Dodaj do ulubionych

Pierwsze gim ?!

15.06.11, 15:12
Po wakacjach ide do pierwszej gim .. boje się troche .. bo nie wiem jak sie zachowac i co robić ..Ale też chodzi o przedmioty .. chemia , fizyka bo w podstawówce .. juz miałam problemy z matmą mimo chodzenia na korki .. Boje sie .. pomóżcie mi jak mam sie zachowaywac itp. Czy lepiej do gim nosić torbe a jak tak to jaka?
Obserwuj wątek
    • bizzbee Re: Pierwsze gim ?! 15.06.11, 15:17
      nie panikuj, to po prostu nowa szkoła wink
      noś to co dla ciebie wygodniejsze/ładniejsze
      zachowuj się normalnie, nie rób niczego na pokaz, zostań sobą smile
    • elenkaa Re: Pierwsze gim ?! 15.06.11, 15:19
      Po prostu bądź sobą. Pamiętam, że w podstawówce z matmy miałam 5 na koniec, a w gim już spadłam do 3, z fizyki tak samo.
      PS. Osobiście preferuję plecak, bo jest wygodniejszy, ale od jakiegos tygodnia noszę moją kochaną torbę smile
      • kara4454 Re: kara4454 15.06.11, 15:23
        nie martw sie ja tez tak panikowałam xd
        bądz sobą przez pierwszy tydzien trzymaj sie ze swoją klasą poznaj sie dobrze z nimi poznaj szkołe a potem szalej tongue_out a co do przedmiotów 1 kl. to prawie same przypomnienia z podstawówki więc moze az tak zle nie będzie wink
      • jonasofanka Re: Pierwsze gim ?! 15.06.11, 15:26
        Ahaha , ja teraz idę do drugiej. Tak, też mialam stresa wink. Straszyli, ze kocenie ,biją i wg. a to nieprawda. Moja szkoła ma wysoki poziom ... ale zostawiam to bez komentarza.
        Jak się zachowywać? Normalnie, tak jak na co dzień.
        Torba czy plecak? U mnie jest róznie , inni nosza plecaki, drudzy torby, a inni torebki (ale to chyba w 3 gim lub 1 liceum smile ). Ale nie mowie, że pierwszo klasiści musza mieć plecak. Jak wolisz.
        Mata? Ja miałam w 6 kl. 3 z maty. W tamtym półroczu również 3. ale w tym ledwo dwa wink. Także... staraj sie rozumiec matme. Nie wkuwac.
        • estrellaa Re: Pierwsze gim ?! 15.06.11, 15:33
          też się stresowałam . ale luz . teraz idę do drugiej i szczerze powiem nie było czego się bać .
          bądź sobą . tyle .
      • gochaa98 Wszystko będzie dobrze... 15.06.11, 16:13
        Nie bój się to nic strasznego. Bądź po prostu sobą, nie udawaj innej osoby. Napewno poznasz nowych znajomych itp. A nauka? Poznasz nowych nauczycieli i nie bój się o przedmioty. Nie będzie nic strasznego. Trzymaj się smile
    • klama_kcmil # 15.06.11, 15:49
      Nie histeryzuj, będzie ok, zobaczysz. Nowi znajomi i takie tam. Z przedmiotami nier ejst tak trudno, tylko trzeba się uczyc.
    • blanus Re: Pierwsze gim ?! 15.06.11, 16:00
      też teraz idę do pierwszej gim. . nie boję się jakoś bardzo kocenia czy bicia , bo mam trochę starszych kolegów w tej szkole , więc powinno być okej ..
      ogólnie nie mam zamiaru nikogo udawać ani nic z tych rzeczy ..
    • daisyw Re: Pierwsze gim ?! 15.06.11, 16:01
      Ja też idę w tym roku do gimnazjum.Panikuję bardziej od ciebie,ale w głębi wiem,że nie ma nic w tym strasznego...będzie dobrze smile
      • kotek.bieberka Re: Pierwsze gim ?! 15.06.11, 16:26
        Ja też ide we wrześniu do gimn . Szczerze to sie wgl nie boje, jedyne czego sie boje to tego, że moge nie mieć przyjaciół w gimn, bo idzie taka wredna piz.da < za przeproszeniem > i ona chyba bd nastawiać wszystkich przeciw mnie ;/ . I właśnie boje sie, że bd mieć więcej przyjaciół z drugiej klasy aniżeli z mojego roku ;/ .
    • robpattinson wbijaj ;) 15.06.11, 16:14
      jeśli chodzi o plecak, noś to, co ci wygodne. jeśli wolisz torbe, to kup młodzieżową,a plecak tak samo.
      a zachowanie? Bądź sobą. nic więcej.
      o przedmioty się nie martw. dasz sobie rade. ja też byłam kiepska z matmy i tez bałam się ze sobie nie poradze.
      nie bój się pójścia do nowej szkoły. to fajna rzecz, zmienić otoczenie.
      1 września nie dawaj po sobie poznawać, że się denerwujesz. wierz mi, że w pierwszej klasie wszyscy się będą denerwować, ale staraj sie być na luzie wink
      zobaczysz, że nim się obejrzysz, to szybko 3 lata miną, tak jak mi wink
      ja teraz do 1 lo ide i również się denerwuje ale to nie ważne. ważne, że musisz być sobą. nikogo nie udawaj, bo ludzie musza polubić cie taką, jaka jesteś. wink
    • emily. Gimnazjum. 15.06.11, 16:25
      Nie wiem, jak to jest, że dziewczyny, które wybierają się do gimnazjum myślą, że jak już tam są, to muszą się zachowywać jak dorosłe. Gimnazjum to normalna szkoła! Znam wiele lasek, który po przyjściu tam na siłę chciały się zmieniać, żeby się "przystosować". Nosiły wyzywające ubrania, malowały się, paliły fajki. Po co? Żeby się przypodobać starszym? To nic nie da.
      Aha, i lepiej noś plecak, bo sobie z torbą plecy wykrzywisz na starość.
    • papusia96 Re: Pierwsze gim ?! 15.06.11, 16:33
      Jeżeli chodzi o torbe to twój wybór .
      U mnie w szkole niektórzy noszą torby .. a reszta plecaki .
      Nie jest tak źle . ; ))
    • malowana505 Re: Pierwsze gim ?! 15.06.11, 16:34
      A ja mam gorzej!! Idę do klasy gdzie 14 osób zna się z podstawówki,były w tej samej klasie,a 6 jest nowych-czyli ja. uncertain uncertain
    • pauline_demi Re: Pierwsze gim ?! 15.06.11, 16:37
      Bądź sobą, wyluzuj i nie oceniaj ludzi po pozorach, nie bądź też taką, która się chowa ale też nie wyskakuj jak Filip z konopii z jakimiś och i ach

Będzie dobrze, 3mam kciuki
      Ja od września idę do LO ale z chęcią bym jeszcze została uncertain
    • blondzia Re: Pierwsze gim ?! 15.06.11, 17:33
      Och teraz nie ma co się martwić gorszy problem jest jak się kończy gimnazjum trzeba wybrać sobie szkołę i nie wiadomo czy cię do niej przyjmą .crying ja będę w takiej sytuacji za rok sciana

Ja też mam problemy z matmą w podstawówce również miałam no i co powiedzieć z fizyki i chemii jeszcze nigdy nie byłam zagrożona i mam nadzieję,że nie będę ciągle wychodzi mi 2 crying ale z fizyki na koniec roku wychodzi mi 3 i jestem szczęśliwa i nie mogę w to uwierzyć,że mi wyszła 3 <hura> a z matmy byłam zagrożona ale się poprawiłam ,już ze mnie taka matematyczka ,że nie mogę big_grin nic nie umiem tongue_out

• pola16 Re: Pierwsze gim ?! 15.06.11, 17:35
      Nie bój się. Prawdą jest niestety, że w gim jest najwięcej plotek, chamstwa, szpanerstwa itp., ale da się żyć. Nauczyciele na początku nie będą bardzo wymagający, jednak to z czasem się zmieni. Nie możemy Ci powiedzieć jak masz się zachowywać, bo masz być sobą i TYLKO sobą. Udając kogoś kim nie jesteś, a to się prędzej, czy później wyda zostaniesz znielubiana, więc odradzam wink. O pomoc w nauce możesz poprosić kolegów lub chodzić na zajęcia wyrównawcze.
    • peerverse Re: Pierwsze gim ?! 15.06.11, 18:20
      również teraz idę do gimnazjum.. ale bez przesady.. to jaką torbę nosisz w nauce Ci nie pomoże i kolegów ci nie przyciągnie uncertain
    • bellacullenx Re: Pierwsze gim ?! 16.06.11, 16:40
      też się strasznie bałam..
      jeśli chodzi o przedmioty to: nie bój się! nauczyciele wiedzą że pierwszy raz stykasz się z przedmiotem i nie rzucą Was na głęboką wodę. U nas w szkole najpierw uczyliśmy się uczyć przedmiotu. Nikt Wam od razu nie każe rozwiązywać równań chemicznych itp. smile
      Dlatego o przedmioty nie masz się co martwić.
      Torba czy plecak?
      Zależy od ilości lekcji, jak mam mało to torba a jak dużo to plecak- logiczne.

Rada: ucz się na serio na bieżąco, nie nadrobisz później dziewczyno! Nie zostawiaj wszystkiego na drugi semestr bo nie dasz rady później... ; /
    • mickeymouse Re: Pierwsze gim ?! 16.06.11, 16:53
      Nie bój się, też przez to przechodziłam dwa lata temu, a okazało się, że nie jest tak strasznie. wink Bałam się szczególnie kocenia, fali, ale nic takiego się nie działo. Radziłabym ci nosić plecak, ja miałam bardzo dużo książek i zeszytów, a moja koleżanka nosiła torbę na jedno ramię przez dwa lata i teraz ma skoliozę [ skrzywienie kręgosłupa, jedno ramię masz wyżej od drugiego. ] nie jest to bardzo widoczne, ale będziesz potem mogła mieć problemy zdrowotne. A co do nauki, to nie bój się, w gim. będziesz mieć przecież innych nauczycieli, którzy ci lepiej to wytłumaczą. A jak nie będziesz czegoś rozumieć to zawsze możesz iść na ich dyżury po lekcjach. ^ . A co do zachowania to bądź sobą i nikogo nie udawaj, bo prędzej czy później i tak się wyda, że jesteś ' inna ' . wink
    • karmel_ Re: Pierwsze gim ?! 16.06.11, 17:02
      straszne, naprawdę. --
    • nikawika Re: Pierwsze gim ?! 16.06.11, 17:04
      spokojnie. xd uwiesz mi, nie jest tak źle.
      ja teraz zdaje do drugiej gimnazjum. smile na początku pierwszej klasy też się martwiłam, ale było okej. poznałam osoby ze starszych klas, z przedmiotami jakoś dawałam radę. wink co do nauki, to uważnie słuchaj na lekcjach, pytaj nauczyciela jak nie rozumiesz itp. bo bez matmy nie ma fizyki. ;/
    • roksanaroxana Dziewczyno.... 16.06.11, 17:11
      Jak się zachowywać? Co to wgl za pytanie? Zachowuj się normalnie, jak zawsze. A co do problemów z matmą - będziesz musiała wziąć się mocno do nauki. Chemia i fizyka czekają smile
      Będzie dobrze, jeżeli bd się starać, tyle
    • pauliska1212 Re: Pierwsze gim ?! 16.06.11, 18:53
      gim to taka szkoła jak podstawówka , tylko że lepsza xd
      po pierwsze jest więcej luzu, bo w podstawówce nauczyciele traktują uczniów jak dzieci, a w gim juz tak nie ma.
      Bądź sobą, zachowuj się tak jak wcześniej, jeśli chodzi o ubiór to nie zakładaj różowych rybaczek, białych długich skarpet i na to sandał -,- tylko ubierz się młodzieżowo, bo gim to nie jest psp.
      z przedmiotami to szczerze mówiąc ciężko jest ;d ja w 6 klasie miałam średnią 5,3 a teraz mam 3.9 ;c też kulałam z matmy chodziłam na korki więc w psp miałam 4, a teraz w 1 klasie mam 3, z fizyki 2 a z chemii 3.
      Fizyka to jest czarna magia dla mnie NIC nie czaje xd
    • natalie_ ooo olcia1550 :)) 16.06.11, 22:29
      wiesz, dobrze cie rozumiem. Ja z kolei ide do 1 liceum. I kompletnie nie wiem kiedy mi gim zleciało, aż mam cały czas przed oczami pokazuje jak ja szłam do 1 gim smile
      Tobie też zleci. Co Ci radzić, to ty byś była sobą, ucz sie od samego początku powiem ci z własnego doświadczenia smile torbe czy plecak to już od ciebie zależy, to nie ma tak naprawde znaczenia smile i nie bój się, nie jest tak strasznie, to tylko sie tak wydaje smile
      powodzenia, trzymam kciuki smile
    • milus Re: Pierwsze gim ?! 17.06.11, 06:47
      Jak dla mnie to są tylko takie przesądy, ze w gimnazjum jest inaczej. Może pod niektórymi względami.
      Ale.. obecnie kończę pierwszą klasę gimnazjum i miałam taki sam problem jak ty rok temu, nie chciałam iść do gimnazjum, bo sądziłam, że tam jest strasznie itd. Ale teraz jak dla mnie to jest zwykła szkoła, jak podstawówka, do której po pewnym czasie się przyzwyczajamy. Największa różnica jest jednak pod względem nauki, bo w gimie jest jej o wiele, wiele, wiele, wiele więcej niż w podstawówce : )
    • patiwikar Re: Pierwsze gim ?! 17.06.11, 12:47
      ja też jestem a raczej będę w pierwszej gim .
      Zachowuj sie tak jak w podstawówce . po kazej lekcji majcy jak coś nie zrozumiesz pytaj panią wytłumaczy ci .
      a ja mam torbe i plecak a pasków nie nosze
    • gorzata.14 Re: Pierwsze gim ?! 17.06.11, 18:44
      Gimnazjum jest spoko. Ja akurat mam super klasę. I w pierwszej klasie nosiłam plecak wink
    • kasiulqa Re: Pierwsze gim ?! 17.06.11, 22:11
      Zachowuj się tak jak zawsze ; DD Sądzę, ze jeśli sie postarasz to poradzisz sobie... Polecam plecak- wygodniejszy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka