Dodaj do ulubionych

2012 - koniec świata.

06.11.09, 16:04
Jest taki film. Koniec świata w 2012.
Głupota ludzka nie zna granic! Jaki koniec świata?
Jak narodziny Chrystusa były w 1 roku - 2000 lat temu. I jeszcze o wieeeeeeele
wcześniej został stworzony świat, to dlaczego akurat teraz ma być koniec świata?
Po co Bóg stworzył świat? Żeby go zaraz niszczyć?
Z resztą ten, kto wymyślił kalendarz pomylił się o 7 lat! Więc teraz mamy 2016
rok. Świat został "zburzony" 4 lata temu. [?]
Ktoś tak na początku powiedział i se to wymyślił, a wy wierzycie w taką głupotę?
A wy, co o tym myślicie?
...
Obserwuj wątek
    • paulinusia4 Re: 2012 - koniec świata. 06.11.09, 19:01
      21 grudnia 2012 roku n.e. - w tym dniu kończy się kalendarz majów, który powstał
      tysiące[!] lat temu.. Ciekawe jest tylko to, dlaczego akurat ta data? Przecież
      skąd oni mogli wogóle wiedzieć co będzie.. Kurde, to mnie strasznie nurtuje, bo
      to naprawdę ciekawe. I chce zobaczyć co wydarzy się właśnie tego dnia smile A może
      jak to mówią, będzie koniec pewnej epoki.. albo wielkie.. NIC^^x3
      • karka99221 Re: 21 grudnia 2012 - koniec świata to głupota !! 08.11.09, 12:25
        jeny jak to przeczytałam strasznie się wystraszyłam , ja mam urodziny 21 grudnia
        a w 2012 r będę mieć 15 lat ,co niby chcerz powiedzeić żę świat skończy się w
        moje 15 urodziny !!nie wierzę ,a wogle to jets bezsensu,przecierz konieć swiata
        ponoć miał wystąpić już chyba conajmniej 10 razy ,a jak narazie jest wszystko w
        porządku , strasznie przejmuję sięglobalnym ociepleniem i mam nadzieje żę biegun
        się nie stopi ,i żę nic niestanie się z mieszkańcami najbardziej zagrożonego
        kraju holandii (bo oni mieszkają w depresji ) ale nie wierzę w koniec świata
        !!!i tak niewiadomo czy to globalne ocieplenie to prawda wiec koneic świta to
        totalna GŁUPOTA a szczególnie w moje 15 urodziny !!<foch>
        • takaaklaudiaa Re: 21 grudnia 2012 - koniec świata to głupota !! 19.11.09, 19:15
          Hehe głupota.. Obliczyli sobie jakoś to i teraz w 2012 konic..;P
      • sandrajonas@poczta.onet.pl Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 16:25
        Z tego co słyszałam , koniec świata miał być również w 2000 roku. Jakoś nic się nie wydarzyło. Gdyby koniec świata na serio miał się odbyć , ludzie wyjeżdżaliby już na inne planety lub odbierali sobie życie. Żeby zniszczyć świat , musiałby w naszą planetę uderzyć naprawdę duży meteoryt lub coś w tym stylu. SZKODA ZAMARTWIANIA NA MARNE!! Chyba , że masz wykupiony bilet na euro 2012 x DD
      • sims Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 20:56
        To jest chore to jest nie możliwe i tyle smile
      • bouche2 Re: 2012 - koniec świata. 09.11.09, 19:57
        ja też w to nie wierzę, ale Kalendarz Majów się jeszcze nigdy nie pomylił.
        Z tego, co słyszałam ma być jakieś przemagnetyzowanie też, ale kiedyś miał być
        koniec świata, bo Słońce, Ziemia i Księzyć były ustawione w jednej linii czy coś
        w tym stylu i nie było wink.
    • ashley. Re: 2012 - koniec świata. 06.11.09, 19:02
      nie mam wyrobionego zdania na ten temat...
      ale nie mieszaj to z filmem ,bo film jest (sądząc po zwiastunie)
      zajebisty,nie widzę powodu ,że głupota ludzka nie zna granic ,co to ma (flim z
      tym wspólnego ,no sorry) ; D
      zbulwersowałam sięę.
      • pixie14 Re: 2012 - koniec świata. 06.11.09, 19:07
        ja w to nie wierze skąd ludzie mogą wiedzieć takie rzeczy???
      • roseline Re: 2012 - koniec świata. 06.11.09, 19:07
        film nie jest o końcu świata tylko o kataklizmach jakie w tym roku mają się
        zdarzyć.
    • kicia377 Re: 2012 - koniec świata. 06.11.09, 19:10
      Co ma być to będzie.
      Jak w to wierzycie to kozystajcie z życiawink
    • pauula Re: 2012 - koniec świata. 06.11.09, 19:10
      ile miało być już konców świata smile
      lol<2
    • weliangel Re: 2012 - koniec świata. 06.11.09, 19:17
      Koniec świata ... watpię ! ten film<tz.przepowiednia Sybilli > jest o
      kataklizmach miedzy 1950 a 1012 a nie końcem świata .
      Coć coś w tym jest niektóre się się przepowiednie się sprawdzają np. bomby
      atomowe które są już w produkcji itp. Ae ja w koniec świata nie wierzę!
    • yourbadream Re: 2012 - koniec świata. 06.11.09, 20:27
      Czemu mieszasz film do tego tematu?

Skoro wspomniałaś o Bogu to wnioskuję, że jesteś wierząca. W Biblii nie ma nic o
      końcu świata, o zniszczeniu świata. Tyle mam do powiedzenia.
      • lady_cat nie wierzę. 06.11.09, 20:33
        koniec świata?. znałam taką dziewczynę, która się smutała, że ma pod koniec grudnia
        urodziny i ich nie będzie, bo koniec świata. proszę was, jak można w takie brednie
        wierzyć?. te osoby, które wierzą chyba nie czytały Biblii. przypominam, że jest
        napisane ,,nikt nie zna dnia, ani godziny''. więc jak możemy ją znać?. koniec świata
        wymyślony przez ludzi był już kilka razy, ostatnio dwa razy. w 2000r. i że jak papiez Polak
        umrze, to będzie murzym i wtedy the end. ale ludzie nie mogą wiedziec, kiedy będzie
        koniec. może byc jutro, za godzinę, za sto lat. jak żyjemy nigdy tego się nie dowiemy.
        więc prosze, taki apel. nie wierzcie w te brednie wymyślone przez naukowców.
        • alicecullen Re: nie wierzę. 08.11.09, 15:28
          ludzie mówili że jeżeli czarny zostanie prezydentem stanów to będzie koniec
          świata i co jeszcze żyjemy chociaż obama jest prezydentem
      • trzynascie. 2012 - koniec świata. 06.11.09, 20:42
        nie wypowiadam się odnosząc do filmu tylko do tej daty.

czytałam, bo moja babcia ma taką książkę o przepowiedniach.
        i tam było coś takiego, że właśnie tego dnia (21.12.2012) ma być koniec świata.
        Coś przed tą datą będzie jakiś 'żar' na ziemi i ludzie stracą kasę i wgl. i
        urodzi się jakiś tam facet to będzie chciał zniszczyć Boga i wgl. Przed tym
        podobno Bóg ukaże jakieś 7 znaków na niebie, żeby ludzie się opamiętali. No i Ci
        to będą wierzyć w Boga to będą zbawieni a Ci co nie to nie.

i sama nie wiem czy w to wierzyć sad
        no bo wiecie to takie mało prawdopodobne ale jednak możliwe. chociaż mi się
        wydaję, że koniec świata będzie w jakimś najmniej spodziewanym momencie. więc
        zdaje mi się, że Bóg by chyba 'zrezygnował' z zniszczenia jego dorobku akurat
        tego dnia o którym wszyscy piszą big_grin

` zresztą- 'nie znacie dnia ani godziny...'- tak mi mówi moja mama jak coś
        paplam o 2012 smile

chociaż mi się wydaję, że koniec świata będzie w 2013 lub w 6666r. To takie
        jakby pechowe no big_grin
    • miley_cliqua Re: 2012 - koniec świata. 06.11.09, 20:33
      wiezryć wierze ale nie w 2012 , wg bibli nie wiadomo kiedy , co ma byc to bedzie
      dla mnie to głupota
      • draco Re: 2012 - koniec świata. 07.11.09, 13:20
        zgadzam się z moimi przedmówcami smile w biblii nie ma nic kiedy będzie koniec świata^^
        mówi się że koniec świata będzie 21.12.2012r. bo kalendarz Majów kończy się na tej
        dacie suspicious jak będzie na pewno zdąrzymy się przekonać cool a co do filmu "2012" to
        widziałam zwiastun w TV i szczerze mówiąc zapowiada się całkiem nieźle xD
        • carlain Re: 2012 - koniec świata. 07.11.09, 13:24
          nie wierzę w to.
          ale się boję.
          przecież 2012 r. już za 3 lata. : d
          • diamond_girl12 Re: 2012 - koniec świata. 07.11.09, 13:30
            Nie wierzę w to, to po peostu bzdury. Ludzie do końca nie znają prawdy o Bogu a piszą kiedy będzie koniec świata. Dlaczego nie podadzą jednej prawdziwej przyczyny, tylko tysięce kłamstw? Tak na prawdę to nie będzie tego końca świata i mogę się założyć.
            To nie pierwszy koniec świata który miał się wydarzyć i nie było go. Jak dla mnie to kolejna bajka którą wymyślili, żeby zastraszyć ludzi.
          • hartbrum 2012 07.11.09, 13:31
            Nie wierzyłabym komuś kto wyginął. Dzisiaj nie ma już Majów, a jakby byli tacy
            wielcy rządzili by dziś światem. Ja tam nie wierzę w takie ujdy.
            • diamond_girl12 Re: 2012 07.11.09, 13:34
              A i jeszcze coś dodam. Majowie już nie istnieją, a ich kaledarz kończy się 2012 może dalej nie zdąrzyli nic wymyślić.he
    • rainbowholic_ Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 11:35
      Jak dla mnie to nie jest głupota. Julko, radzę Ci najpierw pooglądać internetowe filmiki lub
      poczytać na Wikipedii. Tu jest mowa o kalendarzu Majów, który kończy się 21 grudnia
      2012. Poczytaj o tym.
    • kardolina Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 11:44
      Film, bo film. Żeby zebrac kasę, bo co?
      CO będzie, to będzie.
      • rudzia2408 2012-koniec świata. 08.11.09, 12:01
        Hm... Wedlug mnie nie jest to zbyt prawdopodobne... Choc bardzo intrygujace...smile
        Ale mialo byc juz kilka koncow swiata i zaden nie doszedl do skutku... A podobno ta data
        (21.12.2012) nie ma dla Majow wiekszego znaczenia...
    • zuaona Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 11:51
      nie wierzę w teorię 2012. ale w klęskę żywiołową na kilka tysięcy/milionów lat owszem. co
      nie zmienia faktu, że w grudniu 2012 będę chodzić z ręką na sercu.
      • theblair Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 12:07
        ja tam w to nie wierze ;x
        koniec już miał być i w 2000 roku i w ogóle już tyle razy miał być ten koniec
        świata...xp
        • julunia20 Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 12:11
          ja uważam że to prawdopodomne,że ma w nas asteroida udeżyć,a z drugiej bóg nie stoi za tym i nie stał za końcem świata,a po trzeciegdyby był konies świata to by o tym w tv trąbili non stop i wszyscy by zamieszkali pod ziemią czy gdzieś.
        • rikki Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 12:12
          2000 i 2006 też miał być koniec świata. I jakoś nie było. A nawet kilka osób popełniło
          samobójstwo w strachu przed tym! -.-
          • kaila. Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 12:24
            zgadzam się z lady_cat piwo
          • mileyyycyrusss Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 12:30
            Przeciez koniec swiata nie zalezy od Boga, tylko od nas. Jezeli dalej bedziemy niszczyc nasza planete czyli bombardowac wiezowce itp, niszczyc srodowisko itd. to kiedys calkiem zniszczymy Ziemie. Nikt nie jest wstanie przewidziec konca swiata.
    • inka_love_nick Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 12:22
      Jeśli jest już 2016 rok to ja urodziłam się w 2003?! Skąd to wiesz? A i nie wierzę w koniec
      świata w 2012r juz końców świata troche byłowink
    • softy_girl Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 12:31
      w bibli pisza "Nie znasz dnia ani godziny" i mysle ze nie trzeba sie tym
      przejmowac bo tylko sam Pan Bog wie kiedy to nastapi a ludzie tylko snuja
      jakies bezpodstawne podejrzenia . Ja sie w kazdym razie nie boje nawett gdyby
      mial byc to i tak nic nie poradzimy smile
      • daruska. 2012 - koniec świata. 08.11.09, 13:06
        ja w to jakoś nie wierzę. ;D
    • boring Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 13:08
      głupota ludzka nie zna granic... koniec świata to będzie jak muzyke nam zabiorą ;]
    • independent_ 2012 - koniec świata. 08.11.09, 15:00
      tak, tak, tak. od razuuu.
      • kama5855 Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 15:12
        Nie wierzę, a jeśli już ma być to najważniejsze żeby nie wcześniej niż 15 marca
        ; d (Niektórzy będą wiedzieć o co cho...) smile)
        • stoooo Re: 2012 - koniec świata.:,kama5855, 08.11.09, 15:23
          a co będzie 15 marca ??
        • lady_paja 21.12.12r godz 11.oo 08.11.09, 15:26
          no więc tak ja Ci tutaj powiem czemu.
          Ponieważ tego dnia, miesiąca, roku i o tej godzinie kończy się KALENDARZ MAJÓW.
          Nigdy nie słyszałaś?
          Ja osobiście tak od o do 1oo to wierzę w to tak na 35% ;DD
          Może być ale byle, żebym zdąrzyła na koncert th ; dd
    • xxwariatkowoxx Koniec świata ? - bzdura ! 08.11.09, 15:25
      Ja w to nie wierze !
      Zgadzam się z wami. Koniec świata miał już być pare razy !
      ludzie takie rzeczy wymyślają żeby nas straszyć !
      masakra !
      a co do tego kalendarza majów - mogi sobie mieć ten kalendarz ..
      • kinka_95 Re: Koniec świata ? - bzdura ! 08.11.09, 15:30
        nie mam pojęcia kiedy będzie ten koniec świata
        i jakoś za bardzo nie wierzę że to bedzie w 2012 ale kto wie...
        po za tym to i tak nie od nas zależy kiedy to będzie smile
    • amai92 Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 15:29
      Kochane nie będzie żadnego końca świata! Przecież to wszystko ma na celu wzbudzenie
      sensacji co za tym idzie---> wzrost oglądalności filmów katastroficznych i sprzedaż durnych
      poradników "jak przeżyć koniec świata". To jedna wielka maszyna do zarabiana kasy na
      ludzkiej naiwności i strachu. Niejaki pan Patrick Geryl który dodatkowo podsyca całą sprawę
      oferuje bunkry ochronne w Afryce za 3000 euro czy to samo przez siebie nie krzyczy: wielkie
      oszustwo!? Jeśli świat miałby zostać zburzony (a Europa z tego co wiem ma ucierpieć
      najbardziej..) to tymi euro mógłby sobie potem najwyżej tyłek podetrzeć wink a tak po całym
      okresie "wielkiej burzy" wróci do domku z mnóstwem kasy i powie "dziękujmy Bogu za to, że
      żyjemy" hehe. Na tym to polega.
      • wanilka Majowie x ) 08.11.09, 15:34
        Majowie skończyli kalendarz na dacie:
        21 grudnia 2009r. o ile się nie mylę.
        Skończy się majów - zacznie się czerwców ! ; D
        • sasetka54 ee__ 08.11.09, 20:42
          bk, ale koniec świata miał być w m.in. : 2000, 2005
          jakoś nie chce mi się wierzyć że bd koniec świata !
          to że skończyły im się daty, to nie powód aby panikować xd
          kupią se nowy pisak i dopiszą reszte xdd

scianasciana
          to bzdury . !!
    • tokio_hotel_fan Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 15:36
      Ja też nie za bardzo wierzę, w ten ,,koniec świata". Z resztą na religii zawsze
      mówiono mi że koniec świata nastąpi gdy nie będzie już ani jednej wierzącej
      osoby na świecie.
      • sysiek4444 Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 15:40
        Nie wierze , ale sie boje jak holera ; x x
        Już czasami mi sie ryczec chce jak se tym przypomne , brr... scared
        • fanka96 Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 16:00
          ja tłumacze sobie to tak :
          majowie żyją od 400.p.n.e ich kaledarz kończy sie 2012 i było to już ustalone przed
          narodzinami jezusa w 500 którymś roku n.e pewien zakonnik miał za zadanie obliczy date
          narodzin jezusa ale pomlił sie o 7 lat wiec:
          -gdy sie nie pomylił byłby 2016 i byłoby już 5 lat po zakończeniu swiata
          ale patrze my nadal ŻYJEMY
          Wiec ja w to nie wierze a nawet jakby był ten koniec to umierają wszyscy
          -ty, twoja mama, zac efron, twój pies, britney spears, papież, twoja przyjaciółka

mysle że bedziecie spac spokojnie kisskiss
    • aga199549 Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 15:45
      kalendarz Majów kończy się na 21 grudnia 2012 n.e. nic nie jest powiedziane że
      nie musi tak być ale odwrotnie. nigdy nie wiadomo co się wydarzy.
      • duuumi Hahaha . ; d 08.11.09, 16:00
        Taaaa, koniec świata ^
        Z tego, co słyszałam w wiadomościach, czytałam w gazetach, czy słyszałam od koleżanka
        to koniec swiata powinien być w 2oo7, 2oo8, 2oo9 r. ; d
        Hahahaha.
        Nie wiesz w to : * .
      • beautiful_ Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 16:13
        Ja tam w to nie wierzę... Ale przynajmniej powstają ciekawe filmy jak ten co
        wchodzi do kin ^^
    • oleska940 Wał jak z warszawy do stanów 08.11.09, 16:09
      To jeden wielki wał ....nikt nie wie kiedy będzie koniec świata
    • independent_ majowie i ich kalendarz. 08.11.09, 16:16
      papier się skończył i teraz ludzi straszą. -,-
      • roseline Re: majowie i ich kalendarz. 08.11.09, 20:51
        Nie nie! Potop ich zalał, dlatego kończy się na 2012.
    • doniusia Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 20:11
      ja gdy się o tym dowiedziałam muszę przyznać ze wstydem że z oczu poleciała mi
      łza. Nie rozumiem żeby to wszystko sie teraz skąńczyło. wprawdzie nie mam
      chłopaka ale kocham takiego jednego już od roku, mam małego braciszka,
      przyjaciółke, psa. I jak pomyśle że to wszystko by sie skąńczyło to
      automatycznie chce mi sie płakać. Ale do rzeczy : Nie wierze w koniec świata.
      • sasetka54 wikipedia.pl 08.11.09, 20:47
        Żadna z zachowanych inskrypcji Majów NIE WSKAZUJE też na 21 grudnia 2012 roku
        jako na "koniec świata", a jedynie na koniec pewnej epoki; wg wierzeń Majów czas
        nie ma charakteru linearnego lecz jest nieskończonym cyklem powstawania i
        upadków systemów światowych.

pl.wikipedia.org/wiki/Kalendarz_Maj%C3%B3w#Dzie.C5.84_21_grudnia_2012_roku_-_koniec_.C5.9Bwiata.3F
        polecam się na przyszłość xd
        < ukłon >
        • wanilka ! 08.11.09, 20:55
          Ja wam mówię:
          Skończy się kalendarz majów - zacznie się czerwców! ; D
          • seline_ Re: ! 08.11.09, 21:05
            wanilka napisał(a):

> Ja wam mówię:
            > Skończy się kalendarz majów - zacznie się czerwców! ; D

haha xdd Dobre. ;**
            Ale tak na serio, to może być koniec świata i jutro.
            więc powinniśmy być przygotowani na wszystko, tak jest w Bibli " nie znasz dnia
            ani godziny"
            eh. Pożyjemy zobaczymy.
            A jak już bd ten koniec świata to sobie za długo nie pożyję jako 18latka eh jak
            pech to pech xdd.
      • dianolinka ajaj xD 19.11.09, 18:34
        ja mam podzielone zdanie na ten tematbig_grin
        ale muszę przyznać, że jak oglądałam te filmy o końcu świata łza poleciała mi po
        policzkuuncertain
        no ale przecież mam tyle przyjaciół, chłopaka, rodzinę i miałoby się to wszystko
        zakończyć?
        o nie ja w takie coś się nie bawię...
        no ale każdy tak mówi o 2012 roku...
        nie mam pojęcia, ale chyba jednak w to wierzę...
        ludzie się zmienili i jednak pan bóg mógłby dać nauczkę, ale już nieodwracalnąuncertain
        ludzie mówię żeby zrobić sobie zapasy 21 grudnia 2012 roku i schować się w
        piwnicy na trzy dni bo mają się te wszystkie żywioły zmóc i nieźle nam
        pokiereszować tą ziemięshock
        no ale też jest teza że pole magnetyczne nie będzie działać i tam gdzie jest
        północ tam będzie południe i na odwrót...
        no ale to wszystko zależy od tego na górzetongue_out
        ja tam w to nawet wierzęshock
    • mania14 Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 21:03
      Ja w sumie nie wiem czy w to wierzę... Jak pierwszy raz o tym czytałam to się na maksa
      przestraszyłam, płakałam po nocach, będę wtedy miała dopiero prawie 17 lat! A teraz
      jakoś ucichły o tym informacje, ludzie gadają, że nic takiego nie będzie...indifferent Ale z
      pewnością bardzo nie lubię o tym rozmawiać!uncertain
      • wanilka Re: 2012 - koniec świata. 08.11.09, 21:10
        Dzięki Seline_ i zgadzam się!
        Ty mieszkasz w Kościanie?
        O!
        Moje okolice ; P
      • antex12 Cała Prawda. 08.11.09, 21:15
        Ja mam co do tego podzielone zdanie. Z jednej strony, jeżeli miałby już on
        nastąpić - panicznie się boję, jednakże zainteresowało mnie to kiedyś i
        poszperałam w internecie i wygląda to tak:

Jedni mówią, że W 2012 nastąpi koniec pewnej epoki, zacznie się inna, może nawet
        lepsza. Inni, że od 21.12 trzeba będzie schować się np. w piwnicy z zapasem
        jedzenia i picia na 3 dni, gdyż na zewnątrz będą wiały wiatry i trwały potężne
        burze.
        Jest jeszcze jedna informacja.
        W tym toku - 2012 nastąpi całkowite przemagnetyzowanie Ziemi. Przez kilka lat
        magnezy nie będą działać tak jak powinny i tam gdzie będzie północ, będzie
        południe i odwrotnie... Poza tym, czytałam też o rzekomym trafieniu w Ziemię
        meteorytu. To bzdura. Naukowcy wymyślili jakąś niebezpieczną dla nich planetę.
        Gdy NASA się o tym dowiedziało okazało się, że obserwują ją od jakiegoś czasu
        nie widzą żadnego zagrożenia. Tak więc, jednakże w grudniu 2012 nie będę chyba w
        ogóle spać aż do 21, chociaż tak nic się w tedy nie stanie, będę dziękować
        Bogu.... smile
        • theblair Re: Cała Prawda. 10.11.09, 18:18
          a ja jeszcze słyszałam gdzieś, że kiedyś ma podobno być tak, że Ziemia zacznie
          się obracać w drugim kierunku....xp
    • hellokiciara Re: 2012 - koniec świata. 09.11.09, 18:49
      Wgl nie chcę nawet mówić o takich rzeczach , wolę myśleć że świat jeszcze pare
      dobrych lat przeżyję , wkurzają mnie te teksty ' za 3 lata koniec świata' -
      zwalony tekst -_-'wink
    • miqusia Re: 2012 - koniec świata. 09.11.09, 20:03
      niktuśku, a mogę być z tobą modelką ? lol
      dobra, nie wiem czy się nadaję, prosiłabym o odp.
      lat 12, rok młodsza od nikt, 167cm gdzieś, 43 kg.,
      wymiarów nie znam... jak coś mogę wstawić zdjęcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka