Dodaj do ulubionych

The sims 2 i kilka pytan:)

10.01.06, 19:27
Najpierw chce sie z wami podzielic dobra nowina! Za tydzien bede miala the
sims 2 na studiach! Mieszkam w UK i nie chcialam kupowac angielskiej wersjii.
Mam kilka pytan.smile

1. Czy studenci moga zyc np. w milowie, czy moze trzeba ich tworzyc w jakiems
specjalnym otoczeniu? Czy moze to jest tak, ze mlodzi dorosli przeprowadzaja
sie na kilka lat do innego otoczenia?
2. Czy w dodatku na studiach sa nowe obiekty?
3. Jak sie idzie z simem na wyklad i czy student moze(po zarobieniu kasy)
wyprowadzic sie z akademika i zamieszkac w zwyklym domku? smile
4. Ile wynosi poczatkowy budzet studenta?

Pozdrawiamsmile

PS Czy mozna zmienic nazwe parceli, np. zamiast ulicy Spokojnej 13 na ulice
spokojna 20? smile

Pozdrawima was bardzo serdeczniesmile
Obserwuj wątek
    • anulcik Re: The sims 2 i kilka pytan:) 11.01.06, 10:35
      > 1. Czy studenci moga zyc np. w milowie, czy moze trzeba ich tworzyc w jakiems
      > specjalnym otoczeniu? Czy moze to jest tak, ze mlodzi dorosli przeprowadzaja
      > sie na kilka lat do innego otoczenia?

sa trzy otoczenia uczelni do wyboru, ale mozna tez stworzyc swoja uczelnie.
      musza sie przeprowadzic. sim kiedy staje sie nastolatkiem wyjezdza (jesli chce) na studia. w sumie jest 8 semestrow. kazdy trwa 72 godziny + 'chyba' 2 godz egzamin. w sumie jeden semsetr trwa 3 doby, a cale studia 25 (o ile nie bedzie oblewal egzaminow).
      jezeli sim - student uda sie na parcele publiczna - leci mu czas, czyli gdy wroci do domu ma kilka godzin w plecywink

> 2. Czy w dodatku na studiach sa nowe obiekty?

taaa! sabig_grin

> 3. Jak sie idzie z simem na wyklad i czy student moze(po zarobieniu kasy)
      > wyprowadzic sie z akademika i zamieszkac w zwyklym domku? smile

sim idze sam na wykladsad my zostajemy sami w domu.
      za zdany egzamin na 5 dostaje stypendium i wtedy moze sie przeprowadzic do domku.

> 4. Ile wynosi poczatkowy budzet studenta?

malowink
      zanim mlody wyjedzie na studia moze zadzwonic po stypendium. musi miec 8 pkt umiejetnosci. jest tez np. stypendium dla sierot, itp.

> PS Czy mozna zmienic nazwe parceli, np. zamiast ulicy Spokojnej 13 na ulice
      > spokojna 20? smile

mozna. tak samo jak w normalnym otoczeniusmile
      • chaspera Re: The sims 2 i kilka pytan:) 11.01.06, 11:47
        Bardzo ci dziekuje anucliksmile

Aha, jeszcze cos!
        Ile _dokladnie_ wynosi ten budzet?
        • anulcik Re: The sims 2 i kilka pytan:) 11.01.06, 20:08
          bez zadnych stypendiow sim ma na koncie zaledwie 500$. za stypendium moze dostac okolo 1000 - 1500$
          • chaspera Re: The sims 2 i kilka pytan:) 12.01.06, 11:45
            Ojej, to strasznie malutko!

To przeciez nawet dzialki za to nie kupi!
            • anulcik Re: The sims 2 i kilka pytan:) 12.01.06, 12:32
              nie trzeba kupowacsmile na poczatek wprowadzasz sie do akademika za freesmile jak sobie dorobisz, to idziesz na swojewink
              • chaspera Re: The sims 2 i kilka pytan:) 12.01.06, 13:52
                aha, dziekismile
                Czy juz ci mowilam, ze jestes expertem od sims 2? smile
                Trzymajcie sie!
                • anulcik Re: The sims 2 i kilka pytan:) 13.01.06, 13:45
                  tak zeby bylo dokladnie to jeszcze dodam spis stypendiow ktore otrzymal moj tymoteuszwink
                  anulcik.s.w.interia.pl/styp.bmp
                  a jeszcze (byc moze wazne), gdy wyslesz modego na studia, przyjedzie po niego taksowka. on pojedzie na studia, ale my zostaniemy w domu z rodzicami.
                  swojego sima-studenta znajdziesz w skrzyni studentow w otoczeniu uniwersytetusmile

to masz juz ten dodatek?
                  i milego grania zyczebig_grin
                  • chaspera Re: The sims 2 i kilka pytan:) 13.01.06, 13:55
                    Moj tata jedzie do Polski z moja siostra w sobote. Przywiaza mismile
                    • chaspera Re: The sims 2 i kilka pytan:) 22.01.06, 21:32
                      Loty sie opoznilysad(((
                      Beda dopiero jutrosad
                      Ja chce swoj dodatek!
                      Ale mam pytanie:
                      Czy do akademika moga sie wprowadic NPC?
                      • maly_jelen Re: The sims 2 i kilka pytan:) 22.01.06, 22:34
                        Na czacie mi powiedzili, ze taksmile Ale anulcik jest ekspertem, wiec to ona wie!
                        • anulcik Re: The sims 2 i kilka pytan:) 23.01.06, 09:19
                          do akademika wprowadzaja sie tylko studenci. NPC tam przychodzi - gotuje, podaje posilki i zmywa naczynia od 4 rano do 24. mozna z nim rozmawiac,zastapic go w pracy, a nawet zakochac sie w nim(niej).
                          • chaspera Re: The sims 2 i kilka pytan:) 23.01.06, 11:38
                            ale mi chodzi o to, czy tam moze sie wprowadzic student, ktorego nie bedziemy
                            musieli kontrolowac! Czyli student-NPC.
                            • anulcik Re: The sims 2 i kilka pytan:) 23.01.06, 12:28
                              ahabig_grin no takwink

zalozmy ze wybierzesz akademik 16 osobowy.
                              max mozesz wprowadzic 8 swoich studentow. zostaje 8 pokoi wolnych.
                              i do tych wolnych pokoi przychodza studenci NPC big_grin

nie mozna nimi kierowac, ale mozna ich np naklonic do odrobienia swojej pracy domowej lub semestralnej. mozna sie z nimi przyjaznc, itd.
                              nie mozna wejsc do ich pokoju gdy spia (chyba ze juz sie zaprzyjaznia).
                              • chaspera Re: The sims 2 i kilka pytan:) 23.01.06, 13:45
                                Dzieki, anulcik. Jestes super.
                                Zastanawia mnie, czy w the sims 2 na studiach sa nowe zawody. Bo niby co mozna
                                robic po filozofii?
                                Aha, czy simy moga wyprawic pidzama-partybig_grinDDDD?
                                • anulcik Re: The sims 2 i kilka pytan:) 23.01.06, 15:03
                                  sa cztery nowe zawody, nie pamietam dokladnych nazw, ale mniej wiecej:
                                  biologia (dostajesz krowokwiatka simozernego)
                                  paranormalna (telefon do smierci)
                                  aktor (maszyna do operacji plastycznej)
                                  artysta (aparat fotograficzny)

moga robic rozne przyjecia, np. sportowe
                                  • chaspera Re: The sims 2 i kilka pytan:) 23.01.06, 16:36
                                    Ech, nadal nie ma dziennikarzasad
                                  • elkakub Re: The sims 2 i kilka pytan:) 26.03.06, 17:11
                                    Ja mam jeszcze takie pytanie jak zmusić tego krowokwiata czy jak mu tam to
                                    tego, żeby kogoś zeżarł smile Ja próbowałam ale nic, a to tak z ciekawości
                                    chciałam zobaczyć jak to wygląda big_grin hehehe sadysta wiem smilesmilesmile
                                    • anulcik Re: The sims 2 i kilka pytan:) 26.03.06, 19:37
                                      nie mozesz go karmic. jezeli bedzie glodny - wystawi torcik. wtedy sim musi podejsc i siegnac po niego... wtedy roslina pozre sima. na niektore simy nie dziala. nie wiem czy to chodzi o poziom aspiracji tego sima, czy ta roslina lubi zywicielasmile
                                      • c.kapturek Re: The sims 2 i kilka pytan:) 26.03.06, 23:37
                                        mi ostatnio zmarło na posesji sima 2 klientów a to ta roślina zżerała,
                                        żałuję bom nie przyuwazyła jak to wygląda;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka