Gość: Asik IP: *.inowroclaw.mm.pl 07.11.08, 11:16 olać Tesco... sam badziew tam sprzedaja - byłem 2 razy i to co kupiłem, nie nadawało sie do konsumpcji, szkoda pieniedzy, lepiej zapłacić parę złotych wiecej za zakupy i zjeść z przyjemnościa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hadrian Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 11:24 Tesco chce wykopac polskich dostawców i wiem to bo pracuje w tej branży. Juz sporo artykułów jest z etykietami po angielsku, np. własna marka tesco. Ja w tesco juz nie kupuje i wszystkim radzę postąpić tak samo. Tesco musi zniknąć z naszego rynku Odpowiedz Link Zgłoś
bagienne_dno Taki sam śmietnik kupuje się 07.11.08, 12:09 w sklepach pod Polskim szyldem czyli tzw nasze Odpowiedz Link Zgłoś
kot.puszek.okruszek To nie handlujcie z TESCO 07.11.08, 13:58 Jeżeli TESCO proponuje nierealne warunki zakupu, nie należy z nimi handlować - proste. Interes musi być dobry dla obu stron, a nie tylko dla jednej. Dyktat dużych sieci handlowych można pokonać tylko w jeden sposób: puste półki i niezadowoleni klienci wymuszą na Tesco odpowiednie ruchy. -- Bielsko-Biała przebudowa DK52 Wyzwolenia Bielsko-Biała zdjęcia Makiety kolejowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etet Re: To nie handlujcie z TESCO IP: *.net.wektormedia.pl 07.11.08, 18:17 Jak mi się nie kalkuluje sprzedawać za zaniżoną kwotę to sprzedaję tam gdzie dobrze płacą, a nie domagam się cen gwarantowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leppiej Trzech straci trzystu zyska IP: *.markom.krakow.pl 07.11.08, 18:22 Widze, ze wiekszosci blizszy jest los portfela 3 producentow niz 300 konsumentow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja kobyły na końcu i tak zawsze traci konsument. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 22:00 myślisz naiwniaku że obniżka cen nie idzie w parze z obniżką jakości? tesco to najbardziej sqrwiała sieć w polsce i życzę im żeby zdechli. to co wyrabiają na rynku i w stosunku do dostawców to bandytyzm a nie uczciwy handel. pracowałem u jednego z dostawców to wiem. wyrabiali takie rzeczy że nigdy bym nie uwierzył, gdybym sam na własne oczy nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
nomina To nie kupujcie 07.11.08, 19:29 To nie takie proste. Nie znam warunków Tesco, podam Ci warunki księgarskie. Żadna księgarnia ani biblioteka nie weźmie książek od wydawcy, tylko od dużego dystrybutora. Empiki i Merlin to samo. Mały wydawca musi najpierw wstawić książki do mniejszego dystrybutora, od niego bierze duży (Olesiejuk, Matras, Azymut), który zapewnia dystrybucję w 60-80% księgarń, bibliotek i kiosków w Polsce. Żeby wstawić, muszę dać rabat w wysokości 50% od ceny detalicznej (okładkowej) i zgadzać się na wielomiesięczne (nie)płatności. Zgodnie z Twoimi słowami - mogę z nimi nie handlować. Ale gdzie będę miała zbyt? Klienci wolą Empik niż księgarnię internetową, gdzie mają ze 20% taniej. Tzn. nie wszyscy, ale większa sprzedaż jednak jest przez Empik czy Merlin, który zawyża cenę, a potem opuszcza trochę i nabiera Cię na promocję wyższą niż cena wyjściowa, oraz parę innych sieciówek stacjonarnych. O tym, czy handlować z molochem dyktującym horrendalne warunki, niestety, nie decyduje producent, tylko jego odbiorcy. Myślisz, że ktoś chciałby handlować, gdyby klienci woleli kupować gdzie indziej niż w marketach? A półki nie będą puste, bo ta, powiedzmy, jedna trzecia dużych producentów, którzy nie dostają tak drastycznych warunków, nie zrezygnuje z wygodnego układu. Odpowiedz Link Zgłoś
kombaat1 Re: To nie kupujcie 06.07.09, 18:31 Święte słowa. To my sami kształtujemy rynek kupując w takich miejscach jak Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Re: Tesco obniży zyski polskich firm IP: 193.110.123.* 07.11.08, 16:00 A ja i owszem, większość artykułów spożywczych /prócz wędlin, mięsa/ kupuję w tesco i nie narzekam. Masz wolny wybór kolego, do tesco nikt nie wciąga na siłę !! Ja nie widzę powodu aby te same artykuły /jaja, owoce, warzywa czy np. masło/ kupować w osiedlowym sklepiku o ponad 30% drożej !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tesco obniży zyski polskich firm 07.11.08, 16:20 Zresztą, niemało artykułów w "osiedlowych sklepikach" pochodzi właśnie z TESCO. Z tą różnicą, że są "obdarzone" wysoką marżą i o kilka dni starsze: przewiezione żukiem albo mercedesem z kratką i przechowywane w nieodpowiednich warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 19:23 Gość portalu: mixer napisał(a): > A ja i owszem, większość artykułów spożywczych /prócz wędlin, mięsa/ kupuję w > tesco i nie narzekam. Masz wolny wybór kolego, do tesco nikt nie wciąga na siłę > !! Ja nie widzę powodu aby te same artykuły /jaja, owoce, warzywa czy np. masło > / > kupować w osiedlowym sklepiku o ponad 30% drożej !!!!! ktore zreszta zostaly przywiezione samochodzikiem wlasnie z Tesco. Mam dokladnie takie samo zdanie o osiedlowych sklepikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyniu Re: Tesco obniży zyski polskich firm IP: 89.17.224.* 07.11.08, 22:52 A ty jak byś prowadził taki osiedlowy sklepik to jak byś zrobił? kupił u producenta jajka po 40gr czy kupił w Tesco po po 30gr? BARAN jesteś.Jedź do Tesco i smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Tesco obniży zyski polskich firm 08.11.08, 09:19 jakies kierowniki czy wieksza wladza z tesco to pisza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.aster.pl 07.11.08, 21:18 A ja zdecydowanie jestem za sklepikiem osiedlowym albo jak już to delikatesami. Po pierwszer nie mam żadnej przyjemności przebywania w takim molochu jak tesco - hałas, hałas, mnóstwo światła jak na przesłuchaniu, kolejki, żeby kupić kilka rzeczy trzeba przejśćkilkaset metrów Po drugie, żeby dojechać do tesco potrzebuję wydać kilka złotych na paliwo, o amortyzacji samochodu nie wspomnę Po trzecie strata czasu - zakupy tam to minimum 1h straty więcej niż zakupy w małym osiedlowym sklepiku. A czas to coś bezcennego. Ja tę godzinę wolę poświęcić rodzinie, dzięki temu jesteśmy szczęśliwsi. Oczywiście mamy demokrację i dla jednego ważniejsze jest 5 złotych oszczędności a dla drugiego święty spokój i przyjemne spędzanie czasu. I każdy wybiera co lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Tesco obniży zyski polskich firm 08.11.08, 09:17 Gość portalu: mixer napisał(a): > A ja i owszem, większość artykułów spożywczych /prócz wędlin, mięsa/ kupuję w > tesco i nie narzekam. Masz wolny wybór kolego, do tesco nikt nie wciąga na siłę > !! Ja nie widzę powodu aby te same artykuły /jaja, owoce, warzywa czy np. masło > / > kupować w osiedlowym sklepiku o ponad 30% drożej !!!!! no i wlasnie mosku o to chodzi ze jak sie nie zgodza na obnizke o 20% to tesko bedzie musialo podniesc o 20 do 30 % i bedzie za te same pieniadze mozna kupic co w tym sklepiku i pojdziesz do tego sklepiku, i jeszcze jedno ze ten gosc ze sklepiku placi podatki u nas, a tesko najpierw przez kilka lat nie placi wogole a pozniej zmienia wlasciciela i dalej to samo, i to wlasnie rozni polakow od innych krajow ze nie szanuja swojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tesco obniży zyski polskich firm 07.11.08, 16:18 Tak zwane "własne marki" sieci hipermarketów (nie tylko Tesco) to wyroby produkowane przez polskich producentów, na zamówienia długoterminowe i o dużych partiach dostawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.icpnet.pl 07.11.08, 19:02 moze, ale taki lidl (dyskont, nie hipermarket, jakby ktos nie wiedzial :P) wiekszosc towarow ma z Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja kobyły ...i fatalnej jakości, bo liczy się tylko cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 22:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucip. Re: ...i fatalnej jakości, bo liczy się tylko cen IP: *.tychy.msk.pl 08.11.08, 01:40 Hmmm... a powiedz mi, tak szczerze, jak to działa, że w Lidlu np. butelka wódki Wyborowa kosztuje 18 zł, a w Tesco 21? Robią ją w Niemczech i jest podłej jakości czy jak? P.S. Przykład wziąłem taki pierwszy lepszy z brzegu, bo w piatkowy wieczor robiłem właśnie takie zakupy a miałem okazje odwiedzić te dwa sklepy... kupiłem w końcu drożej, bo już nie chciałem się wracać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: ...i fatalnej jakości, bo liczy się tylko cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 10:18 Lidl to dyskont (tansze wyposazenie sklepu, mniejszy personel itd) - mniejsze koszty ale mysle, ze w tym wypadku Tesco podwyzsza ceny bo korzysta z wiekszej frekwencji klientow. W koncu wiekszy sklep sciaga wiecej klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.acn.waw.pl 07.11.08, 11:24 Dostawcy pozostawcie ceny na obecnym poziomie. Tesco zapewne nie opuści cen dla lintów tylko zwiekszy zyski. Przecież jak wypowiedza wszystkie umowy to spakują manatki i wrócą dusi py pozostaną. Nie panikowac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Tesco obniży zyski polskich firm 07.11.08, 13:06 Przecież sami powiedzieli - w artykule mozna przeczytac - musza przynieść zysk dla swojej firmy. Inne ich nie interesują. Teraz muszą z naszych kieszeni zrekompensowac straty w Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krias Tesco to najbardziej sk.... sieć we współpracy IP: *.rybnik.vectranet.pl 07.11.08, 11:26 banda cwaniaków....no może w Lidlu poziom kultury osobistej czesci kadry kierowniczej jest podobny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoscWawa Re: Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 11:30 Pewnie, niech producenci obniżą ceny, ale albo zabkrutują, albo będą robić sztuczne kurczaki z papieru, które nie nadają sie do jedzenia a TESCO ogłosi promocję - kurczaki po 2,99, tylko kto kupi taki badziew. Ostatnio odchodzę od zakupów w hipermarketach bo tam towary są coraz gorszej jakości - nawet markowa chemia gospodarcza kupiona w hipermarkecie jest gorszej jakosci niż kupiona w innym skelepie, bo producenci produkują specjalne partie na zamówienia hipermaketów, zeby obnizyc koszty, ale te koszty obniżaja niestety kosztem jakości, Hyba nie pójde juz do żadnego hipermarketu, bo to to one oszukują klienetów i robią fałszywe promocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.calan.pl 07.11.08, 11:32 "Tesco swoimi zuchwałymi propozycjami głównie za sprawą ostatnich posunięć Tesco, które naciska na coraz większe obniżanie cen przez dostawców." - może ktoś wytłumaczyć sens tego zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marża Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.aster.pl 07.11.08, 11:32 Jestem zawiedziony towarami pod szyldem "Tesco" , niektórych z nich psu bym nie dał .Dno. To że anglicy jedzą ohydne żarcie nie znaczy że polacy mają je jeść. Poza tym wiele rzeczy jest droższych niż u konkurencji...nawet o 25%. A dobre i tanie produkty które kupowałem w dużych ilościach zostały wycofane i zastąpione drogimi , luksusowymi więc przestałem kupować. Dziwna polityka sklepu. Ale mają racje że trzeba obniżyć koszty bo reszta sklepów napewno płaci mniej hurotwniom. Gdyby w Polsce nie było takiego dużego złodziejstwa sam otworzylbym lepszy market ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marża Promocje to oszustwa IP: *.aster.pl 07.11.08, 11:42 Pamiętam że kiedyś piwo Brok było po 1zł i dokładnie tak jak opisano im niższa cena tym gorsza jakość od producenta. Wogóle nie smakowało jak te same piwo za 2zł , było wodniste , nie miało aromatu i mocno było czuć alkohol. Podobnie było z kiełbasa w Carrefour , była jasna wiec myślałem że słabo uwędzili , ale jak sie okazało dużo tłuszczu zamiast mięsa dołożyli. Dużo pieprzu dosypali . Wiec smakowo tragedia.Sklepy wymuszają obniżkę cen kosztem jakości. Producenci też muszą sobie jakoś radzić. Cała ta sytuacja odbija się na kliencie . Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Tesco obniży zyski polskich firm 07.11.08, 12:38 Produkty pod marką własną Tesco to faktycznie skrajny badziew. Znam przypadki gdy Tesco musiało przeprosić się z poprzednimi dostawcami, bo lud nie kupował ich szajsu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 15:56 Zgadzam się. Na półkach Tesco jest wyjatkowo dużo badziewia. I co ciekawe, ceny mają wyższe niż Biedronka (podobne produktry wyraźnie lepszej jakości) czy Lidl (tam jakość jest naprawdę w porządku i to mój ulubiony market) - wspominam o tych trzech markach, bo mam je na osiedlu w promieniu 5 min. spaceru. W Tesco kupuję tlyko, jak wracam późno i pozostałe są zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr Re: Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.chello.pl 07.11.08, 23:11 zgadzam się w całej rozciagłości; Tesco pod względem jakości jest najgorsze; a LIDl, co by o nim nie mówić, ma rzeczywiście towary dobrej jakosci i widac, ze starają sie tę jakośc trzymac , więc i ceny nie sa aż tak niskie na wiele produktów ( ale coś za coś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Wawa Apel do producentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 11:35 Apeluje do producentów - nie obniżajcie cen dla hipermarketów, bo jezeli je obniżycie to zmniejszycie swoje zyski a hipermarkety i tak nie obniżą cen dla klientów i tylko zwiakszą swoje zyski. Radzę nawet podwyższyć ceny hipermarketom, zwłaszcza tym zagranicznym, niech lepiej zbankrutują a wtedy powstana polskie sieci handlowe, które beda z wami współpracowac na uczciwych zasadach. Klienci - omijajcie Carrefoura, TESCO, REALa itp. Kto się przyłączy do mojego apelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Apel do producentów IP: *.aster.pl 07.11.08, 11:41 Puknij sie w czerep. Polska siec - i uczciwe zasady? Gdzies ty sie urodzil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: Apel do producentów IP: *.centertel.pl 08.11.08, 11:49 mieszkam w Poznaniu i mam do wyboru Tesco i Piotra i Pawła. oczywiście są też inne sklepy, ale tu mi najbliżej. Tesco ostatnio świeci pustkami na półkach, a ceny podnieśli do poziomu czasem przewyższającymi supermarket PiP. PiP to zdecydowanie dobra jakość, choć niektóre ceny nieco absurdalne. Chyba sprawdzę Lidla, a Tesco całkiem odpuszczę. Dla pewności - nie jestem pracownikiem ani współpracownikiem żadnej z sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Ja napewno nie :) IP: 193.110.123.* 07.11.08, 16:07 Raz w tygodniu jestem w tesco, kupuję nabiał, warzywa, owoce, świeże ryby, chemię itp. Generalnie większość produktów prócz wędlin, miesa i pieczywa. Wychodzi taniej o ponad 30% a jakość identyczna jak w okolicznych osiedlowych sklepach i sklepikach. Odpowiedz Link Zgłoś
pestalocci Re: Ja napewno nie :) 07.11.08, 17:35 Świeże ryby? Ze śmiechu pęknę. Może masz znajomą ekspedientkę w stoisku rybnym Tesco? To zapytaj, ile czasu zajmuje rozmrażanie takich "świeżych" ryb przed położeniem na eleganckim stoisku obsypanym lodem. Ale nie jest prawdą, że pies nie chce jeść mięsa z Tesco. Przynajmniej mój uwielbia. Zresztą pies to padlinożerca. Im bardziej śmierdzące, tym bardziej mu smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
adammroczek Tesco obniży zyski polskich firm 07.11.08, 11:37 Wszyscy się burzą a i tak po marketach szlajają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marża Błędne koło finansowe IP: *.aster.pl 07.11.08, 11:44 Bieda ich do tego zmusza więc koło się zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Tesco, tak trzymac IP: 195.136.47.* 07.11.08, 11:44 Jakby nie hipermarkety to ceny by oszalały, dobrze niech trzymają dostawcow i lokalna konkurencje za morde, bo wszyscy by tylko ceny podnosili kosztem klientow. A jak ktos lubi przeplacac to niech chodzi do innych sklepow, nie ma obowiazku kupna w hipermarketach. Tylko nieuk ekonomiczny nie docenia roli duzych sieci dla stabilizacji cen i konkurencji na rynkku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Tesco, tak trzymac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 11:49 Nareszcie rozsądny głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TH Re: Tesco, tak trzymac IP: *.toya.net.pl 07.11.08, 11:54 Głupoty gadasz gościu (a). Wszystkim musi się opłacać. dostawcom tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tesco, tak trzymac IP: 195.136.47.* 07.11.08, 12:02 Niech sobie koszty dostawcy redukuja, ponadto nie ma obowiazku dostaw do hipermarketow. Jak Prezes dostawca uwaza ze Hipermarket go rznie, to niech sobie zbuduje alternatywna siec zbytu lub dystrybucji, zobaczymy czy go taniej wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek Re: Tesco, tak trzymac 07.11.08, 14:36 > Niech sobie koszty dostawcy redukuja No i redukują. Poprzez coraz większą dawkę wszelkiego rodzaju syfu w swoich produktach. Takiego mięsa z hipermarketów jeść się nie daje już od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LechuJarek To mój nick!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 17:07 zapomniałem hasła:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GościuWawa Re: Tesco, tak trzymac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 12:01 Taaak? to dalej truj się produktami z hipermarketów, zobaczysz jak kiedyś siądzie ci serce, żałądek i wątroba i jeszcze co innego. Lepiej kupować zdrową żywnośc na targu, na wsi albo w małych polskich sklepach. Ja prze kilka lat kupowałem tanie żarcie z hipermarketów i teraz jestem przez to otyły i mam problemy z sercem i słaba kondycje. A ty nawet nie wiesz, że produkty w hipermarkecie które mienią się być "zdrowymi" lub "ekologicznymi" to też jedno wielkie oszustwo,a ty się na to łapiesz. Więc kupuj soebie tani badziew w hipermarkecie a potem wydaj kupe kasy na leczenie "ekonomisto". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tesco, tak trzymac IP: 195.136.47.* 07.11.08, 12:06 A co Cie to w ogole obchodzi, gdzie i co ja kupuje, to moj problem, moje zdrowie itd. juz komunisci w trosce o dobrobyt wiadomo co robili. N iech sie kazdy troszczy o siebie i kupuje co i gdzie chce. Jeszcze raz powtarzam nie ma obowiazku kupna ani dostaw do hipermarketu, nie podoba sie to kupuj na targu od chlopa, wszystko w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Tesco, tak trzymac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 11:24 Posłuchajmy może rolników których właśnie polscy dostawcy rzną, ceny skupu pszenicy, owoców spadły o 30% czyli dostawcy wiecej zarabiają. I nie chętnie chcą się podzielić tym wiekszym zyskiem. jeżeli Tesco tak wykorzystuje dostawców to dlaczego jest liderem niskich cen na polskim rynku. odpowiedź jest jedna - niska cena dla KLIENTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Hej, hej, hej szambowe warzywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 19:28 > Taaak? to dalej truj się produktami z hipermarketów, zobaczysz jak > kiedyś siądzie ci serce, żałądek i wątroba i jeszcze co innego. > Lepiej kupować zdrową żywnośc na targu, na wsi albo w małych > polskich sklepach. Ja prze kilka lat kupowałem tanie żarcie z > hipermarketów i teraz jestem przez to otyły i mam problemy z sercem > i słaba kondycje. A ty nawet nie wiesz, że produkty w hipermarkecie > które mienią się być "zdrowymi" lub "ekologicznymi" to też jedno > wielkie oszustwo,a ty się na to łapiesz. Więc kupuj soebie tani > badziew w hipermarkecie a potem wydaj kupe kasy na > leczenie "ekonomisto". kupowac na targu, mowicie gazdo? a wiecie jakie g.... sprzedaja na targu? wlasnie te twoje warzywka ktore nawoza brudami z szamba i ty kupujesz sobie zoltaczke, glisty i inne badzewie. nigdy nie kupie nic na targu. wole od wiekszego produceta co nie ma czasu ani mozliwosci wylewania zawartosci szamba pod warzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blood Re: Hej, hej, hej szambowe warzywa IP: *.cable.ubr05.perr.blueyonder.co.uk 07.11.08, 21:09 ha pracowałem kiedyś w pakowni jabłek. dowiedziałem się że owoce w pakowniach dzieli się na pierwszej klasy, drugiej klasy, do sprzedaży na targu i na odpady. ale skoro wiesz lepiej gdzie kupować... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Hej, hej, hej szambowe warzywa 08.11.08, 10:20 > kupowac na targu, mowicie gazdo? a wiecie jakie g.... sprzedaja na > targu? wlasnie te twoje warzywka ktore nawoza brudami z szamba i ty > kupujesz sobie zoltaczke, glisty i inne badzewie. nigdy nie kupie > nic na targu. wole od wiekszego produceta co nie ma czasu ani > mozliwosci wylewania zawartosci szamba pod warzywa. matole jak bys nie wiedzial to spiesze z informacja ze na wsiach tez tak jak w miescie sa oczyszczalnie sciekow i kanalizacje ktorymi scieki splywaja do oczyszczalni, a po drugie mieszkam na wsi 40 lat i jeszcze nie widzialem ani nie slyszalem zeby ktokolwiek wpadl na tak genialny pomysl wywozenia szamba, ale spiesze z wiadomoscia ze nawozow sie rowniez nie stosuje(sztucznych oczywiscie)bo naturalne oczywiscie ze tak czyli obornik jak nie wiesz co to jest tlumacze: kupy zwierzat domowych zmieszane ze sloma, ktora sie sciele zeby zwierzeta mialy sucho. Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Tesco, tak trzymac 06.07.09, 17:34 Hahah! To znalazles wytlumaczenie na swoja otylosc - produkty z hipermarketu. Moze zamiast przez te wszystkie lata jezdzic po zakupy autkiem, zafundowal bys sobie kazdego dnia zdrowy spacer. Dzis nie bylbys zapewne otyly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamira Re: Tesco, tak trzymac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 14:03 Piszesz pierdoly totalne, I na takich mozdzkach globalisci buduja i zbijaja kase.To co kupujecie w Tesco,to najgorsze swinstwo,tesco i inne molochy powinny doplacac do ubezpieczen spolecznych.A konkurencja cenowa,do tego wystarczy wolny rynek.Jezeli mniejszy sklep,bedzie sprzedawal towar zly i drogi,to zbankrutuje,wystarczy zdrowa konkurencja.W duzych sieciach,zbijaja kase i nieinteresuje ich jakim kosztem male grupy kapitalowe.Pracownik tez dostaje tam w dupe Jest traktowany jak smiec.Nie kupuje w zadnych Hipermarketach i mam sie dobrze,jako osoba zostawiajaca pieniadze nie lubie byc traktowana anonimowo. Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Tesco, tak trzymac 06.07.09, 17:38 > jako osoba zostawiajaca pieniadze nie lubie byc > traktowana anonimowo. A jak chcialabys byc traktowana? Jak male dziecko, ktore zawsze chce byc w centrum zainteresowania innych? Grow up! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 19:45 Tylko normalny człowiek jedzie tam po zakupy bo ma wszystko w jednym miejscu, a nie łazi i patrzy co jest najtańsze. Czasami to droższe jedzenie pozostawia wiele do życzenia, a to tańsze to nie można nawet nazwać jedzeniem. Jak uważasz że plete bzdury to się przejedź do Biedronki i poczytaj skład produktów mlecznych wyprodukowanych dla Biedronki. Niestety kolego mleka ani produktów jemu pochodnych tam nie uświadczysz. Jak ktoś się tłumaczy że nie ma pieniędzy to niech żyje o chlebie i wodzie, będzie zdrowiej niż na tanim żarciu. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Tesco obniży zyski polskich firm 08.11.08, 10:04 nie wszyscy bo ja chodze tam sporadycznie i wcale nie szaleje za nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Brak mobilizacji IP: *.adsl.alicedsl.de 07.11.08, 11:47 KUPUJ TYLKO KRAJOWE TOWARY A KONKURENT SAM Z RYNKU SIE WYNIESIE Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Brak mobilizacji 07.11.08, 16:26 KUPUJ TYLKO DOBRE TOWARY A PARTACZ SAM Z RYNKU SIĘ WYNIESIE. Towar nie ma narodowości. Towar ma jakość i cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Niska cena = tragiczna jakosc IP: *.eranet.pl 07.11.08, 11:47 Skutkiem takiej polityki bedzie tragiczna jakos towarów oferowanych przez Tesco. Wedlin juz wogole tam nie kupuję.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marża Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.aster.pl 07.11.08, 11:49 Informuję że Tesco zmieniło nazwę niektórych swoich supermarketów na Savia. Ale nadal ma drogie lub kiepskie produkty. No cóż tandetna Biedronka i np. Albert na tym korzystają. Co sie będziemy przejmować lepsi przetrwają. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Tesco obniży zyski polskich firm 07.11.08, 12:44 Nie mój drogi. Savia istniała zanim w Polsce pojawiło się Tesco. Savia działała na terenie Śląska i Małopolski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 16:03 > No cóż tandetna Biedronka Stanowczo protestuję! Wiele produktów na półkach Bedronki ma dobrą jakość. Oczywiście nie wsyzstkie, oranżadki po 89 groszy za 1,5L itp. wynalazki są dziadostwem z definicji, ale gros spośród niewielkiego asortymentu Biedronki jest jak najbardziej ok, zachowując przy tym rozsądne ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tesco obniży zyski polskich firm 07.11.08, 16:23 Alberta już nie ma. Został przejęty przez Carrefour. Odpowiedz Link Zgłoś
444a spadnie jakość towarów 07.11.08, 11:52 koszty życia wzrosły, więc jeśli rolnik coś sprzeda tesco 20% taniej to tylko najgorszy produkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia-wons Proponuję omijać tesco szerokim łukiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 12:03 a także inne markety, sprzedają tam zazwyczaj towary o kończącym się terminie ważności, a ryby to już wogle padlina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia i tak ma byc! IP: *.chello.pl 07.11.08, 12:05 no przeciez jest konkurencja i nie ma przymusu, prawda? jak nie pasuje tesco, t mozna im nie sprzedawac tych swoich kurczakow. a jak klienci znaja inne tańsze i lepsze jakościowo sklepy niż tesco, to tez nie musza tam chodzic na zakupy. ja tam sobie chwalę i bardzo mi sie podoba, ze zbijaja ceny. a jakosc tego, co mi sprzedaja, potrafie sama sprawdzic. i tak ma byc! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: i tak ma byc! 07.11.08, 20:14 100% poparcia, wreszcie jakiś głos rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ehh Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.ericsson.net 07.11.08, 12:08 Krotkowzrocznosc Polaczkow jest przerazajaca..byle tylko 5gr taniej..taki sport narodowy..a cierpi cala gospodarka. Ja juz od dawna olewam markety i staram sie kupowac w malych sklepach - moze place troche wiecej, ale nie rujnuje naszej gospodarki. Zlejcie Tesco i inne Biedronki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lom Re: Tesco obniży zyski polskich firm IP: 83.3.2.* 07.11.08, 12:34 To niech polskie sklepy obniżą cenę o 5gr. to zacznę u nich kupować i wszyscy będą zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Tesco obniży zyski polskich firm 06.07.09, 17:48 > place troche wiecej, ale nie rujnuje naszej gospodarki Ani nie rujnujesz, ani nie wspomagasz. Bo kapitalistow wcale nie obochodzi los jakiejs tam gospodarki. Ich interesuje tylko i wylacznie zysk. No ale czemu sie dziwic? Przyklad idzie z gory, bo czy politykow interesuje los naszej gospodarki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedny i głupi Platforma rządzi dla bogaczy IP: *.aster.pl 07.11.08, 12:10 Hipermarkety tak naprawde są hurtowniami sprzedającymi towary detalicznie . Jedyna korzyść dla klienta jest większy wybór. Bo tak naprawdę osiedlowe sklepy mają podobne ceny towarów jednak wybór skromny. Poza tym skoro niższe ceny wiec i pracownicy marketu mniej zarabiają a tym samym mniej mogą wydać w twojej firmie. Tak wiec każdy kij ma 2 końce. Do kitu z taką ekonomią jeśli obniża się jakość życia pracowników czyli nas obywateli. Kapitalizm forsowany przez Platforme skończy się jak w USA. Biedniejsi zostaną na lodzie a bogaci poprzez swoje układy dostaną zapomogi chociaż im sie nie należy. To co to za kapitalizm jeżeli bogatym trzeba dokładać ? Raczej socjalizm dla bogatych , bo oni omijają podatki sprytnymi sztuczkami księgowych. A tak naprawde wszystko przekłada się na klasę pracującą najniższego szczebla która musi pracować na wszystkich i jest łupiona z podatków. Zawsze sie dostanie najbiedniejszemu. W sejmie chcą podnosić pensje prezesom , a obniżać przywileje pracownikom którzy już na dzień dzisiejszy są wyzyskiwani i nie mają za co żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TH Re: Platforma rządzi dla bogaczy IP: *.toya.net.pl 07.11.08, 12:17 Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logik Re: Platforma rządzi dla bogaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 13:29 Gość portalu: biedny i głupi napisał(a): > Hipermarkety tak naprawde są hurtowniami sprzedającymi towary detalicznie . Jed > yna korzyść dla klienta jest większy wybór. Przecież to jest sprzeczność. Odpowiedz Link Zgłoś
plosiak Re: Platforma rządzi dla bogaczy 07.11.08, 16:09 Bzdury piszesz. Osiedlowe sklepiki mają ceny wyższe o min. 30% od tych z marketów. Prowadzę od dawna ewidencję zakupów - więc doskonale wiem, ile się przepłaca w osiedlowych sklepikach. A w marketach też jest dobre jedzenie - wystarczy kupować produkty sprawdzonych producentów. Jak ktoś żre bigos z marketu, to się nie dziwię, że ma problemy ze zdrowiem. Poza tym nie przesadzajcie z tym super jedzeniem na rynkach - wszyscy kupują na giełdach od tych samych dostawców, którzy dostarczają żarło do sieci. Choć oczywiście czasem można kupić smaczne pomidory od bezpośredniego producenta. A jak ci nie pasują zarobki, to nabądź takie kwalifikacje, żeby być prezesem. Ja mimo 30 lat dalej się kształcę i rozwijam, nie skończyłem edukacji na poziomie zawodówki, więc sam decyduję u kogo pracuję, za ile, czy być może otworzyć własny biznes. Wystarczy chcieć, a nie winić wszystkich dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Platforma rządzi dla bogaczy 08.11.08, 17:35 > mimo 30 lat dalej się kształcę i rozwijam, nie skończyłem edukacji na poziomie > zawodówki, więc sam decyduję u kogo pracuję, za ile, czy być może otworzyć > własny biznes. Wystarczy chcieć, a nie winić wszystkich dookoła. no teraz to mnie matole w....les poniewaz ja mam skonczona podstawowke i swoja dzielalnosc, 150 wspolpracownikow oraz 30 do 50 tys dochod nie przychod miesieczny wiec nie piepsz ze trzeba sie uczyc bo zaden bankier sie mnie jeszcze nie zapytal jakie mam wyksztalcenie, jak cus piszesz to sie najpierw zastanow kogo obrazasz. a tak poza tym to wlasnie tacy jak ty pitkowi pracuja dla tych trojkowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedny bo głupi Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.aster.pl 07.11.08, 12:22 Duże sklepy mają dofinansowanie ze strony rządu i nie muszą płacić podatków przez kilka lat . To dlatego w małych sklepach są droższe produkty bo te sklepy płacą podatki i utrzymują nasz kraj.Dużym sklepom nawet nie zależy na zyskach , poprostu chcą wykończyć konkurencję i wprowadzić własne , często gorsze produkty żeby w przysłości zarabiać kokosy. Mogą sobie na to pozwolić bo nie płacą poodatków . I gdzie tu jest uczciwa konkurencja skoro głupcy z rządu dają pieniądze bogatym a zabierają biednym i ich gnębią podatkami ? A zyski zamiast zostawać w kraju są wyprowadzane za granicę wiec nie dziwcie sie że nasz kraj jest biedny i ciągłe strajki. Politycy dbają jedynie o własny kuper. Sprzedajne gnidy które otumaniły miliony drugą Irlandią . Nie chcemy drugiej Irlandii , chcemy Polski ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbol Re: Tesco obniży zyski polskich firm IP: 83.3.2.* 07.11.08, 12:41 Jak pijesz do obecnego rządu to przypominam że Jaruś miał 2 latka żeby coś zmienić, i co...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GościuWawa Re: Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 12:43 Popieram, masz rację - rządzą nami sprzwedajne gnidy. Martwię sie że Polska niedługo zginie, bo to już się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca Propozycja odpowiedzi dla prezesa IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.11.08, 12:28 Sam handluję z wieloma sieciami i znam podejście kupców do dostawców. Dlatego mam propozycję odpowiedzi do Tesco dla prezesa firmy drobiarskiej: Szanowni Państwo! Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom w kwestii cen oferowanych przez nas produktów uprzejmie informujemy, że przygotowaliśmy niezwykle korzystne ceny na dzioby i pazury. (itd, itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GościuWawa Re: Propozycja odpowiedzi dla prezesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 12:50 Hehe, dobree !!! Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbol Re: Tesco, tak trzymac IP: 83.3.2.* 07.11.08, 12:29 Te... "Dużo małych firma" masz opsesje antysemicką. To pewnie od tego żarcia kupowanego na targu od moherowych beretów. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Tesco, tak trzymac 07.11.08, 12:42 Żydowstwo w Tesco to nie mit, to fakt: en.wikipedia.org/wiki/Jack_Cohen_(Tesco) Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Tesco, tak trzymac 07.11.08, 12:42 Żydowstwo w Tesco to nie mit, to fakt: en.wikipedia.org/wiki/Jack_Cohen_(Tesco) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GościuWawa Re: Tesco, tak trzymac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 12:47 Jesteś sprzedajną gnidą jak PO. Nie widzisz, że przez hipermarkety Polska ginie? Hipermarkty nie konkurują uczciwie z polskimi sklepami, ponieważ sa zwolnione z podatków i przez to produkty sa u nich tańsze, a polskie sklepy muszą płacic podatki i utrzmują nasze Państwo. Hipermarketom nie chodzi o zyski tylko o wykończenie konkurencjie i zyski w przyszłości, a zyski bieżące wyprowadzają za granicę. Jesteś ślepy skoro tego nie widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tesco, tak trzymac IP: 195.136.47.* 07.11.08, 12:52 wspolczuje, pozostalo tylko leczyc sie na nogi, bo na glowe juz za pozno, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GościuWawa Re: Tesco, tak trzymac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 12:53 sam sie lecz - na rozum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Tesco, tak trzymac IP: *.aster.pl 07.11.08, 12:54 Hipermarkety NIE SA zwolnione z podatkow. To takie powszechne klamstwo, kolportowane przez glupich - dla glupich. A to, ze jestes gruby i schorowany, zawdzieczasz sam sobie. trzeba bylo dbac o siebie i sie ruszac. Poza tym - uwazaj, bo niedlugo zaczniesz Zydow w lodowce widywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GościuWawa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 13:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Tesco, tak trzymac IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.08, 14:07 Czyli jak PO klamie to zle, jak Ty to dobrze... Ciekawe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tesco, tak trzymac IP: *.icpnet.pl 07.11.08, 19:06 nie sa, ale w przeciwienstwie do osob pracujacych na etacie nie placa podatkow (zazwyczaj) - jak zreszta wiekszosc firm w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tesco, tak trzymac IP: *.icpnet.pl 07.11.08, 19:07 moze jeszcze dodam czemu - bo maja dobrych ksiegowych, ktorzy potrafia legalnie transferowac zysk za granice (np. do Cypru, czy UK a stamtad daleko, daleko..) ....... podatek dochodowy - najbardziej uderza w biednych i srednich - bogaci (wlasciciele firm) wlasciwie sa nim niedotknieci. witamy w "spolecznej gospodarce rynkowej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbol Re: Tesco, tak trzymac IP: 83.3.2.* 07.11.08, 15:38 Powiedziałbym że to nie PO ustanowiło takie ustawodastwo, ale jesteś za głupi i monotematyczny żeby to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Tesco, tak trzymac 06.07.09, 17:54 Polska ginie przez supermarkety? A ja myslalem, ze przez skorumpowanych, tlustych kotow w rzadzie. A to niedobre supermarkety - postanowily sobie zwolnic sie z placenia podatkow. Lobuzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Че Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 12:29 "Tesco swoimi zuchwałymi propozycjami głównie za sprawą ostatnich posunięć Tesco" że o co chodzi w tym zdaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
estees Tesco obniży zyski polskich firm 07.11.08, 12:39 Zrzeszyc sie w jedną organizacje i zalożyć wlasną siec, tesco olac niech sobie padną, żadna strata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M A kto kupuje w Tesco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 12:44 Nigdy jeszcze niczego nie kupiłem w Tesco ani w żadnym innym Realu itp... ;) I mam ich "ofertę" w głębokim poważaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszpiros Re: A kto kupuje w Tesco? IP: *.INTELINK.pl 07.11.08, 23:14 No i fajnie ... A ja kupuję w Tesco. Tyle że u mnie nie ma hipermarketu a jest mały supermarket Tesco. Ceny w Tesco są czasami naprawdę niezłe a i promocje fajne :) Nie tak dawno zrobili promocję na mleko UHT 1,5% za 1zł ;) , na chusteczki dla dzieciaków (2sztyki w cenie 1). Było jeszcze dużo więcej promocji (wyprzedaż marek) (np. hernata z 10zł na 4zł) Dzięki tym promocjom zaoszczędziłem sporo kasy :) A niestety mimo że pracuję w firmie "bogatej" to od kilku lat nie miałem podwyżki , więc staram sie kupować gdzie taniej ... Kupuję głownie w Tesco i Lidlu. W sklepiku osiedlowym kupuję .. chleb. Inne rzeczy jak tylko naprawde muszę ... Ceny w sklepikach osiedlowych są lekko mówiąc przegięte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Tesco obniży zyski polskich firm IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.08, 12:47 Niech najpierw sprawdzą sklep w Tychach gdzie nie dba sie o dochody, towary leżą w magazynie a nik ich nie wyniesie a cała banda szwenda się po sklepie. Do kas sie stoi bo też nikt się nie kwapi. A ceny jak w Angli albi i chwilami większe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk A kto broni Tesco, zeby sami wzieli sie za hodowle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 12:55 drobiu? Po co im w ogole jacys dostawcy? A swoja droge to na jakiej podstawie zrobili analize kosztow produkcji? Kupiec pierdnal w stolek Dyrektor Zakupow postawil parafke czy odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capitalist pig A kto broni dostawcom, żeby sami wzięli się za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 13:31 sprzedaż drobiu? Po co im w ogóle jacyś sprzedawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: A kto broni dostawcom, żeby sami wzięli się z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 14:58 jakbys byl w temacie to bys wiedzial, ze glownym hamulcem sa tutaj wlasnie sieci. Wszyscy alergicznie reaguja jak slusza, ze dostawca ma sklep fabryczny lub cala siec wlasnych placowek. Niestety jedyne co sieci potrafia robic to pompowac nedzne jakosciowo produkty na rynek. Zobacz jak udzial w danej kategorii produktowej ma najnizsza polka. Przoduje w tym wlasnie Tesco, ktore napycha swoje sklepy przede wszystkim wlasnymi markami co niezbyt dobrze sie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: A kto broni dostawcom, żeby sami wzięli się z 08.11.08, 01:12 > Zobacz jak udzial w danej > kategorii produktowej ma najnizsza polka. No jasne, zabarykadujmy najniższe półki. Zabrońmy sprzedawać tanią żywność. Jak kogoś nie stać na półkę średnią, to niech zdycha z głodu, a co. Po co nam tacy obywatele, co ich nie stać na drogie jedzenie i tylko by tanio chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A kto broni dostawcom, żeby sami wzięli się z 07.11.08, 22:42 Będziesz wiózł kurę wracając z pracy do domu? Jeszcze pół biedy, gdy samochodem. Ale jeśli rowerem lub komunikacją miejską? Będziesz zarzynał i patroszył w domu? Odpowiedz Link Zgłoś