Dodaj do ulubionych

Parę pytań o grach piłkarskich

IP: 213.199.193.* 20.09.09, 22:09
Potrzebuje wiedzieć:
1. Jakie są gry umożliwiające prowadzenie kariery pojedynczego piłkarza (wiem
że fifa10 ale czy wcześniejsze też?) żeby go trenować i tylko nim grać na boisku?
2. Które Fifa Manager + FIFA są parowane, powiązane tak żeby samemu rozgrywać
mecze swoją ustawioną drużyną (jak kiedyś w swos) spodziewam się że FIFA2010 i
Fifa Manager10 ake czy wcześniejsze też?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: nacho Re: Parę pytań o grach piłkarskich IP: *.ptr.magnet.ie 22.09.09, 10:22
      1) w fifie 09 taki tryb tez byl dostepny. Aczkolwiek zdecydowanie lepiej
      prezentuje sie on w PES09
      2) FIFA i FIFA Manager sa 'parowane' juz chyba od 5 lat. Problem polega na tym,
      ze 'parowanie' nie ma sensu bo FIFA Manager to slaby manager, w ktorym wiekszy
      nacisk kladzie sie na prezentacje niz tresc. Tak przynajmniej jest na piecu (a
      jaka jest roznica miedzy FIFA na PC i konsole, kazdy wie)
      • Gość: Bri Re: Parę pytań o grach piłkarskich IP: 213.199.193.* 22.09.09, 11:04
        Powiadasz że w pesie jest solo kariera? a da się grać w to na PieCu? Próbowałem
        jakąś wersję dwa lata temu na ps2 ale była jakaś taka trudna do sterowania.
        Aż tak managerowanie mnie nie ciągnie (wystarczy kogoś kupić kogoś sprzedać)
        Dopadłem taki tytuł New Star Soccer i z tego co poklikałem to 3cia część jest
        bardziej grywalna niż czwarta mimo że czwarta jest ładniejsza, większa i w
        ogóle jakaś bardziej.
        Bawię się właśnie online Football Superstars (tylko jakieś 750mega do ściągnięcia).
        • Gość: nacho Re: Parę pytań o grach piłkarskich IP: *.ptr.magnet.ie 22.09.09, 12:11
          jest w PESie solo kariera (na PC). Tworzysz grajka, komputer losuje 3 kluby ,z
          ktorych mozesz wybrac ten poczatkowy dla siebie. A potem to juz ciezka praca na
          treningach, wystepy w koncowkach meczow, pierwsze gole, transfer itd az do bycia
          najlepszym kopaczem. Calkiem miodna zabawa
          • Gość: Bri Re: Parę pytań o grach piłkarskich IP: 213.199.193.* 23.09.09, 12:32
            A ile sezonów to trwa w pesie i we fifie?
        • Gość: Dblue Re: Parę pytań o grach piłkarskich IP: *.e-wro.net.pl 29.09.09, 12:06
          Football Superstars to naprawę świetna darmowa gierka, bardzo niedoceniona. Wydaje się, że mały wydawca, które ją tworzy, nie jest w stanie ani unieść jej reklamy, ani wyelimować kilku głupich bugow.

jakby ktos szukal to link do gry znajduje sie na: footballsuperstars.com/play_game/
          • galekanalek Re: Parę pytań o grach piłkarskich 29.09.09, 14:33
            Ty ciągle o tym FS. Ta gierka jest wybitnie kiepska. Wykonanie jest poniżej
            krytyki. Pomysł zepsuty przez idiotyczne założenia. Niedoceniona - faktycznie,
            za mało ocen - kiepskich ocen.
            • Gość: Dblue Re: Parę pytań o grach piłkarskich IP: *.e-wro.net.pl 30.09.09, 17:52
              Kiepska? Pozwala na wieksza indywidualność, dowolność działań niż prawie każda gra na rynku. To fakt ma kilka irytujących bugów, ale jak na darmową grę jest nieziemsko grywalna (szczególnie, gdy naprawdę nauczysz się w nią grać)
    • Gość: Bri Re: Parę pytań o grach piłkarskich IP: 213.199.193.* 24.09.09, 00:45
      No dobra pograłem sobie we fife09 poczytałem, i wychodzi ze mimo iz gra się
      łatwiutko (polska liga) ten tryb (be a pro) jest pro-stacki do
      bólu...Dowiedziałem się że ponadto można grać tylko jeden sezon, zawsze wychodzi
      się w pierwszym składzie i gra 90 minut na dowolnej pozycji (sprawdziłem prawda)
      aa i jeszcze można dowolnie skład zmienić drużyny... kieeepsko
      na dodatek nie miałem animacji zawodników - podskakiwali jak kukiełki ze
      złączonymi nogami i rękami wyciągniętymi w bok.. jedno wielkie lol tongue_out<br />
      ok postaram się teraz sprawdzić pesa.
      • Gość: Bri Re: Parę pytań o grach piłkarskich IP: 213.199.193.* 26.09.09, 10:16
        Dopadłem Real Football 2010 na komórkę - jest tam tryb solo play "enter the
        legend" ale mimo lepszych statystyk niż reszta zespołu siedzę na ławce i wchodzę
        co drugi mecz w drugiej połowie, czasem strzele gola ale to jakoś nie przekonuje
        trenera tongue_out
      • Gość: nacho Re: Parę pytań o grach piłkarskich IP: *.ptr.magnet.ie 29.09.09, 12:02
        w pesie wyglada to zupelnie inaczej.
        Po pierwsze to kariera trwa latami a nie jeden sezon.
        Zaczynasz jako gracz rezerw w srednim lub kiepskim klubie wybranej ligi.
        Najpierw biegasz po boisku w ramach treningow i dopiero jesli na treningach
        zaczniesz sie spisywac dobrze, dostaniesz szanse w meczu. To oznacza, ze
        pierwsze 2-3 mecze sezonu mozesz obejrzec w roli widza. Pozniej dostaniesz
        szanse na kilka minut w koncowce. No i tak dalej.... Oczywiscie potem przychodza
        nowe kontrakty, transfery itd. Tryb jest calkiem przyjemny
      • red.pl Re: Parę pytań o grach piłkarskich 29.09.09, 13:19
        @Bri, więc zagraj w Become a Legend w PESa 09. Ja skończyłem ten tryb i muszę
        powiedzieć, że bawiłem się nieźle. Tworzysz w nim swojego piłkarza (ala The Sims),
        podajesz ulubioną pozycję i rozpoczynasz sezon w jednym ze słabszych klubów. Przez
        lata rozwijasz umiejętności, zdobywasz tytuły, zmieniasz kluby i grasz w reprezentacji. A
        ile sezonów można rozegrać? Dużo. Zaczynasz w wielu lat 17. kończysz w wielu 38 lat
        (aczkolwiek już po 30. możesz przejść na emeryturę). Ogólnie bardzo fajny tryb.
      • galekanalek Re: Parę pytań o grach piłkarskich 29.09.09, 14:36
        Become a Legend w PES jest nudny i schematyczny jak ja pierdziele. To lepiej
        zagrać w New Star Soccera.
    • Gość: Snejk Re: Parę pytań o grach piłkarskich IP: *.chello.pl 29.09.09, 12:02
      1
      Pierwsza taka gra w 3D to chyba LiberoGrande

www.youtube.com/watch?v=mWG3tO_mzaw
      wydana gdzieś w 1997 r

snake1410@gmail.com
      • alien_000 Re: Parę pytań o grach piłkarskich 29.09.09, 12:18
        Jak chcesz pograć jako jeden piłkarz i zrobić zawrotną karierę, to szczerze
        polecam Ci grę New Star Soccer. Jest tam dostępnych ponad 40 lig z całego
        świata. Zaczynasz jako młody kiepski piłkarz i tylko o d ciebie zależy jak
        pokierujesz swoją boiskową karierą, jak i pozaboiskowym życiem, które ma wpływ
        na Twoja formę i na to jak postrzegany jesteś jako piłkarz.smile Polecam.
        • Gość: Seeeeeee Re: Parę pytań o grach piłkarskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 17:29
          A ja Wam polecę:<br />
          netsoccer!

netsoccer2.co.nr

Uwierzcie mi, nie ma żadnej innej takiej gry. Powiedzmy, ze troche podobne do
          NSS, ale przez neta z ludzmi wink Gram w to ponad 3 lata i jest lajt.

Naprawde warto wyprobowac, chyba, ze zbliza sie sesja itp ;]
    • Gość: Bri Re: Parę pytań o grach piłkarskich IP: *.devs.futuro.pl 29.09.09, 20:15
      Łaał moje pytanie na głównej tongue_out ależ mnie zaszczyt kopnął

Wracając jednak do kopania. Próbowałem was podpuścić tymi pytaniami, o ile nie
      wiedziałem jak to kopanie wygląda w najnowszych pesach i fifach to NSS3
      mam w małym paluszku smile Grałem w niego naś-cie karier (wersja dołączana do KŚ),
      zazwyczaj jako prawy/lewy pomocnik który uczył się zdobywać gole przy okazji
      błyskawicznych rajdów i powrotów, a później wspierał reprezentację. Nawet
      kupiłem online część 4 po to żeby srodze się zawieść rozwiązaniami gameplay'a,
      nowym 3d trybem i czasem jaki gra potrzebuje na przeliczanie pozostałych lig, na
      core2duo to jest niedopuszczalne. Przynajmniej cena była niska: 19.90zł
      Football Superstars - ten tworek online, jest bardzo średniawy, grafika
      otoczenia jest słabą stroną gry jednak mecze w ustawieniach 5vs5 (bo dalej nie
      zaszedłem) są spoko - dają niezłe uczucie kooperacji, to coś innego niż samotna
      gra z 4rema komputerowymi graczami po swojej stronie i o wiele lepsze. No cóż
      niestety reszta skutecznie odstrasza od gry, kickabouty 2vs2 w których trafia
      się na 30lvl wyższych graczy praktycznie nie dają expa. Mało ludzi poza tym w to
      gra (zawsze był tylko 1 serwer na 2000chłopa gdy się logowałem), może za roczek
      ta gra będzie miała siłę (i nie leczoną anginę...) przebicia, w końcu
      przecierają szlaki. Życzę im wielu dobrych patchy.
      Net soccer - oj ja chyba jestem starym ramolem bo ta gra to dla mnie
      chaos+niebywale szybka akcja+chaos tongue_out rozgrywki podwórkowe->wszyscy za piłką smile
      Fifa09 mnie nie porwała - odkąd grałem w (chyba) 98world cup i wersję
      2000 menu fify robi się coraz dziwniejsze, choć dema kolejnych wersji raz były
      trudniejsze raz prostsze to nie zależy mi już na zwykłym doprowadzeniu polski do
      mistrzostwa świata smile teraz interesują mnie inne tryby, inne rozwiązania (może
      soccer tower defense?) - a w tym 09 nie zachwyca niczym, ot solidna kopaninka
      11vs11.
      Jeszcze niedawno powiedziałbym and the winner is SWOS ale jakoś nie
      wracam do tego dzieła nonstop. Zostawię go w hali sław jako niedościgniony wzór
      kopaninek smile
      A teraz przepraszam bo mi się właśnie naładowała bateria w nokii - muszę pograć
      w RealFootball2010
      Pozdrówka
      ps. Pesa jeszcze nie zdążyłem sprawdzić smirk
      • galekanalek Re: Parę pytań o grach piłkarskich 30.09.09, 11:58
        SWOS jest nieporównywalnie wolniejszy od Netsoccera wink
        Z resztą, gra w Netsoccerze to tylko w trybie challenge. Te treningi dla każdego
        to takie tam bieganie za piłką. Najlepiej dorwij jakiegoś mentora.
        Gry w których wcielamy się w jedną postać i odgrywamy jakąś rolę w zespole to
        przyszłość. Kwestia czasu, gdy na turniejach typu WCG będą mecze z pełnymi
        składami. Już powstają przeglądarkowe gierki tego typu jak go2goal.pl.
      • Gość: Dblue Re: Parę pytań o grach piłkarskich IP: *.e-wro.net.pl 30.09.09, 17:58
        Odpowiem tylko o FS, bo gram w nia ostatnio bardzo duzo smile

Wiec grafika, zgadzam sie jest dosc kiepska, ale nie przeszkadza smile

"ną gry jednak mecze w ustawieniach 5vs5 (bo dalej nie
        > zaszedłem) są spoko - dają niezłe uczucie kooperacji, to coś innego niż samotna
        > gra z 4rema komputerowymi graczami po swojej stronie i o wiele lepsze"

A wyobraz sobie co sie dzieje gdy gra 11 na 11 i kazdy z nich wie co powininen robic na boisku - po prostu miod smile

Mecz KA sa tylko po to by sie nauczyc grac - normalnie mecze rozpoczyna sie przez f1 - ale zgadzam, ze na poczatku moze byc dosc ciezko, lecz z kazdym meczem i wiekszym doswiadczeniem i rzeczywistymi umiejetnosciami, gra sie coraz lepiej
    • Gość: bri Re: Parę pytań o grach piłkarskich IP: *.devs.futuro.pl 09.10.09, 11:36
      Oki
      PES09 na tapecie - tryb legendy, poziom izi, pierwszy mecz jako prawy
      skrzydłowy, bramka i asysta, dalej nie musiałem instalować sterowników pod
      grafikę tongue_out mam te które przyszły z windows7 a piłkarze się animują (nie to co
      fifa).<br />
      Dobra dostałem jakiś kontrakt, tylko czemu to jakieś amatorskie ligi z
      nibylandii?? Ja bym chciał trafić do jakiejś rzeczywistej (słabej bo słabej)
      drużyny. Drugi mecz - trening, juz wiem jak dośrodkować big_grin ale sterowanie trochę
      sobie przestawiłem smile
      Zagrałem też jeden mecz w exhibition całą drużyną w tym trybie po prostu
      zachowuje się jak każda inna kopaninka smile
      Zobaczymy co dalej kariera przyniesie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka