Gość: antyciti IP: *.chello.pl 15.11.08, 11:17 korporacyjne potworki w najgorszym wydaniu, 10% to za mało powinni pozbyć przynajmniej 50% w Polsce - wybitnych analityków -specjalistów od exela i prezentacji.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek Citigroup zamierza zmniejszyć zatrudnienie aż o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 11:21 A u nas startuje właśnie Alior Ja zanalizowalem ich oferte pod moim kątem i mi się nie opłaca: inwestujwsiebie.blogspot.com No ale z drugiej strony jakość jest bezcenna podobno. A jak będzie zobaczymy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MrKnown w Koncu IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.11.08, 13:20 W koncu natura zweryfikuje pseudo-fachowcow po zaocznych studiach, piewcow nadwornych i wrozbitow.Fachowcow od ubierania krawatow i nierobow wszelkiej masci pokazujacyh tabelki i pie...acych o "dnach", "wsparciach" i wszelakich prognozach. W koncu!!! Praca w supermarkecie czeka, na wystawianiu towaru bo coz innego oni potrafia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaa Re: w Koncu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 13:58 Nie wszyscy, którzy skończyli zaoczne studia są pseudo-fachowcami, pseudo-fachowcu. Zresztą Ty też możesz kiedyś pracować w supermarkecie- żadna praca nie hańbi. Co do Citibanku, to raczej kiepska jest tam atmosfera pracy (pracowałam tam przez jakiś czas trzy lata temu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MrKnown Re: w Koncu IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.11.08, 17:01 nie denerwyj sie Aga,To tylko porownanie, zadna praca nie hanbi, wrecz przeciwnie,kazda praca uszlachetnia.Takze zaoczne studia - chodzilo mi o fachowcow po studiach typu histioria czy socjologia udajacych fachowcow z branzy finansowej.Chodzi mi o to ze co najmniej polowa specow nadaje sie do zupelnie innej branzy bo sa tylko pozerantami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citicorp Re: w Koncu IP: *.zax.pl 15.11.08, 17:29 W banku chodzi głównie o sprzedaż, nie ważne po czym jesteś czy po historii czy po finansach, jeśli realizujesz plany nikt cię o to nie pyta. Najważniejsza jest umiejętność sprzedaży a nie znajomość teorii bankowej, której 95% potencjalnych klientów nigdy nie zrozumie. Oczywiście trzeba wiedzieć co sprzedajemy ale to już inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rondo Re: w Koncu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.08, 17:51 Dobrze powiedziane "bajka". Faktycznie sprzedawcy usług bankowych to bajkopisarze. A durny naród kocha bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: w Koncu IP: *.aster.pl 15.11.08, 23:21 wiedz to człowieku, iż zaoczne studia wybiera obecnie wielu studentów. Przenoszą się z dziennych (bezpłatnych)na zaoczne 9płatne)! Im to się opłaca. A to z tego względu, iż podejmując pracę po ukończonych studiach mają za sobą i teorię i praktykę, czego wymagają pracodawcy. Jeśli tego nie wiesz, to nie wypowiadaj się, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo1113 Re: w Koncu IP: 62.233.185.* 16.11.08, 07:54 Nie przepadam za CITI i za "fachowcami" z różnych firm , potrafiącymi tylko "sprawiać wrażenie", ale powiedz mądralo, co masz przeciw studiom zaocznym ? Czy Jesteś taką miernotą, że musisz dowartościować się ukończonymi dziennymi ? Jak to jest MrKnown ? ile ty tak naprawdę known ? Chyba nie za dużo, jeśli uważasz, że analitycy i prognozy to rzecz niepotrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokto_judym Citigroup zamierza zmniejszyć zatrudnienie aż o... IP: *.range81-132.btcentralplus.com 15.11.08, 18:52 Mam wrażenie, że Reuter nie może się zdecydować, czy chodzi o 10 proc. pracowników, ok. 35 tys. osób, czy o 10 tys., ok. 3 tys. osób. Dowiemy się w poniedziałek. Saturday, 15th November 2008 Citigroup to make 10,000 redundant Reuters Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Citigroup zamierza zmniejszyć zatrudnienie aż IP: *.chello.pl 15.11.08, 19:43 trochę chyba spóźniony ten news. Zwolnienia w Citi były tydzień temu. Następna tura dopiero wiosną. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Citigroup zamierza zmniejszyć zatrudnienie aż 15.11.08, 20:38 Od 3 lat Citigroup zwalnia grupowo. Tak więc to nie nowina. Każdego roku jest zwalnianych jakieś 4-5 tysięcy osób. W przeciągu niecałego roku (przełom 2007-2008) pozbawili się w Polsce prawie całego działu windykacji w części korporacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donpedro Re: Citigroup zamierza zmniejszyć zatrudnienie aż IP: *.dyn.optonline.net 16.11.08, 03:01 Od jakich trzech lat? Zwolnienia grupowe w Nowym Jorku zaczely sie wkrotce po 9/11 i do kiedy sam nie zostalem zredukowany w 2005 roku powtarzaly sie srednio co 6 miesiecy. A sytuacja firmy wtedy chyba byla dosc dobra. Przynajmniej po czesci to polityka kadrowa korporacji - "odswiezanie krwi", redukcja kosztow przez zatrudnianie mlodszych tanszych pracownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kw33040 redukcja IP: *.mia.bellsouth.net 15.11.08, 20:20 Ja prowadze zebranie pracownicze jutro... w troche innej firmie i zwalniam 10% osob... prognozy na 2009 nie sa najlepsze... pozdrowienia z usa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gd Re: redukcja IP: *.tvgawex.pl 15.11.08, 21:41 nie ciesz się tak bo sam możesz wyladować na bruku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????????????????? Citigroup zamierza zmniejszyć zatrudnienie aż o.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 23:22 ja nadal liczę na ten cud Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
robpaine Re: Citigroup zamierza zmniejszyć zatrudnienie aż 15.11.08, 23:32 Czytajcie takze cos innego, na bloombergu piszą: Citigroup in the past few weeks has begun sending notices to staff affected by the bank's plan to eliminate 9,100 jobs in the next 12 months, or 2.6 percent of its headcount. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Citigroup zamierza zmniejszyć zatrudnienie aż o.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 08:05 dla mnie powinni zwolnić 50% tych pierdzistołków a nie 10% biorą forse za gałupoty i swoją niekompetencje a to z naszych pieniędzy a zwolnienia zaczoł bym od góry prezes pensja 3X średnia krajowa nie podoba się WON i to samo do najniższych pracowników a nie prezes 150tys mieś 3czy 4 wice po 80tyś tu trzeba szukać oszczędności s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzefry dzofrej Re: Citigroup zamierza zmniejszyć zatrudnienie aż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 08:09 dobrze gadasz kamracie polej sobie jak masz co s5.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=89157 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Re: Citigroup zamierza zmniejszyć zatrudnienie aż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 08:13 tak mam co i sobie polałem KAWY rozpuszczalnej bo w morde siedze w ku......... banku w robocie dyżur mam za marne 4500 brutto a prezesunio ma 135tys brutto i gdzie tu sprawiedliwość tu to nawet ciec nie pije s5.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=89157 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaczewski Citigroup zamierza zmniejszyć zatrudnienie aż o.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 08:58 Jakiś czas temu było głośno o Alior Bank i Allianz Bank...czy te banki ruszyły czy przestraszyły się kryzysu i nie zawieszają działalność? Odpowiedz Link Zgłoś