Dodaj do ulubionych

Play zapowiada koniec drogiego internetu bezprz...

IP: 82.152.215.* 07.07.08, 17:41
"Operator gwarantuje prędkość internetu dochodzącą do 1Mb/s
(megabitów na sekundę)."

Czyli moze byc i 1 kb/s tak ? No to super !
Obecnie mam internet (przewodowy) do 8 Mb/s srednia predkosc to
1Mb/s banda oszustów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Karya Play zapowiada koniec drogiego internetu bezprz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 17:47
      "Operator gwarantuje prędkość internetu dochodzącą do 1Mb/s (megabitów na
      sekundę)." - o trzeciej w nocy w środę przy pełni księżyca? A może by państwo
      redakcja podali, jaką minimalną prędkość gwarantuje operator, hę?
      • Gość: karol Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 17:50
        misiu kolorowy, to jest internet mobilny, nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie Ci
        gwarantowal pasma w takim przypadku, bo co jak bedziesz w srodku Borow
        Tucholskich, albo innym zadupiu?

Jak chcesz gwarantowane to sobie kup porzadne lacze, uwiaz sie kablem i sie ciesz.
        • Gość: niro Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.08, 18:07
          Misiu Karolowy. Czytaj nieco uwazniej. Ten internet mozna odbierać tylko w
          wybranych miastach - zatem szybkosc transferu mozna w nich zagwarantować.
          • Gość: karol Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 18:33
            A guzik, w garazu podziemnym u mnie nie lapie zbyt dobrze, w windzie wrecz
            zrywa, a to tylko GSM. Probowales reklamowac u operatora, ze Ci polaczenia sie
            zrywaja w windzie albo w piwnicy? Co Ci odpowiedzial? A teraz zaproponuj umowe w
            ktorej bedzie zawarte, ze operator Ci bedzie gwarantowal 1megabit w takiej
            windzie...musialby byc samobojca :)

• Gość: g4253q Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.08, 07:32
              żądacie gwarantowanego łącza za 45 PLN miesięcznie? ceny gwarantowanych
              (rzeczywiście) zaczynają się od 1000 PLN miesięcznie, więc nie wymyslajcie :)
        • maruda.r Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp 07.07.08, 18:23
          Gość portalu: karol napisał(a):

> misiu kolorowy, to jest internet mobilny, nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie C
          > i
          > gwarantowal pasma w takim przypadku, bo co jak bedziesz w srodku Borow
          > Tucholskich, albo innym zadupiu?

Co więc znaczy słowo "gwarantuje", skoro nie gwarantuje?

• Gość: karol Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 18:35
            no jak to co, ze nie bedzie szybciej niz 1 megabit? :) Ciebie maruda.r kojarze z
            forum i jestes rozsadnym czlowiekiem, a dajesz sie lapac na te marketingowe
            gierki koncernow...:)

• Gość: marian marian IP: *.telprojekt.pl 07.07.08, 18:36
            gwarantuje znaczy w tym przypadku, ze nie bedzie wieksze niz 1 Mb/s

was drodzy rodacy niezle pogielo, za 45 złotych nikt normalny nie sprzeda wam gwarancji bo to wymaga przydzielenia na stale pasma czyli jego zajecia niezaleznie od tego czy cos akurat leci czy nie - inaczej gwarancji sie dac nie da

teraz pomyslcie sobie jaka siec by musiala miec przepustowosc zeby kilku milionom ludzi zagwarantowac takie predkosci
            • Gość: atx Re: marian IP: *.187.240.11.ip.airbites.pl 07.07.08, 20:51
              "za 45 złotych nikt normalny nie sprzeda wam gwarancji"

OK, ale to powinno byc jasno powiedziane, bez mydlenia oczu "gwarantowaniem nawet do".
              • Gość: 534f Re: marian IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.08, 07:34
                a w ktorej umowie na ADSL i inne podobne czy tez HSDPA masz jakiekolwiek
                gwarancje??? Masz do 1, 2, 3 Mbit i tyle. (i to download, nie upload..)
    • Gość: Peter wow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 18:21
      5 GB limit transferu miesięcznie to żenada. Tyle to ludzie ściągają w ciągu
      jednej doby. Nawet nie wystarczy na jedną grę, bo te nowe mają po 8 GB. Ta
      oferta dobra byłaby 5 lat temu. Gościom się rok pomylił.
      • Gość: irkm Re: wow IP: *.toya.net.pl 07.07.08, 18:30
        Grę się kupuje w sklepie, a nie ściąga z internetu.
        • 4g63 Re: wow 07.07.08, 19:28
          tak np w sklepie internetowym, tylko że po co komu płyta skoro zakupiony towar można ściągnąć ze sklepu?
        • Gość: kate rozmawiasz ze złodziejem, :) IP: *.chello.pl 08.07.08, 07:09
          nie zapominaj, ze rozmawiasz ze zlodziejem.
          • Gość: leif Zlodzieja to sobie w rodzinie poszukaj IP: *.ericsson.net 08.07.08, 10:28
            www.steamgames.com
            To tak na przyklad.
      • Gość: rencista dziecko drogie IP: *.telprojekt.pl 07.07.08, 18:39
        wiekszosc ludzi w tym kraju ma troche wiecej niz 13 lat i granie czy sciaganie gigabajtow filmow ich az tak nie podnieca - i to do nich jest skierowana ta oferta

ja sam mam moze z 1 GB transferu miesiecznie
        • Gość: szef drodzy dorośli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 19:06
          niektórzy mają gry ze sklepu i owa gra potrafi często "zeżreć" 1 GB transferu
          przez weekend. Wracając 5GB te żenująco niska liczba
        • Gość: paweu Re: dziecko drogie IP: *.chello.pl 07.07.08, 19:34
          Dokładnie. Na statku mam łącze satelitarne i na routerze wifi jest limit 500
          MB/miesiąc na użytkownika. Do poczty i "normalnego" surfowania po necie
          wystarcza, więc 5GB dla normalnych ludzi to niezła oferta zważywszy na cenę i
          mobilność.
      • Gość: lama zapowiada sie nieźle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 19:16
        5 GB to żenada? - wiesz to ciekawe w zestawieniu z 0,5~1 GB w ofertach konkurencji za podobną (a nawet większą) cenę;
        warto zauważyć, że dotychczasowe oferty Orange Free, iPlus i Blueconnect są w zasadzie niemal takie same, a Play z taką ofertą (choć nie wiem jak to działa w praktyce i czy nie ma jakiś kruczków) zrobił prawdziwe wejście smoka, pod zwględem ceny i limitu transferu, teraz ważne aby jeszcze rozszerzyli zasięg i wtedy konkurencja wymięknie - nie robię reklamy Play'owi, bo jest mi wszystko jedno który operator zaoferuje dobrą usługę, ale wporwadzając taką ofertę Play przysłuży się klientom, bo i konkurenci będą musieli wreszcie ruszyć się;

widac że wiele osób myli trochę pojęcia - internet bezprzewodowy, przynajmniej narazie nie nada się do ściągania dużych plików;
        ważne jest aby działał dobrze, z krótkim czasem reakcji, tutaj bardzo wysokich prędkości transferu nie można wymagać
      • Gość: xxx Re: wow IP: *.toya.net.pl 07.07.08, 19:20
        Gość portalu: Peter napisał(a):

> 5 GB limit transferu miesięcznie to żenada. Tyle to ludzie ściągają w ciągu
        > jednej doby. Nawet nie wystarczy na jedną grę, bo te nowe mają po 8 GB.

no to masz pewnie niezłe zbiory nielegalnych filmów, mp3 i programów, prokurator
        miałby co robić,
        chłoptasiu ja siedzę w internecie około 10 godzin na dobę i nie osiągam nawet
        tych 5GB w ciągu miesiąca, jak ktoś nie zajmuje się notorycznie piractwem to mu
        spokojnie wystarczy
      • Gość: leif Frajerow nie sieja, sami sie rodza IP: *.ericsson.net 08.07.08, 10:31
        Zdaje Ci sie, ze to ma byc alternatywa dla broadbandu? Hmpf...
    • Gość: Krzysztof K. Play zapowiada koniec drogiego internetu bezprz... IP: *.fema.krakow.pl 07.07.08, 18:47
      Na razie zasięg taki jakiś mafijny: Warszawa, Wołomin, Legionowo,
      Pruszków,Piotrków, Kozia Wólka Dolna etc. etc.
    • Gość: wuz Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 19:21
      no tak. tylko, że w innych sieciach można mieć do 7 Mb/s!
      • Gość: SF Raczysz żartować IP: 212.160.172.* 08.07.08, 11:01
        A znasz takiego co ma? W Orange nigdy nie udało mi się osiągnąć nawet tego 1M. I
        to nie w lesie, tylko w Warszawie na Mokotowie. Przeważnie jakość pracy jest
        niestety porównywalna z dial-upem.
    • Gość: ZiomisławPaliblant Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp IP: *.e-wro.net.pl 07.07.08, 19:22
      I jak, przekracza to już 56kbps czy jeszcze nie?
      • Gość: ;> nie, gorzej IP: 82.160.184.* 07.07.08, 20:13
        "Gdy Abonent przekroczy limit przesyłanych danych w jednym Okresie Rozliczeniowym Operator zastrzega prawo do wprowadzenia, trwającego do końca danego Okresu Rozliczeniowego ograniczenia prędkości przesyłania danych. W takim przypadku Abonent będzie miał możliwość przesyłania danych z prędkością nie większą niż 32 kb/s (górna granica prędkości)."
        • Gość: Alfa A jednak lepiej IP: *.globalconnect.pl 09.07.08, 08:58
          To i tak 2 razy lepiej niż w plusie czy orange.
    • Gość: awanturnik wnioski z tego mam dwa IP: *.globalconnect.pl 07.07.08, 19:50
      1. pod względem limitu transferów internet bezprzewodowy odstaje od tego po
      kablu o ponad kilka lat
      2. w końcu coś się zaczyna dziać (wielkie brawa dla P4) i jest to nic więcej jak
      szansa na szybszy rozwój i spadek cen u zapyziałej konkurencji

Powstaje pytanie: ile każą nam czekać na bezprzewodowy inernet bez limitów?
      • Gość: monisia dobrze, ze sa limity IP: *.telprojekt.pl 07.07.08, 20:21
        dzieciaki nie beda zapychac łączy
      • Gość: leif Re: wnioski z tego mam dwa IP: *.ericsson.net 08.07.08, 10:35
        > Powstaje pytanie: ile każą nam czekać na bezprzewodowy inernet bez limitów?

Raczej nie spodziewaj sie tego przy obecnej na rynku technologii.
    • Gość: a. Plej jak zawsze chce, zamierza, planuje... IP: 80.51.91.* 07.07.08, 20:14
      A wyjdzie bubel jak zawsze. Żyją - tak jak pisała Wyborcza - na kredytach, więc niech nie porywają się z motyką na słońce. A poza tym ta PSEUDO-sieć ma idiotyczną nazwę.
      • Gość: sikor optynet.pl ciekawe hmm IP: 80.55.194.* 07.07.08, 20:16
        widzialem tam oferty rózemn
    • pawel1940 Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp 07.07.08, 20:17
      Oferta ciekawa, a nawet bardzo. Jest tylko jeden problem. P4 oferuje internet
      tam gdzie ma siec 3G czyli w parunastu miastach. A poza nie oferuje NIC. Czyli
      jak komus sie zachce ruszyc na dzialke poza miasto, w gory albo nad morze to
      generalnie moze juz teraz smigac do Orange czy Plusa po drugi internet.
      • pawel1940 Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp 07.07.08, 20:18
        Dodam, ze taki internet mam w nosie. Bedac w miescie w domu mam neta, w biurze
        mam neta, w ulubionej kawiarni tez mam neta. Bezprzewodowy internet mi
        potrzebny, zeby sie wyrwac za miasto.
      • Gość: Niekumaty A co za miastem??? IP: *.man.poznan.pl 08.07.08, 12:48
        >P4 oferuje internet
        > tam gdzie ma siec 3G czyli w parunastu miastach.
        >A poza nie oferuje NIC.

Dokładnie i dlatego właśnie nie jest to dobra oferta. W miastach jest morze
        możliwości - począwszy od TPSA, poprzez DARMOWE hot-spoty, a kończąc na necie z
        kablówki. Znacznie gorzej jest na wsiach, czy w małych miejscowościach. TPSA nie
        wszędzie jeszcze dotarła i tam próżno wyglądać netu.

Generalnie - wolę internet z limitem 1GB, który działa wszędzie, niż z limitem
        5GB, który pokrywa kilka procent kraju...

Inna sprawa, że grupą docelową PLAY-a jest majętna młodzież z dużego miasta.
        Może oni nie wyjeżdżają poza swoje 4 ściany?
        • Gość: Alfa A co powiesz na to? IP: *.globalconnect.pl 09.07.08, 08:56
          Wynajmuję w dużym mieście kawalerkę. Właścicielem nieruchomości jest stara
          babcia która nie chce słyszeć o instalacji łącza internetowego z TPSA lub z
          jakiegoś osiedlowego lanu. Kablówka też jest be bo jak się wyprowadzę to ona
          będzie musiał płacić (co z tego, że umowę można podpisać na mnie, baba tego nie
          rozumie).
          Do netu mam więc tylko dostęp w pracy, od czasu do czasu jakiś hotspot itd. A
          nieraz net jest mi potrzebny a nie chcę mi się biegać po mieście w poszukiwaniu
          darmowego dostępu.
          Dlatego mam zamiar wypróbować ofertę play.
    • Gość: Wewiórka S*ali muchy, będzie wiosna IP: *.wcss.wroc.pl 07.07.08, 20:17
      Oraz: Nie strasz, nie strasz, bo się zes*asz.
    • Gość: juj niech żyje PLAY !!! IP: *.klc.vectranet.pl 07.07.08, 20:34
      niech żyje PLAY !!!
      precz ze zmową cenową !!!!
    • hugow Play zapowiada koniec drogiego internetu bezprz... 07.07.08, 22:33
      45 zl to dalej duzo za duzo
      • krepelx Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp 07.07.08, 23:28
        drogo ! jeszcze za drogo
    • Gość: (gość) Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp IP: *.cust.telenor.se 07.07.08, 23:33
      A u nas w Szwecji, gdzie od osmiu lat jestem rodowitym Szwedem, za troche ponizej 80 PLN/msc mozna miec nielimitowany Internet z gwarantowana ;) predkoscia 7.2 Gb/s, realnie jakies 200 kB/s jest calkowicie realne.
      Da sie? Da sie.
      Tylko ze w Polsce da sie sprzedac jeszcze takie gowno i tu jest problem.
      • Gość: RysioZKlanu Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp IP: *.centertel.pl 08.07.08, 07:19
        A kiedy w Szwecji powstały pierwsze sieci NMT potem GSM i nadajniki
        3G? "Trochę" wcześniej niż to miało miejsce w naszym kraju. Nawet
        nie wiesz jakie były problemy z wprowadzeniem w Polsce sieci 3G
      • Gość: LS Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp IP: 129.35.231.* 08.07.08, 09:43
        > A u nas w Szwecji, gdzie od osmiu lat jestem rodowitym Szwedem, za troche poniz
        > ej 80 PLN/msc mozna miec nielimitowany Internet z gwarantowana ;) predkoscia 7.
        > 2 Gb/s, realnie jakies 200 kB/s jest calkowicie realne.

W Polsce też się da. Trzeba być tylko w Polsce 8 lat rodowitym Szwedem.
      • Gość: gg Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp IP: *.e-wro.net.pl 08.07.08, 10:42
        Gość portalu: (gość) napisał(a):

> A u nas w Szwecji, gdzie od osmiu lat jestem rodowitym Szwedem

Uuu, to juz 8-letnie dzieci i do tego rodowici Szwedzi piszący po
        polsku udzielają się na forum. Piszący, ale czasem jednak nie
        rozumiejący polskich słów.
      • Gość: Realista Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp IP: *.acn.waw.pl 08.07.08, 10:45
        > A u nas w Szwecji, gdzie od osmiu lat jestem rodowitym Szwedem, za
        > troche ponizej 80 PLN/msc mozna miec nielimitowany Internet z
        > gwarantowana ;) predkoscia 7.2 Gb/s, realnie jakies 200 kB/s jest
        > calkowicie realne.

Realnie to ty mieszasz jednostki - 7.2 Gb/s to nie żadne 200 kB/s. Pokaż mi ta
        ofertę 7.2 Gb/s na stronie to uwierzę.
        • Gość: gosc Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp IP: 83.209.64.* 08.07.08, 13:01
          Jednostek nie pomieszalem. Mnozniki - tak, przyznaje. Jako rodowity
          od osmiu lat Szwed rezerwuje sobie do tego prawo ;)
          7.2 Mb/s w reklamie, ~200 kB/s realnie. Tylko pingi wkurzaja.
    • Gość: pimpek @Joozek IP: 80.48.29.* 08.07.08, 00:49
      1Mb/s czy 1MB/s? Bo 8Mb/s to tyle samo co 1MB/s. Niektórzy to mylą.
      • Gość: Max Skonczyc z innymi monopolami i kartelami... IP: *.intrapower.net.au 08.07.08, 04:50
        ... takimi jak poczta polska, koleje, telefony...
    • Gość: K0pytko A jakie limity transferu? IP: 195.22.119.* 08.07.08, 06:53
    • Gość: gwarancja. Jakości nikt nie gwarantuje, nigdzie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 08:57
      Odnośnie tych wypowiedzi dotyczących gwarancji. Każdy, kto zadał sobie kiedyś
      trud i przeczytał licencję systemu operacyjnego (obojątnie czy zamkniętego, czy
      otwartego, czy też wolnego), umowę z bankiem, umowę z dostawcą bezprzewodowego
      albo przewodowego dostępu do Internetu, ten wie, że nikt nie udziela gwaracji na
      jakość działania, a w przypadku banku np. na to, że bank się nie rozmyśli albo,
      że nie wyceni czegoś inaczej.
      Dlatego nie rozumiem tych wszystkich niemądrych komentarzy dotyczących gwaracji.
    • blendyks Tragiczna jakość połączeń 08.07.08, 09:33
      W ciągu roku jakość połączeń pogorszyła się, np Orange nawet w
      Warszawie nie jest w stanie zapewnić połączeń jakie sa dostępne w
      Niemczech.
    • Gość: LS Widać że w życiu nie korzystałeś... IP: 129.35.231.* 08.07.08, 09:39
      ... z mobilnego internetu.

Nikt nie jest w stanie gwarantować minimalnej szybkości łącza - może kiedyś...

Porównywanie z infrastrukturą kablową to śmiech na sali.

I jeszcze ta "banda oszustów". Misiu, wymyśl sobie mniej radiomaryjny komentarz
      do sytuacji gdy czegoś nie rozumiesz.
    • Gość: Rafik Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp IP: *.rect.uni.torun.pl 08.07.08, 10:04
      Drogi pysiaczku, żaden operator w ofercie dla klientów indywidualnych nie
      oferuje CIR. Więc może najpierw się dokształć a potem pień.
      • Gość: max Re: Play zapowiada koniec drogiego internetu bezp IP: *.gts.entel.pl 08.07.08, 10:55
        zapewnienie CIR=EIR dla klientów indywidualnych do żaden problem i jest to
        oferowane, oczywiście za odpowiednia opłatą i u wybranych ISP
    • poki442003 A ja i tak wybiorę iPlusa 08.07.08, 11:06
      Bo odpowiedzią na tą ofertę n ie będzie obniżka u konkurencji, tylko
      zwiększenie limitu transferu, ewentualnie może przyspieszenie łącza. 5 GB
      przeciętny internauta zużywa w tydzień
    • Gość: zz Play zapowiada koniec drogiego internetu bezprz.. IP: *.gprs.plus.pl 08.07.08, 11:39
      Może rzeczywiście konkurencja się ciut ruszy. :)
    • Gość: Adam hurraaa!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 12:23
      Sie era, plusy minusy i oranże wkurzą!!!! :)
    • hugow Play zapowiada koniec drogiego internetu bezprz... 08.07.08, 13:32
      oby jak najszybciej zareagowala konkurencja podobnymi ofertami
    • vovv Dziękuję - postoję... 08.07.08, 14:11
      45 zł to zdecydowanie za dużo za wątpliwej jakości dostep.
      jeszcze bezprzewodowy (zakłócenia, odbicia, tłumienie) - sory ale
      nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka