Gość: Bayer IP: 126.17.56.* 15.10.03, 18:16 No prosze teraz juz wiemy jak wyglada windows od srodka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Homer J Microsoft jest nazwany po Bill'a Gates'a penisie... IP: 208.247.54.* 15.10.03, 18:20 micro and soft. Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Bill Gates rozmawiał z Kwasem 15.10.03, 18:46 Podobno Kwaśniewski stwierdziłw czasie rozmowy, że należałoby usprawnić działanie poczty elektronicznej. W Kwasa rozumieniu poczta elektroniczna to sms od sekretarki z informacją, że listonosz przyniósł nowe listy. Kwaśniewski stwierdził, że nudne i żmudne jest to rozcinanie kopert:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Bill Gates rozmawiał z Kwasem IP: *.ny325.east.verizon.net 15.10.03, 20:16 A ja myslalem,ze tym to sie UOP zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Dostalismy paciorki.... IP: *.ise.pw.edu.pl 16.10.03, 09:54 Wygląda to trochę tak, jak wtedy gdy europejskie statki przypływały np. do Afryki - tubylcy dostali kolorowe paciorki, perkal i byli szczęśliwi. "Goście" wywozili potem z ich krajów znacznie więcej... Została podpisana umowa dająca szkołom tani dostęp do produktów Micro$oftu. Oczywiście firmie chodzi o to by w sytuacji gdy jej sytuacja jest zagrożona(*), przywiązać do siebie młodych uzytkowników. Ktoś uczony obsługi Windows w szkole będzie chciał ich używać w pracy. Ile pieniędzy wycieknie z naszego kraju potem w ramach opłat licencyjnych za coraz to nowe wersje Windowsów? Tego już tak łatwo nie policzymy. Jeśli (Broń Panie Boże!!!) systemy informatyczne administracji państwowej zostaną zrobione tak, że "zwykły Kowalski" będzie musiał kupić Windows żeby np.złożyć zeznanie podatkowe (jak w niesławnej sprawie "Płatnika") starty będą jeszcze większe. Nie dajmy się zwieść, dobroczyność pana Gates'a stanowi dobrze skalkulowany element biznesu. (*) 1) European Union Researches the Benefits of Open Source Software www.oreillynet.com/pub/a/network/2002/09/16/platform.html 2) The three Asian giants plan to collaborate on an open-source alternative to Windows news.zdnet.co.uk/software/linuxunix/0,39020390,39116051,00.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paciorkowiec Re: Dostalismy paciorki.... IP: cache1:* 16.10.03, 22:26 W zasadzie zgadzam się z przedmówcą, lecz dorzuciłbym trochę przykładów: Monachium rezygnuje z Windows na rzecz Linuxa: www.eweek.com/article2/0,3959,1110809,00.asp Nowozelandzkie linie lotnicze zastępują Windows Linuxem news.zdnet.co.uk/software/0,39020381,2120849,00.htm Organy samorządowe w UK rezygnują z Windows news.zdnet.co.uk/business/0,39020645,2135726,00.htm Mówiono o nas, że jesteśmy "amerykańskim koniem trojańskim" w Europie. Czy teraz będziemy także koniem Microsoftu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_pilot Re: Dostalismy paciorki.... IP: *.arc.nasa.gov 17.10.03, 01:27 Czy ktos przyklada cie lufe do glowy abys uzywal programow Microsoft ? Nie. Wiec przestan przyjmowac "paciorki", napisz swoj wlasny program, uzywaj Linux, uzywaj liczydla - masz duzo innych alternatyw i przestan pisac bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Dostalismy paciorki.... IP: *.elka.pw.edu.pl / *.elka.pw.edu.pl 17.10.03, 09:42 Gość portalu: michal_pilot napisał(a): > Czy ktos przyklada cie lufe do glowy abys uzywal programow > Microsoft ? Nie. Wiec przestan przyjmowac "paciorki", napisz swoj > wlasny program, uzywaj Linux, uzywaj liczydla - masz duzo innych > alternatyw i przestan pisac bzdury. Tak właśnie robię - używam Linuxa. I gdyby tylko mnie problem dotyczył, to bym się nie przejmował. Jeśli jednak ma to konsekwencje dla całego Kraju, wtedy nie mogę tego zignorować. Mamy w Polsce bezrobocie... Czy dla naszej gospodarki lepiej jest promować rozwiązania powodujące wyciekanie milionów dolarów za granicę na opłaty licencyjne, czy raczej takie, które (np. przez tworzenie otwartych systemów informatycznych) dadzą pracę naszym informatykom, a przy okazji doprowadzą do powstania bezpiecznych i dobrze udokumentowanych systemów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmuszany przez MS Re: Dostalismy paciorki.... IP: *.anon-online.org 17.10.03, 10:11 Gość portalu: michal_pilot raczył napisać: > Czy ktos przyklada cie lufe do glowy abys uzywal programow > Microsoft ? Owszem! ZUS zmusza mnie do używania Płatnika pod Windows. Urzędy państwowe (utrzymywane z moich podatków) zmuszają mnie do odbierania ich korespondencji w pseudostandardzie "DOC" z takimi dziwolągami, że nawet OpenOffice nie może tego odczytać. Kiedy firma, z którą handluję przysyła mi ofertę w Excelu mogę jej odpisać,żeby się nie wygłupiali i jeśli chcą ze mną robić interesy to niech przyślą informację w ludzkim formacie. Jeśli jednak urząd państwowy tak robi to co mogę zdziałać? Firma Microsoft dba o swoje interesy i to jej prawo. Dlaczego jednak nasze Państwo ma dbać o interesy firmy Microsoft? Odpowiedz Link Zgłoś