unleashed 09.09.08, 02:42 Ciekawe co Tusek na to pisanie ustaw pod samych siebie i zawłaszczanie stanowisk? Przecież Pawlak i spółka są gorsi od Leppera, bo bardziej wyrafinowani. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zaciekawiony A moze PIS zrobi cos dla polski i poprze reforme ? IP: *.magma-net.pl 09.09.08, 07:13 PIS mógłby zamiast walczyć o bzdury dla odmiany poprzec prawdziwa reforme KRUS. Rolnicy to nie ich elektorat a mogliby pomoc tysiacom emerytow miec wyzsze pansje gdyby te 16MLD rozdzielic po równo zamiast dawac tylko 'pseudo' rolnikom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Chyba ostatni raz zagłosowałem na PO... IP: 195.64.130.* 09.09.08, 10:20 Liczyl em, ze w końcu ktoś zrobi porządek z KRUS'em, ale tyle razy głosowałem na nich i nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bin Re: Chyba ostatni raz zagłosowałem na PO... IP: *.netpoint.pl 18.05.09, 19:34 Konsekwentnie rżną gałąź na której siedzą. Nikt normalny w tym kraju nie płaci ZUSu: zus.pox.pl/bezskladek.htm Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 PO godzi się na kompromitację 09.09.08, 07:24 wybiórcza, jak Cię proszę, nie rób głupszej z siebie niż jesteś. Co innego _do tej pory_ PO robiła jak nie negowanie reform które obiecala? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1-23 PO godzi się na kompromitację 09.09.08, 08:06 Kiedy wreszcie ten nasz ciemny ludek zrozumie, że politycy zawsze kłamią podczas kampanii wyborczej, bo chcą się tylko dostać do koryta? Która partia dba o interesy podatnika? Po co nam sejm? A senat?? Odpowiedz Link Zgłoś
forma-listka PO godzi się na kompromitację 09.09.08, 08:08 Reforma KRUS jest niezbędna i takie kosmetyczne zmiany , które proponuje minister Sawicki niczego nie zmieniają. Jeżeli już koniecznie musi się przyjąć rozwiązania tymczasowe, zanim wejdzie prawdziwa reforma, to moja propozycja jest taka: najniższą składkę na ubezpieczenie emerytalne mogliby płacić rolnicy (ale tylko rolnicy), własciciele gospodarstw o powierzchni do 5 ha. Takie gospodarstwa nie mają wielkich dochodów, więc mogą podlegać pewnej ochronie, ale już powyżej tej granicy,na pewno można podnieść składki. Gospodarstwa o pow. 50 i więcej ha mają ludzie naprawdę bogaci i stać ich na opłacanie nawet wyższych składek niż niektórych przedsiębiorców. A już składki na ubezpieczenie zdrowotne - które płacą emeryci, renciści i wszyscy z minimalnym wynagrodzeniem za pracę - to każdy rolnik powinien odprowadzać bezwarunkowo.PSL musi być świadome tego, że nie można lać wody do studni, a rolnicy zawsze będą narzekać, nawet jak na podwórzu będą stały 4 mercedesy. Nie stać nas na dopłacanie do fortun. To dobrze, że wieś się bogaci, ale najciężej pracują właśnie ci rolnicy na małych gospodarstwach i dochody mają niewielkie. A obszarnicy, którzy mieszkają w prawdziwych pałacach, jeżdżą luksusowymi samochodami i nawet nie wiedzą ile mają już tej ziemi, powinni opłacać bardzo wysokie składki na wszelkie ubezpieczenia, oraz obowiązkowo podatek dochodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt i nie dziwne ze ziemia idzie do gory IP: *.it-net.pl 09.09.08, 08:14 jak mozna miec pare hektarow i zyc jak bogacz .Tera wszyscy powinni tak zrobic i jestem ciekawy co zrobi rzad>?hehe odrazu by weszly duze zmiany Co na to Pan Balcerowicz,czy nie czas pokazac prawdziwa twarz rzadzacych i wytknac Im bledy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro kolejne cuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 08:28 Cudowne Sloneczko Tatr Plastelinowy Poltusk wprowadza kolejne obietnice wybiorcze w czyn :))) A tyle sie napierd*, ze nie bedzie ulegal zadnym grupom nacisku tylko z powodu tego, ze sa duze buahhahahaha faktycznie ten facet nie ma jaj, a zrobiony jest z plasteliny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cham a ja proponuję staweczkę 666 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 08:46 dlaczego rolnicy nie mogą płacić normalnego zusu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WZ PO godzi się na kompromitację IP: 83.238.13.* 09.09.08, 08:58 "Prawne" powiązanie wielkości składek ubezpieczeniowych i podatków z rodzajem posiadanych środków produkcji jest rażącą nierównością w systemie i debilstwem, do którego usiłują nas przyzwyczaić leniwi i cwani rządzący. Ten cały durny system powinien być wurzucony na śmietnik tylko na podstawie zaskarżenia go do Trybunału Konstytucyjnego - może jakiś Obrońca i Strażnik Konstytucji wreszcie się tym zajmie zamiast straszyć Niedźwiedzia? Bo jak widać Pan Miłujacy Wszystkich będzie tylko pieprzył bez sensu i grał na zwłokę. Odpowiedz Link Zgłoś
peperro Re: PO godzi się na kompromitację 09.09.08, 09:13 W Polsce komunizm doprowadzono do perfekcji: szewc i fabrykant butów płacą ten sam podatek (tak ZUS to podatek, a nie żadne ubezpieczenie), tak samo na wsi: parobek czy "kułak" - co za różnica. Tylko czemu w mieście i na wsi inaczej? Dlaczego tym nie zajął się jeszcze Trybunał Konstytucyjny? Ale by było gdyby rolnikom dowalić 8 stów zusu (na pewno w tym kierunku poszłoby myślenie naszych osłów). W Polsce miliony ludzi nie pracuje lub pracuje na czarno, bo nie stać ich na opłacenie podatku zusowskiego - przecież to straty dla wszystkich, łącznie z budżetem - miliardy. Ale debile nie chcą się przyznać, że system zbankrutował, więc lepiej utrzymywać ten wykańczający ludzi i gospodarkę pseudopodatek. Szerzej: niezależne opinie prolibertate.free.ngo.pl w dziale publikacje/nasze głosy Odpowiedz Link Zgłoś
fw20info [...] 09.09.08, 09:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: niestety coraz gorzej to wyglada 09.09.08, 10:16 fw20info napisał: > niestety. > rzad PO wydaje sie nic nie robic. Jak to nic??? Co za bezczelność!!! A wielkie zasługi w walce z PiS-em to co??? DEKLARACJA postawienia Jasińskiego przed trybunałem to wielki krok PO na drodze do doskonałości!!! Do marketingowej doskonałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws PO godzi się na kompromitację IP: *.net.autocom.pl 09.09.08, 09:50 wciąż - partyjne interesy są ważniejsze niż dobro ogółu, a które to partie to juz wszystko jedno. Ale może do sejmu wybierac wreszcie OSOBY a nie partie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skrzat PO godzi się na kompromitację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 09:52 Mnie na wyborach nikt już nie zobaczy. A w pysk chyba trzeba zdzielić każdego, kto będzie ogłupiał ludzi tezą o ich patriotycznym obowiązku - żadna opcja którą popierałem w wyborach nie dotrzymała obietnic - wybaczyłbym im to gdyby żyło mi się lepiej /czyli oni jednak mieliby rację a tak nie jest/. Oni i tak robią swoje, więc niech robią to w swoim imieniu a nie w moim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płatnik ZUSu Re: PO godzi się na kompromitację IP: *.as.kn.pl 09.09.08, 10:12 Popieram - jak PO klepnie tę beznadziejną reformę, to ja też nie wybieram się na następne wybory!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dardos PO to kompromitacja IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.08, 10:14 To ze tak sie potocza wypadki w tym skaldzie rzadowym bylo wiadomo jeszcze przed wyborami, ja wypowiedzialem temu systemowi politycznemu obywatelskie nieposluszenstwo i nie wzialem udzialu w tej szopce pt wybory, na szczescie, bo w tej chwili kazda wiadomosc o dzialaniach rzadu to tyklo potwierdza jak np reforma krus. Dodam tylko ze wczesniej wypelnialem swoj obywatelski obowiazek sumiennie ale skoro panstwo nie wywiazuje sie z obowiazkow wobec swoich obywateli to oni powinni wypowiedziec mu obywatelskie nieposluszenstwo, bo glosowanie na mniejsze zlo w naszym kraju zawsze sie tak samo konczy, frustracja ludzi ze znowu dali sie nabic w butelke. Odpowiedz Link Zgłoś
kioto2000 PO godzi się na kompromitację 09.09.08, 10:08 złodzieje!!! i to po każdej stronie barykady. każdy siebie wart! Odpowiedz Link Zgłoś
kioto2000 PO godzi się na kompromitację 09.09.08, 10:09 złodzieje!!! i to po każdej stronie barykady. każdy siebie wart! pewnie i sawicki jest rolnikiem i płaci 64zł do kasy - KPINY z ludzi paracy sobie robią!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 No coz-po pisdzielcach nastala era POpaprancow, 09.09.08, 10:10 ciekawe kiedy ten Narod przejrzy na oczeta i zrozumie, ze pogrobowcy AWSu (jedni i drudzy) doprowadzaja tylko kraj do ruiny (ich dzialania/zaniechania gospodarcze beda widoczne za ok. 2 latka i czkawka beda sie odbijac przez nastepne 4-6) A nawiasem mowiac, czy ktos zna choc JEDNA ZREALIZOWANA OBIETNICE TUSKOMATOLKOW????????????????????????????????? Oprocz oczywiscie TKMu - specjalnosci nie tylko pisdzielcowatych, ale i popaprancow Odpowiedz Link Zgłoś
z.potocki PO godzi się na kompromitację 09.09.08, 11:37 To sa kpiny z ludzi uczciwie zarabiajacych i placacych podatki na tych co majac 300 ha i powyzej beda placic polowe normalnej skladki a robotnik o dochodzie 1500 pln reszte mu doplaci. Ja glosowalem na PO i blagam was nie kompromitujcie siebie i mnie pozwoleniem na takie okradanie jednych kosztem innych. Musza byc gwarancje dla tych ktorzy nie daja rady i maja 2 ha utrzymujac rodzine z paru niosek. Reszta musi placic jak kazdy prowadzacy dzialanosc gospodarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Mam szokujący pomysł! Nieziemska teoria! IP: *.chello.pl 10.09.08, 01:32 Nie uwierzycie! Byc moze jedyna partia, ktora chce ciac wydatki... jedna na caly ten SYF... to... UPR...? Niesamowite odkrycie! Nobla! nobla! Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 UPR ma bardzo złą prasę 10.09.08, 02:30 Oni są niepopularni i wiesz, dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś