Dodaj do ulubionych

To już koniec Neostrady TP

15.04.09, 18:21
To chyba Orange powinien placic TP SA...

To chyba Orange powinien placic TP SA bo marka Neostrada jest duzo bardziej
rozpoznawalna w Polsce niż Orange....

Złodziejstwo w biały dzień... dym..anie akcjonariuszy TPSA (nas wszystkich
poprzez OFE) przez akcjonariusza wiekszosciowego (FT)
w biały dzien na ruchliwej ulicy...
Obserwuj wątek
    • Gość: DexterY Dlaczego trwamy bezczynnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 20:12
      Jak czytam ten artykuł i inne to zaczyna mnie boleć... naprawdę mnie boli okradanie polaków z pieniędzy przez zagranicznych "dobrodziejów". France Telecom (FT) posiada jedynie 47% wszyskich udziałów. Więc ok 1% z zysków ściaga do siebie po prostu bez niczego. Teraz kiedy neostrada, zaczyna odnosić jakiekolwiek sukcesy. Mają nas za jakiś prowincjonalnych debili, którzy nie potrafią walczyć o swoje... Krótka historia Internetu w Polsce:
      w latach '90 w Polsce Internet raczkował, ale szły pieniądze z rządu, powstawały nowe światłowody, trzeba było komuś półlitra postawić żeby gdzieś kable położyć. TP wprowadziła nr modemowy pod który można było dzwonić nie płacąc abonamentu (co było rewolucją jak na tamte czasy). Teraz do władzy dochodzi "wspaniałe" AWS, z kretynem buzkiem na czele. Sprzedają TP ok 30% FT, a 12% Kulczykowi (szczerze mówiąc, zdrajca), jako Polski kapitał, aby nie doszło do żadnych matactw jak np. wyprowadzanie pieniędzy przez rebrandingowanie. Buzek i Kulczyk dostali w łapę, FT zagarneło z kolei w swoje łapy TP i wszyscy są zadowoleni... tylko przeciętni akcjonariusze i użytkownicy cierpią na tym!!!
      Jestem też ciekaw czemu miał służyć ten zabieg, skoro większościowe udziały posiadał w tym czasie rząd francuski.

I teraz stan obecny TP: z 70 tys. pracowników wypieprz... 40 tys., wiekszosc tych co zarabiali wiecej, czyli tych co skonczuli studia telekomunikacyjne. Wiekszosc przeniesiono na Infolinię. Teraz większość pracowników TP ma nerwicę. Prowadzić inwestycji im się nie opłaca, ponieważ twierdzą, że muszą udostępniąć połączenia innym operatorom. I teraz gdzie był rząd kiedy zwalniano ludzi lub teraz, kiedy teraz jest prowadzony tzw. rebranding?!

I teraz na koniec podsumowanie: dlaczego Francja chce nacjonalizować swoje spółki motoryzacyjne, dlaczego rząd USA zwiększa swoje wpływy w bankach. A my możemy tylko bezczynnie patrzeć jak majętek wypracowany przez naszych Ojców jest sprzedawany lub poddawanny w stan likwidacji!
      Czy jesteście coś w stanie zrobić?! Czy będzie tylko bezczynnie trwać, kiedy nasz kraj zostanie przejęty przez "międzynarodowe" koncerny...

PS.
      Dziękuje, musiałem sobie ulżyć (cała wiedza o TP z autopsji).
      • Gość: Montero Tepsa to przedluzka komuny! IP: *.dsl.bell.ca 19.04.09, 16:22
        Czas na zmiany ... the Change we can believe in!
    • marek.lipski Orange ma problemy na gieldach a co robi w Polsce? 16.04.09, 03:48
      Polscy politycy obudzcie sie.Kto tutja rzadzi?
      Sarkozy?Telekomunikacja jest bardzo wazna dla
      gospodarki ale przez z nia mozna szpiegowac dany kraj
      i go gospodarczo zrojnowac.!!!
      TP z powrotem do Polski.
      • Gość: DexterY Re: Orange ma problemy na gieldach a co robi w Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 14:18
        Prawda! Infrastruktura telekomunikacyjna jest tak samo ważna jak gazowa, wodociągowa czy energetyczna. France Telecom chce jak najwięcej zabrać, bo ma Polaków za zwykłych kretynów. Nie widzę możliwości rozwoju Internetu w Polsce, skoro największemu potentowi "nie opłaca się inwestować" w sieć.

Przejąć TP z powrotem!
        • Gość: Montero Orange ma byc przjete przez Apple! IP: *.dsl.bell.ca 19.04.09, 16:24
          A moze nawet Banana (Republic)?
    • douglasmclloyd Może skończy się internetowa pustynia 16.04.09, 04:32
      I internet trafi w końcu pod strzechy?
    • Gość: voyak Re: To już koniec Neostrady TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 09:29
      Ja tam myślę, że rozpoznawalność obu marek jest porównywalna, trudno powiedzieć,
      która bardziej...

• Gość: DexterY Re: To już koniec Neostrady TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 14:13
        Skoro obie są porównywalne, to jaki jest sens płacenia 1,8% za używanie tej marki? Jak to w dosi: "nie widać różnicy więc po co przepłacać". Jest to zwykła kradzież. Zwykły człowiek trafia na 3 lata do więzienia za byle co...
        • Gość: voyak Re: To już koniec Neostrady TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 10:57
          1,6%. Poza tym pisałem o rozpoznawalności neostrady i orange na polskim rynku,
          globalnie to jednak orange jest bardziej kojarzone.
    • red.kris To już koniec Neostrady TP 19.04.09, 16:08
      Orange? się chciało rewolucji, pomarańczowych np., się ma to, co się chciało,
      nie wspominając o, sorry, "Pomarańczowej Alternatywie" ROTFL.
      Jak pięknie i podstępnie, kłamstwem, wydymało mnie Orange z "Darmowych 5
      numerów", czy jak to się zwało, mogę opowiedzieć na priv LOL.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka