IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:19
jestem lekarzem i wrzucę kamyczek w środowisko.Mówimy,że korupcja to
problem,bo mało zarabiamy.Nie drodzy Państwo,najwięcej biorą ci co maja
możliwości.Mój szef kasuje za cięcie cesarskie 1500zl,za równoczesne jajowody
2500 zl.Wszystko na sprzęcie państwowym i w państwoej klinice.5 pacjentek
dziennie,średnio 3.Oczywiście powiecie,bo same płacą.Pytanie,czy opłaca z
tego salę,sprzet itp.I oczywiście o 14 juz jest w sowim gabinecie. I tak
pracuje dłużej niz ja ,bo ja wychodze o 13-tej.
Obserwuj wątek
    • p.atryk A dlaczego wychodzisz z pracy o 13 ? n/t 10.04.06, 12:33
    • Gość: ewa Re: korupcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:38
      Powiedziałaś to o co tak naprawdę nam pacjentom chodzi.
      strach pomyśleć gdybyśmy zaczęli na tym forum podawać konkretne przypadki kto
      jakiemu lekarzowi i za co zapłacił.Sama byłam ostatnio
      zmuszona "odwiedzić"instytut onkologii w Krakowie , cóż powiem ....hm.
      Natomiast w swoim mocno dorosłym życiu spotkałam wspaniałych pediatrów.
      Myślę jednak że ta grupa lekarzy to wyjątek,oni nie" biorą."
      Zyczę zdrowia.
      • cota Re: korupcja 10.04.06, 12:45
        Naprawdę jesteś lekarzem??? A dlaczego własnie wychodzisz o 13?? Mojemu mężowi
        to się o dziwo nigdy nie zdarza, nie da rady.. Zaraz może ktoś napisze posta
        typu "jestem pielęgniarką/stazystą/salową, mówią, że lekarze mają źle, ja
        pracuje 8 godzin, a lekarz za większą pensję 5 godzin. I czego te lekarzyny chcą??"
        Po drugie - piszesz tutaj takiego posta, ale czego od nas oczekujesz? Że donos
        zostanie wysłany do NFZ/policji, aby namierzyć się po IP, a dalej po sznureczku
        Twojego ordynatora?? Przytaknięcia, jaki ten ordynator jest zły? masz dowody,
        złapałaś go za rękę? jeśli tak i tak Ci ta sytuacja doskwiera to powinnaś to
        zglosić do dyrektora itd. A odnośnie cc to ja będe miała i bardzo się cieszę, że
        będę miała tę formę porodu. Na życzenie dodam.
        • zubr_zalogowany Re: korupcja 10.04.06, 17:49
          cc na zyczenie jest bledem w sztuce
          • cota Re: korupcja 10.04.06, 19:32
            Może jest, może nie jest. CC ma także wiele zalet, które są dla mnie ważne. Ale
            nie chciałabym, aby była to kolejna dyskusja o wyższości jednego porodu nad drugim.
        • marcinoit Re: korupcja 10.04.06, 22:27
          cota. Ciecie cesarskie na życzenie??
          Ty sie dobrze czujesz?? czy moze wypadłas połoznikowi z rak i upadłas na głowe??
          Reszta postu bez zarzutów
          • Gość: cota Re: korupcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 08:55
            plizzzzz, nie dyskutujmy tu o cc.
            Pozdrawiam z mego deszczowego miasta.
    • slav_ Re: korupcja 10.04.06, 14:42
      Oj, Małgośka.
      Piszesz to jakbyś mu ... zazdrościała.
      • Gość: Nocny Piotruś Re: korupcja IP: *.devs.futuro.pl 10.04.06, 15:48
        >kasuje za cięcie cesarskie 1500zl,za równoczesne jajowody 2500 zl.

Ktoś mu przecież pomaga, ktoś mu znieczula, ktoś mu asystuje... robiąc to
        dajecie mu dalej przyzwolenie na prywatę. Dlaczego to robicie???
    • velniasty Re: korupcja 10.04.06, 16:18
      A byla już Pani na policji? Bo jeśli nie, to wiedzieć - a nie mówić, to chyba
      jest karalne, no nie? Być może powinienem na Panią donieść, gdybym znal dane
      personalne Pani...

Może wreszcie by się przydalo, aby lud którego tak w oczy kluje ta rzekoma
      powszechność korupcji, nie siedzial na tylku tylko poszedl zlozić donosik... ale
      może dlatego siedzi się na tylku, bo by się nagle okazalo że 99% rzekomych
      lapówkarzy to ludzie calkowicie uczciwi, i nie byloby po kim pojeżdżać? Boimy
      sie konsekwencji oskarżen hehe, że musielibyśmy placić lekarzom za nasze wyssane
      z palca oskarżenia?
      • Gość: drugi kamyczek Re: korupcja IP: 62.233.181.* 10.04.06, 17:59
        napisze jedno tylko że ci którzy pracują w sł.zdr.doskonale wiedzą kto bierze i
        ile i za co..nie bądźmy hipokrytami
        • Gość: Daria Re: korupcja IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 10.04.06, 18:17
          Mozna odniesc wrazenie, ze najwiecej pyskuja na Malgoske ci co sami biora.
          • lordmaverick777 Re: korupcja 10.04.06, 18:34
            Nie, Ci co nie biorą, a po prostu wkurza ich to, że i o nich ktoś coś podobnego
            może napisać. Anonimowość internetu pozwala bez żadnych konsekwencji obrażać
            każdego. Nie wiem w jakim zawodzie pracujesz, ale pomyśl, jakbyś się czuła,
            gdyby na publicznym forum zaczętoby znieważać (podając imię i nazwisko) Twoich
            przyjaciół z pracy?
        • velniasty Re: korupcja 10.04.06, 19:05
          A ja myślalem, że najlepiej to wiedzą ci którzy biorą i (wybaczcie że niektórym
          z was rozwalę światopogląd) !!! ci którzy dają !!!

Już, sznurkiem na policję zglaszać nieprawidlowości!
          Ja, mimo że pacjent, nie pójdę, bo znam przypadki odwrotne dokladnie. Berbeciem
          jeszcze bylem i delikatnie mówiąc troche przychorowalem, ale nie zapomnę tego
          lekarza który mi najprawdopodobniej życie uratowal, a zanim to zrobil, to
          stanowczo odrzucil pieniężną lapówkę od moich rodziców ( trochę zdesperowani
          byli). Kiedyś muszę się dowiedzieć jak się nazywal i podziękować. Mam nadzieję
          że jakoś się trzyma w tym chorym kraju, gdzie takich ludzi (których jest dużo
          więcej) traktuje się jak śmiecie...

Szkoda tylko że ci lekarze z dobrego slowa samego nie wyżyją.
    • Gość: małgośka Re: korupcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 18:50
      a w ogóle to nieprawda nikt nie birze kasy a my stylko wymyslamy za pieniądz
      ewątki do forum...:)
      • Gość: małgośka Re: korupcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 19:21
        jeśli ktos nie zrozumiła poprzedniego wątku,to sorry był tylko dla razgawora
    • Gość: Ewa Re: korupcja IP: *.bytom.compnet.com.pl 10.04.06, 21:20
      a mnie się wydaje że srodowisko lekarskie wcale nie odbiega od innych środowisk
      np. w sporcie (afera piłkarska), czy urzędnicza w urzędach gminnych itp. W
      sumie myślę, że to MY -pacjenci, petenci dajemy taką możliwość, bo
      sami "wtykamy" forse żeby "cos" tam załatwić. Ja osobiście raz dałam "dowód
      wdzięczności" lekarzowi, ale tylko na wyrażne polecenie mojej Mamy.Oczywiście
      opieki ekstra nie miała, bo była traktowana jak pozostałe pacjentki na sali.
      Spotkałam się również z taka sytuacją, że moja Mama probowała wcisnąć pieniądze
      ordynatorce, ktora nas wrecz wyrzuciła z gabinetu. Fakt faktem, że po pewnym
      czasie okazało się, że stan brata był beznadziejny, ale w sumie myślę sobie, że
      ordynatorka do końca nie byla pewna na 100% że tak ta choroba mogła się
      skończyć. Po co to piszę ktoś się zapyta? bo chciałam powiedzieć,ze np. moja
      Mama była mistrzem w dawaniu dowodów wdzięczności. Nie raz się z nią kłóciłam
      własnie o to. Gdyby pacjenci nie dawali nie bylo by problemu. Jedni przyjmują z
      ochota a inni się wzbraniają, ale do czasu. I właśnie w ten sposób roczą się
      korupcje.
      • marcinoit Re: korupcja 10.04.06, 22:38
        Ewo!! ja tez nie dalej jak tydzien temu wywaliłem jedna Mame z gabinetu bo mi
        chciał dac kase ale nie była to chyba twoj Mama bo moj pacjent przezył hihihihi
        • Gość: Prawda o pani gine Re: korupcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:33
          Prawda jest taka, ze pani ginekolog jest przykro ze to ona nie moze kasowac
          tych 1500 i 2500 zł - jest za mloda, niedoswiadczona i nikt by jej nie dal ;)))
          • grix Re: korupcja 11.04.06, 09:46
            velniasty nbapisal:
            > nie zapomnę tego
            > lekarza który mi najprawdopodobniej życie uratowal, a zanim to zrobil,
            > to stanowczo odrzucil pieniężną lapówkę od moich rodziców
            > ( trochę zdesperowani byli). Kiedyś muszę się dowiedzieć jak się nazywal
            > i podziękować.

Heh, mam podobne doswiadczenie zwiazane z nieposdziewanie wczesnym i szybkim II
            porodem mojej zony i wizyta w obcym mi szpitalu. Ladnych pare lat temu... Nawet
            nie zdazylem sie przyznac zesmy sa lekarze (wtedy jeszcze b.mlodzi;), ludzie
            ktorzy z nami rozmawiali byli przejeci i pelni ciepla. Wybralem sie tydzien
            pozniej do tego Doktora, zeby mu po prostu powiedziec ze mi zaimponowal i ze
            jest dla mnie wazne spotykanie takich starszych kolegow (no, przyznam... jakis
            koniak itp. duperele tez mialem).
            Dowiedzialem sie niestety, ze Doktor zszedl w przedzien mojej wizyty z powodu
            zawalu.

Tak ze spiesz sie velniasty. Ludzie odchodza, a lekarze - jakos wczesniej...
          • Gość: magośka Re: korupcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 17:34
            no tak,ale ja dzięki bogu nie muszę w ten sposób zarabic na państwowym sprzęcia,
            poza tym wątek był wyjatkowo brutalny i nieprawdziwy...wszak to pacjenci
            przynoszą a my szie bronimy rekami i nogami.No cóż można poradzic na dowód
            przedwdzięczności 2500
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka