niewygodny 07.10.08, 01:01 W kolko to samo, w kolko to samo. Przestancie juz nudzic (to juz nawet straszenie nie jest) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pekao zapewnia Nie bój się oszczędzać IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.08, 01:07 Pozycz mi frajerze 1 mln PLN, a ja Cie zapewnie, ze pieniadze sa bezpieczne. Pie...y lobbysta Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur bój się oszczędzać w Pekao 07.10.08, 07:46 Kumpel z Pekao mówi, że rozpoczęła się wielka akcja udzielania kredytów włoskim byznesmenom. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Czy TY masz jeszcze pieniądze w swoim banku ??? 07.10.08, 08:54 Czy TY masz jeszcze pieniądze w swoim banku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz20 Re: Czy TY masz jeszcze pieniądze w swoim banku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 15:54 Banki nie są od tego, żeby trzymać w nich pieniądze. Banki są od tego, żeby brać od nich pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Czy TY masz jeszcze pieniądze w swoim banku ? 20.11.08, 21:55 Uuuuu. Nieśmiało przypominam, że cokolwiek weźmiesz z banku musisz oddać. Z procentem. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek_do_kfadratu Re: Nie bój się oszczędzać 07.10.08, 08:43 Hehe. Swoją drogą to ciekawe jak tu rozdzielić między banki taką kwotę. Trzeba by co najmniej kilkunastu banków, a w Polandzie tyle nie ma (oczywiście niepowiązanych ze sobą np. mbank, bre, multibank to ten sam bank) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Nie bój się oszczędzać IP: *.fbx.proxad.net 07.10.08, 07:12 no jak to, donek zapewnial ze wszystko jest ok, jak prezio chcial zwolac rade gabinetowa, to Wielki Ekonomista donek powiedzial ze prezio straszy... hehe, widac kto mial racje Odpowiedz Link Zgłoś
filkower Re: Nie bój się oszczędzać 07.10.08, 08:41 Iwonko, a co uradziłby Prezio z ministrami na taki słuczaj? Podziel się z innymi jeśli wiesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Jak ministry nic nie poradzą to niech spadają... 07.10.08, 08:56 Jak ministry nic nie poradzą to niech spadają... Po co za nic-nie-robienie biorą naszą forsę? (mam nadzieję, że płacisz podatki?) filkower napisał: > Iwonko, a co uradziłby Prezio z ministrami na taki słuczaj? Podziel > się z innymi jeśli wiesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Nie bój się oszczędzać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 08:46 oszczędzałam, oszczędzałam, a potem poszłam do Expandera, który doradził WGI - i wszystko straciłam.... I nie dostałam żadnej rekompensaty. Złoto, brylanty, skarpeta - tak teraz robię, i to samo radzę wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
kotdachowy Re: Nie bój się oszczędzać 07.10.08, 08:49 lol...jak mozna expanderowi zaufac? Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek cudok zapewnia ze jest OK i dlatego 07.10.08, 08:54 nalezy sie bac bo klamie jak zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka zaufanie do doradcy inwestycyjnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 11:39 a jak nie ufać, jak firma wydaje się profesjonalna, pokazywana w telewizji, reklamy w internecie, fachowcy zapraszani do programów ekonomicznych,piękne gabinety, obsługa sprawiająca wrażenie profesjonalnej zresztą dalej osoby wcześniej związane z WGI występują jako eksperci, co znaczy, że nie utracili zaufania, a i Expander ma się świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nink Re: Nie bój się oszczędzać IP: *.chello.pl 07.10.08, 15:50 Działka! Ja kupuję kawałek gruntu :) I niech się wszystko wali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo a PKO Bank Państwowy - może paść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 09:06 a PKO Bank Państwowy - może paść czy nie (zakładając że Donek nie padnia) Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 To nie są ich słowa 07.10.08, 09:30 To przecież prezydent "nakręca niepokój", gdyby nie Kaczyński Polska nawet nie otarłaby się o kryzys... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriotka niezdrowy rozsądek IP: *.icpnet.pl 07.10.08, 10:23 Tylko naiwny może coś podobnego wyrażać.Ja uważam i tak jest,że gdyby nie PREZYDENT KACZYŃSKI mielibyśmy w Polsce trzeci świat...Nic dodać nic ująć.A ten zdrowy rozsądek to proszę schować do lamausa albo zamienić na niezdrowy....Z szacunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
niewygodny Re: niezdrowy rozsądek 07.10.08, 10:38 Gość portalu: patriotka napisał(a): > Ja uważam i tak jest dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Re: niezdrowy rozsądek 07.10.08, 11:44 Moja wypowiedź była ironiczna - GW tak atakuje Kaczyńskiego, że kilka dni temu napisali, iż "Prezydent nakręca niepokój", tzn. że mówiąc o kryzysie niepotrzebnie prowokuje. Moim zdaniem zamieszczanie takich nagłówków i wypowiedzi jest jawnym atakiem na prezydenta. Zasada stosowana przez Wybiórczą jest prosta: -jeśli prezydent podejmie temat kryzysu to należy napisać, że "nakręca niepokój", -jeśli prezydent tematu nie podejmie należy napisać, że ignoruje zagrożenie bądź że nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Specjaliści o siedmiu boleści. 07.10.08, 10:41 jak zaczęło się w USA to spece mówili ze europa jest poza zasięgiem amerykańskich problemów. Dziś widać ze w europie finanse trzeszczą że strach. Teraz specjaliści mówią ze nasza chata z kraja. Gó... prawda. Przyjdzie ta franca i do Polski tylko, że my nie mamy czym gasić tego pożaru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K0pytko Titanic też był niezatapialny IP: 195.22.119.* 07.10.08, 10:48 Banki udzieliły tylko po 40-50 razy więcej kredytów niż wynoszą ich aktywa (pożyczały pożyczone pieniądze). Wystarczy, że część z tych kredytów nie będzie spłacana (a wiadomo, że nie będzie, bo zaczęła się recesja) i te instytucje pójdą na dno (nigdzie nie pożyczą, żeby się ratować, bo teraz nikt już nikomu pożyczać nie chce). Dodatkowo w Polsce jest jeszcze ten problem, że banki mają zagranicznych właścicieli, którzy żeby się ratować będą wyciągać stąd aktywa. No ale przecież wszystko jest w porządku. Orkiestra cały czas gra - jak na Titanicu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh do zdrowy rozsądek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 11:58 tak i za złą pogodę też opowiada - bez przegięc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekaw Nie bój się oszczędzać IP: 167.127.24.* 07.10.08, 13:10 Kurcze jak to jest ze kwota gwarantowana wyrazona jest w euro? W kuncu w polce to zloty jest waluta obowiazujaca. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Nie bój się oszczędzać 07.10.08, 13:41 Ty się ciesz, że jest wyrażona w euro. Jakby każdy kraj sam ustalał wysokość tej kwoty, to w Polsce byś miał gwarancję do 70% z 650 złotych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehe Re: Nie bój się oszczędzać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 13:50 gwarancje państwa na depozyty to nic innego jak spłacenia z naszych podatków lokat bogaczy. jeśli ktoś ma na lokacie 10000zł, a ja nie mam nic, to po plajcie banku, ja i inne biedaki, swoimi podatkami spłacimy bogaczowi te 10000zł. czy to uczciwe? Odpowiedz Link Zgłoś
yoginka_pl Re: Nie bój się oszczędzać 07.10.08, 14:15 Gość portalu: ehe napisał(a): > gwarancje państwa na depozyty to nic innego jak spłacenia z naszych > podatków lokat bogaczy. > jeśli ktoś ma na lokacie 10000zł, a ja nie mam nic, to po plajcie > banku, ja i inne biedaki, swoimi podatkami spłacimy bogaczowi te > 10000zł. > czy to uczciwe? Gwarancja panstwa jest tylko w sytuacji wyjatkowej. Generalnie lokaty bankowe sa objęte gwarancją Bankowego Funduszu Gwarancyjnego. Fundusz ten jest obowiazkowy dla banków, musza one wpłacac tam pieniądze na zabezpieczenie lokat na wypadek upadlości któregos z nich. Wiec w tym drugim przypadku to nie z pieniędzy podatników zwracane sa lokaty. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Nie bój się oszczędzać 07.10.08, 19:12 Abstrahując od BFG, o czym napisano post wcześniej, to... kobito, te 10 tys. na lokacie to jest "bogacz"...? Toż to nawet nagrobka porządnego sobie nie wystawi za to, o kosztach pogrzebu już nie mówiąc :/ Przedziwne jest w naszym kraju podejście do cudzych pieniędzy. Bogacz z 10 tys. zł na lokacie, no doprawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Nie bój się oszczędzać IP: 194.50.110.* 07.10.08, 14:17 inwestujwsiebie.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafel z Worlin Nie bój się oszczędzać?, ja lepjei inwestuje. IP: *.versanet.de 07.10.08, 15:19 Alez to mi madrosc Moska. Oszczędzajcie bo moja Kabza wszystko przyjmie, czy cos dostaniecie spowrotem to druga sprawa, ale ladnie noście Sechele do kasy. Widziała świnia niebo?, to tak ty będziesz później widział Dukaty. Oszczedzac tak, ale od Banków to jeszcze dzis ręce daleko. Kafel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda od kopernika Re: Polacy: nie wierzcie kolchozniczym bankom... IP: 149.136.25.* 07.10.08, 15:24 .. to kupa zlodziei .Dzis istnieja jutro nie. A ty tracisz dorobek wlasnego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek To już nie giełda, tylko skok na kasę - naszą kasę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 09:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Padł system bankowy! I już się nie podniesie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 09:24 Depozytów nie ma! Banki udzielały kredytów bezpośrednio rozdysponowując pieniądze wpłacane przez nas naiwnych, liczących na to, że będą one dobrze lokowane i będą "pracować" na nasze przyszłe zyski. Tymczasem one były konsumowane natychmiast po dokonaniu wpłaty! Ich de facto nie było już na starcie! To się nazywa bank! Ha, ha, ha! W tak zwanym międzyczasie, banki budowały sobie drogie coraz to nowocześniejsze filie w coraz to mniejszych miastach i miasteczkach. I tam są dziś nasze krwawice! Należałoby zlicytować większość z tych nieruchomości i uzyskane pieniądze wpompować spowrotem do systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Padł system bankowy! I już się nie podniesie! 08.10.08, 20:47 Wierz mi Misia się podniesie. Trzeba dac mu tylko spokój i czas, a zobaczysz ze się sam podniesie. Mogę się z toba zalozyc. Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nie bój się oszczędzać, gdy giełdy pikują - por... IP: *.centertel.pl 09.10.08, 11:43 to bzura z tym podzialem pieniedzy w bankach. Autor artykułu najwyrażniej się nie przygotował i pisze banialuki. Kwota 22 tys. Euro gwarantowana w 90 %, bo tak naprawde to 9 tys Euro jest gwarantowane jest w 100 % nie ma znaczenia w ilu jest bankach, powiem tak jedna glowa jedna gwarancja. Moze by tak pisać rzeczowiej i z wieksza odpowiedzialnością dziennikarską? Ciekawie czy bedzie sprostowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznana Nie bój się oszczędzać IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 31.10.08, 22:25 Jakie oszczędzanie, wszyscy wsadzają do naszych kieszeni łapy, a jeśli ktoś zechce odrobić chociaż część strat poniesionych w funduszach to te odrobione utracone zyski będą jeszcze opodatkowane belką.A to już jest złodziejstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo-1 Nie bój się oszczędzać IP: *.centertel.pl 02.11.08, 05:54 PKO? To chyba skrót od - Po coś K***a Oszczędzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nie bój się oszczędzać IP: *.aster.pl 19.11.08, 13:46 Strasza nas ciagle ze banku upadna,kryzys predzej czy pozniej nas dopadnie.Dosyc juz tego.Gdybym mial ich sluchac to wsadziłbym zaoszczedzone pieniadze do skarpety i czekał na zlote czasy.Tymczasem oferty neiktórych banków przeszłyby mi koło nosa,jak ta np. pl.youtube.com/watch?v=4wn31cdvDNo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małamaja Re: Nie bój się oszczędzać IP: *.aster.pl 20.11.08, 00:39 O, ta niezła, rzeczywiście. W sumie, nawet gdyby nie udało się nic zdziałac w tej promocji, to i tak oprocentowanie jest bardzo korzystne. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_lach4 Re: Nie bój się oszczędzać 20.11.08, 12:26 Ostatnio jak założylem lokate w inteligo to dostałem tylko 3 % ,to śmiechu warte przy tym oc piszecie ile moge dostać na 3miesiecznej lokacie w Fortis Banku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łolli Re: Nie bój się oszczędzać IP: *.acn.waw.pl 20.11.08, 20:55 No rzeczywiście, ta oferta Fortis Banku robi wrażenie. Bez wątpieniu jedna z najkorzystniejszych, jakie sa obecnie oferowane. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_lach4 Re: Nie bój się oszczędzać 21.11.08, 14:05 To prawda , a tu link dla zainteresowanych pl.youtube.com/watch?v=4wn31cdvDNo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dada_izm Re: Nie bój się oszczędzać IP: *.aster.pl 21.11.08, 16:31 O, śmieszna reklama. Fajny pomysł mieli na to, jak ten Extra Zysk pokazac :-) Odpowiedz Link Zgłoś