betadyna 04.04.08, 21:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maga_luisa Re: Lekarz - naprawdę człowiek drugi po Bogu 04.04.08, 21:38 Ty jesteś lekarzem, betadyno? Odpowiedz Link Zgłoś
betadyna Re: Lekarz - naprawdę człowiek drugi po Bogu 04.04.08, 21:41 Medica sum, sic! Et tu? Quo causa questionis tuae? Odpowiedz Link Zgłoś
crazy.diamond OH, la, la..., piękne wejście, nie ma co!...;+))) 04.04.08, 22:17 betadyna napisała: > Medica sum, sic! Et tu? Quo causa questionis tuae? Właśnie taki pomysł mi przyszedł do głowy: Tak naprawdę, to chyba właśnie, powinniśmy pisać tu po łacinie! Chamstwo odpada od ręki! Luiza, a co z Tobą? Chyba nie szukasz teraz po słownikach?...;+))) Odpowiedz Link Zgłoś
betadyna Re: OH, la, la..., piękne wejście, nie ma co!...; 04.04.08, 22:19 Gratias. Sugestia tua (latina scribere) pulchra est. Ecce defensio de profanum sotietatis nostrae! Odpowiedz Link Zgłoś
cava85 Imponujące...amiga 04.04.08, 22:35 Zwłaszcza gratiaS, powinno występować z arrivederci, amigo! Disce puella latinae... Swoją drogą, gdybyśmy zaczęli pisać w hebrajskim albo starocerkiewnym, to bardziej by Ci poprawiło nastrój? Te języki są jeszcze bardziej szpanerskie... Odpowiedz Link Zgłoś
betadyna nie chodzi o szpanowanie, 04.04.08, 22:37 tylko o rozpoznanie - inteligencką identyfikację; anty-troll-making Odpowiedz Link Zgłoś
betadyna Re: Na czym jedziesz...? 04.04.08, 22:49 Na terminalnym wkurzeniu się na ten naród. Odpowiedz Link Zgłoś
cava85 Re: Poproszę to samo ale... 04.04.08, 22:59 tak, abym nie był ani wstrząśnięty, ani zmieszany. PS Jaki naród reprezentujesz? (bo rozumiem, że nie "ten", skoro nie piszesz "mój"? Chyba nie jesteś Rzymianką... :-DDDD ??? Odpowiedz Link Zgłoś
betadyna Wszyscy jesteśmy poniekąd Rzymianami. 04.04.08, 23:02 Antyczne Rzymianki miały jednakże średnio większe biusty od mojego. Poważnie, były takie badania! Pocieszam się jednak wynikami innych badań, które wskazują na odwrotną korelację obwodu piersi i inteligencji... Odpowiedz Link Zgłoś
cava85 Re: de biustibus... 04.04.08, 23:05 Jedno co jest pewne, że Rzymianki mają TWARDSZE biusty od Twojego - wystarczy sprawdzić na Via Appia, można powiedzieć - posągowe! Odpowiedz Link Zgłoś
crazy.diamond Re: OH, la, la..., piękne wejście, nie ma co!...; 04.04.08, 23:36 betadyna napisała: > Gratias. Sugestia tua (latina scribere) pulchra est. Ecce defensio de profanum > sotietatis nostrae! Pięknie! Nihil sum sed tuus sum! Zwłaszcza, że przepadam za małymi piersiami( cholera, na razie nie wiem jak to na szybko napisać!)...;+))) Przepraszam, niepotrzebni i tak to co wyżej napisałem... Verba volant, scripta manent... Odpowiedz Link Zgłoś
crazy.diamond Re: Scribe, kollega: 04.04.08, 23:57 betadyna napisała: > mammae parvae amo!... Dokładnie! A poza tym...res parvae crescunt....;+))) Odpowiedz Link Zgłoś
betadyna Re: Scribe, kollega: 05.04.08, 00:07 Gwoli scisłosci popełniłam chyba błąd ortoraficzny: kolega pisze się "collega". Pośpiech. Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: OH, la, la..., piękne wejście, nie ma co!...; 04.04.08, 22:33 Nie, nie szukam. Odpowiedzieć równie pięknie po łacinie jednakowoż nie potrafię. Nie zmienia to faktu, że nie podoba mi się post betadyny. Odpowiedz Link Zgłoś
cava85 Re: OH, la, lu, Luiso! 04.04.08, 22:47 Nie jesteś sama, ale bądźmy wyrozumiali dla koleżanki (?) z ostrym napadowym syndromem deistycznym. Dobrze, że na nas potopu nie sprowadziła tylko grzecznie piorunuje postami... Odpowiedz Link Zgłoś
cava85 Re: shine on (ach, te języki) 04.04.08, 22:51 "Chamstwo odpada od ręki!" gorzej, gdy ręka odpada od chamstwa, zaraz doniosą, że odcięto nie tą, co trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
barabara6 Re: Lekarz - naprawdę człowiek drugi po Bogu 04.04.08, 23:52 nie, to nowa ksywka szlachcica (a może radcy??) Żaden lekarz nie napisałby o swoich pacjentach per: "chamstwo" Albowiem zdarza się w pracy i cham, i nowobogacki bałwan, i histeryczka - lecz ludzie inteligentni nie oceniają całego środowiska na podstawie jednego czy dwóch przypadków ("wszyscy okuliści piją") Nie literki przed nazwiskiem, nie bumaga tworzą lekarza czy prawnika (czego świeżym przykładem jest Pan Poseł Ziobro czy tez Pan Prezydent LK) Lekarz który juz cosik zobaczył, któremu juz ktosik na rękach umarł, który juz cosik przeoczył("Homo sum humani nihil a me alienum puto") na pewno nie napisałby, że jest "drugi po Bogu" Może jest - dwudziesty, albo nawet pięćdziesiąty Nie, povidon to nie lekarka. Może kiedyś będzie - ale teraz na pewno nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
nowezyna zgoda 05.04.08, 00:04 Zgadzam się niemal ze wszystkim -Barbaro, prócz słów- ze okuliści piją- wszyscy, nikt nie dorówna tej jednej jedynej, chociaż wielu się stara i robi co moze:-) Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
barabara6 Re: zgoda 05.04.08, 00:16 zbyt wielu, to prawda. Ale nawet Czołowy Polski Kardiochirurg przyznał sie kiedyś w wywiadzie dla GW, że po stresującym zabiegu odstresowuje się wypijając butelkę koniaku. Co nie przeszkadzało mu potem zostać Ministrem (a tak, by the way: doprowadzenie Sląskiej Akademii Medycznej niemal do upadłości nie przeszkadzało mu wmawiać mi, że pod Jego żądami juz za siedem lat będę zarabiał jak król albo jakiś inny sułtan) Odpowiedz Link Zgłoś
nowezyna nowa miotła 05.04.08, 00:20 na szczęście nowa rektor nieźle wymiata różniste paproszki z zakurzonych szuflad SlAM powoli idzie ku Europie Odpowiedz Link Zgłoś
maverick777md Re: nowa miotła 06.04.08, 14:10 co to? Czyżby tu wszyscu po Szlamie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nowezyna Re: nowa miotła 06.04.08, 18:06 maverick777md napisał: > co to? Czyżby tu wszyscu po Szlamie? ;) zaraz się okaże,ze razem wysiadywaliśmy pod eskulapem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: nowa miotła 06.04.08, 20:03 Teraz tam gdzie ja w ramach odrabiania wuefu drzewka sadziłam, stacja benzynowa straszy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: nowa miotła 06.04.08, 20:05 Eee, po dokładniejszym przeczytaniu "drzewka", dochodzę do wniosku, że innego "Eskulapa" mamy na myśli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nowezyna odrabianie wf-u 06.04.08, 20:15 ja na wf chodziłam tuż przed sesją- na siłownię, wpadało się na 10 minut- i z głowy. któregoś dnia tam idę, a tu wychodzi kolega i mówi przerażony- "nie idź tam! tam jest wariatka! kazała mi ćwiczyć!", bo rzeczywiście była tam taka wfistka, która trzymała nas po 45 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
maverick777md Re: nowa miotła 06.04.08, 21:14 Aula, A3... Studenci amerykańscy... Pełny Szaflarz podczas wykładów z biochemii... To były czasy... ;) Ale jednak cieszę się, że wyniosłem się z Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
maverick777md Re: nowa miotła 06.04.08, 21:18 Najgorsze zaś jest to, że nie mogę zobaczyć min i posłuchać pań od łaciny które twierdziły, że póki one pracują to wszystkie rozpoznania będzie się pisać w tym języku. Odpowiedz Link Zgłoś
betadyna Re: Lekarz - naprawdę człowiek drugi po Bogu 05.04.08, 00:09 To brzmi: "Homo sum et nil (nihil) humanorum a me alienum esse puto". Reszty nie skomentuję. Odpowiedz Link Zgłoś
barabara6 Re: Lekarz - naprawdę człowiek drugi po Bogu 05.04.08, 00:20 Dzięki. Zapiszę, zapamiętam, więcej się (mam nadzieję) nie pomylę. A jak by to było po łacinie: "dzwon dzwoni, bo wewnątrz jest pusty"?? Odpowiedz Link Zgłoś
ub.g Re: Lekarz - naprawdę człowiek drugi po Bogu 04.04.08, 22:46 Mój ojciec twierdzi, że nawet pierwszy po Bogu :) Odpowiedz Link Zgłoś
betadyna Re: Lekarz - naprawdę człowiek drugi po Bogu 04.04.08, 22:50 Pierwszy jest papież, nawet bez medycznej absolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
cava85 Re: Lekarz - pierwszy po papieżu... 04.04.08, 23:00 ...chociaż nie: na liście płac. Jakaś kompensata to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nowezyna co różni Papieża od lekarza...... 04.04.08, 23:03 lekarze- bez serc, bez ducha.... a Papież- bez fartucha! Odpowiedz Link Zgłoś
cava85 Re: co różni wersję beta od nowa 04.04.08, 23:07 Czy Betadyna to Twoja siostra, nowezynko? Macie jakby tę samą fazę...hi,hi,hi. Odpowiedz Link Zgłoś
nowezyna psiakrew 04.04.08, 23:11 właśnie tak patrzę, i oczy przecieram! kuzynka? ciocia? Odpowiedz Link Zgłoś
nowezyna Re: co różni wersję beta od nowa 04.04.08, 23:13 myślę,że wiele nas różni. ale to zagadka dla 7latka. znajdź 8 szczegółów...... chociaż rzymskie klimaty są mi bliskie Odpowiedz Link Zgłoś
cava85 Re: za duzo dla mnie... 04.04.08, 23:32 Jeśli 7 latek = 8 szczegółów to dla mnie - multiplikując, zbyt wiele, zbyt wiele... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
nowezyna Re: za duzo dla mnie... 04.04.08, 23:46 nawet bym nie chciała cobyś wyszukał tyle szczegółów! Odpowiedz Link Zgłoś
betadyna Re: Lekarz - pierwszy po papieżu... 04.04.08, 23:03 Wolałabym też rekompensatę materialną za długoletnie wyzyskiwanie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cava85 Re: Na pewno jest... 04.04.08, 23:06 ...kolejka chętnych do takiego wyzysku! Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: Przeciwnie, przeciwnie... n/t 06.04.08, 14:54 no prosze sa jeszcze tacy co sie potrafia posluzyc łacina :) ( ewentualnie slownikiem ) imponujace!! zaluje ze lacina to nie jest to co tygrysy lubia najbardziej. ale z strony bzdura nawet napisana po łacinie pozostaje bzdura. a jesli chodzi o eliminacje troli to wystarczy je ignorowac nie trzeba siegac do jezykow obcych. hasta luego :) Odpowiedz Link Zgłoś