Dodaj do ulubionych

10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 09:16
Chętnie zagrałbym w kontynuację Shogo - świetnego FPS-a, który został zapomniany z powodu premiery pierwszej części Half-Life'a.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: 83.238.68.* 13.09.08, 09:32
      Zupełnie zgadzam sięz Waszym zdaniem o Kingpinie, świetna, mroczna i brutalna gra smile

Również nieźle by się zapowiadała kontynuacja Clive Barker's Undying.
    • Gość: Indyk Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.08, 09:32
      Jest jeszcze Soldier of Fortune
    • Gość: kris Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: *.pljtelecom.pl 13.09.08, 09:36
      Duke tak! Shogo tak! Mi jeszcze brakuje Redneck Rampage i Shadow Warrior - w ogóle fajne były te gierki na silniczku Księcia.
    • Gość: A Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.08, 10:32
      Indyk. Jest nawet SoF 3 wiec gre robia ale jest ona coraz gorsza no ale na liste sie nie kwalifikuje.
    • rafmazz Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć 13.09.08, 10:37
      Dlaczego nie chcialo Ci sie Panie Slawku znalezc screena z Blood , tylko umiesciles z Blood 2 ?

• Gość: marloon Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: *.chello.pl 13.09.08, 10:38
      Jak się zabierzecie za kontynuację Operation Wolf to też będzie to gierka 8 bitowa? wink
    • slawomir.serafin Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć 13.09.08, 10:39
      Jest nawet SoF 3

---

dokładnie, jest i pewnie będzie następny, też niskobudżetowy i kiepski. Soldier of Fortune z Raven umarł i już nie wróci, niestety.
    • slawomir.serafin Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć 13.09.08, 10:41
      @marloon - jeszcze nie wiemy smile będziemy jednakowoż wierni tradycji smile

Dlaczego nie chcialo Ci sie Panie Slawku

----

to pytanie jest bez sensu smile dlatego mi się nie chciało bo mi się nie chciało smile
    • Gość: bandzior Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.08, 10:47
      Nareszcie przeczytałem jakiś tekst SS bez irytacji, a z wyraźną przyjemnością. Świat się kończy, hadrony wrzynają się w mózg i takie tam...

Stawiam na pozycję z numerem 6. - Hired Guns odebrało mi kilka ładnych miesięcy życia, nie nudząc przy tym ani przez chwilę. Obawiam się tylko, że kontynuacja stawiałaby bardziej na atrakcyjność wizualną, zamiast na rozwijanie motywu współpracy między uczestnikami gry (taka to obecna moda). A przecież jest to idealny pomysł na grę sieciową...
      www.xyz.pl
    • radek.zaleski Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć 13.09.08, 11:01
      @bandzior

Sławek ma zły PR, bo przykleiło się do niego kilku "przyjaciół", ja jednak nieśmiało zauważę, że większość jego tekstów jest fajna. te znasz?

gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,5423701.html

gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,5016378.html

• Gość: marloon Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: *.chello.pl 13.09.08, 11:06
      A tak a propos Duka, to z tego co pamiętam miał kontynuację w postaci Manhattan Project, wkońcu też była to strzelanka w 3D wink
    • Gość: Dexter Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: *.chello.pl 13.09.08, 11:24
      Taaa... A jakieś gry, które nie są grami FPP? Czyżby autor znał innego gatunku gier ?

PS.
      Kontunuacja Duke Nukem ma się ukazać zaraz po tym jak zostanie wydana nowa płyta Guns'N Roses "Chinese Democracy"
    • Gość: Dexter Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: *.chello.pl 13.09.08, 11:54
      Kontynuując...

1. Cannon Fodder
      www.youtube.com/watch?v=1Ob73lgvE0M
      2. Black Throne.
      Nie rozumiemi, czemu Blizzard tłucze w kółko War/Star Crafty i Diablo, a nie chce przywrócić tej genialnej platformówki
      www.youtube.com/watch?v=99F1lPHBWbM
      3. Flashback
      Kolejna genialna platformówka. Niby wiem, że było "Fade to Black", ale to się nie liczy smile
      www.youtube.com/watch?v=ypSNZDRvwyE
      4. The Incredible Machines
      Gierka w której trzeba ustawiać maszyny jakby żywcem wyjęte z bajek o króliku Bugsie i spólce "ACME" wink. Ponadto, chyba pierwsza gra, w której można było tworzyć własne poziomy
      www.youtube.com/watch?v=AfO-9C3dBTw
      5. Alien Breed
      www.youtube.com/watch?v=AgHNUp8DbZI
      6. Little Big Adventure
      www.youtube.com/watch?v=8n46Uou82fU
      7. Syndicate
      www.youtube.com/watch?v=q-xYkWHJGoU
      Był wprawdzie Syndicate Wars, ale już dawno temu
      www.youtube.com/watch?v=izkTKY1okDI&feature=related
      8. Pinball Dreams
      Albo jakiś inny dobry pinball
      www.youtube.com/watch?v=RrPMox4V4rg
    • radek.zaleski Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć 13.09.08, 11:58
      Taaa... A jakieś gry, które nie są grami FPP? Czyżby autor znał innego gatunku gier ?
      --
      przeczytaj leadsmile
    • Gość: y Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 12:16
      rise of the triad gralem w to kiedys ostro. zajebista gierka smile
    • Gość: MadMad Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: *.adsl.alicedsl.de 13.09.08, 12:16
      Trylogia Marathon została udostępniona pecetowcom za darmo przez twórców: trilogyrelease.bungie.org/
    • Gość: meep Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 12:27
      Odnośnie Cannon Fodder to niedawno została wydana nowa kampania do tej gry o nazwie "Cannon Fodder New Campaign". Jeśli chodzi o Hired Guns, to zakładam się, że nie wszyscy autorzy tej gry pomarli wink. Odnośnie licencji to warto popytać w rockstarze, w końcu ta firma wywodzi się z wielkiego DMA Design smile. P.S: Do Hired Guns też istnieje dodatkowa kampania. Do tych dwóch gier ogólnie dostępne są edytory na aminecie, więc jak ktoś ma jakieś szalone pokmysły może sobie puścić wodzę fantazji smile.
    • Gość: Dexter Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: *.chello.pl 13.09.08, 12:33
      @radek.zaleski
      W leadzie jest mowa o shooterach, a nie o grach FPP. To nie są synonimy.
    • radek.zaleski Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć 13.09.08, 12:43
      W leadzie jest mowa o shooterach, a nie o grach FPP. To nie są synonimy.
      --
      no właśnie. dlatego tekst jest o shooterach. Ty zaproponowałeś pinballasmile.
    • Gość: Dexter Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: *.chello.pl 13.09.08, 12:51
      >> Ty zaproponowałeś pinballa
      Proszę czytać ze zrozumieniem. Zaproponowałem go w innym wątku. I zrobiłem to celowo.

Ponadto nie przypominam sobie momentu, kiedy przeszliśmy na Ty.
    • Gość: A.W. Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: *.toya.net.pl 13.09.08, 12:53
      @ RZ.

SS ma kiepski "PR" (kurna doslownie jak w korporacji) bo jest bezczelny w swojej ignorancji, skupia sie na odpisywaniu na komentarze pod swoimi tekstami, zamiast poswiecic czas na doskonalenie swojego dosc kiepskiego jak na redaktora warsztatu (nie, nie umiem lepiej, ale ja nie pisze dla serwisu netowego). Przyklady artykulow ktore podales sa moze dobrymi przykladami, ale jedna jaskolka wiosny nie czyni. Ile newsow, przemyslen i wiadomosci na poziome bloga nastolatki z 6 klasy pan SS do tej pory napisal? Tylko szczerze.

Ps. I co to ma byc za odpowiedz? "Nie umiescilem screena z Blood 1 bo mi sie nie chcialo". Zarty sobie pan z nas stroi?
    • radek.zaleski Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć 13.09.08, 13:10
      Proszę czytać ze zrozumieniem. Zaproponowałem go w innym wątku. I zrobiłem to celowo.

Ponadto nie przypominam sobie momentu, kiedy przeszliśmy na Ty.
      --
      fair enough.

wracając do Pana listy: Little Big Adventure miało swoją kontynuację w postaci LBA 2. bardzo fajnej zresztą, wg niektórych jest to nawet gra dużo lepsza.

www.youtube.com/watch?v=y7MTg4AqsxU

A Alien Breed miał wersję 3D, ale to już nie było to samo:

www.youtube.com/watch?v=JuPgO8J9Adg
    • Gość: Koniowiec Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: *.as.kn.pl 13.09.08, 13:16
      Zapomnieliście o Baldur's Gate!!!! Jak i o Carmageddonie czy o Wing Commanderze!
    • Gość: meep Re: 10 sequeli, które chcielibyśmy zobaczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 13:31
      Ale jak na gierke 3D bylo niezłe, zarówno Alien Breed 3D, jak i Alien Breed 3D TKG. Świetne gry, ciągły brak amunicji i brak chociażby jakiego noża smile. Niestety żadnej nie przeszedłem, ale klimacik w TKG jest zarąbisty, lepszy niż w częściach 2D, choć Tower Assault też fajny i dało się grać na 2playerów smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka