aga199549 26.07.10, 13:27 Mam jasną karnacje i nie chce wyglądać pomarańczowo. Dodam, że mam trądzik. Doradźcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oldtimesakexd Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 26.07.10, 14:02 No najlepiej jakbyś poszukała jakiegoś jasnego. -.^ Odpowiedz Link Zgłoś
teqiulla Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 26.07.10, 14:06 no napewno nie kupuj jakiś chińskich, albo jakiejś taniochy, dopasuj do swojej karnacji poprostu, albo gdy jesteś w drogerii to poproś panią, żeby ci pomogła, bo zazwyczaj stoją takie w drogeriach ;-d Odpowiedz Link Zgłoś
kalafior_o Porada 26.07.10, 23:22 Po pierwsze fluid nie ma za zadanie nadac innego koloru twojej twarzy a ukryc jej niedoskonalosci. Zawsze wybierajac nieco jasniejszy odcien zamaskujesz wiecej niz wybierajac ciemniejszy. To jesli chodzi o twoj tradzik. Natomiast jezeli chcesz nadac 'opalonego' kolorytu swojej cerze to proponuje jakis bronzer, balsam samoopalajacy do twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 26.07.10, 14:07 Jeśli jest lato czy coś nei używaj go , bo będzie ci spływał po twarzy niczym kupa. x D Odpowiedz Link Zgłoś
elisss92 Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 26.07.10, 14:13 używam lekkiego podkładu w musie firmy basic. W schleckerze za 13 zł chyba. Wydajny, nie tworzy maski, niedrogi. Jest git xD Odpowiedz Link Zgłoś
rurushu Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 26.07.10, 14:14 MAC ma świetne fluidy (: Odpowiedz Link Zgłoś
vinnara_ ... 26.07.10, 16:50 rurushu: MAC na pewno ma świetne, ale nie każdy chce wydawać na nie tyle kasy. Ja bym polecała podkład mineralny w pudrze. np. z Maybelline. Pod to korektor i gotowe. Taki makijaż nawet w lato ci nie spłynie, więc nie ma się czego obawiać. A korektor przykryje niedoskonałości, więc będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
happy10 Re 26.07.10, 17:03 Ja mam strasznie jasną karnację, zawsze miałam problem ze znalezieniem odpowiedniego fluidu. Ja mam z gosha odcień porcelanowy czy jakoś tak... też mam problemy z twarzą, tylę że nie mam trądziku, a zaskórniki... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka. Re: .. 26.07.10, 17:29 ale w oriflame widzialam kilka jasnych odcieni, moja mama ma i jest dobry Odpowiedz Link Zgłoś
lubielizaki2 Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 26.07.10, 22:40 taki fiutowy polecam Odpowiedz Link Zgłoś
destiny0hope Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 27.07.10, 10:39 podkład sceniczny SORAYA. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_zelka Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 28.07.10, 18:49 kup puder antybakteryjny w kremie z under twenty za 12 zł działa jak fluid a przy okazji zwalcza Twój trądzik Odpowiedz Link Zgłoś
joe23 Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 28.07.10, 21:21 Dokładnie zgadzam sie z inaaaa używaj tego pudru antybakteryjnego.... Odpowiedz Link Zgłoś
llena Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 28.07.10, 21:23 zależy od upodobań Odpowiedz Link Zgłoś
matsuri Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 29.07.10, 11:28 Nie używam fluidu. Odpowiedz Link Zgłoś
luktorka_ Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 29.07.10, 17:23 Ah, nie używam fluidu, ale się na tym znam, bo moja przyjaciółka jest specem w tej dziedzinie. A więc za jej poradą wybrałabym podkład mineralny, on jest taki jak puder, nie zatyka porów i nawet nieźle kryje. Co do krostek to jakiś korektor. Przeszukaj strony Maybelline etc. To znane marki i na pewno mają jakieś jaśniejsze odcienie. Odpowiedz Link Zgłoś
chanelka Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 29.07.10, 20:32 Spróbuj podkładu matującego z Lirene jest dość dobry. Sama go używam i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
oleska Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 31.07.10, 18:12 na razie najlepszy jak dla mnie na lato to mus Maybelline, Dream Matte Mousse Foundation naprawdę na lato jest on idealny dla młodej cery, a we wrześniu chcę sobie kupić L'Oreal, True Match [Perfect Match]. Jest to już raczej fluid cięższy akurat na jesień/zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
jessicaniunnia Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 31.07.10, 18:15 hm.. polecam Ci fluid z Avon ' u ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
josie120 Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 07.08.10, 13:18 Czy któraś z was używała fluidu Pharmaceris? Chciałabym sobie go kupić ,ale nie wiem czy będzie dobry ,a nie chce ryzykować bo jest trochę drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
niewidzialnaaa Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 09.08.10, 19:00 Musisz go sama wybrać.Odpowiedni kolor ( jaśniejszy o ton) musisz nanieść na skóre twarzy i porównać z innymi odcieniami. Wybierz ten, który jest najbliższy do koloru skóry. od razu zakup gąbeczki lub pędzelek do fluidu, aby go dobrze rozprowadzić oraz żeby nie było śladów. Odpowiedz Link Zgłoś
pinezzkaaa Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 23.08.10, 19:22 Maybelline Pure Liquid Mineral ! Odpowiedz Link Zgłoś
geniaaa Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 23.08.10, 21:36 nie wiem. nie używam, ale kotowiczki na pewno ci poradzą. pozdro ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
igusiaaa Tuuuu! 23.08.10, 21:41 Najlepszy jest Rimmel Lasting Finish. Mam go już od ponad roku i nie zamienię na żaden inny. Idealnie przykrywa trądzik i ma ładny kolor. No i nie ma efektu maski. Proponuję Ci odcień 100. Najlepszy na jasną cerę. Odpowiedz Link Zgłoś
bellacullenx Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 23.08.10, 21:48 nie używam fluidu, bo mam trądzik wągrowaty (coś takiego kosmetyczka mówiła) i to jest takie sobie bo nie ma wielkich czerwonych wulkanów na całą twarz ale malutkie czarne kropeczki wszędzie.. A więc nie pomogę, ale moja mama używa z CHANEL i jest świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: Jaki fluid jest według was najlepszy? 23.08.10, 22:53 Ja mam z Lirene odcien Cappucino (najjaśniejszy).Chowa wszystkie niedoskonałości, nie uczula i jest trwały, do tego niska cena, bo około 12zł. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
devilisch !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.10, 10:20 Ja używam Maybelline, Pure.Liquid Mineral Foundation (Mineralny podkład w płynie) Pozwala skórze oddychać, nie zatyka porów. Bez talku. Bez olejków. Bezzapachowy. jest extra cena około 40 zł Odpowiedz Link Zgłoś