Dodaj do ulubionych

prosze wejdzcie tutaj

IP: 213.155.188.* 29.03.09, 13:05
Grozi mi, że nie zdam. Strasznie się opusciłam w nauce, a to 6 klasa i mogą mnie nie przyjać do gimnazjum w moim
mieście i bym musiała dojeżdżac. Moja sytuacja wygląda nastepujaco:
-z matematyki na 1 półrocze miałam 5, teraz mam 3
-z j. polskiego na 1 półrocze miałam 4, teraz mam 3
-z przyrody na 1 półrocze miałam 4, teraz mam 3
-z w-f na 1 półrocze miałam 5, teraz też mam 5,
-z j. angielskiego na 1 półrocze miałam 4, teraz też mam 4
-z muzyki na1 półrocze miałam 5, teraz też mam 5
-z plastyki na 1 półrocze miałam 5, teraz mam narazie 4 (bo mam zaległe 2 prace)
-z historii na 1 półrocze miałam 3, teraz mam 1 (jestem zagrozona)

POMOCY!!!
Obserwuj wątek
    • different Re: prosze wejdzcie tutaj 29.03.09, 14:16
      nie rozumiem trochę jak możesz nie zdać. nie dość że to podstawówka, to masz tylko jedno zagrożenie. poprawisz
      klasówki z historii, zgłaszasz się do odpowiedzi i uważasz na lekcjach.
      z plastyki oddajesz zaległe prace. możesz też zglosić się do jakiegoś konkursu,
      i tyle. nie wiem co ci jeszcze mogę poradzić.
      • justyskaa Re: prosze wejdzcie tutaj 29.03.09, 14:18
        dzięki za rade ale gostek od histoii u mnie w szkole jest taki ze nie mozna poprawiac jedynek a jak cos se zglosisz do
        odp to on ci od razu mowi ze jestes bezczelna surprised
    • Gość: katsuumi_17 Re: prosze wejdzcie tutaj IP: *.chello.pl 29.03.09, 17:32
      Trzeba było się uczyć systematycznie. W sumie to masz tylko jedno zagrożenie, a w podstawówce nauczyciele
      zazwyczaj robią tak, że idą na korzyść ucznia i przepuszczają go do następnej klasy. Poza tym masz jeszcze trochę
      czasu do końca roku, więc może to nadrobisz. Jak ja chodziłam do podstawówki, to nikt nie był zagrożony i nie było
      takich problemów; prawda jest taka, że właściwie w gimnazjum też zazwyczaj ludzie zdają. W liceum zazwyczaj
      zaczynają się schody i nauczyciele celowo udupiają uczniów żeby nie zdali.
    • Gość: Alina Re: prosze wejdzcie tutaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 18:07
      skup się teraz wyłącznie na historii !.
      spytaj jak możesz poprawić te oceny które się da .
      rób jakieś wypracowania napewno dostaniesz pozytywną ocenę.
      bądź dobrej myśli.
      spytaj panią czy jest jakiś konkurs z tego przedmiotu zapisz się i może za to że
      brałas udział wstawi ci jakąś ocenę.
      czasami tak jest że nie chce nam się uczyć.
      wiem coś o tym bo jestem w 1 gim i też mi się oceny pogorszyły.
    • jasminex33 Re: prosze wejdzcie tutaj 29.03.09, 18:55
      szczerze, to mogłaś się więcej przykładać . teraz czeka cię najgorsze, bo coraz bliżej końca roku, a musisz to
      nadrobić . powodzenia, lol
    • Gość: XXXxX Re: prosze wejdzcie tutaj IP: *.centertel.pl 30.03.09, 17:32
      nie wiem jaki ty masz problem oceny nie sa zle a w przyjeciach w gimnazjum nie zwracaja tak duzej uwagi jezeli jest
      duzo miejsc wystarczy ze poprawisz zagrozenie i tyle takie jest moje zdanie a i jak sie nie myle bynajmiej tak jest w
      gim z 1 zagrozeniem mozna zdac tzw warunkowo
    • Gość: Olcia ;d Re: prosze wejdzcie tutaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 13:31
      Zacznij się uczyc ;PP

Nie olewaj tak wszystkiego jeszcze...

Poczekaj do gima wtedy olewaj wszystko xd
    • majson Re: prosze wejdzcie tutaj 31.03.09, 16:01
      też jestem w 6 klasie i mam oceny takie: matma-półrocze-4 teraz 3/4, polak na
      tysiąc 4, WF 5 na pewno, Anglik(choć jest dodatkowy) 3, niemiec 3 (bo mam
      okropną ziome która stawia oceny lepsze tym których lubi), Przyra 4/3 mam
      nadzieje że 4, itd. ale ja chcę iść do 18 w szczecinie i się raczej dostane ale
      tam chodzi taka dziewczyna której moi rodzice nie zbyt lubią i się boją że mnie
      wplącze w pety itd.
    • Gość: milunia_cyrusx3 Re: prosze wejdzcie tutaj IP: *.xdsl.centertel.pl 06.04.09, 12:02
      Ucz się,a nie siedź przed kompem!!!!
      • Gość: tak... Re: prosze wejdzcie tutaj IP: *.koba.pl / 10.0.20.* 07.04.09, 09:59
        Dziecko ty się lepiej zacznij uczyć bo w gimnazjum sobie nie poradzisz to już
        nie będzie podstawówka a czy przyjmą cie to się nie powinnaś martwić jeśli to
        jest twój rejon to ciebie muszą przyjąć a jak nie to masz pecha ... A jeśli
        chodzi o historię to ci współczuję bo sama nie jestem z tego dobra ale w
        podstawówce miałam 6 a w gimnazjum jest trudno przynajmniej u mnie i ledwo 4
        wyciągnęłam chociaż się uczę ....
    • pati896 Re: prosze wejdzcie tutaj 07.04.09, 15:44
      Ej czy wy musicie zaraz mówić, ze jets beznadziejna i mogła się uczyć, Nie wiecie jak to było, może teraz w szkole
      ma rzcze których nie kapuje i nie daje sobie rady, i rzeczywiście są nauczyciele, którzy nie dają poprawiać, ale
      zazwyczaj w 6 klasie pomagają uczniom, by przeszli do gimnazjum, a ty muisz się trochę podciągnoć. Porozmawiaj
      na temat histy z wychowawczynia, moze ona z nim pogada, Zgłoś sie na jakieś konkursy, z plastyki postaraj sie
      namalować prace na 6 i postaraj się z większości przedmiotów dostać przynajmniej 4, a najlepiej 5 wink Postaraj sie o
      punkty dodatnie by sie troche podlizać temu nauczycielowi i dał ci jakos poprawić tą 1 xD kiss Pomagaj przy apelach
      itd., bo rzeczywiście w gimnazjum nauczyciele będą cie dręczyć, szczególnie z tej historii uncertain
    • miley347 Re: prosze wejdzcie tutaj 12.08.09, 19:11
      masz całkiem dobre oceny u mnie w klasie( I gim) same dopalacze a w podsawówce taki
      jeden miał zagrożenie z dwóch przedmiotów miał same jedynki i tu nauczyciel go pyta jak
      zwykle nic nie umnie dał mu 2 i przeszedł byłam w szoku!!!sciana
    • pariska65 Re: prosze wejdzcie tutaj 12.08.09, 19:23
      nie jest tak źle ja byłam z matmy zagrożona ale poprawiłam 2 sprawdziany i
      miałam 2 smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka