Gość: żalpeel IP: *.chello.pl 26.08.08, 17:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maks Re: Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.chello.pl 26.08.08, 18:36 te...jak nie chcesz czytać to nie czytaj ale żółć wylewaj sobie na na pudelku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.08, 19:01 Takich debilnych postów jak pierwszy nie należny w ogóle czytać i brać ich pod rozwagę. Autorowi należną się pochwały za to, że pokazuje nam inne gry a nie tylko główny nurt, robionych przez księgowych, "target" 12-30 lat, promowanych za pomocą absurdalnego marketingu dla rozumnych ludzi inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Login / Pseudonim: Re: Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 19:02 te maks, a ty co? adwokat SS że zabraniasz i wypędzasz? wiesz, po to są komentarze żeby ludzie się wypowiadali. nawet tacy co mają opinię inną od twojej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zal.uganda Re: Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 19:30 sluchajac 'breaking the law' jp stwierdzilem, ze zaryzykuje i sciagne sobie gierke:p...na razie przeszedlem tylko tutka, ale gra jest calkiem sympatyczna i sama rozgrywka wyglada obiecujaco...co do dymu z licencja to sie nie dziwie...przeciez gdybym sprzedal lub kupil jakas za grube pieniadze, to tez nie chcialbym,aby pewien svensson, czy inny geteborg;p napisali gre oparta na niej ... z drugiej strony moze to byla celowa zagrywka ze strony szwedow, moze chcieli , zeby potentat zwrocil na ich produkcje uwage... Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Alternatywy 6: Space Hulk 26.08.08, 19:43 "sluchajac 'breaking the law' jp stwierdzilem, ze zaryzykuje i sciagne sobie gierke:p" lepiej powiedz, co zrobisz, gdy puścisz sobie All Guns Blazing albo Night Crawler z Painkillera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezii Re: Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.08, 20:22 ja jak najbardziej jestem za takimi artykułami, newsy to nie problem znaleźć na necie, gorzej z takimi artykułami, gierkę oczywiście ściągnąłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadMad Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.adsl.alicedsl.de 26.08.08, 22:42 A co z legendarną grą na DOS: Space Hulk, wydaną przez Electronic Arts w 1993 roku...? www.mobygames.com/game/dos/space-hulk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.toya.net.pl 27.08.08, 02:23 kolejny wspaniały artykuł napisany przez najlepszego fielietonistę w historii prasy... Droga redakcjo, kiedy wreszcie zmądrzejecie i wywalicie tego pismaka na zbity pysk?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.08, 02:34 Jak chcesz poczytać o kolejnych simsach lub grach które dostają po 8/10 hurtem, to idź tam gdzie dają Ci dadzą a nie nie płacz tutaj. Jeśli myślenie, refleksja sprawia ci ból, to nie czytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łii:) Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 07:43 naprawdę dobry artykuł o naprawde świetnej gierce ależ ci ludzie ze strategy infiormera są źli Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Alternatywy 6: Space Hulk 27.08.08, 09:51 Droga redakcjo, kiedy wreszcie zmądrzejecie i wywalicie tego pismaka na zbity pysk?! -- Jak tylko dostaniemy merytoryczną skargę na pracę redaktora - napisaną na mój email. Bez obelg, bez chamstwa. Aha, warto byłoby się też podpisać imieniem i nazwiskiem, jeśli już koniecznie chce się komuś odebrać pracę. To jak, poradzisz sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ploxx Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.adsl.szeptel.net.pl 27.08.08, 10:17 Tak czy owak, pradawny Space Hulk był doskonały. Ten pewnie też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sivar Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 14:14 Space Hulk "żondzi" zagrywam się w planszowego do tej pory ze znajomkami (od 10 lat blisko). komputerowemu też chętnie kilka dłuższych chwil poświęce, szczgólnie na nocnych zmianach w robocie )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Login / Pseudonim: Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 17:47 dawaj tego maila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logan Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 21:10 Co do samej gry, gram od 8 roku życia, teraz mam 28 i nie gram od 3 lat bo nie ma w co, coś mi tu się przypomina że podobna gra już istniała. Nie pamiętam jak dawno w nią grałem, ale coś mi świta że to było jeszcze na Amiga 500, czyli jakieś ponad 14 lat temu. Powstaje więc pytanie czy jest to tylko przepisany kod czy stworzona od nowa gra. Warto chyba sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.centertel.pl 27.08.08, 21:19 Space Hulk byl na Amige i PC dos, wersja pierwsza oraz lata pozniej na PC i PSX wersja druga. To co Teardrop zrobilo to tez nie pierwsza dzika proba przeniesienia Space Hulka na kompa. Poprzednie mialy podobnie jak i ta cale kampanijne sccenariusze, mialy gorsza grafike, to co robia Szwedzi to sa poskanowane obrazki z GW wiec to wyglada lepiej niz rysowane od zera. Sa tez dwie wersje Space Hulka na komorke. 2d strategia i 3d strzelana wersja. To ja pisalem Gonzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herod Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 22:28 thepiratebay.org/torrent/4078518/Space_Hulk_remake_-_Teardown.se Na pohybel wielkim korporacjom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joke Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.ghnet.pl 28.08.08, 00:00 szukałem jakiejś dobrej strategii, -sprawdzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.ntlworld.ie 28.08.08, 03:20 No nie, komentarze (przynajmniej te pierwsze - bez pierwszego) mądrzejsze od artykułu! Normalnie orgazm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.range86-132.btcentralplus.com 28.08.08, 07:00 ja by sobie poradzil, ale mi sie artykul podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Login / Pseudonim: Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 08:12 dawaj tego maila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blablabla Alternatywy 6: Space Hulk IP: 195.85.230.* 28.08.08, 11:43 Kilka uwag do artykułu: nie dostaje się nowych broni - ekwipunek jest przypisany do danej misji. Za przejście misji dostaje się stopnie. Sierżant(pierwszy w każdej z drużynie)jest najważniejszy w całym oddziale. Im wyższy ma stopień, tym liczba CP(command point)jest wyższa i tym samym drużyna może wykonać więcej operacji w ciągu jednej tury). Po drugie teardown rozmawiało z Games Workshop wyraziło zgodę na to by Szwedzi mogli robić tą gierkę(pamiętać należy, że wszelkie (c)(R)są w gierce). Problem zrobiło THQ, które zamiast dogadać się z twórcami gry, zabroniło jej rozpowszechniania. Sama gra jest fantastyczna. Jej pierwowzór (1993 wydany przez EA) był "szoterem FPP" z opcją freeze i panelem taktycznym i był gierką naprawdę świetną. Tutaj Teardown skupiło się wyłącznie na formie turewej panelu taktycznego. Szkoda, że tak późno opisano tą gierkę, bo istnieje już ona bodajże od lutego (o n e t.pl opisywał ją chyba w kwietniu) Acha i jeszcze jedna uwaga: na strategy informer nie ma pełnej wersji - brak edytora poziomów i jednej kampanii, która wg teardown miała się w niej znajdować) To tyle pozdrawiam i życzę udanej eksterminacji gó..jadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.08, 13:07 www.mobygames.com/game/dos/space-hulk/screenshots polecam ta gre. Grafika i klimat lepszy (jedyny minus jest taki ze mala rozdzielczosc , a cala reszta prawie taka sama. Wydaje mi sie nawet, ze Szwedzi mocno inspirowali sie mapami z tej starej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kc Alternatywy 6: Space Hulk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 15:26 No i godzinka w plecy. Nie ma to jak odstresować się w pracy. Wreszcie jakiś portal nie pisze o super nowościach z E3, które miesiąc po premierze stają się szarą luką w pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś