Dodaj do ulubionych

Recenzja Wolfenstein

IP: *.static.xcore.pl 18.09.09, 18:00
skończyłem ją całą ale dla mnie to badziewna gra tongue_out
Obserwuj wątek
    • Gość: Ralph Recenzja Wolfenstein IP: *.xdsl.centertel.pl 18.09.09, 18:01
      Wszystko fajnie, tylko ja bym chciał jeszcze ocenę, najlepiej w skali od 0 do 1000...
    • venmort Re: Recenzja Wolfenstein 18.09.09, 18:18
      Fajnie się czyta taką fajną i przemyślaną recenzję takiej fajnej gry i w ogóle fajnie by było i do tego uroczo gdyby autor (fajny zresztą, ale nie wybitnie) czasem zamiast fajnie rzekł co innego. Że nie fajnie, no jak?
    • j_uk_dev Re: Recenzja Wolfenstein 18.09.09, 18:26
      Ale Isenstadt jest nudne i powtarzalne właśnie do bólu, ciągle przechodzi się tymi samymi uliczkami i walczy ze zrespawnowanymi wrogami, za pierwszym czy drugim razem to bawi, później męczy jak diabli. Moim zdaniem pomysł z miastem i przechodzeniem z misji do misji w ten sposób jest raczej niezbyt udany smile
    • Gość: Nicolai Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.intan.pl 18.09.09, 19:11
      Już sam nie wiem... Wybieram się jutro do MM - kupić Wolfa, czy jednak coś innego...?
    • Gość: A Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.09, 19:26
      A propos ruchu oporu - zgadzam się w 100%. Ale z tego co slyszalem akcja dzieje sie gdzies w Austrii, a tam nie wszyscy byli zadowoleni z Anschlussu. Chociaż sporo Austriaków ochoczo dołączyło do działań 10-letnie 1000 letniej RZeszy...
    • Gość: Ivan Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 19:33
      Dajcie reckę Darkest of Days tongue_out
    • Gość: gimper Re: Recenzja Wolfenstein IP: 193.200.232.* 18.09.09, 19:34
      gra jest w porządku, szczególnie fajne starcie z ostatnim bossem i słynne "guten tag" big_grin

Co do miasta to faktycznie niezbyt dobrze zrobione. Zdarzyło mi się że w zupełnie różnych momentach gry zdarzyła mi się sytuacja jak hitlerowcy rozstrzeliwują członków ruchu oporu. Zabić członków ruchu oporu to sukces, a co dopiero zabić ich 3 razy! ;p
    • simplex Re: Recenzja Wolfenstein 18.09.09, 19:40
      "Ale z tego co slyszalem akcja dzieje sie gdzies w Austrii, a tam nie wszyscy byli zadowoleni z Anschlussu."

Zle slyszales, akcja gry nie dzieje sie w Austrii.
    • Gość: th Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 19:54
      "Bronie - nie chodzi już o to, że fajnie się z nich strzela i fajnie zabija Niemców".

Gdybym nie wiedział, że to zdanie pochodzi z serwisu growego...
    • Gość: alien000 Re: Recenzja Wolfenstein IP: 83.1.46.* 18.09.09, 20:39
      @th

Powiem szczerze, że 2 razy to zdanie przeczytałem, bo myślałem, że źle przeczytałem. Ale to przecież tylko skrót myślowy odnośnie hitlerowców.smile
    • Gość: wołga Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 20:40
      @Nicolai
      Kupujesz za te zlodziejskie ceny w Media ? W Wawie pelno jest normalnych sklepow oferujacych nowosci w cenach nieprzekraczajacocyh 180zł albo lepiej.
    • preston81 Re: Recenzja Wolfenstein 18.09.09, 20:50
      ta gra to szajssss
    • joppcio666 Re: Recenzja Wolfenstein 18.09.09, 20:56
      Jedni mówią gniot, a jedni Faaaajneeee
      I komu tu teraz ufać?
    • Gość: krusty84 Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.kalisz.mm.pl 18.09.09, 21:03
      Jezu kilka dni temu był news że nowy Wolf się kompletnie nie sprzedał i masa negatywnych komentarzy na temat gry i recki na żywo teraz to, oj ja rozumiem że jeden serwis i trzeba wspierać kolegów ale żeby aż tak.
      ...
      Dla wszystkich miłośników klimatowy nazi plus okultyzm i fanów RTCW oraz Ravena - UWAGA UNIKAĆ TEJ GRY JEST BARDZO ALE TO BARDZO SŁABA
    • joppcio666 Re: Recenzja Wolfenstein 18.09.09, 21:06
      Grałeś?
    • Gość: th Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 21:18
      @alien000: wiem, że skrót myślowy i że chodzi o hitlerowców. Po prostu to zdanie brzmi odrobinę makabrycznie, jeśli je wyjąć z kontekstu.
    • d_pawel Re: Recenzja Wolfenstein 18.09.09, 21:20
      th -> "Jakby wyjąć z kontekstu". Wiesz, same gry, jakby wyjąć je z kontekstu bycia grami, są makabryczne.
    • Gość: Nicolai Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.intan.pl 18.09.09, 21:29
      @wołga - przyznam, że nie kumam Twojej wypowiedzi. U mnie akurat to najlepsze miejsce do zakupów, gdy nie chce się czekać, by kurierem z któryś wirtualnych sklepów doszło.

A recenzje recenzjami - takie Mirror's Edge mało komu się podoba, a mi bardzo.
    • milopl666 Re: Recenzja Wolfenstein 18.09.09, 21:42
      Jak dla mnie gra słaba, a jestem wielkim fanem RTCW, które było NAPRAWDĘ klimatyczne i wciagające, mimo że też zrobione było nieco na odwal się...ale tamtą grę przechodziłem kilka razy, a tutaj no cóż - zagrać i zapomnieć...taki growy blockbuster, jak ktoś kojarzy...
    • Gość: sex Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 21:57
      sex
    • Gość: th Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 22:16
      @d_paweł: ciekawe, prawda? Czemu gry z tego nie korzystają, by szokować graczy?
      Ot, zabijamy, ale nie pokazują nam konsekwencji tych morderstw.

Twórcy gier muszą się jeszcze trochę nauczyć.
    • d_pawel Re: Recenzja Wolfenstein 18.09.09, 22:22
      th -> Nie pokazują, bo gry to w większości rozrywka, a nie interaktywne opowieści moralne. W Wolfa nie grasz po to, aby się zastanawiać nad tym, czy zabity Niemiec (dlaczego niby powinienem pisać tylko hitlerowiec/nazista? To była jakaś inna rasa ludzi?) miał rodzinę itp. Zresztą w kontekście gier nie przeszkadzałoby mi zabijanie np. Polaków (Empire: Total War - nie mam oporów grania Prusami przeciwko RP).

Jeśli chodzi ci o to, że takie gry zwyradniają, nie, nie zwyradniają. Rozrywka to rozrywka, chociaż oczywiście powitałbym gorąco grę, w której jest poważnie ujęty ten problem.
    • Gość: Mieszczuch Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.xdsl.centertel.pl 18.09.09, 22:31
      Tak mi właśnie przyszło do głowy i może to nie jest związane z tematem, ale pomyślałem sobie, że dzięki Achievementom w Xbox 360 lista gier których nie ukończyłem na tej platformie jest o wiele krótsza od gier na Pieca... Chyba nie taki diabeł straszny skoro nas zmusza do wyciągnięcia z tytułu ostatnich potów i może poznania zaskakującego zakończenia które byśmy normalnie przegapili.
    • Gość: th Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 22:35
      Nie jestem z tych, którzy gry potępiają. Jestem aktywnym graczem. Nastoletnim, w dodatku. Target, jak w mordę strzelił.

Zastanawiam się nad tym z punktu widzenia autora.

Bardzo chcę gry, po której przejściu będę odczuwał dyskomfort moralny. Bo wtedy będę się musiał zastanowić, co ów dyskomfort wywołało.

Bardzo chcę gry, po której będę się musiał ZASTANOWIĆ.

Dlaczego nikt nie zrobił strzelanki wojennej, w której kierujemy żołnierzem wojsk niemieckich? I dlaczego żadna z tych, w których kierujemy Amerykanami czy innymi Brytyjczykami, nie wywołuje żadnego dysonansu moralnego? Treyarch coś tam niby próbowało.

Coś tam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka