Dodaj do ulubionych

Recenzja: Forza Motorsport 3

• to_mee Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 13:59
      zgryźliwy wytrzyj ekran teraz.
    • zbynek5g Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 14:49
      tracer87-
    • tomi1988pl Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 14:50
      LAWL, niezly filmik ubawilem sie.
      kolejnych wypocin elusia nie bede komentowal to jeden z najwiekszych troli calego internetu jesli chodzi o polskie strony o grach i z wiekszosci zostal juz wyklety za pomoca banow - nie ma sensu z nim dyskutowac o czymkolwiek, bo jesli gra nie ma znaczka "ps3 only" oznacza to tylko, ze to kaszana.

prawdziwi fani symulacji wiedza co dobre i albo juz sie zaopatrzyli w Forze 3 albo niedlugo to zrobia. dla tych co kupili wlasnie 360tke dla tych wyscigow polecam jeszcze serie PGR i Race Pro.

odnosnie powstania Forzy 4 - takowa powstanie, ale dopiero na nastepcy 360tki. produkcja nowej gry to przynajmniej 3 lata - zwlaszcza, ze Turn10 z kazda kolejna czescia stara sie jeszcze bardziej podwyzszych poprzeczke w aspekcie symulacji, ich praca nie polega na robieniu lepszej grafiki w zrobionej 10 lat temu grze. zapewne w czasie pracy nad Forza 4 na nastepce xbox'a beda robic jakies inne wyscigi na 360tke(maja juz silnik, przygotowane modele aut do wykorzystania w innych grach). nie zdziwilbym sie gdyby Turn 10 robilo nowe PGR.
    • tomi1988pl Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 15:20
      lol, zbynek5g mozesz sie jeszcze bardziej osmieszyc?
      GT5p wyszlo w 2007 roku. rada - odpal Forze 3 i GT5p wybierz takie same auta w takim samym kolorze i obejrzyj sobie jak wygladaja na zewnatrz te auta. wyglad jest dokladnie taki sam z ta roznica, ze samochody w GT5p skladaja sie chyba ze 200tysiecy polygonow podczas gdy w Forzie 3 z 1mln polygonow. modele aut w gt5p sa bardzo uproszczone dzieki zastosowaniu podobnych trickow jak w Gran Turismo na psp(pseudo oswietlenie na autach, drzewka 2d, slabej jakosci tekstury na otoczeniu, uproszczone modele obiektow itp.).
      czemu nic nie piszesz o grywalnosci w przypadku serii Gran Turismo - nie oszukujmy sie ta lezy i kwiczy w tej serii juz od pierwszej czesci. minelo ponad 10lat i wciaz sie to nie zmienilo, wciaz wyscigi wygrywa sie odbijaniem od band, zatrzymywaniem sie na przeciwnikach itd. takie rzeczy mogly byc ok za czasow psx'a.

gdzie Uncharted 2 wyznacza nowe standardy? to dobrze zrobiona kopia innych gier. to nie F3, ktore wprowadzilo symulacje pod strzechy dajac cos dla fanow symulacji jak i zwyklych graczy, jak rowniez prawdziwa ewolucje(jesli nie rewolucje) w przypadku symulacji na konsolach. nie oszukujmy sie poza Richard Burns Rally, Race Pro i serii Forza na konsolach nie ma rasowych symulacji z prawdziwego zdarzenia.
    • scott_the_ciota Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 15:25
      tvgry.pl/?ID=557

Polecam obejrzec ten filmik! On dopiero pokazuje co to prawdziwa symulacja!
      ------------------------------------------------------

niezle sie usmialem ogladajac ten filmik big_grin
    • julmar7 Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 15:32
      @tracer87
      W takim razie zwracam honor.
      Tylko nie mów do mnie dziecko bo jeśli 87 to twój rocznik, to mogłem spać z twoją mamą.I kto będzie dzieckiem?
    • f2m6a Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 15:45
      the_king_is_the_one to jest powtórka, ale powiedziałem kumplowi, żeby zrobił filmik z gry i wystawił na YT powiedział, że może sobota/niedziela będzie miał czas, powiem, że od wczoraj jestem dumnym posiadaczem Forzy i grafika między powtórką, a tym filmikiem jest taka, że z tyłu na powtórce jest "biała" plama od Słońca taka jak jest w rzeczywistości, ale jest. No czasami może niewielkie różnice są w odbiciach na "pełnym" Słońcu, ale różnice niewielkie zresztą zobaczycie od razu powiedziałem kumplowi jeszcze o tym, żeby wrzucił filmik pokazowy tego jak "auta trzymają się jakby jechały po szynach, a fizyki w tej grze niema".
      www.youtube.com/watch?v=E8QnMxASWJA
    • qrtqrt Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 15:53
      Najlepszy symulator wyscigów.
      Szczególnie z widokiem zza auta i z padem jako kontrolerem. Litości...
      A potem jeszcze jeden z drugim napisze ze to Shift ma "dziwny" albo skopany model jazdy...

• falters Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 16:47
      Jeżeli gra z jedynie 8 autami na trasie zbiera ocene 6- to GT5 ze swoimi 16 furami dostanie chyba 7.
    • falters Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 16:56
      Tomi ty już lepiej nic nie pisz bo bredzisz strasznie i znowu pokazujesz ze pojecia o grach nie masz. Uncharted 2 zebrał pełne 6 wiec wynacza nowe standardy jak żadna inna gra. PWNED!
    • qrtqrt Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 17:22
      A tak wogóle to co to wszystko ma znaczyć? Pan "recenzent" pisze o symulacji o "symulacji" o "swietnym modelu jazdy" ale dlaczego ani na chwilke nie skupi sie na modelu jazdy? Czemu nie pisze jak działa Force Feedback? Jak sie czuje uślizgi kół i utrate przyczepności? Dlaczego? Bo pewnie kierownce do xboxa to widział na wystawie w sklepie...

Kurcze dalczego tak jest ze recenzje gier samochodowych robia ludzie co to nie mają wiekszego pojecia na ten temat?
      Pobrandzlują sie torami, pierdylionem aut, zachwycą grafiką, zaznaczą ze każde prowadzi sie inaczej, ze "symulator wyścigowy, który nie odrzuci natychmiastowo zwykłych graczy" ale nawet nie zadadzą sabie trudu by napisać ja taka gra działa z kierownicą.
    • qrtqrt Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 17:34
      A tak wogóle to co to wszystko ma znaczyć? Pan "recenzent" pisze o symulacji o "symulacji" o "swietnym modelu jazdy" ale dlaczego ani na chwilke nie skupi sie na modelu jazdy? Czemu nie pisze jak działa Force Feedback? Jak sie czuje uślizgi kół i utrate przyczepności? W jakie sposób koła i auto reagują na zmianę nawierzchni albo nagłe wcisniecie gazy/hamulca. Dlaczego? Bo pewnie kierownce do xboxa to widział na wystawie w sklepie...

Kurcze dalczego tak jest ze recenzje gier samochodowych robia ludzie co to nie mają wiekszego pojecia na ten temat?
      Pobrandzlują sie torami, pierdylionem aut, zachwycą grafiką, zaznaczą ze każde prowadzi sie inaczej, ze "symulator wyścigowy, który nie odrzuci natychmiastowo zwykłych graczy" (niezły eufemizm swoją drogą) ale nawet nie zadadzą sobie trudu by napiscać ja taka gra działa z kierownicą.
      Czemu? Bo nawet tego nie testowali.
    • f2m6a Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 17:36
      qrtqrt
      polygamia.pl/Polygamia/1,95336,7163200,Czy_Forza_Motorsport_3_bardzo_rozni_sie_od_rzeczywistosci_.html
    • wieslaw.sky Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 17:37
      ja naparzam w forze już trzeci dzień wrażenia są niesamowite ta gra to poezja dla oczu,uszu i duszy naparzam trzeci dzień bez przerwy a mam dopiero 6% ukończonej gry...słabo a ta prezentacja aut w garażu po prostu nie wieże w to co widzę boli tylko fakt,że polska lokalizacja gry nie zapewnia dodatków i jak tu ściągnąć SUPER DUPER SKYLINE
    • falters Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 17:45
      Dziwna sprawa z plusem za grafikę. Np. w recenzji w PsxExtreme grafika była właśnie minusem.

TO CO TERAZ NAPISZĘ JEST BARDZO WAŻNE.

Jestem bardzo ciekaw i będę się uważnie przyglądał recenzji GT5 na Polygami. Otóż bardzo interesuje mnie czy również GT5 nie wytknie się archaizmów jak nie wytknęli ich Forzie3. Bo 8 aut na trasie w obecnych czasach to ogromny archaizm, prosto z poprzedniej generacji. Każdy poważniejszy wyścig (GRID, GT5tongue_out, SuperCar Challenge) mają po 16 a nawet więcje aut na trasie. W Forzie 3 nikt nie zauważa tak poważnego MINUSA jak jedyne 8 fur podczas wyścigu. Jak tylko ktoś wytknie jakiś archaizm w recenzji GT5 to parsknę śmiechem, prosto w jego twarz.
    • mam_ps3 Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 17:52
      tvgry.pl/?ID=557

genialny filmik smile
    • falters Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 17:54
      Ogólnie to ta recka śmierdzi trochę. Czemu? Otóż wygląda to tak że niedawno pierwsza gra dostała 6 i był to exlusive na PS3. To teraz ludzie znani na Poly z faworyzowania X0 nie mogli znieść tego faktu i szukali na siłę tytułu, któremu można postawić równie wysoką ocenę. Ktoś jednak mocno prostestował i stąd ten minusik przy 6.

Patrząc na inne recenzje Uncharted 2 i fakt że jest na 5 miejscu wśród najlepszych gier na świecie jakie się do tej pory ukazały, można powiedzieć że ocena Polygmia jest tutaj usprawidliwiona i jest normą w przypadku Uncharted 2.
      Natomiast Forza 3 nie zbiera tylu 10, baaa zbiera ich mało, bardzo mało. Dlatego też 6 od Polygami jest wyraźnie na siłę i to widać. W końcu ukochana mazynka redaktorów nie może zostać bez gry z oceną 6. Trzeba bylo szybko znaleźć odpowiedź na genialnego Uncharted 2.
      Wygląda tot ym bardziej śmiesznie że w całej histori Polygmia nie było oceny 6 a tu w przeciągu 1 miesciąca sypnęły się dwie i to na zupełnie odrębne platformy. Żal panowie.
    • falters Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 18:00
      Aha i jeszcze jedno.

Gdzie jest PANZGRYZLIWY????????

Przy uncharted 2 tak lamentował o tą 6/6 a tutaj nic nie pisze o ocenie. Hipokryta roku!
    • falters Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 18:08
      Odnosząc się do recenzji to ja jednak wolę poczekać na grę dla ELITY, jaką jest Gran Turismo 5. Nie chce aby symulatory stawały się grami dla kolesi, którzy nie mają pojęcia o sportach motorowych. Forza3 = casual, GT5 = Elite.
    • qrtqrt Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 18:09
      No i ten tekst pokazuje iż jednak miałem racje. Na kierownicy recenzenci gier samochodowych to grają co najwyżej na pokazach...
    • f2m6a Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 18:12
      falters, czytałeś chodź trochę tej recenzji?

"Ważna zmiana to 8 aut na trasie jednocześnie. Nie zmienia się to niezależnie od toru czy trybu multiplayer i części z Was może się to wydawać mało, pamiętajcie jednak, że to symulacja, więc musicie sobie uzmysłowić, że tutaj trwa pojedynek auto przeciw trasie, a nie przeciwnikom."

A ja lecę dalej grac jejku jaką ta gra ma moc już gram sobie 8h chciałem zrobić przerwę i nie mogę kilkadziesiąt minut i tyle więcej wytrzymać nie mogę co jest bardzo dziwne, bo w gry zwykle maksymalnie grać mogę 2-3h później bolą mnie oczy, głowa i odechciewa mi się grać. smile
    • panzgryzliwy Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 18:13
      @falters
      a Ty ślepy jesteś?

to popatrz na początek postów:

21.10.09, 16:52
      panzgryzliwy
      no tak.. to teraz za chwileczkę szóstka dla Modern Warfare 2, potem szósteczka dla Splinter Cella Conviction, potem szósteczka dla Alana Wake i jak przyjdzie Halo:Reach i pozamiata wszystkich i wszystko, to będzie problem jaką ocene przyznać... pewnie będzie siódemka...
    • f2m6a Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 18:15
      falters tak tak tłumacz sobie, że F3 jest dla casuali jestem pewien, że jedyny parametr jaki umiałbyś ustawić to moc hamowania ;/. Tak gadasz i wyzywasz wszystkich od fanboyów, a sam nim jesteś i to niemałym, ale jak już powiedziałem mój kumpel planuje zrobić filmik właśnie o tej słabej fizyce i grafice z gry "na żywo"
    • ripat Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 18:17
      Nie ma w dzisiejszych czasach czegoś takiego jak gry dla elit.Gry stają się coraz prostsze i nic tego nie zmieni.Gran Turismo nigdy nie było grą dla elit.
    • f2m6a Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 18:19
      qrtqrt no niestety, ale mogę potwierdzić, że FF działa bardzo dobrze. smile Model jazdy to ciężko porównać z rzeczywistością, bo jak na razie bawię się z ustawieniami w aucie, ale jechałem i Ferrari F430 i Porsche 911, więc porównam to z rzeczywistością mniej więcej wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka