bizzbee 04.07.10, 17:09 jakie możecie polecić ? i dlaczego ? podawajcie nazwę zespołu ,ulubione piosenki oraz uzasadnienie ,dlaczego według was jest zespołem godnym polecenia [ muzyka ,głos wokalisty ,może inteligentne teksty ? ] piszcie . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bizzbee Re: dobre metalowe zespoły . 04.07.10, 17:22 ej ,proszę .polećcie mi coś . Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka09 Re: dobre metalowe zespoły . 04.07.10, 17:46 moim zdaniem to zespół Silpknot <br /> najlepsza pisenka to chyba "Before I Forget",nawet dostali za nią nagrodę Grammy w kategorii Best Metal Performance. <br /> aaa zespół mi się podoba,bo Corey Taylor i jego wokal są po prostu świetne Odpowiedz Link Zgłoś
theblair : D 04.07.10, 17:58 o matko wiele tego jest : D więc po pierwsze Metallica - jest nieśmiertelna, ponadczasowa, ma genialne brzmienie i teksty, a Hetfield ma cudny głos. Ulubionych piosenek mam wiele ale polecam ci np. Astronomy, The Memory Remains, The Unforgiven I, II, III, Sad but true i wiele wiele innych. Slipknot - genialny wokal i brzmienie. Najlepsze piosenki wg. mnie to Before I forget, Dead memories i Wait and bleed. Otep - growl wokalistki jest po prostu świetny. Tyle w nim emocji. Polecam Buried Alive, Crooked Spoons, Ghost Flowers i Special Pets. jest jeszcze milion innych, genialnych zespołów jak np. AC/DC, Bullet for my valentine, Iron Maiden, ale nie wiem jaki konkretnie metal cię interesuje. ; p Odpowiedz Link Zgłoś
bizzbee Re: : D 04.07.10, 18:10 dzięki . ;] te co mi poleciłaś znam ,może oprócz otep .ale na pewno posłucham ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1512 Re: dobre metalowe zespoły . 04.07.10, 17:59 Iron Maiden lub Sabaton . Jak dla mnie ten power metal jest taki mocny żee go uwielbiam. Nie wiem czem ale jak dla mnie to wysmienite zespoły i polecam ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1512 O BOŻee.. 04.07.10, 18:04 Jeszcze zapomniałam AC/DC to jest nieśmiertelne na wieki wieków ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
wariatka_jaa Re: dobre metalowe zespoły . 11.07.10, 23:34 truskawka09 napisał(a): > moim zdaniem to zespół Silpknot <br /> > najlepsza pisenka to chyba "Before I Forget",nawet dostali za nią nagrodę Gramm > y > w kategorii Best Metal Performance. <br /> > aaa zespół mi się podoba,bo Corey Taylor i jego wokal są po prostu świetne zgadzam sie z toba w 100% Slipknot jest zajebisty!! Odpowiedz Link Zgłoś
oresama_ Re: dobre metalowe zespoły . 04.07.10, 18:04 Rammstein. takie jedno z bardziej znanych, choć nie każdemu może przypaść do gustu. lubię, bo lubię. o. Odpowiedz Link Zgłoś
minaslia Re: dobre metalowe zespoły . 04.07.10, 18:17 Metallica, dlaczego ?? ta gitara, głos, perkusja, brzmienie AC/DC są nieśmiertelni i ten głos i ta gitara ^^ Sabaton śpiewają o Polsce, i ta gitara ogólnie w zespołach metalowych najlepsza jest gitara (intro i solówy) Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek.. Re: dobre metalowe zespoły . 04.07.10, 18:11 Slipknot - before i forget najlepszy i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
bizzbee Re: dobre metalowe zespoły . 04.07.10, 18:16 znam slipknota ,i tą piosenkę .ją kocham szczególnie < 3 wielbię też snuff , dead memories . podoba mi sie też through the glass ,zespołu stone sour ,coreya taylora . chociaż jest spokojna ,podoba mi się . Odpowiedz Link Zgłoś
scream_ Zapraszam 04.07.10, 18:34 AC/DC, Iron maiden, guns n roses, sepultura, nightwish, within temptation , behemoth, Black Sabbath, Rammstein, Hevein, Sabaton, nirvana [ chodź to nie metal ale i tak sie spodoba ] , Metallica, Megadeath, Marilyn manson [ bardziej na rock] , Mastodon, Manowar, Korn, Slayer, Slipknot, HIM [ też bardziej rock no ale], Gorgoroth [o ile kręci cie black ], Frontside, Bullet for my valentine, Vader wszystko z różnych podgatunków, wypróbuj po trochu, nie bd sie rozpisywać sama zobacz, masz duży wybór xD Odpowiedz Link Zgłoś
ola09 . 04.07.10, 20:04 halo ludzie z jakiej racji wypisujecie zespoły grające rock pytanie było o zespoły metalowe to dlaczego niektórzy wypisują tu Nirvane(to jest grunge) albo Guns N' Roses(to jest hard rock) proszę rozróżniajcie gatunki muzyki zdecydowanie Metallica dlaczego to oczywiste ten zespół ma zajebiste/genialne piosenki sama muzyka bez śpiewu byłaby świetna owszem z głosem Jamesa jest jeszcze lepsza ale głównie mi chodzi o muzykę z instrumentów ulubione piosenki: -one -master of puppets -unrorgiven -so what -wiskey in the jar -fade to black -nothings else matters Odpowiedz Link Zgłoś
whyduckxoo Re: dobre metalowe zespoły . 04.07.10, 20:11 no chyba metalica i ac\dc. Odpowiedz Link Zgłoś
elivath Re: dobre metalowe zespoły . 04.07.10, 22:43 METALIKA !!!1 i47.tinypic.com/fwhi0l.png <3 Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ wiecie co, 05.07.10, 10:14 jak temat o 'prawdziwej muzyce rockowej', to wypisujecie metallice, ac/dc, guns n roses itp itd, mnóstwo zespołów. jak przychodzi do 'metalu', wypisujecie to samo. ja wiem, przenikanie się gatunków, ale w dawnych latach był jeszcze inny rock poza metalem. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_secret. @jane_ 05.07.10, 16:13 Zgadzam się z tobą! To samo chciałam napisać... Wkurza mnie to, że mylicie gatunki i wgl. No właśnie co prawda jest coś takiego jak przenikanie gatunków, ale no proszę was ludzie !! Jak nie wiecie jaką muzykę gra AC/DC to bardzo proszę: pl.wikipedia.org/wiki/AC/DC Albo jakakolwiek inna strona. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotka_ Re: dobre metalowe zespoły . 05.07.10, 16:22 hm.. Bullet For My Valentine też się liczy? KoЯn. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka15 Re: dobre metalowe zespoły . 11.07.10, 23:24 TSA - piosenki: ''Kocica'', ''Alien'', ''51'',''Proceder'', ''Heavy Metal Świat'', ''Nocny Sabat'', ''Trzy Zapałki'',''Bez Podtekstów'', ''Na co cię stać?'' (świetny głos Piekarczyka, brzmienie gitar oraz bardzo dobre teksty-jeden prekursorów heavy metalu w Polsce) KAT- piosenki: ''Czas Zemsty'', ''Łza Dla Cieniów Minionych'', ''Odi Profanum Vulgus'',''Purpurowe Gody'', ''Talizman'', ''Wyrocznia'' (prekursor i czołowy przedstawiciel rodzimego heavy, thrash, a nawet black metalu, dobry wokal) Turbo-piosenki: ''Dorosłe dzieci'',''Szalony Ikar'',''Sztuczne Oddychanie'',''W sobie'',''Jaki był ten dzień'',''Żołnierz Fortuny'' (ambitne teksty, bardzo dobry wokal) Odpowiedz Link Zgłoś
julii Re: 11.07.10, 23:33 slipknot, iron maiden, hunter, metallica, KoЯn, lordi : D Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah AC/DC to hard rock jest ; D Ale oni sami mówią,że… 12.07.10, 00:55 rock 'n' roll ; D Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex chyba prawie każdy zespół hardrockowy uważa , że 12.07.10, 12:15 to rock ' n ' roll Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah Re: chyba prawie każdy zespół hardrockowy uważa , 14.07.10, 13:39 pewnie tak. ; D Odpowiedz Link Zgłoś
chochliczka Nightwish! 14.07.10, 11:28 myślę że nie trzeba tłumaczyć mojego wyboru... są doskonali pod każdym kątem... głos, muzyka, teksty... Odpowiedz Link Zgłoś
coldprincess Re: dobre metalowe zespoły . 14.07.10, 13:54 AC/DC - po prostu kocham ten zespół. Te brzmienie, ten głos < 3 Odpowiedz Link Zgłoś
coldprincess Re: dobre metalowe zespoły . 14.07.10, 13:55 Ja wiem, że to hard rock, ale trudno. Dla mnie to metal i już c ; Odpowiedz Link Zgłoś
pussy_ dobre metalowe zespoły. 14.07.10, 15:55 powiem tak - nie chce mi się wypisywać dlaczego etc. więc tylko wymienię te, które lubię. :d Iron Maiden, Kreator, Slipknot, Slayer, KoRn, Metallica (zależy jaka piosenka, bo ten zespół można też zaliczyć do rocka, chociaż w większej części to metal), Vader (polski zespół!).. inne nie przychodzą mi do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
angie2 Re: dobre metalowe zespoły . 14.07.10, 16:00 Matko, aż tak dużo chcesz wiedzieć?! Polecam ci zespół Metallica, nie wiem czy o nim słyszałaś. Mają naprawdę świetne piosenki Odpowiedz Link Zgłoś
dzastinbimber Re: dobre metalowe zespoły . 14.07.10, 16:07 hmmmmm dżastin bieber oł tak to jest metal!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dusiakowaa Re: dobre metalowe zespoły . 14.07.10, 16:51 jak to już ewka powiedziała Wielka Trójca Polskiego Metalu <br /> a zwłaszca `Łza Dla Cieniów Minionych` Kata Odpowiedz Link Zgłoś