Dodaj do ulubionych

Dwulicowość Microsoftu z Kinectem

15.11.10, 17:13
Microsoft zapewniał że będzie dbał o prywatność użytkowników Kinect'a udostępniając dane w wypadku przestępstw i działania z służbami. Więc co znaczy kombinowanie by sprzedawać dane z Kinecta firmom po analizie jak kto wygląda lub jak się rusza?
źródło: www.engadget.com/2010/11/15/microsoft-exec-caught-in-privacy-snafu-says-kinect-might-tailor/
Obserwuj wątek
    • legileg Re: Dwulicowość Microsoftu z Kinectem 15.11.10, 17:37
      Żadna pewna informacja (jak każdy anonim), wielu firmom może zależeć na oczernieniu Microsoftu, a samym dziennikarzom na znalezieniu kiełbachy...

Z drugiej jednak strony nigdy nic nie wiadomo, sam fakt zostawiania sobie przez Microsoft odpowiedniej furtki powinien być bardzo niepokojący dla każdego użytkownika ceniącego sobie swoją prywatność.
    • dc_gt Re: Dwulicowość Microsoftu z Kinectem 15.11.10, 17:44
      To sie nazywa inwigilacja! Nieprawdopodobne. To mi sie nie miesci w glowie! Tęsknie za czasami kiedy gry video służyły tylko i wyłącznie nieskrepowanej rozrywce. Dobrze, ze Sony jeszcze nie zaprzedało swoich wartosci. Brawo! Brawissimo!
      • legileg Re: Dwulicowość Microsoftu z Kinectem 15.11.10, 18:06
        O jezu, a Ty zgodziłeś się na testy Kinecta! Już maja na Ciebie teczkę...
      • robert777 Re: Dwulicowość Microsoftu z Kinectem 15.11.10, 20:31
        Sony jeszcze się "nie sprzedało" bo jest "opóźnione w rozwoju". Jak sprzedaż danych z Kinect'a ujdzie microsoftowi na sucho to Sony też to wprowadzi.
      • van_guard Re: Dwulicowość Microsoftu z Kinectem 15.11.10, 21:01
        dc_gt napisał(a):

> To sie nazywa inwigilacja! Nieprawdopodobne. To mi sie nie miesci w glowie! Tęs
        > knie za czasami kiedy gry video służyły tylko i wyłącznie nieskrepowanej rozryw
        > ce. Dobrze, ze Sony jeszcze nie zaprzedało swoich wartosci. Brawo! Brawissimo!

Ale przecież to sony pierwszy wprowadził podobny taki zapis do regulaminu PSN xD
        • robert777 Re: Dwulicowość Microsoftu z Kinectem 15.11.10, 21:31
          Wprowadzić tylną furtkę do regulaminu a ją otwierać to dużo różnica.
          • s.p. Re: Dwulicowość Microsoftu z Kinectem 15.11.10, 22:20
            @robert777 no a MS ani nie wprowadził ani nie otworzył więc o czym ty bredzisz.
            Ktoś rzucił pomysłem który pewnie nie wejdzie w życie
            • robert777 Re: Dwulicowość Microsoftu z Kinectem 16.11.10, 08:54
              s.p. napisał(a):

> @robert777 no a MS ani nie wprowadził ani nie otworzył więc o czym ty bredzisz.
              >
              > Ktoś rzucił pomysłem który pewnie nie wejdzie w życie

* po pierwsze przeczytaj zaktualizowany ostatnio Regulamin korzystania z Live'a
              * po drugie nie ktoś ale DENNIS DURKIN, COO, MICROSOFT INTERACTIVE ENTERTAINMENT BUSINESS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka