Dodaj do ulubionych

zmarła mi mama rok temu

09.08.09, 21:34
hej mam taki problem zmarła mi mama rok temu i chodzi o to że ja tego tak bardzo nie
odczuwam, nie przeżywam..po prostu nie wiem nie czuje w sobie czegoś takiego żebym
płakała zawsze i wgl..dzisiaj jest pierwsza rocznica i nie wiem jak mam się zachowywać bo ja
tego poprostu nie czuję
nie wiem czy coś jest ze mną nie tak czy co, boję się o tym powiedzieć moim siostrom bo
boję się że uznają mnie za dziwną i takie tam <mam 14 lat>
prosze powiedzcie mi o co chodzi..
może poprstu to jeszcze do mnie nie doszło..sad
Obserwuj wątek
    • martagirl Re: zmarła mi mama rok temu 09.08.09, 21:35
      aha jakby co to sorry że tu to pisze ale nie widziałam gdzie..
      • hermiona13 Re: zmarła mi mama rok temu 09.08.09, 21:41
        może nie byłaś aż tak z nią związana, dlaczego odczuwasz to inaczej?
        Albo po prostu masz taką naturę, taki charakter, że przeżywasz takie cś
        inaczej niż każdy. Napewno nie jesteś dziwna.
        Bardzo Ci współczuję ;*
        • demi_fan Re: zmarła mi mama rok temu 16.08.09, 19:22
          być może nie zdałaś sobie sprawy, że twoja mama nie żyje
          być może wierzysz że twoja mama wróci, że gdzieś tam zyje
          po prostu zachwouj się normalnie
          jeżeli uważasz że jest coś nie tak
          to może wizyta u psychologa ci pomoże..
          bardzo ci współczuje!
          ja jak mam doła..nie mam komu się wygadać bo moi rodzice że tak powiem nie interesują się
          moimi problemami crying
    • pariska65 Re: zmarła mi mama rok temu 09.08.09, 21:55
      mi zmarł tata w październiku tamtego roku ;/ i też tego tak bardzo nie odczuwam
      teraz,na początku bardzo płakałam i wgl a teraz to co innego...dokładnie cię
      rozumiem....Współczuję Ci i to bardzo....i nie nie jesteś dziwna ja też tak mam
      uncertainuncertain
      • billabong Re: zmarła mi mama rok temu 09.08.09, 22:07
        Jeeny ,przykro mi sad Może po prostu jestes typem czlowieka ,ktory ma bardziej 'stalowe' uczucia? Nie mam pojęcia.sad
      • martagirl Re: zmarła mi mama rok temu 09.08.09, 22:09
        widzisz ja na początku też mało odczuwałam moja mama często bywała w szpitalu i dlatego
        tak wiesz n ie było jej w domu..teraz to ja se przypomne o czymś albo jak się denerwuję czy
        coś mi nie wychodzi też myślę ale próbuję o tym wtedy nie myśleć..to dobrze że napisałaś mi
        coś mam andzieję że ktoś jeszcze mi coś napisze
        • martagirl Re: zmarła mi mama rok temu 09.08.09, 22:10
          tata mi mówi że jestem bardzo skryta..możliwe że mam inny charakter..
    • independent_ Re: zmarła mi mama rok temu 09.08.09, 23:18
      Jestem w Twoim wieku, ale nie mogę powiedzieć wiem co czujesz bo nie wiem.
      Gdyby mojej mamy zabrakło, zawalił by się cały mój świat.

• mylipslikesugar Re: zmarła mi mama rok temu 09.08.09, 23:53
        popieram independent_
        gdyby zabrakło mojej mamy mój świat przestałby istnieć .. nic by się dla mnie nie liczyło..
        miałam taki okres w swoim życiu gdy myślałam ciągle o śmierci o tym, że może umrzeć
        ktoś z mojej rodziny .. mama, siostra. Na samą myśl byłam cała we łzacha, myślałam co
        bym zrobiła bez mamy .. pewnie nic .. chciałabym wtedy umrzeć razem z nią . Ona jest
        dla mnie wszystkim. Pewnie Ty nie byłaś z nią aż tak zżyta jak ja z moja mamą jestem.
        Każdy jest inny i każdy ma inne realcje z rodzicami
        Współczuje Ci .
        • demi1112 Re: zmarła mi mama rok temu 10.08.09, 08:48
          Ja również nie wiem co bym zrobiła gdyby moja mama zmarła, i mogła umrzeć bo
          była taka sytuacja...sad
          Ale mi zmarł dziadek (trzy lata temu). Wtedy płakałam, ale teraz już tego nie
          odczuwam.
          Przyzwyczaiłam się że Go nie ma.
          A Ty pewnie po prostu już nie myślisz o swojej mamie, pewnie masz inny
          charakter. Lub w głębi serca na prawdę za nią tęsknisz, ale nie chcesz się do
          tego przyznać. Sama nie wiem.
          Ale współczuje Ci z całego serca.serce

kiss
          • green_freak Re: zmarła mi mama rok temu 10.08.09, 09:51
            Przykro mi confused Ale wiesz,wydaje mi sie ,że każdy znosi to inaczej.Ty jesteś taka
            osobą,która znosi to w ten sposób,to nic złego uwierz mi.smile
            • sely Re: zmarła mi mama rok temu 10.08.09, 10:43
              Pewnie odczówasz to inaczej, lub masz stalowe uczucia jak mój tato bądź dziadek, oni są
              na pogrzebach zawsze poważni, nigdy nie widziałam żeby mieli chociaż łezke w oku,
              zawsze są niewzruszeni. Za to ja jestem jak moja babcia, rycze, rycze nawet za sąsiadką confused
              Jeżeli chodzi o to że twoja mama nie żyje to baaardzo ci współczuje. Ja bym sie załamała i
              nigdy nie doszła do siebie po stracie mojej mamy lub taty. Została bym sama, tylko z
              dziadkami. Dlatego nawet nie rozważam tego, co bym robiła itd. Chyba bym sie raczej
              sama zabiła.
              • mandy_ Re: zmarła mi mama rok temu 10.08.09, 18:45
                moze odczuwaszs to inaczej
                [jak pisaly nademna
                dziewczyny ] ?
                zabardzo nie wiem
                co o tym
                sadzic ..
                • zmierzchoomania Re: zmarła mi mama rok temu 10.08.09, 18:58
                  ja też wiem, że gdyby mojej mamy zabrakło (odpukać xddd) mój świat zwaliłby się . ja
                  napewno bym bardzo źle to zniosła, bo jestem strasznie wrażliwa . a jak widac Ty taka nie
                  jesteś . a skoro mówisz, że Twoja mama ciągle była w szpitalu to pewnie nie było
                  pomiędzy Wami takich szczegółnych więzi i dlatego czujesz się tak a nie inaczej .
                  • nitka. Re: zmarła mi mama rok temu 10.08.09, 19:09
                    o bozee /sad
                    starsznie ci wpsolczuje.
                    ty po prostu...strasz sie
                    zapomniec.Chcez byc szczesliwa.
                    Nie chcez restzy zycia spedzic
                    we lzach i samotnosci.
                    Przynajmniej tak uwazam.
                    Gdy by mojej mamy juz nie bylo...
                    odeszla bym razem z nia .
                    bo nie wyobrazam sobie zycia
                    bez niej.Robie z nia wszystko.
                    I to jej mowie o wszystkich
                    moich problemach.
                    sadsadsadsadsadsadsad
                    trzymaj siee.
    • theblackone. Re: zmarła mi mama rok temu 11.08.09, 16:35
      Powiem Ci tyle, na pewno nie jesteś dziwna.
      Nie mów tego swoim siostrom, jeśli nie chcesz. Lepiej pogadaj z tatą lub babcią,
      kimś, kto Cię na pewno zrozumie. Nie wiem dokładnie, co czujesz, ale w zeszłym
      roku zmarła moja babcia, i też tego tak bardzo nie odczuwałam, nie płakałam,
      mimo, że byłam z nią mocno związana. Smutniej mi było, kiedy była w szpitalu,
      niż kiedy umarła. Myślę, że to może być dlatego, że po prostu to do Ciebie nie
      doszło, nie pojmujesz faktu, że jej już nie ma na tym świecie. A może jesteś
      głęboko wierząca, i wiesz, że tam, gdzie teraz jest, jest jej dobrze?
      Ja chyba tak myślę, tym bardziej, że moja babcia chodziła często do kościoła, i
      wierzyła w Boga. Myślę, że Twoja mama też poszła do nieba (jeśli oczywiście była
      chrześcijanką).
      Mam nadzieję, że pomogłam.
      • martagirl Re: zmarła mi mama rok temu 12.08.09, 22:05
        hej wiesz w sumie to co napisałaś ma sens..ja byłam z nią związana ale tak jak ty tego nie
        pojmowałam i wgl..dzięki Ci kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka