Dodaj do ulubionych

Sojusz dla PC wystartował

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 12:51
Najśmieszniejsze jest to, że zarówno Epic i Activision, które wchodzą w skład PCGA, zarabiają krocie na konsolach i z całą pewnością dalej będą wydawali gry na te platformy. Po co udzielać się więc w takiej organizacji ? To jest dopiero hipokryzja.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tulio24 Re: Sojusz dla PC wystartował IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.02.08, 14:44
      Jaki upadek PC? Ludzie. Jak mniemam konsolowcy grają w większości na scrackowanych pirackich kopiach gier ściągniętych z internetu, nagrywanych de facto także na PCtach. Jeśli więc PCty mają zginąć to jak zamierzać konsolowcy grać na Waszych konsolach? Po drugie PCty do tej pory będą także służyć do grania dopóki ukazują się na nie fajne tytuły.
    • Gość: Darek Re: Sojusz dla PC wystartował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.08, 14:52
      HIPOKRYZJA - fakt. Ta organizacja w rzeczywistości będzie dbać o walkę z piractwem i WZROST CEN gier na PC. PC stały się dla producentów gier mniej arakcyjne, ponieważ gry na PC są TAŃSZE!!
    • poki442003 Re: Sojusz dla PC wystartował 20.02.08, 15:16
      Kolego Tulio, nie tak łatwo dzisiaj kupić piracką grę, na giełdach jest tego coraz mniej, a nie każdego stać na zakup nagrywarki Blue Ray (chociaż pewnie za ok. rok, dwa będą już w przystępnych cenach). A wydatek rzędu 100 zł (nowości) czy 50 zł (pół roku po premierze) na używaną grę oryginalną to nie są żadne kokosy. Przejrzyj Allegro.
    • Gość: Blido Re: Sojusz dla PC wystartował IP: *.eranet.pl 20.02.08, 15:35
      @Tulio24
      Naprawdę nie wierzysz w upadek PC jako platformy do grania? A nie zauważyłeś przypadkiem że wszystkie gry najpierw pojawiają się w edycji na konsole (Xbox360, PS3) a dopiero potem na PC? Może i W Europie PC nadal trzyma się mocno (być może dlatego, że Europejczycy dysponują wielokrotnie wyższym IQ niż Amerykanie i nadal korzystają z komputerów jako że mogą służyć do wielu innych zadań poza graniem) ale za oceanem praktycznie nikt już nie używa PC do grania, a wiele gier które są w Europie wydawane zarówno w edycji konsolowej, jak i pecetowej, można w USA kupić wyłącznie w wydaniu konsolowym! Nastały naprawdę ciężkie czasy dla PC.
      • Gość: Tulio24 Re: Sojusz dla PC wystartował IP: *.elblag.dialog.net.pl 26.02.08, 12:37
        Spodziewałem się że za tę wypowiedź konsolowcy mnie zlinczują ale Ok. Trafił się
        szacun-rozmówca. Pewnie masz rację za oceanem PC może i przegrywa z graniem na
        konsoli. Jednak w Europie mimo wszystko uważam że to nie będzie mieć miejsca.
        Jestem że tak powiem w świecie IT od czasów może nie Atari ale kiedy to 166MMX
        był nie lada sprzęciorem i dopiero wchodził na rynek. Od tamtego czasu
        wielokrotnie PC miał już nie być do grania. I co? Na rynek wchodzą co raz to
        nowe karty graficzne, pixel shadery itp. To nie umrze. Tak mi się wydaje..
    • Gość: aaa Re: Sojusz dla PC wystartował IP: *.chello.pl 20.02.08, 15:51
      Blido: Co za głupota, a lodówka z telewizorem się lepiej nadaje do przetrzymywania potraw, bo można na niej oglądać telewizję. uncertain Jak się chce mieć sprzęt do grania, to się kupuje sprzęt do grania, a jak się jest skazanym na to co rodzice kupili "do nauki", to trudno, ale obudowywanie wokół tego wielkiej teorii uzasadniającej rzekomo wyższe IQ właścicieli PC to już kretynizm pierwszej próby. Zresztą, posiadanie konsoli nie wyklucza posiadania PC, ale to też dzieciakom na utrzymaniu rodziców zrozumieć niezwykle ciężko...
    • Gość: tappy Re: Sojusz dla PC wystartował IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.08, 22:40
      bezwglednie sie zgadzam....

PC sluzy do netu pracy itp.ale prawdziwa frajde daje gra na konsoli... 30 sek. i moge grac. zaden pc mi tego nie da.... Mam i jedno i drugie i uwzam ze tak juz bedzie.... Na konsoli mozesz grac z kumplami przy bro.... Fifa w czworke czy forza w 2 +posiadowa jest genialna... I zadna gra na pc nie bedzie taka sama... Gwarantuje....

Ale padem po necie nie chcialbym sie poruszac i po to mam pc...

BTW nie masz kasy na oryginaly to po co ci konsola... Badzmy konsekwentni moze nie jest to tanie ale... nie stac cie na 250 zl za najnowszy tytul graj w strasze z allegro.... Kradziez jest kradziez, a jakt nikt nie kupi oryginalu to nikt nic nowego nie wyprodukuje. I moze czas sie pogodzic sie z tym ze zarabiaja na tym posrednicy ale to jak sprzedaz wegal... gornik dostaje grosze a posrednicy korcie... to ma wlasna nazwe... Kapitalizmbig_grin
    • Gość: Kazioo Re: Sojusz dla PC wystartował IP: *.barbara.ds.polsl.pl 21.02.08, 00:56
      Granie na PC i granie na Konsolach to dwie odmienne sprawy. Są gry w które pięknie się gra w fotelu z kumplami itd. ale są też takie gry, w które po prostu trzeba grać trochę bardziej "na sztywno"... z WSADEM i myszką - po prostu całkiem inny klimat.

FPS-y(te bardziej klasyczne) i RTS-y są stworzone dla PC-tów. Na PC-tach rozgrywka jest zwykle bardziej inteligentna i wymaga głębszego zaangażowania(mam nadzieję, że ktoś rozumie o co mi chodzi), konsole z kolei są zwykle rozrywką samą w sobie (czyli to co Amerykańce kochają).

Nawet jak PC upadnie w dziedzinie gier to kiedyś znów powstanie - konsolowe granie nie wymagające zbyt wiele od użytkownika w końcu się znudzi wielu osobom i znajdą się tacy.... którzy będą chcięli na nich zarobić - wypuszczą gry na PC ;p ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka