Dodaj do ulubionych

pies.....jakiego kupić!!?

11.10.10, 14:39
Hej,mam problem ,nie wiem jakiego psa sobie kupić.
Moi rodzice nie chcą mieć drugiego psa (mamy już jednego -kundla)
Ale postanowiłyśmy z siostrami kupić sobie same.
Szukam psa który by nie kosztował fortuny w utrzymaniu.
Żeby nie był agresywny.
Musi to być pies rasowy , z grupy psów dużych.
Myślałam nad owczarkiem podhalańskim,ale czytałam że są to psy dość drogie w
utrzymaniu;/
https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSu94jY3CnL6LULBBtSJr1n2cAYa1_X1iEKQcLFCDfcCNmRvV4&t=1&usg=__kJQj-VNAfD1n92nMvfiVfkyv6yE=

Chciałabym żebyście mi doradziły w wyborze psa,podzieliły własnymi
doświadczeniami.
I mam prośbę jeśli któraś z was posiada psa dużego (np.owczarka
podhalańskiego,owczarka niemieckiego...)abyście wstawiły jego kilka zdjęćsmile
Obserwuj wątek
    • wamps Re: pies.....jakiego kupić!!? 11.10.10, 14:40
      https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSu94jY3CnL6LULBBtSJr1n2cAYa1_X1iEKQcLFCDfcCNmRvV4&t=1&usg=__kJQj-VNAfD1n92nMvfiVfkyv6yE=

dodaje drugi raz bo się nie wyświetla zdjęciesmile
      • sagaznierzch Re: pies.....jakiego kupić!!? 11.10.10, 14:49
        A ja mam owczarka niemieckiego ... niestety nie mam zdjęć

Ale te psy są świetne i nie są takie drogie w utrzymaniu ...

Najlepiej jak ci jest smutna czy coś to morzesz się przytulić do tej sierści ...

Polecam Owczarki Niemieckie lub Husky może być też Lablador smile

Mam nadzieje że dobrze wybierzeszbig_grin
      • oluczka Re: pies.....jakiego kupić!!? 11.10.10, 19:04
        jaa mam małego pieska miniaturke pudelka toy jest naprawde słododki nie jest
        drogi w utrzymaniu tyle ze trzeba do fryzjera jezdzic co pół roku ; )
    • tiin55 Re: pies.....jakiego kupić!!? 11.10.10, 14:45
      Jeśli rodzice się nie zgadzają to nie radze się upierać na kolejnego psa sciana
      Bo po co ? Jeden nie wystarcza ?
      Gdzie go będziesz trzymała ? Lepiej tym co masz się opiekuj tongue_outtongue_out
      • kari116 Re: pies.....jakiego kupić!!? 11.10.10, 14:49
        jeżeli chcesz psa rasowego, to wiesz one są bardzo drogie. poza tym jeżeli
        rodzice nie chcą psa to jak niby kupisz ? będziesz go w szafie trzymać ? tongue_out
      • wamps Re: pies.....jakiego kupić!!? 11.10.10, 14:51
        Trzymałabym go w domu albo w lecie na polu.Akurat z tym nie ma problemu.Mam koło
        domu duży ogród.smile
        No właśnie o to chodzi że nie wystarcza.Mój pies jest tak mały że nawet nie
        zauważasz że jest w domu.Jakbym mu jeść i pić nie dawała to bym nawet nie
        wiedziała że mam psasmile
        • wamps Re: pies.....jakiego kupić!!? 11.10.10, 14:58
          Aha jeszcze jedno,moja przyjaciółka ma goldena.Od pierwszego razu kiedy go
          zobaczyłam chciałam mieć dużego psa.Zdaję sobie sprawę że trzeba się nim o wiele
          bardzie i o wiele więcej czasu mu poświęcać niż zwykłym kundlom.
        • scarrlet Re: pies.....jakiego kupić!!? 11.10.10, 19:00
          wamps napisał(a):

> Trzymałabym go w domu albo w lecie na polu.Akurat z tym nie ma problemu.Mam koł
          > o
          > domu duży ogród.smile
          > No właśnie o to chodzi że nie wystarcza.Mój pies jest tak mały że nawet nie
          > zauważasz że jest w domu.Jakbym mu jeść i pić nie dawała to bym nawet nie
          > wiedziała że mam psasmile

Jakibyś chciała, się niem zając, pobawic to napewno bys zauważyła. Ale ty potrzebujesz
          psa DLA SZPANU
    • scarrlet Wejdz TU 11.10.10, 18:59
      To jest straszne! coraz więcej jest snobów, i materialistów, Wszystko checie miec najlepsze i
      markowe, ciuchy idt. Ale widzę te nawet zwierzęta MUSZĄ być rasowe. Bo co rasowe, to są
      twoim zdaniem ładniejsze? lepsze?

A w schronisku jest pełnych psów, które czekają na właściciela!! biedne i zmarznięte.
      Czekają na serdeczność i wspaniale się odpłacają,Sama wzięłam pieska ze schroniska, (dla
      twojej wiadomości śa tam tez rasowe.)Ale ja wybrałam kundelka , biednego i chorego, jest
      cudowny mądry i grzeczny, i śliczny. Wiekszoś z was nie dorasta do bycia własciecielami
      psów. a sadze po tym jak przedmiotowo je traktujesz , sama napisałas KUNDLA, a to brzmi
      trochę obraźliwie.
      • shut_up zgadzam się ze @scarlrlet. 11.10.10, 19:03
        ja mama amstaffa, jest dość trudny w utrzymaniu, choruje itd.
        ze schroniska pieski sądzę że się odzwdzięczają. okazują miłość swojemu panu lub swojej
        pani. i przede wszystkim, mają nowy, lepszy dom.
        więc jeśl chcesz kupić psa dla lansu, to na pewno serca dobrego nie masz.
        bless.
        • shut_up Re: zgadzam się ze @scarrlet* sorka. 11.10.10, 19:03
          • kananiii_ owczarek niemiecki 11.10.10, 19:05
            Ja mialam i to są lagodne psy ( zalezy na jakiego trafisz )
            • klaudynka008 Re: Tuu.. 11.10.10, 19:20
              Weź pieska ze schroniska.smilecool
              One są takie biedne i czekają na prawdziwy dom i miłość.serceserce
              Sama mam pieska kundelka ze schroniska.serce
              Naprawde radze weź ze schroniskaserceserceserce
          • kananiii_ owczarek niemiecki :) 11.10.10, 19:05
            Ja mialam i to są lagodne psy ( zalezy na jakiego trafisz )
            • kananiii_ Re: owczarek niemiecki :) 11.10.10, 19:06
              Sorki za powturke
              • kananiii_ poprawa 11.10.10, 19:07
                powtórkę *
                • kananiii_ ale... 11.10.10, 19:08
                  tego owczarka tata wziąl od takiego faceta co go wogóle nie karmil , bil go i wgl !!
      • dooska Re: hyhyhy... 11.10.10, 19:05
        Może lablaroda ?
        a nawet jeśli nie idź do schroniska. tam każdy pies czeka na nowy dom. nie
        musisz za nie płacic od. 300zł do 1000zł.
        • hellokiciara owczarku niem lub labradora 11.10.10, 19:08
      • phraine Re: Wejdz TU 13.11.10, 21:48
        Popieram scarrlet
        nie rozumiem dlaczego większość tutaj musi mieć psy rasowe z rodowodem... ja osobiście gdybym miała kupować psa kupiłabym psa ze schroniska.
      • wszystkozajete Re: Wejdz TU 13.11.10, 22:02
        scarrlet szacun
    • rositta ja mam Flata :D 11.10.10, 19:08
      Flat Coated Retriever są to przecudne, kochane, oddane, ciepłe, przyjazne choć nieco
      nieusłuchane pieski. Nie lenią się za dużo tak jak Goldeny, bo Flaty mają włosie big_grin
      Polecam!!smile

mildor.pl/upload/image/gri-gri9(psed)400x300.jpg
    • mervelous owczarek niemiecki, sama mam :* 11.10.10, 19:10
      to są kochane i piękne pieski .
      • mervelous a poza tym scarrlet ma rację. 11.10.10, 19:11
        confused
    • coca_cola Re: pies.....jakiego kupić!!? 11.10.10, 19:10
      wyżeł weimarski
    • zozolek.xd weź pieska ze schroniska. one są takie biedne ; (( 11.10.10, 19:12
    • swiiitasna Re: pies.....jakiego kupić!!? 11.10.10, 19:32
      Schronisko jest ubogie. Przez baraku deski
      Wieje wiatr i rozrzuca na posłaniach słomę.
      W boksach siedzą samotne, osowiałe pieski,
      Tęsknią za nieraz nigdy nie widzianym domem.
      Marzenia
      Tak jak kości -
      Pies w zakątku zagrzebie...
      I tylko słychać skowyt poprzez nocną ciszę:
      - Kto z tej psiej przechowalni weźmie mnie do siebie?
      POMYŚL:
      Jakiś pies czeka,
      Byś po niego przyszedł.

Ale jeżeli uparłaś się na psa rasowego to prosze bardzo .
      • wamps Re: pies.....jakiego kupić!!? 11.10.10, 20:26
        Zauważyłam że niektórzy mnie nie zrozumieli.Bardzo kocham swojego psa a raczej suczkę -
        Nele.Jest ona dla mnie naprawde ważna.4 lata temu miał bardzo poważny wypadek.Auto
        potraciło ja na moich oczach,Był to dla mnie naprawdę wielki wstrząs.Miała oby dwie nogi
        złamane a jedna w dwóch miejscach.Weterynarz powiedział mojemu tacie ze ona tak
        naprawde nie ma szans na przezycie.Gdyby moja siostra nie pojechała z tatą do
        weterynarza ona by już nie żyła,poniewaz weterynarz powiedział mojemu tacie że gdyby
        nie przyjechał z córką by ją uśpił.Ale na szczęście przeszła kilka operacji wymęczyła się
        strasznie ale do teraz biega jak nigdy i czuje się bardzo dobrze.I jak czytałam wasze
        komentarze to troszeczke mnie urazily ,bo jakbym miała do wyboru Nele a 3 różne psy
        rasowe wybór był by bardzo prosty,wybrałabym Nele.Nie pomyslcie sobie ze pisze to tylko
        tak żeby nie wyjść na debila który nie kocha swojego psa.Jakbym kupiła drugiego psa on
        by nigdy nie zastapił Neli.Karmiłabym,opiekowałabym i myłabym ją tak samo jak przedtem
        tylko teraz bym miała jeszcze jednego osobnika do tych czynności.

ps.właśnie Nela koło mnie leży:d
    • psawyer Re: pies.....jakiego kupić!!? 11.10.10, 20:36
      Ja miałam owczarka belgijskiego..
      I to wcale nie jest drogi pies jeżeli chodzi o utrzymanie..; )
      Jak chcesz ją zobaczyć to wejdź na www.blaaze.flog.pl

p.s. sprawdź stronę schorniska w twoim mieście bo może znajdziesz tam psa.. ja swojego
      miałam ze schroniska. czasem tak jak ja można tam znaleźć rasowego psa ; ))
    • negeilf_ Re: pies.....jakiego kupić!!? 12.10.10, 12:11
      ja na twoim miejscu wolałabym wziąć psa ze schroniska. pomyśl sobie że
      uratowałabyś temu psu życie i on by się bardzo z tego cieszył. sama mam pieska
      kundelka ze schroniska, i jest mi baaardzo wierny i wdzięczny, gdyś miał być
      uśpiony. bo niestety w moim mieście (kalisz) usypiają pieski w schroniskach. ale
      skoro wolisz sobie kupić rasowego to polecałabym ci bernardyna, bo moja
      przyjaciółka i kolega mają pieski o tej rasie. są to bardzo przyjazne dla ludzi
      zwierzątka i szybko się uczą różnych komend. pozdrawiam.
    • emilka11 Właśnie weź ze schroniska !! Wejdź .. 12.10.10, 12:21
      Jest mnóstwo ras w schronisku .. Te pieski tak biednie patrzą, błagając aby je przygarnąć. A
      takie kupne psy są najczęściej ofiarami pseudo hodowli. W jakiejś piwnicy albo gorzej jest
      trzymana suka a do niej dopuszczają samce - rasowa suka. I ona tam spędza całe swoje
      życie, szczeniąc się i męcząc tylko po to, żeby ktoś miał za to kasę. Proszę, nie kupuj psa.
      Weź go ze schroniska, albo zaadoptuj. Jest taki portal - Dogomania .. Tam ludzie wręcz proszą
      o pomoc !! Nie mają pieniędzy na leczenia psów, nie mają co z takimi biedami zrobić. A Ty
      możesz im pomóc adoptując takiego psa - oczywiście całkowicie za darmo .. Jeśli czegoś nie
      bd wiedziała, a zdecydujesz się zaadoptować takiego psa, to ja zawsze służę pomocą ..
      • wamps Re: Właśnie weź ze schroniska !! Wejdź .. 12.10.10, 20:05
        Dziękuje za wszystkie komentarzekiss

ps.Zastanowię się nad tym czy nie lepiej jest wsiąść psa ze schroniskasmile)
    • xxxpeacexxx KliK 12.10.10, 20:13
      Rasowe są bardzo drogie. Chociaż mało brudzą i czasem warto kupic droższego psa. Ale
      ogólnie ci odradzam. A jeśli mieszkasz z rodzicami to zapytaj się najpierw nich.
    • dream Rasowy = Rodowodowy 12.10.10, 20:13
      .. a to po pierwsze.
      Wiąże się to z kosztami około 1 000 - 5 000 w zależności od rasy.
      Nie istnieje coś takiego jak pies rasowy bez rodowodu.
      Po drugie o zakupie psa powinni wiedzieć rodzice. Jesteś niepełnoletnia i nie masz prawa
      kupić psa bez ich wiedzy, nikt o zdrowych zmysłach Ci go nie sprzeda.
      Po trzecie akcesoria, wyżywinie i weterynarz kosztują dosyć sporo.
      Po czwarte nie wybiera się psa pod względem wyglądu lecz charakteru. Np. taki owczarek
      niemiecki rozniesie Ci dom jeśli nie zapewnisz mu odpowiedniej dawki ruchu, a owczarek
      podhalański Cię zdominuje i źle by to się skończyło dla Was wszystkich.
      Wejdź na dogomanie.. To takie magiczne forum gdzie ludzie w przeciwieństwie do Ciebie
      znają się na psach i być może wybiją Ci z głowy głupi, nieodpowiedzialny pomysł.
    • milus Re: pies.....jakiego kupić!!? 12.10.10, 20:40
      Polecam Berneńskiego Psa Pasterskiego. Świetne psy, przyjazne. Moze z początku
      troszkę rozbiegane itp (gdy małe|) bo chcą się bawić, ale zapewniam, że
      będziecie zadowolone ; )
      Zależy ile możecie wydać na takiego psa. Bo np. ja mam właśnie Berneńczyka i nie
      jest tak mały w utrzymaniu, ale strasznie drogi też nie jest.

Twoi rodzice na pewno zmienią nastawienie do psów, gdy będą miały takiego
      słodziaka i tak wiernego przyjaciela w domu .
      Np. moja mama jest strasznie zakochana w Berneńczyku . wink A wcześniej obchodziła
      się z dystansem do psów.
      Pooglądaj sobie go wink
      • wamps Do- dream i milus. 13.10.10, 14:41
        Do dream:
        Po pierwsze moja siostra jest pełnoletnia i to ona by go kupiła.
        A po drugie moi rodzice są tacy że jakbyśmy przyniosły psa to by na 100000000 procent
        nie oddali do żadnego schroniska.Oni kochają psy i tylko jakby go zobaczyli już by się w
        nim zakochali a szczególnie mama.:d
        I ja nie chce psa z rodowodem,moja przyjaciółka ma goldena bez rodowodu i jakoś widać
        że to nie żadna mieszanka.
        Do milus:
        śliczne są te psy "Berneńskie psy pasterskie".smile)
        -Mam jeszcze pytanie czy dużo razy trzeba z nim wychodzić na spacery ? podkreślam że
        mam dość duży ogród koło domu:d,i z wychodzeniem nie byłoby kłopotu ale tak chcę
        wiedzieć ile razy mniej więcej:d
        -Czy one są psami ogromnymi czy dużymi?
        ps. trochę głupio brzmią te pytania:d
        smile)
    • andzias Re: pies.....jakiego kupić!!? 13.10.10, 15:28
      jak większość kotkowiczek mówiła, ja bym również wzięła psa ze schroniska.
    • szejdi Re: pies.....jakiego kupić!!? 12.11.10, 12:40
      Ja mam boksera big_grin
      Jest kochany i nie oddała bym go za nic, ale trochę żałuje, że nie wzięłam psa ze schroniska.
      Radze ci nie robić nic dla szpanu i pojechać do schroniska, jak zobaczysz te pieski to od razu będziesz chciała go mieć . W schroniskach też są psy rasowe, po za tym ,że nie mają rodowodu, są takie same, tylko, że jeszcze bardziej kochane smirk
    • dancer_ Beagle !! 12.11.10, 12:46
      beagle < 333
    • scarrlet weź ze schroniska!!!!! 13.11.10, 21:25
      Weź psa ze schroniska. Tyle tam biednych czworonogów, są tam rożnie psy, na pewno znalazłabyś jakiegoś większych rozmiarów.
    • mada144 Re: pies.....jakiego kupić!!? 13.11.10, 21:54
      ja mam berneńskiego psa pasterskiego i jest kochany i raczej tani w utrzymaniu ale nie mozna sie od neigo odkleic bo jest slodziutkii ;dsercesercesercesercesercesercebrawobrawobrawo
      • mada144 Re: pies.....jakiego kupić!!? 13.11.10, 21:56
        z bernenczykiem ja chodze codziennie ale jak bedzie na wolnosci to raz na 3 dni?? straczy spokojnie;d
    • kolorowa dalmatyńczyk. 13.11.10, 21:58
    • rudejestwredne Re: pies.....jakiego kupić!!? 13.11.10, 22:03
      jeśli rodzice sie nie zgadzaja to zadna pożadna hodowla nie sprzeda niepełnoletnim.
    • asia.xx Re: pies.....jakiego kupić!!? 13.11.10, 22:14
      Zaleczy Jakieogo Chcecie wink
      Ja mam owczarka niemieckiego i jest kochanyy i przyjazny wink

Ale trzeba miec duzyy dom i czasu dla niego.x
      Chyba Ze chcecie jakiegos rozpieszczonego snoba wink ( niee wszystkiee sa)

Too szpic, chiewawa (cyz jak tam sie to pisze) ;D

mozesz tez kupic sobie mopsa one sa super wink
    • malowana. ważne, aby był ze Schroniska !! 13.11.10, 22:15
      o to Cię proszę.
    • malowana. do autorki 13.11.10, 22:19
      wamps napisał(a):

> Hej,mam problem ,nie wiem jakiego psa sobie kupić.
      > Moi rodzice nie chcą mieć drugiego psa (mamy już jednego -kundla)
      > Ale postanowiłyśmy z siostrami kupić sobie same.
      > Szukam psa który by nie kosztował fortuny w utrzymaniu.
      > Żeby nie był agresywny.
      > Musi to być pies rasowy , z grupy psów dużych.
      > Myślałam nad owczarkiem podhalańskim,ale czytałam że są to psy dość drogie w
      > utrzymaniu;/

" Musi to być pies rasowy " -.- Wiesz ile PIĘKNYCH i dużych piesków jest w schronisku. Może i nie są rasowe ale .... serce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka