Gość: pierszy! IP: *.kro.vectranet.pl 13.03.09, 06:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
don_wroc_love Re: CryENGINE 3 nadchodzi 13.03.09, 08:07 heh, no dokładnie - zobaczymy. ja mogę się założyć z Tobą Pawle o dobre piwo (bezalkoholowe ) że wersje ps3 i xbox360 będą szły łeb w łeb. przynajmniej na razie - ps3 IMHO pokaże przewagę za 2 lata gdzieś dopiero. ale to wróżenie z fusów... Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: CryENGINE 3 nadchodzi 13.03.09, 08:11 ja bym obstawiał że to z wersją ps3 mieli problemy - kupili Free Radical ( ci od chlebakowego Haze ) w JAKIMŚ celu... jakim? skoro silnik będzie za chwilę to pewnie nie po to żeby ujarzmić konsole w ogóle, ale żeby ujarzmić jedną konsolę... jaką? a na co wyszło Haze? a silinka UT3 to chyba już wszyscy mają serdecznie dość Odpowiedz Link Zgłoś
gyenia Re: CryENGINE 3 nadchodzi 13.03.09, 08:14 dobre piwo bezalkoholowe???!!! pił ktoś kiedyś coś takiego? bo ja na dobre w życiu nie trafiłem Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: CryENGINE 3 nadchodzi 13.03.09, 08:23 @gyenia heh - a pamiętasz czemu kiedyś w tv było piwo - bezalkoholowe i mrugnięcie oka? a co do tematu jeszcze parę myśli - na CryTek zawsze można liczyć jeśli chodzi o produkcje na sprzęt którego nie ma ("(...)Crytek zapowiada, że 3 będzie mogła zostać wykorzystana również na konsolach nowej generacji") ale jeszcze musiałby przekonać MS żeby nowego iksa robili pod kątem silnika CE3 a nie UT4... (ktoś jeszcze wierzy że MS nie robi nowego iksa? ;D ) - CryTek chyba w końcu zrozumiał, że bez wsparcia konsol daleko nie zajadą - koledzy "pc only" - nie martwcie się - za rok, dwa te karty po 2000 pln stanieją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemix Re: CryENGINE 3 nadchodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 08:35 Taana konsolach juz to widze... okrojona wersja bez HDR'u xD Odpowiedz Link Zgłoś
rafmazz Re: CryENGINE 3 nadchodzi 13.03.09, 09:12 A ja jestem pewny ze to zagranie marketingowe. Ta cyferka 3 za Cryengine zostala chyba dodana dla wzbudzenia zainteresowania i taniej sensacji w mediach, watpie zeby w zanadrzu mieli jakis potezny skok jakosciowy. A co do X360, to sprzet ma mozliwosci, pytanie czy programisci sie znajda ktorzy wykorzystaje je w 100%. PS3 moze i ma Cell-a, ale nie przesadzajmy, nie jest to roznica jak miedzy oplem a mercedesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmo Re: CryENGINE 3 nadchodzi IP: 88.156.230.* 13.03.09, 09:38 @don_wroc_lov One stanieją może i wcześniej Problem w tym kiedy będzie nas na nie stać Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: CryENGINE 3 nadchodzi 13.03.09, 10:15 @rafmazz A co do X360, to sprzet ma mozliwosci, pytanie czy programisci sie znajda ktorzy wykorzystaje je w 100%. PS3 moze i ma Cell-a, ale nie przesadzajmy, nie jest to roznica jak miedzy oplem a mercedesem ------ dokładnie. ale rozumiem też wypowiedzi Pawła o x360 - ja miałem podobnie jak wybierałem lustrzanki cyfrowe - jak już zdecydowałem się na system jednej marki to zacząłem wszystkim i sobie wmawiać jaki to fatalny jest ten drugi.... z tego co pamiętam - to ten efekt psychologiczny to racjonalizacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: CryENGINE 3 nadchodzi IP: 89.174.255.* 13.03.09, 10:37 przede wszystkim obecne konsole mają bardzo słabe układy graficzne i mała ilość pamięci VRAM, co widać po jakości tekstur, i rozdzielczościach, oraz zasięgach widzenia w grach, w końcu nie wszystkie gry chodzą w FullHD, mało tego rzekłbym że większość nie chodzi. Natomiast zastanawia mnie co innego, jedyny wspólny mianownik w technologii, dla PC, PS3 i X360 to OGL, więc czyżby CE3 był pod OpenGL? Odpowiedz Link Zgłoś
wypisany Re: CryENGINE 3 nadchodzi 13.03.09, 10:45 Nie dziwi Was, że j_uk_dev jakoś rzadko się ostatnio wypowiada? Jeszcze niedawno w takim temacie walnąłby post na dwie strony, a tu cisza... A szkoda, bo to jednak członek "Elity Komentujących GC" Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: CryENGINE 3 nadchodzi 13.03.09, 11:06 e..... a to jakąś Elitę mamy tutaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: CryENGINE 3 nadchodzi IP: *.ip.fastwebnet.it 13.03.09, 11:08 Miejmy nadzieje, ze ten engine bedzie skalowalny i elastyczny pod wzgledem konfiguracji. Zwroccie uwage, co pisali na temat GTAIV: aktualnie niewiele komputerow pociagnie tę gre ma maksymalnych ustawieniach ale za rok, dwa to moze sie zmienic. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: CryENGINE 3 nadchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 11:33 Co prawda robi to strasznie powoli, ale daleko tej maszynce do czasów młodości. O ile takie PS3 ma w zanadrzu potężnego Cella, o tyle Xbox 360 ma... prawie że nic. Nie rozśmieszaj mnie kolego. Od kiedy to wspaniały CELL zastąpić ma układ graficzny. Tak się składa że GPU w PS3 jest o wiele słabsze od tego w X'e. I tego się już nie zmieni, za żadne 2,3,5 lat nic nie uratuje PS3. Wąskie gardło GPU i tyle. Killzone2 miał być miazgą na wszystko, a okazał się ssącym, ledwie dobrym tytułem, mającym czkawki w 720p. A przecież gry pisane specjalnie pod PS3, zamiast X'owych konwersji miały pokazać moc PS3. Sorry kolego, jakoś tego nie widać. Popatrz na okładki gier, te z PS3 często działają jedynie w 720p, gdzie ich odpowiedniki na X śmigają w 1080p. Popatrz sobie jak drastycznie przy tym spada framerate i to przy 2x mniejszej rozdziałce. I co? X idzie do grobu? Przydało by się troszkę obiektywizmu którego nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
own3d1n1 Re: CryENGINE 3 nadchodzi 13.03.09, 11:36 To chyba dobrze, że konsolowcy też sobie w Crysiska pograją. Gorzej dla PeCetów. Żadnej rewolucji, żadnej "utopijnej" fotorealistycznej grafiki. Odpowiedz Link Zgłoś
wypisany Re: CryENGINE 3 nadchodzi 13.03.09, 12:19 @don_wroc_love A nie? GC to jedyne miejsce, w którym czytam wszystkie komentarze. To dlatego, że zawsze znajdzie się tu kilka osób, które mają gdzieś flejmy i po prostu dyskutują na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simplex Re: CryENGINE 3 nadchodzi IP: 195.94.195.* 13.03.09, 12:37 "Popatrz na okładki gier, te z PS3 często działają jedynie w 720p, gdzie ich odpowiedniki na X śmigają w 1080p" Ktore to gry na x360 dzialaja w 1080p? Oczywiscie mowie o natywnym 1080p, nie upscalingu z 720p. Podaj kilka tytulow, chetnie zagram. Moze Halo 3? Odpowiedz Link Zgłoś
y_jak_y Re: CryENGINE 3 nadchodzi 13.03.09, 12:56 castle crashers działa w pełnym 1080p Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: CryENGINE 3 nadchodzi 13.03.09, 13:03 "castle crashers działa w pełnym 1080p " To z okładki gry sie dowiedziałeś? Skoro "gracz" pisze o okładkach, to nie chodzi mu chyba raczej o gry x XBLA. Bo Wipeout HD na ps3 tez dziala w pelnym 1080p. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: CryENGINE 3 nadchodzi 13.03.09, 13:23 gracz -> Mi tam Killzone graficznie się baaaardzo podoba . A z tego co chyba pisał j_uk_dev to spora część efektów to właśnie zasługa Cella. I na tym oparłem swoje gadanie . don_wroc_love -> Terefere, nie wyciągaj mi tutaj żadnych psychologicznych pseudo-mądrości . wypisany -> No właśnie, liczyłem na jego wypowiedź a tutaj cisza. Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: CryENGINE 3 nadchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 13:49 Czy tu nie ma błędu ?? CryEngine 3 wg innych serwisów jest projektowany na PC i konsole następnej generacji (PS"4", XBox "460"), a nie na obecnej !! Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: CryENGINE 3 nadchodzi 13.03.09, 13:51 @Paweł ..a nie jest tak...? ale tak szczerze, z ręką na sercu... Odpowiedz Link Zgłoś
wypisany Re: CryENGINE 3 nadchodzi 13.03.09, 13:53 Dla mnie najgorszym aspektem braku j_uk_deva w komentarzach jest to, że gość miał w zwyczaju sypnąć technikaliami, które bardzo skutecznie kanalizowały dyskusję i przez to podwyższały jej poziom. Zobaczcie, co się tutaj dzieje: spekulacje na temat możliwości silnika i dyskusja o okładkach. To już nie ten sam GC... Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: CryENGINE 3 nadchodzi 13.03.09, 13:55 @XYZ www.vg247.com/2009/03/11/crytek-to-demonstrate-cryengine-3-at-gdc/ cytat: (press relase) "Crytek GmbH (?Crytek?) is excited to announce that they will introduce their latest all-in-one game development solution CryENGINE 3, at this year?s GDC Expo (March 25th ? 27th) in San Francisco. CryENGINE 3 is the first development platform for Xbox 360, PlayStation 3(...)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: CryENGINE 3 nadchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 14:07 EEE to bardziej CryEngine 1,5 niż 3, żeby się dostosować do już nieco podstarzałych układów w konsolkach (GF 7xxx, Radek 19xx) i małej ilości pamięci musieli pójść na jakieś kompromisy w stosunku do Cryengine 2 !! Nic ciekawego i tyle !! Odpowiedz Link Zgłoś