Dodaj do ulubionych

Możecie mi pomóż??

26.08.11, 15:54
Więc tak bardzo chciałabym mieć małego pieska a konkretnie to beagla no ale jest jeden problem...rodzice! Zwłaszcza mam nie chce sie zgodzić bo uważa że nie bedzie sie miał kto nim zająć i że czasami bedzie musiał pół dnia siedzieć sam jak nikogo nie bedzie (bo obydwoje rodzice pracują).Już kiedyś miałam psa pekińczyka z 4 lata temu. I hmmm no przyznam nie miał sie nim kto zajmować noi w mamie to tak siedzi że teraz bedzie tak samo.Ale ja myśle że naprawde sie zmieniłam jeszcze mocniej pokochałam zwierzęta i podołam takiemu wyzwaniu jakim jest pies.Możecie mi podać jakieś agrumenty bardzo was prosze.Bo chce jeszcze dzisiaj porozmawiać o tym z mamą.Naprawde chciałabym mieć tego psa. Prosze was podajcie mi jakieś konkretne argumenty bo mi już wszystkie wyszłycrying
Obserwuj wątek
    • murder Re: Możecie mi pomóż?? 26.08.11, 16:53
      Możesz powiedzieć, że:
      - Jak będziesz posiadała psa to staniesz się odpowiedzialniejsza.
      - Wykorzystasz swoje kieszonkowe ( albo swoje pieniądze ), kiedy Twój pies zachoruje.
      - Będziesz się z nim bawić jak tylko nauczysz się na sprawdzian.
      - Będziesz z psem wychodziła na spacer rano, po szkole i wieczorem, a w weekendy wyjdziesz z nim na czterdzieści minut.
      - Nauczysz psa nowych komend oraz sprawisz, że nie będzie się załatwiać w domu.
      - Powiedz, że kochasz psy
      - Jeżeli często zostajesz sama w domu to powiedz, że będziesz się lepiej czuła z psem
      - Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, którego Ty potrzebujesz w okresie dojrzewania xD
      • murder Mam nadzieję, ze pomogłam 26.08.11, 16:54
        Ps. Napisz jakich argumentów użyłaś i czy rodzice się zgodzili.
    • gorzata.14 Re: Możecie mi pomóż?? 26.08.11, 20:16
      Powiedz że będziesz z nim wychodziła, karmiła go, bawiła się z nim i ogólnie zajmowała. A to że długo bedzie sam to nie jest wymówka. Mój sam siedzi od 8 do 15 i nie psuje, ani nie sika w domu. Więc porozmawiaj z mamą może w końcu ją przekonasz.
    • lauren1972 Re: Możecie mi pomóż?? 29.08.11, 20:31
      Mi też rodzice tak mówili, bo wcześniej miałam chomiki i się nimi nie zajmowałam. Po jakimś czasie zgodził się tata i babcia z dziadkiem (mieszkam z dziadkami od strony mamy). Więc razem z tatą pojechaliśmy do pani z allegro i kupiliśmy mojego wymarzonego yorka w tajemnicy przed mamą. Ona później nie miała serca ją wyrzucić, bo ją pokochała. big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka