Dodaj do ulubionych

j. angielski..

12.02.10, 19:57
Witam.
Na ang. muszę opisać swój najszczęśliwszy dzień..
Musi być 100-105 słów.
Nigdy nie lubiłam ang. , niby zadanie proste, ale ang. to jest najgorsze co
może być. Nienawidzę też pisac wypracowań, opowiadań, historyjek itp.
Więc proszę o pomoc.

Jeśli ktoś lubi bądź umie ang. proszę o pomoc.
Z góry badzoo dziękuję. smile
Obserwuj wątek
    • kardolina Re: j. angielski.. 12.02.10, 20:16
      mogę Ci co najwyżej przetłumaczyc tekst, ale go najpierw po polsku napisz.
      • loveash Re: j. angielski.. 12.02.10, 20:21
        a zerżnij coś żywcem z jakiejś książki, powieści czy czego, przetłumacz i po kłopociecool
      • nieosiagalnaxd Re: j. angielski.. 12.02.10, 21:47
        kardolina napisał(a):

> mogę Ci co najwyżej przetłumaczyc tekst, ale go najpierw po polsku napisz.

Dzięki. smile Jeśli będziesz miała chęć mi pomóc jutro wkleję tutaj tekst po polsku.
        ;]
    • nieosiagalnaxd Re: j. angielski.. 13.02.10, 19:09
      Był piątek. Jak co rano zadzwonił mój budzik, co oznaczało,że pora wstawać do
      szkoły. Dzień w szkole upłynął szybko i ciekawie,uważałam że reszta dnia będzie
      nudna. Wróciłam do domu, mama czekała na mnie z obiadem.Po chwili oznajmiła,że
      ma dla mnie niespodziankę. Pojechaliśmy na zakupy, mama kazała mi wybrać strój
      kąpielowy i inne letnie ubrania. Zastanawiałam się czy to jest ta niespodzianka.
      Mama zaprosiła mnie do restauracji i oznajmiła,że w wakacje jadę na miesiąc do
      Grecji. To była właśnie ta niespodzianka.Nie mogłam w to uwierzyć. Byłam bardzo
      zadowolona. To był właśnie mój najszczęśliwszy dzień w życiu.

Takie byle jakie trochę, ale jeśli to przetłumaczysz będę Ci bardzo wdzięczna. kiss smile
      Że tak powiem, wtedy uratujesz mi życie. smile
      • kardolina Re: j. angielski.. 13.02.10, 20:10
        It was Friday. As usual in the morning my alarm-clock rung so it meant that I
        had to get up and go to school. The time passed quickly and very intresting so I
        thought that rest of the day will be boring. I came back to my home. My mum was
        waiting for me with a dinner. After a while she told me that she had a suprise
        for me. We went shopping and next my mum aksed me choose a swimming costume and
        other summer clothes. I was wondering if those presents were that suprise.
        My mother invited me to a restuarant and told me that I'm going to go on the
        vacation to the Greece for a month. It was that suprise! I couldn't believe it!
        I was so happy. That was the luckiest day in my life.

myślę, że dobrze jest ;]
        • muszelka Re: j. angielski.. 13.02.10, 20:20
          jak tam przeczytałam to dobrze przetłumaczyłaś . ` mózg czy tłumacz .? ; ddd
          • kardolina Re: j. angielski.. 13.02.10, 21:00
            mózg ;d uwielbiam angielski ;d tłumacz b. często negramtycznie tłumaczy.
        • nieosiagalnaxd Re: j. angielski.. 13.02.10, 20:43
          kardolina jesteś naprawdę wielka. smile
          Dzięki smile
      • michaelmontana Re: j. angielski.. 13.02.10, 20:43
        It was a friday. Like every morning my watch called, what means that I have to
        wake up
        . I was in school. There was ver interesting . I thought my day will be boring
        . I backed to home. My mum was waiting for me with supper..She said She had a
        surprise for me. We went shopping and My mum bought me summer clothes. I didn't
        know why ? Maybe it was this surprise.
        My mother said that I will go to Greece. It was this surprise. I couldn't
        belive. I was so happy. It was my very luckly day
    • lady_black_ Re: j. angielski.. 13.02.10, 20:48
      jestem otwarta.
      mogę pomóc w każdej chwili.
    • nieosiagalnaxd Re: j. angielski.. 14.02.10, 11:50
      Po jakimś czasie mama powiedziała mi, że ma dla mnie niespodziankę był to
      wyjazd do Grecji na miesiąc.

Jak to przetłumaczyć na ang. ? Bo coś mi końcówka nie pasuje jak ja przetłumaczę. wink
      • asiula39 Re: j. angielski.. 14.02.10, 21:37
        kiedys musialam pisac wypracowanie na 350 slow na temat: "nie wszystko, czego
        człowiek się uczy, znajduje sięw książkach" sciana
        • stokroteczka11 Re: j. angielski.. 14.02.10, 21:45
          końcówka:
          After some time my mother told me that he has a surprise for me was a trip to
          Greece for a month.

nie wiem, czy dobrze, bo tłumaczyłam na googlach. ;P
    • maniaxx Re: j. angielski.. 14.02.10, 21:51
      bym CI napisala, ale mi sie nie chce.;/ dopiero co ferie zaczełam i mam dosc
      szkoly ;d
    • pola16 prościzna xD 14.02.10, 21:54
      Tekst linka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka