Dodaj do ulubionych

nie umiem jeździć ;o

26.04.11, 12:46
Drogie Kotkowiczki !
Jakiś czas temu zwierzyłam się znajomym, że nie umiem jeździć na rowerze. Do tej pory nie sądziłam, że to wstydliwa sprawa, ale... wszyscy zaczęli się ze mnie śmiać.
W tej grupie są osoby nie umiejące pływać, czy jeździć na łyżwach, ale nikt się z nich nie naśmiewa... w takim razie czy w dzisiejszych czasach brak umiejętności jeżdżenia na rowerze to na prawdę taki ,obciach'?
Obserwuj wątek
    • pola16 Jazda na rowerze? 26.04.11, 13:03
      To chyba najpopularniejsza nauka z dzieciństwa, każdy kogo znam był uczony... Pływanie, czy łyżwiarstwo też są ważne, ale to jazda rowerem sprawia dużo frajdy i praktycznie można jeździć przez większość część roku. Tak na basen także można się wybrać, ale rowery są bardziej rozpowszechnione...
    • ciapolka __________________________________________________ 26.04.11, 13:03
      to weź sobie trójkołowy rower i sie naucz ale filozofia
      • xooxoo Re: _____________________________________________ 26.04.11, 13:11
        ale filozofia faktycznie ;x
        jak byłam mała nie miałam możliwości nauki na rowerze po prostu. tak wyszło.
        nie chcę tu żadnych ironicznych wypowiedzi w stylu ciapola, tylko szczerych opinii na zadane przeze mnie pytanie.
        dziękuję.
    • xooxoo Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 16:35
    • lenisis Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 16:41
      no raczej taa. obciach i to niezły. lepiej sie było nie przyznawać, teraz będą ci to wypominać.
      ale równie dobrze możesz mnieć ich w duupie i wyjeb*ne mieć na nich.
      możesz się też nauczyć i będzie luz.
      • looveangel Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 16:50
        też nie umiałam ostatnio. xD wfistka się dowiedziała i mi kazała na wfie się uczyć i jakoś się nauczyłam. xDDDD
      • fanka96 Mogę się pochwalic, że ja też nie... 26.04.11, 16:51
        noo, kiedyś właściwie to umiałam, ale teraz nie mam z kim i kiedy.Jakoś jazda na rowerze mnie nie kręci, nie mam potrzeby się uczyc.Jednak gdyby musiała, nauczyłabym się.....
    • super_star Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 16:47
      moja siostra cioteczna też nie umie jeździć na rowerze (tak marginesie to jej nie lubię xD). Nigdy nie jest za późno na naukę, przecież możesz się nauczyć w każdym wieku wink Popróbuj trochę wink powodzenia...
    • lolisia_xdd Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 16:50
      w takim razie nie jestem sama big_grin jeździłam, jak byłam w 3 kl. teraz to nawet nie odważyłabym się wsiąść na rower. w sumie nie mam po co. 4 lata przerwy, to dla mnie za dużo. poza tym ze mnie też się śmieją. jest to strasznie wkurzające, bo 'rozpętały' to osoby, które boją się pływać. nie przejmuj się ; )
    • coldprincess Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 16:52
      szczerze ? tak. jeszcze nie spotkałam się z osobą, która by tego nie potrafiła.
      to jest bardzo proste. Pedałujesz i ot cała filozofia. Musisz jeszcze utrzymać równowagę, żeby się nie wy.jebać xd.
    • cesautres no wiesz 26.04.11, 17:09
      na pewno jest to troche dziwne ;d ale obciach raczej nie
      • xooxoo Re: no wiesz 26.04.11, 17:18
        próbowałam trochę ogarnąć jazdę na rowerze, ale mam to do siebie, że jak mi coś nie wychodzi to rezygnuję. bardzo bym chciała nauczyć się, ale nie wychodzi mi;x ciągle lecę na boki ;x
        ale fajnie wiedzieć, że nie tylko ja nie umiemwinkwink
      • olciaaa03 sory za pytanie, ale... 26.04.11, 17:47
        jak to nie umiesz jeździć? co ci nie wychodzi wsiadasz i pedałujesz? nie umiesz pedałować.?
        • xooxoo Re: sory za pytanie, ale... 26.04.11, 18:18
          olciaaa03 napisał(a):

> jak to nie umiesz jeździć? co ci nie wychodzi wsiadasz i pedałujesz? nie umiesz
          > pedałować.?

kochana, lecę na prawą stronę. nie umiem utrzymać równowagi co jest na prawdę w moim wypadku dziwne, bo umiem pływać, jeździć na rolkach czy łyżwach do czego też jest potrzebna równowaga, mało tego ćwiczyłam gimnastykę art. ale z rowerem najzwyczajniej w świecie mam problem. sad
        • twilightowa2226 Nie jestes sama 26.04.11, 20:30
          Ja tez nie umiem na rowerze jeździć, a jak sie uczę i mój brat stoi z dala ode mnie to i tak do niego podjadę ( slalomem ale podjadę ;D ) , a później mu po kostkach jadę smile
    • estera102 Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 17:34
      może nie obciach ale wiele osób nie wyobraża sobie tego że ktoś nie umie jeździć na rowerze bo jeżdżą od małego i jest to dla nich łatwe normalne że się jeździ . i może lepiej jeśli nauczysz się tego bo jeśli kiedyś np . chłopak zaprosi cię na przejażdżkę rowerową możesz dużo stracić
    • natana Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 17:39
      xooxoo nie to nie jest wstyd. Przecież nie, każdy musi wszystko umieć. A to, że się śmieją to jest normalne. Mam pomysł , może masz jakąś zaufaną kuzynkę/zaufanego kuzyna , co mieszka na wsi i dobrze jeździ na rowerze ? Weź poproś rodziców, weźcie wpakujcie twój rower do auta i pojedźcie tam. Poproś ją/jego , żeby pomógł nauczyć Cię jeździć. Parę lekcji i będziesz lepiej jeździć od niektórych co się teraz z Ciebie śmieją. Powodzenia big_grin
      • kwiatek321 Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 19:48
        To nie jest rzaden wstyd po prostu smieją się bo to w tych czasach bardzo rzadkie nie umieć jeżdzić. Jedż gdzieś na wies pojeżdżaj sobie a póżniej zdaj karte roerową i jest ok!smile
    • tyna606 Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 17:50
      Według mnie brak umiejętności jazdy za rowerze to nie jest wstydliwa sprawa. Ja sobie jednak nie wyobrażam jak ktoś może nie umieć pływać czy jeździć na łyżwach...
    • by_moonlight Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 17:54
      Skąd, to nie obciach. Ty nie umiesz jeździć na rowerze, a inni np. nie potrafią pływać. Zdarza się, cóż poradzić. Ja nie potrafię jeździć na rolkach. ^^ Tzn. potrafię, ale często tracę równowagę i moje cztery litery bardzo boleśnie to odczuwają. ;] Jeśli będziesz miała okazję do wyjazdu poza miasto to zabierz ze sobą rower i ćwicz, ćwicz, ćwicz. Ewentualnie możesz póki co próbować na rowerze treningowym, chociaż osobiście za owym nie przepadam, bo nie możesz "czuć wiatru we włosach", gdy pedałujesz w czterech ścianach. wink No i nie przejmuj się znajomymi, a jeśli się tego wstydzisz to najzwyczajniej śmiej się razem z nimi.
    • trufla Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 17:56
      Nie. Ja potrafię i uwielbiam...
      • hellokiciara Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 18:02
        Szczerze mówiąc to raczej tak.Idź w takie miejsce ,gdzie nikt nie będzie ciebie widział i ćwicz .jak już się nauczyć robić to dobrze i sprawnie to będziesz mogła już swobodnie jeździć. nie zniechęcaj się ,masz jeszcze czas wykorzystaj go.
        powodzenia.
    • kropka_myslnik Ja też nie umiem. 26.04.11, 18:03
      I szczerze mówiąc mam to w czterech literach.
      Kropka.
      • xooxoo a znacie miejsce ??? 26.04.11, 18:16
        A znacie jakieś miejsce w warszawie gdzie raczej nie kręcą się ludzie i gdze mogę na spokojnie się nauczyć jeździć ?;d
    • madalena Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 18:32
      no to się naucz, żadna filozofia.
      • donia.19 Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 18:44
        brak jakiejś umiejętnośći to nie wstyd . naucz się jeśli wredne komentarze innych osób cię denerwują.
    • sandrolaxd Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 18:44
      Też nie umiałam jakieś 2 lata temu haha. xd o lol .xd to nie było takie rozpowszechnione u mnie w domu i jakoś tak wyszło. nauczysz się.
    • shunra Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 18:46
      Nie przejmuj się ja także nie potrafię jeździć na rowerze, pamiętam jak w czwartej klasie na kartę rowerową mieliśmy przejechać slalom wszyscy super przejechali a ja strąciłam 4 z 5 słupków i jeszcze prawie się wywaliłam na beton ale w ostatniej chwili nasz nauczyciel złapał rower ratując mnie przed upadkiem. Też wszyscy się śmiali a ja w domu ryczałam nie z tego że wszyscy się ze mnie śmieją ( tym w ogóle się nie przejmowałam ) ale rozpaczałam że nie zdam na kartę rowerową dlatego że nie umiem jeździć i oberwie mi się od matki, i tak dostałam kartę niestety potem ją gdzieś zgubiłam i do teraz nie znalazłam sciana
      • mikessa Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 18:55
        Ja się śmiac nie będę. To głupie jak ktoś się tak bez sensu naśmiewa ... Ja nie umie pływac, bo się boje wody i sądzę, że np. śmiech byłby nie na miejscu... Nie przejmuj się nie każdy wszystko umie, ale jeśli się nie boisz to spróbuj bo warto. Ja osobiście nie mogłabym nie umiec jeździc na rowerze, bo gdy chcę gdzieś szybko podskoczyc to zamiast iśc na nogach jadę sobie na rowerku, więc radzę ci abyś się nauczyła bo to bardzo przydatna umiejętnośc big_grin
    • jagoda123 Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 18:52
      Nie martw się ja też nie umiem. Moi koledzy podśmiewali się ale jak zobaczyli, że mam to gdzieś odpuścili.smile
    • kinia071198 ! :D 26.04.11, 19:01
      słuchaj. Ja tez nie umiałam jeździć. Jak miałam 3 lata przestałam. Tak, to wstyd trochę, ale dasz radę. Musisz mieć dobrego nauczyciela i czuć się pewnie. Nie możesz się bać. Ja szczerze mam 13 lat w tym roku i dopiero dwa dni temu to opanowałam a ćwiczyłam tylko z 2 dni. Musisz uwierzyć, że ci się uda. Trzymam kciuki. Powodzenia : )
    • mychunia12 Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 19:04
      W tych czasach jet to upokarzajace ..
      Ale nie przejmuj się tym ..
      Powiedz im ze ty chociaz potrafiłeś się przyznac a oni co?
      Oni baliby się na pewno nie potrafią wielu rzeczy które ty potrafisz !!suspicious
      A Ty jeżeli chcesz nauczyc sie jeździc poproś rodzica lub jakiegośshockshock dobrego kumpla ; D
    • szatynka Co do niektórych wypowiedzi: 26.04.11, 19:09
      ... jazdy na rowerze się nie zapomina. Tak samo nie zapomina się umiejętności pływania, jazdy na rolkach, desce - po prostu po latach przerwy możemy nie wykonywać jakiś figur na tychże rzeczach, jednakże mózg człowieka działa w ten sposób, że takie czynności nie zanikają. Tak, więc bez bzdurnych ''kiedyś umiałam...'' jak umiałaś kiedyś to i teraz potrafisz.
    • blondzia Bo jeździć na rowerze to podstawa ! 26.04.11, 19:10
      A pływanie to co innego a tak w ogóle to nikt cię nie uczył jeździć na rowerze jak byłaś mała ? shock
      • kawaiikimie Re: Bo jeździć na rowerze to podstawa ! 26.04.11, 19:14
        Sorry, ale dla mnie to jednak obciach. Jazda na rowerze jest chyba najprostsza, zresztą jesteś 1. osobą, która nie umie właśnie jeździć na rowerze. Pływanie, jeżdżenie na rolkach, łyżwach to co innego...
      • yorkie Re: Bo jeździć na rowerze to podstawa ! 26.04.11, 20:26
        Podstawa?
        Umiec czytac i pisac to podstawa.
        Znam osoby, które nie uczyły się jeździc, bo najzwyczajniej w świecie NIE CHCĄ i nie jest to im do niczego potrzebne.
        To co, nie umiesz jeździc=jesteś do niczego?
        Dlaczego pływanie to co innego? Taka sama umiejętnośc, jeden umie a drugi nie.
        Żal dupę ściska, jak czytam takie wypowiedzi -.-
    • dominikax3 Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 19:33
      no nie umieć jeździć na rowerze to na prawdę obciach ;d
      nie no moja koleżanka też nie umiała jeździć, nauczyła się dopiero w 6 klasie podstawówki. weź poproś tatę lub kolegów aby z tobą poćwiczyli i na pewno się nauczysz ;p to najprostsze co może być.
    • marjory_ Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 19:36
      Nie ma czego sie wstydzić !

Radzę ci i nawet namawaim cie bys spróbowała bo naprawde warto! to jest naprawde łatwe tongue_out
      • xooxoo Re: nie umiem jeździć ;o 26.04.11, 19:40
        bardzo wam dziękuję za wsparcie. chyba wybiorę się w sobotę z samego rana kiedy ludzi jeszcze nie ma do parku i spróbuję się nauczyć. trzymajcie kciuki ! ;d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka