auta sa w porzasiu. Kryminalem jest skladanie skasowanych aut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JMK UE popiera import używanych aut do Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 22:44 Jesatem obywatelem unii i nie zycze sobie pouczania mnie co jest dla mnie dobre .Jak mam ochote jezdzic autem z na przyklad wloch to dlaczego mam miec to utrudniane .Zreszta w angli mozna zarejestrowac auto z kierownica po lewej i nikomu to nie wadzi tylko nasi urzedasy na sile szukaja pola do lapowek i rzadzenia , Bo gdyby zlikwidowac te durne nasze przepisy to trzeba by bylo zwolnic przynajmniej polowe urzednikow.a bezpieczenstwo? co ich to obchodzi urzednikowi sluzy jedynie jako pretekst Odpowiedz Link Zgłoś
waran_z_komody Re: UE popiera import używanych aut do Polski? 26.06.08, 08:40 a ja ci powiem ze mi wadzi jak kierowca z kierownicą po prawej stronie czai sie na rondach po czym wjeżdza na pałę wymuszajac pierszeństwo ... bo nie zauważył. Mamy ruch prawostronny i kierownica ma być po lewej stronie bo tak jest bezpieczniej nie tylko dla kierowcy ale i uczestników ruchu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LHD Jasne, wypadki powoduja jedynie auta z UK IP: *.tueuropa.pl 26.06.08, 12:26 Jasne, wypadki powoduja jedynie auta z UK. Powodem kolizji jest kierownica umieszczona po prawej stronie. Innych przyczyn wypadkow nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Jasne, wypadki powoduja jedynie auta z UK 27.06.08, 12:26 Taki kierowca ma ograniczoną widoczność na drodze z własnej winy, i z własnej winy powoduje zagrożenie na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: UE popiera import używanych aut do Polski? 27.06.08, 12:26 Taki samochód nie przejdzie (a właściwie nie powinien, bo nie spełnia wymagań i norm dla pojazdów poruszających się po drogach publicznych) najbliższych badań technicznych. Podobnie jak samochód z USA bez reflektorów przerobionych na europejskie asymetryczne i bez kierunkowskazów barwy żółtej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrut unia szybko reaguje? kpiny! IP: *.mtnet.eu 25.06.08, 22:50 ponad 4 lata minęły od naszej akcesji, a jeszcze ludzie nie odzyskali bezprawnie pobranej akcyzy, więc nawet się nie ośmieszajcie pisząc że komisja europejska szybko działa w przypadku Polski. Poza tym komisja europejska działa może szybciej jeśli są skargi obywateli na dany przepis, co w przypadku Austrii i Czech mogło nie występować. A tak w ogóle to co to za argument, to tak jakby złodziej powiedział żeby go nie karać, bo innych złodziei w ogóle nie złapano, więc to niesprawiedliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek UE popiera import używanych aut do Polski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 22:53 Właśnie staliśmy się oficjalnym śmietnikiem unii, dotychczas byliśmy szarą strefą i to nas kręciło. Zgodnie z polskim przekornym charakterem import aut powinien spaść. Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: UE popiera import używanych aut do Polski? 26.06.08, 11:35 "Właśnie się staliśmy"? My fuckin' erse, Polska jest gettem Europy od bardzo bardzo dawna. Jeśli Niemcy, Szwajcaria lub Wielka Brytania są Sródmieściem, Starówką albo Saską Kępą to Polska jest co najwyżej Tarchominem albo Pragą Północ... Tak to wygląda. Biedny kraj pełen biedaków, który jeszcze długo taki pozostanie, z korupcją, brudem, bałaganem, bezhołowiem, Kafkowską gmatwaniną przepisów, arogancją władzy. Trudno jest wyrwac się z getta. Ale trzeba walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent UE popiera import używanych aut do Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 23:08 Sam tytuł i znak zapytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lou Re: UE popiera import używanych aut do Polski? IP: *.112210.adsl.tele2.no 25.06.08, 23:16 Mylisz się - Norwegia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: UE popiera import używanych aut do Polski? IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 26.06.08, 00:17 Buhahha dobry żart. Choćby w Danii sa droższe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: UE popiera import używanych aut do Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 00:36 Brutto - tak. Netto - nie. W Danii są zasadniczo najtańsze samochody w UE - dlatego to stamtąd najbardziej opłaca się przywozić nowe auta. Najtańsze licząc w cenach netto, to podatki (nawet 180% wartości pojazdu!!!) czynią je tak drogimi. Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 Nie Bruksela tylko Berlin 26.06.08, 07:32 To Berlin chce, żeby na wschodzie było darmowe złomowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejosz UE popiera import używanych aut do Polski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 08:30 Gdyby było nas stac na nowe (względnie nowe) auta, nikt nie sprowadzałby tego złomu... Odpowiedz Link Zgłoś
waran_z_komody Re: UE popiera import używanych aut do Polski? 26.06.08, 08:35 Gość portalu: we napisał(a): > państwo najdroższych nowych samochodów w Europie to Polska i wkrótce najwieksze złomowisko Europy Odpowiedz Link Zgłoś
michal_in_uk Bardzo ciekawi mnie powod dla ktorego nie mozna... 26.06.08, 09:05 rejestrowac samochodow z kierownica po prawej stronie. W UK jezdzi bardzo duzo samochodow z kierownica po lewej stronie i nikt nie widzi w tym problemu. Bez problemu mozna tez przerejestrowac samochod np z Polski. Tak na prawde to znajac polski rzad i chamskie podejscie do obywateli moge sie spodziewac, ze cos z tego maja, ale nie mam pojecia co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odbyt Znowu przybędzie 15 letnich golfów i BMW IP: 78.133.192.* 26.06.08, 09:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc UE popiera import używanych aut do Polski? IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.08, 09:49 nic dziwnego ze likwiduja tak szybko, zamiast utylizowac i placic kase to jeszce zarabiaja na tym zlomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teemzet przepisy UE a polskie postepowanie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 26.06.08, 10:01 polscy urzednicy (redaktorzy) sobie, a prawo sobie Artykuł 2 1. Z mocą od dnia 1 stycznia 1999 r. żadne Państwo Członkowskie nie może w odniesieniu do układu kierowniczego: - odmówić, ze względu na rodzaj pojazdu, udzielenia homologacji typu WE lub krajowej homologacji typu, lub - zakazać sprzedaży, rejestracji, dopuszczenia do ruchu pojazdów, a dla naszych to za mało jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy UE popiera import używanych aut do Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 10:49 Śmieci do Polski! I wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: UE popiera import używanych aut do Polski? 26.06.08, 11:37 lepszy sześcioletni accord niz nowe aveo :P Odpowiedz Link Zgłoś
rmiechowicz UE popiera import używanych aut do Polski? 26.06.08, 11:13 Nie rozumiem o co chodzi? konkurencja używanych aut wymusi obniżki cen nowych. Więc im łatwiej używane tym taniej w salonie. Im łatwiej używane, tym łatwiej nowe z zagranicy. A to na pewno wymusi obniżki w salonach. Powinniśmy się cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista UE popiera import używanych aut do Polski? IP: 212.160.172.* 26.06.08, 12:16 Przykładowo Opel Astra III diesel 1.7 100 konny wyposażenie (kierownica itp :-)) kosztuje w salonie ponad 70 tys ! Z 2005r bez problemu mozna kupić za 40-45 tysięcy z pełnym wyposażeniem w wersji najbogatszej cosmo! Nic tylko gnać do salonu :-) Chyba, że ktoś nie umie liczyć albo stać go na stratę conajmniej 30 tysiecy w 3 lata. Na firmę to może i jeszcze się opłaca ale jak ktoś prywatnie kupuje taki nowy to musi mieć za dużo kasy jak dla mnie. Mnie by było szkoda chyba że ktoś na 10-12 lat kupuje samochód wtedy jeszcze można się zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Czy Niemcy sa w stanie wojny gospodarczej z Polska IP: 151.8.129.* 26.06.08, 13:48 Marzy mi sie instytut ktory bedzie analizowal wplyw decyzji Unii na gospodarke poszczegolnych krajow i przedstawial coroczny bilans plusow i minusow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurorealista UE popiera import używanych aut do Polski? IP: *.fe.bosch.de 27.06.08, 13:30 W taki razie może zaskarżyć w Trybunale dzialalność Komisji. Czyżby Komisja Europejska była bezkarna ?! Nasi pożal się Boże rządzący mają ważniejsze sprawy (rzecz dotyczy rownież poprzedniej ekipy).. Odpowiedz Link Zgłoś
wowo5 Re: UE popiera import używanych aut do Polski? 29.06.08, 03:59 Kazde auto powinno byc zbadane co pare lat i w momencie rezerwacji w odniesieniu do czystosci spalin i sprawnosci technicznej. Jezeli spelnia normy to powinno byc dopuszczone do ruchu. W czym przerdzewialy 25-letni Poldek jest lepszy od 2-letniego Audi w doskonalym stanie. Zdaniem madrych inaczej Audi to przepirdziany zlom, a Poldek to wspanialy wytwor ropdzimej mysli technicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Wielkość importu jest miarą bogactwa. IP: *.ksknet.pl 30.06.08, 12:40 Eksport jest potrzebny wyłącznie po to aby mieć wiecej środków na przywiezienie towarów z zagranicy i im taniej tym szybciej podnosimy wartość swojego bogactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek import aut z UK do AU IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.09, 12:53 Witam, mam takie pytanie czy ktoś wie co nieco na temat importu uzywanych samochodów z Angli do australii? Czy auta z angli można bez problemu zarejestrować w au, bo jak wiadomo kierownica jest po tej samej stronie, czy sa jakieś inne wymogi... znając australie ten kraj słynie z wygórowanych zasad i wymogów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pazur140 Re: import aut z UK do AU 02.01.14, 14:27 wlasnie sie nad tym zastanawiam i nigdzie nie moge znalezc odp prosze rowniez o pomoc w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś