Dodaj do ulubionych

Candida - Zaczynamy! :)

01.07.12, 13:39
Witam! Od trzech miesięcy nagle stan mojego zdrowia się pogorszył w sposób drastyczny.
Odczuwałem bóle podbrzusza, gardło jakby mi się zacisnęło (problem z przełykaniem i ziewaniem) i miałem pozatykane uszy. Poszedłem natychmiast do lekarza. Nakazał wykonanie USG jamy brzusznej oraz badanie krwi. USG wyszło idealnie - żadnych zmian chorobowych mimo, że w badaniu krwi ALAT wyszedł zbyt wysoki. Zbagatelizowano sprawę, wmówiono nerwicę i wysłano do domu. Po 2 tygodniach dostałem kolejnych objawów - byłem strasznie osłabiony, ledwo chodziłem. Chciałem nadmienić, że w tym czasie (ok 3-6 tygodni) bardzo mało jadłem. Do tego nerwowość , apatia i straszne roztargnienie.Wszystko wiązałem z problemami żołądkowymi. Poszedłem prywatnie do najlepszego Gastro-Endologa we Wrocławiu. Po badaniu stwierdził, że takie objawy są wręcz niemożliwe i nie mają nic ze sobą wspólnego. Prosiłem o skierowanie do szpitala - otrzymałem informacje, że powinienem iść ale do psychiatry. Po pewnym czasie doszło kołatanie serca, duszność i ucisk w klatce piersiowej, lecz stan ogólny poprawił się na 2 tygodnie, do puki nie zacząłem znowu jeść (a jadłem wszystko - pizze mrożone, słodycze, ciastka, mrożonki.. przez ok. 2 lata...) Choroba powróćiła więc znowu poszedłem do lekarza - patrzył na mnie z lekkim uśmiechem jak na psychicznego i zalecił natychmiastową wizytę u psychiatry. Oprócz tego na moje nalegania wypisał skierowanie na gastroskopię i test pasożytniczy. Pewnego dnia na mojej drodze stanął człowiek, który przechodził leczenie kandidy i nagle dostałem olśnienia - Może to zakażenie Kandidą?

Wszystkie objawy nie są ze sobą połączone, miałem przez ostatnie 4 lata w życiu ogromny stres, przez ostatnie 2,5 roku często jadłem pożywienie z proszku lub pizze z mikrofali (nagminnie), do tego jestem amatorem piwa (piłem 2 puszki tygodniowo, niepasteryzowanego pszenicznego piwa). Cała moja fatalna dieta węglowodanowa + stres chyba dał wymierny efekt..

Muszę jak najszybciej się pozbierać, bo stracę pracę. Jestem wiecznie na zwolnieniach, a nie mam grosza oszczędności na złe czasy. Właśnie stopniowo od wczoraj wprowadzam dietę białkowo-tłuszczową.
Czy stosowaliście jakieś lekarstwa, zioła (proszę o nazwy). które pomogły wam w przezwyciężeniu choroby? Czy są w Polskich aptekach leki typu "Candidia quick cleanse" które pomagają pozbyć się tego ustrojstwa?

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • karo.8 Re: Candida - Zaczynamy! :) 01.07.12, 20:20
      podaje moja kuracje ziolowa, ktora stosowalam przez miesiac

Viraimun 2xdz2 kaps.
      Colostrum 3x2[apteka]
      kr. na pasozyty O.Grzegorza wg wskazań ...cała rodzina Vernikadis kr.

Biopron 2x1 podczas posiłku + wit c-plus 2x2 + Biogal 3x2 kap.
      Hepacholina 2x2
      po jedz. ... stress manag

po miesiacu
      Viraimun d.c. +

Colostrum 3x2 ,Bactiflor 2x1

podczas jedz; Candyda clear 2x2

3x2 Biogal
      wit.c-plus 2x2

po jedz ; Maca {nieb] 3x1

to moja kuracja, po ktorej poczułam sie jak nowo narodzona. pamietaj o diecie. wyklucz zupelnie cukier.
      zycze wytrwalosci i powrotu do zdrowia

• dzaa88 Re: Candida - Zaczynamy! :) 01.07.12, 23:14
        Z tego co mi napisałaś, to totalną aptekę trzeba mieć w domu.
        Leki są dostępne bez recepty? Bo z tym może być u mnie problem. Tego ustrojstwa nie mam "stwierdzonego" poprzez badanie DNA na które aktualnie mnie nie stać.
        Po jakim czasie objawy ustąpiły?
        • karo.8 Re: Candida - Zaczynamy! :) 02.07.12, 11:48
          wszystko bez recepty. troche bedzie kosztowalo, ale warto.
          pamietaj o diecie
        • karo.8 Re: Candida - Zaczynamy! :) 02.07.12, 11:53
          większosc lekow zamowilam w necie, bo bylo taniej.
          jesli bedziesz mial problem z viraimun podam namiary, ale ja tez zamowilam w necie.
          • karolciocha Re: Candida - Zaczynamy! :) 09.07.12, 19:39
            do Karo.8-czy moglabys podac linka do strony na ktorej zamowilas leki...tez mam problem z tym dziadostwem juz od dluzszego czasu a lekarze patrza na mnie jak na wariatke!Ja obecnie biore wit C 500,tabletki czosnkowe,wit B,probiotyki no i stosuje diete,choc jest ciezko i wymaga duzo wyrzeczen,szczegolnie ciezko mi nie jesc owocow ktore tak lubie.
    • karo.8 Re: Candida - Zaczynamy! :) 02.07.12, 11:54
      po jedz ; Maca {nieb] 3x1 .
      pomyliłam się, Maca- Zielona
      • dzaa88 Re: Candida - Zaczynamy! :) 03.07.12, 22:08
        jak u ciebie zdiagnozowo chorobe? bo ja nie mam jej wykrytej przez lekarza... ile trwalo leczenie?
        • karo.8 Re: Candida - Zaczynamy! :) 04.07.12, 07:27
          sama ja zdiagnozowalalm. a gdy dostałam liste lekarstw, zakupiłam ja bez zastanowienia. poczulam sie lepiej juz po miesiacu. od poczatku kuracju nie pije kawy, i jej nie potrzebuje. zniknęło ciągłe przemęczenie.
          ja jeszcze nie doszlam do konca leczenie, ale uwazam przepisane specfiki za niezbedne. nie zwlekaj z kuracja.
          • jan440 Re: Candida - Zaczynamy! :) 05.07.12, 19:23
            No cóż ja tak na 100% nie jestem przekonany, że to candida.
            Co do proponowanej kuracji też nie do końca, no ale może pomoże.
          • dzaa88 Re: Candida - Zaczynamy! :) 05.07.12, 20:29
            Możesz powiedzieć skąd wzięłaś tą listę leków?
            Kosztują majątek. Dietę powoli wdrażam - nic mi od niej nie będzie.
            Co do leków zanim coś weznę zastanowię się 100 razy, tym bardziej z powodu ich kosztu.
            • karo.8 Re: Candida - Zaczynamy! :) 05.07.12, 20:42
              Listę leków przepisała polecona siostra zakonna, która pomaga od lat bezinteresownie.
    • ammagister Re: Candida - Zaczynamy! :) 08.07.12, 14:19
      Polecam www.bioslone.pl to sprawdzony sposób!
      • jan440 Re: Candida - Zaczynamy! :) 08.07.12, 23:37
        Zgadzam się , sprawdzony sposób na nie wyleczenie się.
        Ale niektórym pomaga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka