karolcia4 10.07.12, 21:45 Bo tak to jest że każda nastolatka ma swoją jakąś swoją najlepszą przyjaciółke i ja mam taki problem że takiej nie mam -,- Więc chciałam was zapytać jak wy poznałyście swoje najlepsze przyjaciółki ; ) ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koralina94 Re: Najlepsza przyjaciółka . 10.07.12, 21:53 Spokojnie, jeszcze masz czas. Nie od razu będziesz wiedziała, że akurat ta, a nie inna osoba jest Twoim najlepszym przyjacielem. To wychodzi po jakimś czasie, kiedy wiesz, że taka osoba wesprze Cię w trudnych chwilach, zawsze macie o czym rozmawiać, możesz jej się wyżalić i opowiadać o dziwnych rzeczach, o których nikt inny nie wie. Ja mam dwie takie osoby. Ale kiedyś też się bałam, że nie będę miała najlepszej przyjaciółki. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia4 Re: Najlepsza przyjaciółka . 10.07.12, 21:57 Ale w tym problem że koleżanek z którymi np . można wyjść na pole czy coś też jest bardzo nie wiele . w sumie to jedna ze starej szkoły . I po drugie jestem nieśmiała więc nowe znajomości też mi trudno zawierać -,- Odpowiedz Link Zgłoś
koralina94 Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 11:29 Aż tak wiele koleżanek też nie mam, bo wolę te sprawdzone. Jedna moja przyjaciółka też jest ze starej szkoły. I też jestem raczej nieśmiała, więc mistrzem w prowadzeniu konwersacji nie jestem. A tym bardziej w zawieraniu nowych znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
beemazzy Re: Najlepsza przyjaciółka . 10.07.12, 22:14 z jedną od podstawówki się znam, bo chodziłyśmy razem do klasy. a drugą poznałam na kolonii. Odpowiedz Link Zgłoś
noicomipowiesz Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 14:45 Ja też nie mam jak na razie takiej przyjaciółki, takiej.. od serca. Tez mnie to czasami załamuje, ze nie mam z kim wyjść, pogadać. Ale mam taką jedną najlepszą koleżankę, nie wiem czy to już przyjaciółka, ale raczej już tak Chodziłyśmy do tej samej szkoły ( do podstawówki, teraz idziemy do gim. i będziemy razem w klasie, więc super) i tylko znałyśmy się .. z widzenia. Pojechałyśmy w tamtym roku na kolonię, byłyśmy z kim innym w pokojach, ale nasze pokoje były blisko, więc się odwiedzałyśmy wieczorami i tak się bliżej poznałyśmy, ze po kolonii spotykałyśmy się dość często i się tak zakolegowałyśmy. w tym roku już nie jechałyśmy na kolonię, tylko w tamtym, więc w tym roku bym tam jej nie spotkała.. przeznaczenie. ; ) o ja.. ale się rozpisałam. ; P Odpowiedz Link Zgłoś
milusia22 Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 15:06 córka przyjaciółki mojej mamy jeszcze ze studiów . znamy się od dziecka więc się samoczynnie zaprzyjaźniłyśmy Odpowiedz Link Zgłoś
malinovax33 Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 15:39 Ja moją przyjaciółkę poznałam przed moimi 4 urodzinami ;P Bawiła się z moim sąsiadem, zobaczyła mnie i przyszłą się zapoznać. Od 11 lat jesteśmy nierozłączne ;* Odpowiedz Link Zgłoś
wilkolak Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 15:58 w przedszkolu. Już nie pamiętam dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
bff Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 15:59 Po raz pierwszy zobaczyłam moją najlepszą przyjaciółkę w przedszkolu,tuż przed pójściem do podstawówki.Chciałam do niej zagadać,ale się nie odważyłam,zresztą byłam w innej grupie i miałam wtedy inne koleżanki.Potem okazało się,że poszłyśmy do tej samej szkoły postawowej i teraz znamy się już 8 lat A tak to zaczęłyśmy gadać w szkole-byłyśmy we 3 ale potem 2 zaczęły się odłączać i jedna z tych dwóch to była przyjaciółką mojej,ale ją zostawiła dla tej drugiej i ja dołączyłam do niej i tak jakoś się zakolegowałyśmy.Niestety niedawno wszystko sie rozpadło...ona zaczęła mnie olewać dla innej przyjaciółki,kiedy jej o tym mówiłam to nic nie dawało Dopiero później to zrozumiała,ale ja już wtedy zaczęłam kolegować się z chłopakami...ona chce to naprawić,tylko że chce to zrobić,żeby mieć spokój i dalej mieć kumpele...ja już miałam tego dość...no ale jak na razie była najlepszą przyjaciółką jaką miałam...szkoda,że już nie jesteśmy nimi Odpowiedz Link Zgłoś
arisso Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 16:02 Ja z moją najlepszą przyjaciółką byliśmy wrogami. Nienawidziłam jej bo odebrala mi przyjaciołke. A teraz to my jesteśmy przyjaciółkami.. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_ Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 16:05 Ja moją poznałam w podstawówce. Na początku 1 czy 2 kl. wgl. nie gadałyśmy z sobą,bo się za bardzo tak nie znałyśmy,a później zaczęłyśmy się kolegować. W 5 i 6 kl. już byłyśmy najlepszymi przyjaciółkami. I tak zostało aż do dziś,choć chodzimy do innego gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
anahi_loveyou Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 16:06 gimnazjum <3 od 4 lat zawsze razem Odpowiedz Link Zgłoś
cukierkowa_lala Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 16:07 Ze szkoły, chodzimy do jednej klasy ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaa22 Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 16:16 Ja moją przyjaciółkę poznałam jak u nas w klatce sąsiadka o dwa piętra niżej wyprowadziła się i na jej miejsce wprowadziła się jakaś dziewczyna w moim wieku z mamą no i na początku jej nie znałam i pierwszą osobą którą ona poznała była moja (wtedy) przyjaciółka i mnie z nią zapoznała ,no i już wiedziałam ,że to ona jest tą jedyną najlepszą przyjaciółką i tak zaczęłyśmy do siebie chodzić i tak dalej ,a znam ją zaledwie 3 lata ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
riri48 Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 16:19 Poznałam Natalię w szkole W podstawówce w 3 klasie zaczełyśmy same wracać do domu a że szłyśmy w tę samą stronę to... wracałyśmy razem! Ona mieszka trochę dalej niż ja więc stawałyśmy pod moim domem i gadałyśmy. Jak się później okazało do 7 roku życia mieszkała 2 domy dalej ode mnie a ja nic o tym nie wiedziałam Przez 4 lata wracałyśmy razem aż poszłyśmy do innych gimnazjów ale nadal się przyjaźnimy i cały czas spotykamy Odpowiedz Link Zgłoś
stringusia157 Połączyły nas książki 11.07.12, 16:53 Zaczęło się w pierwszej klasie liceum , kiedy to na polskim trzeba było opowiedziec o swojej ulubionej książce. Powiedziałam , że kocham Harrego Pottera , Karolina to samo , na przerwie rozmawiłyśmy o bohaterach i wg a teraz jestesmy nierozłączne ! Odpowiedz Link Zgłoś
majaaa17 Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 16:38 ja swoich przyjaciół znam od dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdunia999 Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 16:50 ja moją znam już od przedszkola i poznałam ją dzięki temu że gdy pierwszy raz przyszłam do maluszków nikogo nie znałam i siedziałam sobie pod regałami z zabawkami i bawiłam się tam i ona z drugiej strony mnie i w końcu się odezwałam i powiedziałm jej hej jak masz na imię i potem czy zostanie moją najlepsza koleżanką i od tej pory nigdy tego nie zapomnę to był dla nas wspaniały dzień Odpowiedz Link Zgłoś
best14 Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 16:52 Cześć. Miałam wtedy 8 lat, przeprowadziłam się do nowego miasta, więc musiałam też zmienić szkołę. Poszłam do 2 klasy, jakaś dziewczyna też doszła. Na początku byłam zagubiona.... Nie wiedziałam jak zagadać do innych dziewczyn. Po paru dniach zaczęłam kolegować się z Wiktorią,ale wiedziałam że to nie będzie moja NPNZ. Wiktorii nie było przez jakiś czas w szkole, więc chciałam pogadać z innymi koleżankami z klasy. Przesiadłam się do Pauli. Zaczęłyśmy się dogadywać i się zaprzyjaźniłyśmy. Przyjaźnie się z nią do dzisiaj, a idę do gimnazjum, na szczęście dostałyśmy się do tej samej klasy . Nie martw się na pewno znajdziesz jeszcze swoją przyjaciółkę Odpowiedz Link Zgłoś
olunia3500 Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 17:03 Nasza wspólna znajoma nas sobie przedstawiła Na początku się zbytnio nie lubiłyśmy, ale potem zaczęłyśmy spędzać ze sobą coraz więcej czasu i dziś świetnie się dogadujemy. Dam Ci radę : daj szanse osobą, na które do tej pory nie zwracałaś większej uwagi, możesz być mile zaskoczona Odpowiedz Link Zgłoś
alekssa Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 17:03 jedną znam z piaskownicy, a z drugą poznałam się w pierwszej klasie podstawówki Odpowiedz Link Zgłoś
lovaticziva Przyjaciółka 11.07.12, 17:18 Ja swoją przyjaciółkę zobaczyłam na podwórku starej znajomej zanim poszłam do 4 klasy. Przeprowadziłam się akurat i nikogo nie znałam. Potem w wrześniu się okazało, że jestem z tą widzianą dziewczyną razem w klasie. Na początku gadałyśmy rzadko, prawie wcale.Pod koniec 6 klasy zaczęła się między nami przyjaźń. Teraz jesteśmy nierozłączne. Prawie jak siostry, chociaż nie mamy tych samych rodziców Od września razem idziemy do ZSTIH ;] A po 18 mamy w planach mieszkać u mnie, gdyż mam wolny 1 pokój, a moja mama i tak traktuję moją przyjaciółkę jak córkę więc nie ma problemu. I to chyba jedyna osoba jaką mam, z kim mogę gadać, bo reszta znajomych z klasy to tylko gg i fejs..z spotkaniem trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
rihannanavy Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 17:42 Ja jedną moją przyjaciółkę poznałam po przeniesieniu się do innej szkoły, a drugą w czwartej klasie podstawówki. Bardzo świetnie nam się układa i cieszę się, że poznałam te dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
kotkaevita15 Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 18:48 Ja poznałam wszystkie w szkole! Odpowiedz Link Zgłoś
milena0109 Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 19:24 Witaj w klubie.ja też nie mam przyjaciółki Odpowiedz Link Zgłoś
myexist Re: Najlepsza przyjaciółka . 11.07.12, 19:44 Ja i moja najlepsza kumpela poznałyśmy się w pierwszej klasie podstawówki. Była wtedy moda na karteczki, więc podeszłam do niej i zapytałam się jej czy da mi tą naklejkę w zamian za 2 karteczki. Przyjęła moją propozycję i zaczęłyśmy się przyjaźnić. Niestety przyjaźniłyśmy się przez 6 lat i mimo tego, że poszłyśmy do tego samego gimnazjum nasza przyjaźń się rozpadła. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś