Dodaj do ulubionych

Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy?

11.12.10, 10:55
Psychiczne, fizyczne, czy duchowe? Uzasadnienie mile widziane.
Obserwuj wątek
    • elizabeth_ Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 11:02
      fizyczny ból dam radę znieść. ale najgorszy jest psychiczny, kiedy wiesz, że nie jesteś totalnie bezradny. to taki straszny, rozrywający ból.

straszny ten temat na sobotni poranek.
    • trufla Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 11:04
      Zdecydowanie psychiczne. To uczucie osamotnienia, złości na wszystko i tego bólu, który nie jest jakimś zwykłym skaleczeniem czy zadrapaniem. Oj trudno o tym pisać...
      • luflee. psychiczne. 18.01.11, 16:48
        o takich wspomnieniach już nie zapomnisz, nie zagoisz ran.
      • szukajmnie Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 19.01.11, 19:23
        Psychiczne.
        Cholernie boli.
    • ruddy. jak dla mnie? psychiczne. >.< 11.12.10, 11:08
    • malowana. psychiczne .. 11.12.10, 11:09
      .. no i może fizyczne.
    • oliiviia jak dla mnie to fizyczne. 11.12.10, 11:13
    • 07gabinia Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 11:14
      psychiczny zdecydowanie. fizyczny jakoś zawsze da się znieść.
      • schokobonsy Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 11:15
        Psychiczny.
    • ann_g Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 11:17
      Psychiczne, bo ja to już taka jestem, że każdej nocy znajdę sobie powód żeby nie móc zasnąć, zawsze myślę o czymś takim, serio, nienawidze tego!!!
      • lady060606 Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 11:24
        eee dla mnie jak ktoś bedzie 'cierpiał' psychicznie to i to może sobie zadac rany fizyczne .. żyletką tongue_out
      • pola16 Bez wątpienia-psychiczne 11.12.10, 11:25
        No, bo to one prawie codziennie mnie dopadają, przeważnie przed snem, a potem nie mogę zasnąć. Rozmyślam co mogłam zrobić, co źle zrobiłam, powiedziałam... Mówię sobie: "Co by było, gdyby..." i nasuwają się na myśl tysiące sytuacji. Fizyczne są bólem ciała, ale można sobie wmówić, że nie boli, dam radę! Wiem, bo zawsze tak robię jak muszę jakieś trudne ćwiczenie wykonać np. na wf;/. Działa;d, a na psychiczny jest tylko jeden sposób-zagadanie do kogoś, a to nie zawsze jest możliwe(szkodasad).
    • kasiula1997 ... 11.12.10, 11:23
      zdecydowanie psychiczny.
      sama byłam (bądź jeszcze jestem) prześladowana przez ludzi i zadają mi właśnie taki ból.
      nie miałam okazji doświadczyć cierpienia fizycznego i się cieszę.
      ale cierpienie duchowe przeżywałam także. i jakoś nie równa się z cierpieniem psychicznym.
      młiiiz kiss kiss kiss kiss
      • olusia... Psychiczne w 100% 11.12.10, 11:24
        sad
      • alexrusso . 11.12.10, 11:24
        psychiczny :d

alexrussokwiat
        • crezyyy kliiik. 11.12.10, 11:31
          Psychiczny - dlatego, że np. ktoś bliski ma raka a my nie możemy nic z tym zrobić :siana: cry

Fizyczny ? absolutnie nie !
          • cukiereczek. ... 18.01.11, 17:02
            Jak dla mnie samotność jest najgorszym rodzajem cierpienia...
      • gaba97 Re: ... 11.12.10, 11:24
        nie wiem... chyba fizyczne... albo psychiczne
        • dunjaa ;> 11.12.10, 11:25
          Jak dla mnie psychiczne, da się znieść ból fizyczny, a psychiczny jest już trudniej.
          • dunjaa Re: ;> 11.12.10, 11:26
            *psychiczny
      • mweezy <3 11.12.10, 11:30
        Nie warto zwracać uwagi na osoby, przez które cierpisz. Na pewno jest ktoś, kto nie chce sprawiać ci bólu, lubi cię, czy kocha, i właśnie takimi ludźmi trzeba się otaczać. : )

Kasiula. <33333333
      • arriane_ Re: ... 11.12.10, 11:30
        Fizyczne.
    • lace Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 12:13
      Psychiczne.
    • jb.0la Psychiczne. 11.12.10, 12:18
    • currant_ . 11.12.10, 12:24
      zdecydowanie psychiczne.
    • frutella_xd Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 12:28
      Zdecydowanie psychiczny. Ledwo daję sobie z tym radę.
    • lady_em Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 12:30
      Ból fizyczny nie jest straszny - poboli i przestanie. Ból duchowy mam wrażenie, że nie wywiera na nas aż tak dużego wpływu, jest trochę jakby schowany, nie towarzyszy nam na co dzień. Natomiast cierpienie psychiczne jest z nami co chwile, ono wraca i trwa, jeżeli ma swoje długotrwałe skutki. Ciężko się z niego wyleczyć, czasem nie mija ot tak. Nie musi być związane z jakimś konkretnym zdarzeniem, to problem nas samych w odbiorze świata. Na pewno najbardziej zawiłe ze wszystkich cierpień, produkuje różne myśli, skłania do działań.
    • bfmvfan Wszystkie 3 są równie bolesne jak i traumatyczne 11.12.10, 12:35
      Wszystkie 3 są równie bolesne jak i traumatyczne. Trudno dociec, które tak na prawdę jest najgorsze. Cóż, w sumie , to tyle się mówi o tym , że to cierpienie PSYCHICZNE jest najbardziej bolesne. Nie wiem, i nie chcę wiedzieć.
      Osobiście twierdzę, że wszystkie trzy są bardzo poważne i, to na pewno, niezwykle bolesne .
    • nikuchova. Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 12:43
      psychiczne, zdecydowanie. ból fizyczny w końcu mija, rany się goją. z psychiką nie jest tak łatwo. niby zapominamy o czymś co nas zraniło, ale uszczerbki w psychice zawsze zostają i czasami do nas wracają. wtedy ból się odświeża. po zranieniach fizycznych pozostają blizny, ale już nie bolą.
      • bfmvfan Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 19:18
        nikuchova. napisał(a):

> psychiczne, zdecydowanie. ból fizyczny w końcu mija, rany się goją. z psychiką
        > nie jest tak łatwo. niby zapominamy o czymś co nas zraniło, ale uszczerbki w ps
        > ychice zawsze zostają i czasami do nas wracają. wtedy ból się odświeża. po zran
        > ieniach fizycznych pozostają blizny, ale już nie bolą.
        Ale to ładnie ujęłaśsmile
    • dirty fizyczny 11.12.10, 12:47
      nienawidzę bólu. wrrrrr .
    • hooodooo Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 13:19
      psychiczny. fizyczny jakoś da się znieść, ale gdy mnie dopada tzw ból psychiczny to mam wrażenie, że nic mi się w życiu nie uda, nic mi się nie chce i tylko płaczę.
      ale na szczęście on po jakimś czasie mija.
    • klema Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 13:30
      jak na razie fizyczne. oj tak.
      nie jestem w jakimś wieku, żeby załamywac się bo oh, eh, chłopak mnie rzucił, bo nawet nie wierze w miłość w moim wieku. ani innych różnych doświadczeń takich nie miałam.

fizyczne - bo zdarza się często i nie mam na myśli tego, że się naprzykład pośliznęłam lub coś. większy bóóóól. chociaż ostatnio coś mnie opuścił w pewnym sensie, xd
    • miastowa. Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 13:32
      psychiczne
    • sexxovvna Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 13:35
      dla mnie . ? chyba psychiczne i duchowe crying
    • ley Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 14:42
      psychiczne. zdecydowanie.
    • karmel_ Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 14:47
      psychiczne.
    • lov_aa Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 14:47
      według mnie psychiczne i fizyczne.. bo po cierpieniu fizycznym i tak nie możesz się pogodzić z tym co się stało i rodzi sie cierpienie psychiczne ..
    • pauu26 Re: Jaki rodzaj cierpienia jest wg was najgorszy? 11.12.10, 14:52
      dla mnie fizyczne, bo z duchowym i psychicznym potrafię sobie jakoś poradzić, a z fizycznym już nie za bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka