falcion 17.03.09, 14:58 No i to juz jest jakas praca ciekawsza. Zapewne moznaby ja poszerzyc o wiecej przepowiedni i cytatow, ale jest na dobrej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: one Echa słów sprzed lat IP: *.lanet.net.pl 17.03.09, 15:00 haha, FPP wyeksploatowane w czasach quake i unreala, a potem nadchodzi przełom, taki rainbow six, taki call of duty potem marka jest szlifowana i dopieszczana, traci na orginalności, świeżośći pomysłu ale jednocześnie toruje drogę dla nowych przełomowych produkcji Zresztą gdyby ktokolwiek miał możliwość zobaczenia, dajmy na to cod4 10 lat temu osłupiałby i zaniemówil Za dużo kręcimy nosem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Echa słów sprzed lat IP: *.chello.pl 17.03.09, 15:03 Tym razem dla odmiany fajny artykuł To o ami do dem, piecu do biur, a tylko psx do gier to pamiętam bardzo wyraźnie. Bardzo się wtedy zasmuciłem, takie to było wpływowe pismo Odpowiedz Link Zgłoś
kominek Re: Echa słów sprzed lat 17.03.09, 15:05 falcion, Dwa dni przeglądałem te gazety. Szukanie ciekawych cytatów to jak chcieć znaleźć igłę w stogu siana Co ciekawe - przeczytałem wiele wywiadów z różnymi znakomitościami (Sid Mayer, Carmack, itp) i w żadnym nie znalazłem niczego godnego uwagi. Za dwa - trzy dni pojawi się na Gamecorner luźna kontynuacja dzisiejszego tekstu, ale już nie z cytatami, tylko z czymś innym. one, Fakt, takie gry jak COD IV przywracają wiarę w gatunek FPP, ale jeśli chodzi na przykład o RTS to w ostatnich latach nie grałem w nic, co powaliłoby mnie na kolana. Nawet Company of Heroes szybko mnie znudziło. Odpowiedz Link Zgłoś
han_solo_79 Re: Echa słów sprzed lat 17.03.09, 15:23 Stare magazyny wyrzuciłem w cholerę, zostawiłem sobie tylko te z recenzjami moich ulubionych gier z tamtego okresu (CC2 i SW:R), chociaż za jedną reckę, Secret i jego ekila ma u mnie życzenia wiecznego potępienia. Autora tej wypowiedzi o 640 kb, mimo, że jest ona cały czas przypisywana Gatesowi, trudno dzisiaj jednoznacznie wskazać. Albo anonimek z MS albo dziennikarz. Taka PCetowa legenda, fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko Re: Echa słów sprzed lat 17.03.09, 15:26 Ja mam od cholery Secret Service ktoś chce kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Echa słów sprzed lat IP: *.ds14.agh.edu.pl 17.03.09, 16:01 BLU-RAY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
y_jak_y Re: Echa słów sprzed lat 17.03.09, 16:07 pamiętam joystick! - udało mi się nawet z kumplem załapać na występ w jednym odcinku. graliśmy w klasykę - raptor - wygrałem dostając diune 1 (moja pierwsza oryginalna gra ) kumpel miał zacięcie militarne i mało się nie posikał dostając seal team - suszyliśmy kły ze szczęścia cały dzień piękne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasd Re: Echa słów sprzed lat IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 16:27 haha, dobe, sam pamietam te czasy i dokladmie to samo pieprzenie- pecety sa be i umra smiercia naturalna. i co? 20 lat poznie to pecety wyznaczaja nowe standardy we wszystkich dziedzinach informatyki LOL hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Echa słów sprzed lat IP: *.ghnet.pl 17.03.09, 17:32 Trafiłem z dwa lata temu na blog Kominka - z powodu nudy i chamstwa uciekłem stamtąd czym prędzej. Teraz patrzę na GC (dawno nie zaglądałem) ? a tu Kominek. Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrugaty [...] IP: *.acn.waw.pl 17.03.09, 17:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Echa słów sprzed lat IP: 82.27.41.* 17.03.09, 17:36 O ile oczywiście nie zdąży go(quake) połknąć Duke Nukem Forever, o którym przebąkuje się już teraz". Secret Service 7/1996 miazga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Echa słów sprzed lat IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.03.09, 17:46 Och, jak to dobrze, że tym razem autor bardzo mocno podkreślił subiektywność wyboru cytatów . Jeszcze niedawno bym się spodziewał, że taki artykuł mógłby mieć tytuł "najlepsze cytaty se starych gazet" albo nawet "historia magazynów o grach" ;p. Widać wyraźną poprawę od czasu artykułu o przełomowych grach FPS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://www.transfe [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 17:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Echa słów sprzed lat IP: 195.136.192.* 17.03.09, 18:04 han_solo_79, co Ci zrobiła ekipa NSS? Ja to pismo bardzo lubiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
goku94 Re: Echa słów sprzed lat 17.03.09, 18:10 Hehe ja mam wszystkie numery CD-Action od 1997 do 2001 xD Potem kupowałem już tylko czasami i dopiero niedawno znowu zacząłem kupować regularnie . Ale fajnie się takie stare numery czyta Secret Service mój kuzyn zbierał i się wymienialiśmy xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K-202 Re: Echa słów sprzed lat IP: *.icpnet.pl 17.03.09, 18:27 Polacy wymyślili komoputer lepszy od PC-ta kilka lat przed PC-tem....! To był K-202 - dizs można go oglądac w Muzeum Techniki w Warszawie. Oczywiście rozpoczęto jego produkcję ale natychmiast z polecenia SB wstrzymano - tak komuna "modernizowała" Kraj... (z Syreną-Sport było tak samo..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramos 64 Re: Echa słów sprzed lat IP: 212.180.160.* 17.03.09, 18:30 Atarowca kop z gumowca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Echa słów sprzed lat IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 18:35 AMIGA RULEZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chmielok Re: Echa słów sprzed lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 18:43 Wiecie co jest najgorsze? Ja wiem, ze za 5 lat bedzie taka zarabista grafika. Problem w tym, ze nie potrafie sobie jej wyobrazic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MruK Re: Echa słów sprzed lat IP: *.toya.net.pl 17.03.09, 18:43 "Uwaga! Włączamy fazę.." Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Echa słów sprzed lat 17.03.09, 18:44 "Bardzo trudno w dzisiejszych czasach zrobić solidną strzelankę w wyeksploatowanym przez Quake, Unreal i ich klony, gatunku gier FPP". Cóż, minęło dziesięć lat i cytat wciąż aktualny, gier choćby zbliżających się poziomem do trzeciej części Quake'a jak nie było, tak nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whatAman Re: Echa słów sprzed lat IP: *.chello.pl 17.03.09, 18:50 Fajny artykuł. Mała nieścisłość: w końcu lat 90-tych kopiowanie płyt CD było właśnie NAJBARDZIEJ opłacalne, właśnie z powodu słabego dostępu do sieci. To wtedy święcili triumfy bazarowi piraci, a człowiek z nagrywarką w domu był osiedlowym bogiem. Gry dołączane do czasopism nie były atrakcyjne (głównie trupy sprzed czasów popularyzacji SVGA), więc dla rzeszy ludzi była to jedyna alternatywa (pomijając odwiedziny w Empiku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awanturnik Re: Echa słów sprzed lat IP: *.globalconnect.pl 17.03.09, 19:11 Mam ten numer Bajtka gdzie kwach udzielal wywiadu. Wsytawie na allegro za 1000$ Odpowiedz Link Zgłoś