15.11.10, 11:04
Cześć. Co się oszukiwać, idą święta, wymagają już ode mnie wyboru prezentu. Marzę o gitarze klasycznej, jednak nie mam talentu do gry na instrumentach, w ogóle brak słuchu muzycznego. Ale u kolezanek, które mają gitarę uwielbiam sobie brzdąkac. Nic ambitnego, ale dla mnie to zabawa. Podsumowując chciałabym gitarę. Jednak gdy wspomnialam o tym mojej mamie... Nie chce się zgodzić, argumentując tym, że gra na gitarze jest trudna, ze nie ma sensu oraz, że sobie nie poradzę. Pytanie brzmi: dać sobie spokój czy próbować ją przekonać? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • jane_ Re: GITARA 15.11.10, 11:22
      co to za mama, która nie wspiera swojego dziecka?

swoimi wypowiedziami mnie przerażacie.
      • activgirl Re: GITARA 15.11.10, 11:58
        Ależ wspiera, nie bój nic. Co prawda w tej kwestii się ze mną nie zgadza, ale nie znaczy to, że jest złą matką, bo nie jest.
    • valhalla Re: GITARA 15.11.10, 13:16
      a Ty naprawdę chcesz się nauczyć grać, czy to tylko chwilowa zachcianka?
      • ladyy13 Re: GITARA 15.11.10, 13:27
        Ja miałam trochę podobnie .. Baaaaaaardzo chciałam gitarę pod choinkę i wgl . Brzdąkałam sobie u kolegi . Mama mi mówiła :

- Po co ? Zaraz ją rzucisz w kąt i tyle po niej będzie itd . itp .

W końcu dostałam ją pod choinkę xD I codziennie na niej brzdąkałam , ale nic z tego nie było . Umiałam grać tylko taką formułkę z 4 chwytów . No ale cóż skoro nikt Cię nie uczy na tej gitarze grać to potem niech się nie dziwią , że taa gitara zaczyna się nudzić ;p
        No i tak sobie tak pewien dłuższy czas leżała i postanowiłam ją z mamą sprzedać wraz z pokrowcem . Gitara kosztowała 300 zł a udało mi się za nią po roku urzydkowania dostać 190 zł ;p To dużo jak po roku . Serio . Przemyśl to sobie porządnie . Mówię Ci .! Nie bierz po uwagę tego co czujesz teraz . Czy nie warto za tą kase lajtowe ciuszki dostać >? Nie martw się jaa też nie mam ucha do muzyki ;d I żadnego talenTu muzycznego xD

PoZdErKo .!!!!!!!!!!!!! ;***********suspicious
    • zuzova_ Re: GITARA 15.11.10, 14:04
      Sądze że powinnaś próbować dalej . NIgdy nie wiedomo moze twoja mama się zgodzi . Ja tez chce na gwiazdke gitare bo nie wiem co moze sobie innego zarzyczyć moja mama taz sie zastanawia ale ja nie odpuszcze bo ja chce to a jak nie to co dostane zwów ciuchy . ?smirk
    • keiraa Re: GITARA 15.11.10, 14:16
      próbuj ile wlezie najważniejsze aby sie nie poddawać zwłaszcza jesli to twoje marzeniesmile
    • vampires Re: GITARA 15.11.10, 14:33
      Ja też marzyłam o gitarze i dostałam ją na ostatnie urodzinkiwink Uważam że powinnaś próbować dalej nie rezygnować z marzeń ja mam lekcje nauki na gitarze w szkole i robię postępy i cieszę się że się uczę i pragnę uczyć się dalej mam nadzieje że u ciebie będzie podobnie jak u mnie smile
    • werka197 Re: GITARA 15.11.10, 14:35
      Jesli to jest chwilowa fascynacja , nie bedziesz sie uczyc i po kilku dniach dasz ja na strych to nie przekonuj mamy , popros o cos innego . Ja tez nieraz tak mam ze cos bardzo chce a okazuje sie ze mnie to nie kteci , chcilowa fascynacja i tyle .
      Ja w tym roku poprosze o karty prezentowe na coniektorych sklepow ;*
    • gabi_989 Re: GITARA 15.11.10, 15:52
      Daj sobie może spokój.. Jest już chyba za późno na naukę gry na gitarze.. po drugie sama się nie nauczysz tylko musiałabyś jeździć gdzieś na lekcji które też kosztują...
    • urszulka2691 to nie jest trudne... 15.11.10, 21:04
      trzeba tylko chciec!!!!Ja moja pierwsza gitare kupiłam sobie sama za 300 złoty do tego futerał za 20 potem jak juz cos potrafiłam mama kupiła mi strojik no a później sie przekonała ze mam do tego talent....
    • famous_ash Re: GITARA 15.11.10, 23:34
      ja chciałam mieć gitarę, ale mi nie pozwolili kupić bo brat sb kupił. Teraz brat wyjechał na studia i gitarę (na której z 2 razy grał) oddał mi. I powiem ci że ciężko jest się samej nauczyć, potrzeba cierpliwości. No ale wiesz, jeśli na prawdę cię to kręci i tak szczerze chcesz się nauczyć grać to męcz mamuśkę big_grin
    • nora. Re: GITARA 16.11.10, 17:21
      Przekonaj ją. Nie pożałujesz .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka