billy.the.kid 22.07.08, 13:00 wow.łał.uau.i ten burdel w telekomunikacji polskie sa. ma facio piekną robotę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kretynofil Józefiak, Filipiak, Canowiecki - prezesi, którz... 22.07.08, 13:04 No, ale zatrudnienie trzeba bedzie redukowac "od dolu", bo bessa idzie :) Ku*wa, matoly dostaja po kilkaset tysiecy + premia, bo w okresie globalnej hossy udalo im sie zanotowac wzrost na poziomie sredniej swiatowej (wielkie osiagniecie :P), ale jak idzie dolek, to juz nie oni sa winni, tylko pan wiadrowy, ktory za wolno wiadra nosi :))) Ech, smieszna ta cywilizacja i smieszny bedzie jej koniec... Wczoraj ogladalem po raz kolejny "Fight Club" i strasznie mi sie spodobala scena w ktorej Tyler Durden porywa komisarza policji w kiblu i tlumaczy mu: sprzatamy twoj dom, wynosimy twoje smieci, prasujemy ci koszule i pilnujemy cie jak spisz - wiec nie zadzieraj z nami :)))) I oby to wszystko stalo sie jak najszybciej, bo tez chce sie pobawic w rewolucjoniste zanim sie zestarzeje :))))) ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Józefiak, Filipiak, Canowiecki - prezesi, któ 22.07.08, 14:01 Uuu.... jeśli Pan Premier Marcinkiewicz przeczyta ile zarabiają inni... coś mi mówi, że wkrótce zmieni stanowisko. "Bo się nadaje". I ma już doświadzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukuryku WOW, 500tys zł to jakieś 120tys GBP. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 14:20 Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie rzuca mnie to na kolana. Śmiem twierdzić, że część nikomu nieznanych, drobnych biznesmenów zarabia jakoś podobnie, albo i więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Józefiak, Filipiak, Canowiecki - prezesi, któ IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.08, 13:28 i co to za sensacja. Wyjec Piotr Fil Kupicha zarabia więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świcibaka Re: Józefiak, Filipiak, Canowiecki - prezesi, któ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 14:06 "Wyjec Piotr Fil Kupicha", jak piszesz, zarabia własnymi rękoma (gardłem, pomysłami, ruchem scenicznym czy czym tam jeszcze) i niech wiedzie mu się jak najlepiej, skoro potrafi. Panowie prezesi natomiast mieli szczęście pić wódkę z odpowiednimi odobami i pięknie się ustawić na szczycie piramidy, która składa się z ciężko na nich pracujących za 2000zł miesięcznie "mrówek". Które z tych 2k spłacają mieszkania, próbują kupić samochody i wyjechać z dzieckiem na wakacje. PS. NIE jestem fanem zespołu Feel pracującym w korporacji za 2k zł;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Józefiak, Filipiak, Canowiecki - prezesi, któ IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.08, 14:48 a kto Ci bronił pić wódkę z odpowiednimi osobami i ustawić się na szczycie piramidy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west nikt mi nie powie, że to są uczciwie zarobione IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 14:09 pieniądze, nikt Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Ja, i miliony innych 22.07.08, 14:20 Oczywiscie ze pieniadze sa uczciwie zarobione, bo niby dlaczego maja takimi nie byc? Firmy przynosza ogromne dochody, a oni sa na samym szczycie tej ogromnej piramidy, wiec i kasa musi byc gigantyczna. Nikt innego systemu na swiecie nie wymyslil, nawet Stalin. Natomiast uczciwosc samego otrzymania posady w takim miejscu - tutaj to juz mozna miec co najmniej do 90% tych szczesciarzy ogromne podejrzenia. Tyle tylko ze skoro w PL kazdy, doslownie kazdy, z napotkanych przeze mnie katolickich mieszkancow Polski, podczas kupowania domu, auta i w pracy probowal mnie badz kogos w otoczeniu na cos oszukac, naciagac badz po prostu skubnac na kase - to niby jacy ludzie maja zasiadac na samych szczytach? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Wszyscy to ludzie PISkomuny?! 22.07.08, 14:24 wyborcza.pl/1,75480,5222851,Fundacja_na_ciezkie_czasy.html Fundacja na ciężkie czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Ja, i miliony innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 14:33 Ta, uczciwie zarobione pieniądze. Zwłaszcza w TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Józefiak, Filipiak, Canowiecki - prezesi, którz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 14:29 O panu Canowieckim i jego firmie nie wiem nic, więc nie będę się wypowiwadać. Pan Filipiak znany jest w Krakowie głównie z nowatorskich metod maksymalnego wykorzystywania siły roboczej przy minimalizacji kosztów. Zgodnie z prawem Filipiaka, każdego informatyka da się zastąpić skończoną ilością studentów. A jeśli chodzi o prezesa, przepraszam za wyrażenie, TPSA, to nie będę się tu wypowiadać o jego matce, bo to niekoniecznie jej wina, że synek wyrósł na oszusta i złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
igrekoski Ja powiem tak: 22.07.08, 14:56 Nie chodzi mi o nazwiska a o sam fakt, że prezesi przedsiębiorstw notowanych czy nie na giełdzie, członkowie zarządów przedsiębiorstw zarabiają krocie. Astronomiczne sumy, jak tu przedstawione. Ale przeciętny pracownik, który z zarządem nie ma nic wspólnego za pracę na rzecz zarządu dostaje tylko to, co ze stołu spadnie. Czyli okruchy z tego co sam wytworzył. I nie chodzi mi o komunizm i walkę klas, bo tego jestem przeciwny. Chodzi mi o proporcjonalne dzielenie zysków przedsiębiorstwa. Nie może być tak, że 9/10 zysków przedsiębiorstwa jest dzielone wsród zarządu a 1/10 wsród pracowników. "Gdyby" Prezesi brali mniejsze pieniądze, a więcej przeznaczali na płace pracowników nie byłoby w tym kraju takich dysproporcji w zarobkach. Nie było by takiego rozdźwięku między klasą srednią a wyższą, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Ja powiem tak: 22.07.08, 15:04 Zabrać prezesom , rolnikom i innym i dać agatce. Ona obdarzona "wielkom kulturom osobistom" , a ma tak mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Ja powiem tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 15:50 Witam szanownego interlokutora z dyskusji o KRUS-ie. Jesteś trollem czy menedżerem z TPSA, który kupił sobie kawałek ziemi, żeby ubezpieczyć się w KRUS-ie? Bo jeśli ktoś broni obu tych złodziejskich instytucji, to znaczy, że albo sam okrada innych za ich pośrednictwem, albo pisze bzdury, żeby pograć ludziom na nerwach. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Ja powiem tak: 22.07.08, 17:18 Gość portalu: agata napisał(a): > Witam szanownego interlokutora z dyskusji o KRUS-ie. > > Jesteś trollem czy menedżerem z TPSA, który kupił sobie kawałek > ziemi, żeby ubezpieczyć się w KRUS-ie? Bo jeśli ktoś broni obu tych > złodziejskich instytucji, to znaczy, że albo sam okrada innych za > ich pośrednictwem, albo pisze bzdury, żeby pograć ludziom na nerwach. Ty agatka weź się za uczciwą robotę i nie marudź ciągle że cię ktoś okrada.Już ci to pisałem "jak padną krowy sąsiada tobie się nie polepszy." No ale coż , mentalności chłopka roztropka nie da się wykorzenić w jednym pokoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo & Boso Re: KRUS = zlodziejstwo i demoralizacja! IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 22.07.08, 17:31 Zgadzam sie w pelni... Tzw. KRUS to jedna z najbardziej zlodziejskich form wyciagania pieniedzy w Polsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo & Boso Re: Czy kapitalizm = okradanie firmy? IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 22.07.08, 17:28 Dodatkowy problem tkwi w tym, iz "panowie prezesi" zgarniaja cale gory pieniedzy nawet w tych czasach, kiedy ich firmy nie prosperuja zbyt dobrze, a to juz jest pelna demoralizacja! Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Ja powiem tak: 22.07.08, 15:12 Zaloz sobie firme, wytworz zyski i zostan prezesem. Tez zarobisz i nie bedziesz sie musial martwic o okruchy ze stolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Ja powiem tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 15:54 charlie11 napisał: > Zaloz sobie firme, wytworz zyski i zostan prezesem. Tez zarobisz i > nie bedziesz sie musial martwic o okruchy ze stolu Oczywiście masz na myśli firmę jednoosobową? Bo jeśli wszyscy wezmą sobie Twoje słowa do serca i nikt nie będzie chciał się zgodzić na zbieranie okruchów ze stołu, to kategoria pracowników najemnych zniknie. Zostaną sami prezesi. Ciekawe, jakie będą wtedy ich dochody. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Ja powiem tak: 22.07.08, 16:04 Zazwyczaj zaczyna sie od firmy jednoosobowej a pozniej jak sie jest dobrym i ma sie szczescie to firma rosnie i zatrudnia sie dodatkowych pracownikow. Z twoja znajomoscia gospodarki powinnas umowic sie z doradca do spraw aktywizacji w RUP. A o prezesow nie martwilbym sie tak bardzo. Jesli zobacza, ze traca zbyt wielu pracownikow to zrobia cos aby temu zapobiec. Za to rowniez maja placone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bata Re: Ja powiem tak: IP: *.eranet.pl 22.07.08, 16:36 Nigdy nie zniknie kategoria pracowników najemnych. Są ludzie, którzy mają "żyłkę przedsiębiorczości" i odwagę i tacy, którzy jej nie mają i nie chcą ponosić ryzyka. Proste. O prezesów też bym się nie bała. Pomijając towarzystwo z politycznego nadania, to jednak zwykle ludzie którym daleko, a nawet bardzo daleko do przeciętnego Kowalskiego. Poradzą sobie. Oczywiście masz na myśli firmę jednoosobową? Bo jeśli wszyscy wezmą > sobie Twoje słowa do serca i nikt nie będzie chciał się zgodzić na > zbieranie okruchów ze stołu, to kategoria pracowników najemnych > zniknie. Zostaną sami prezesi. Ciekawe, jakie będą wtedy ich dochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaktus Józefiak, Filipiak, Canowiecki - prezesi, którz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 14:59 Czyli pan Józefiak zarobił tylko !!!! 166 razy więcej ode mnie . A potem jakiś palant ekonomista od siedmiu boleści pisze że przecież jest suuuper , że średnie zarobki rosną w zastraszającym tempie !!! Zarabiamy ( Średnio !!!) dużo więcej ! A mnie aż trzęsie . Dopóki do jednego koszyka będą brane zarobki zarówno jaśnie panów prezesów jak i konserwatorów powierzchni płaskich - takie bzdury będą ludzi z równowagi wyprowadzać jak teraz mnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tartan Re: Józefiak, Filipiak, Canowiecki - prezesi, któ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 15:58 A mnie trzęsie jak czytam, że jakiś dupek zgodził się pracować za 38000 złotych p.a. Przez takich cymbałów niszczy się rynek pracy i ciężko jest wynegocjować jakieś przyzwoite pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaktus Re: Józefiak, Filipiak, Canowiecki - prezesi, któ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 16:17 Zapraszam do Płocka Łosiu . Pożyj tu jakiś czas a inaczej zaśpiewasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bata Re: Józefiak, Filipiak, Canowiecki - prezesi, któ IP: *.eranet.pl 22.07.08, 16:45 To może lepiej się wynieść z tego Płocka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo & Boso Re: Józefiak, Filipiak, Canowiecki - prezesi... IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 22.07.08, 17:35 Dlatego tez w wiekszosci cywilizowanych krajow od dawna podaje sie MEDIANE zarobkow (50% zarabia mniej - 50% zarabia wiecej), a nie mylaca (i praktycznie bezwartosciowa) "srednia"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokokokokoko Re: Józefiak, Filipiak, Canowiecki - prezesi, któ IP: *.dolsat.pl 22.07.08, 19:27 Z artykułu nie wynika, czy zarobił brutto czy netto? 166 razy mniejszy zarobek to brutto czy netto? Bo Filipiak płaci też jakby większy podatek. PS. Swoją drogą jak się jest prezesem informatycznej Biedronki to i tak niewiele wyciągnął;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Oni zarobili więej, ich pracownicy nie IP: 87.105.164.* 22.07.08, 17:39 Ale średnio nasze pensje wzrosły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Józefiak, Filipiak, Canowiecki - prezesi, którz.. IP: *.e-wro.net.pl 22.07.08, 18:39 Ten pan ze zdjęcia jest już słynny ze swojego powiedzonka: "każdego specjalistę da się zastąpić skończoną liczbą studentów" Zresztą, to cieńki bolek, zarobił "tylko" 121 razy więcej niż ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokokokokoko Re: Józefiak, Filipiak, Canowiecki - prezesi, któ IP: *.dolsat.pl 22.07.08, 19:25 Gość portalu: ZiomisławPaliblant napisał(a): > Zresztą, to cieńki bolek, zarobił "tylko" 121 razy więcej niż ja. Z artykułu nie wynika, czy zarobił brutto czy netto? 121 razy mniejszy zarobek to brutto czy netto? Bo Filipiak płaci też jakby większy podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Prezesi z PO i Lewicy szeroko pojętej IP: *.105.192.213.cable.satra.pl 23.07.08, 13:36 oddadzą 1% na PO i Lewicę i won z PiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Józefiak, Filipiak, Canowiecki - prezesi, którz... IP: *.tier.ar.krakow.pl 23.07.08, 16:47 KOMUNO WRÓć !!!! Odpowiedz Link Zgłoś