Dodaj do ulubionych

Echa słów sprzed lat

17.03.09, 14:58
No i to juz jest jakas praca ciekawsza. Zapewne moznaby ja poszerzyc o wiecej przepowiedni i cytatow, ale jest na dobrej drodze.
Obserwuj wątek
    • Gość: one Echa słów sprzed lat IP: *.lanet.net.pl 17.03.09, 15:00
      haha, FPP wyeksploatowane w czasach quake i unreala, a potem nadchodzi przełom, taki rainbow six, taki call of duty potem marka jest szlifowana i dopieszczana, traci na orginalności, świeżośći pomysłu ale jednocześnie toruje drogę dla nowych przełomowych produkcji Zresztą gdyby ktokolwiek miał możliwość zobaczenia, dajmy na to cod4 10 lat temu osłupiałby i zaniemówil Za dużo kręcimy nosem
    • Gość: kris Re: Echa słów sprzed lat IP: *.chello.pl 17.03.09, 15:03
      Tym razem dla odmiany fajny artykuł smile

To o ami do dem, piecu do biur, a tylko psx do gier to pamiętam bardzo wyraźnie. Bardzo się wtedy zasmuciłem, takie to było wpływowe pismo big_grin
    • kominek Re: Echa słów sprzed lat 17.03.09, 15:05
      falcion,
      Dwa dni przeglądałem te gazety. Szukanie ciekawych cytatów to jak chcieć znaleźć igłę w stogu sianasmile
      Co ciekawe - przeczytałem wiele wywiadów z różnymi znakomitościami (Sid Mayer, Carmack, itp) i w żadnym nie znalazłem niczego godnego uwagi.

Za dwa - trzy dni pojawi się na Gamecorner luźna kontynuacja dzisiejszego tekstu, ale już nie z cytatami, tylko z czymś innym.

one,
      Fakt, takie gry jak COD IV przywracają wiarę w gatunek FPP, ale jeśli chodzi na przykład o RTS to w ostatnich latach nie grałem w nic, co powaliłoby mnie na kolana. Nawet Company of Heroes szybko mnie znudziło.

• han_solo_79 Re: Echa słów sprzed lat 17.03.09, 15:23
      Stare magazyny wyrzuciłem w cholerę, zostawiłem sobie tylko te z recenzjami moich ulubionych gier z tamtego okresu (CC2 i SW:R), chociaż za jedną reckę, Secret i jego ekila ma u mnie życzenia wiecznego potępienia.

Autora tej wypowiedzi o 640 kb, mimo, że jest ona cały czas przypisywana Gatesowi, trudno dzisiaj jednoznacznie wskazać. Albo anonimek z MS albo dziennikarz. Taka PCetowa legenda, fajne.
    • alienisko Re: Echa słów sprzed lat 17.03.09, 15:26
      Ja mam od cholery Secret Service smile ktoś chce kupić? smile
    • Gość: andy Re: Echa słów sprzed lat IP: *.ds14.agh.edu.pl 17.03.09, 16:01
      BLU-RAY !!!
    • y_jak_y Re: Echa słów sprzed lat 17.03.09, 16:07
      pamiętam joystick! - udało mi się nawet z kumplem załapać na występ w jednym odcinku. graliśmy w klasykę - raptor - wygrałem dostając diune 1 (moja pierwsza oryginalna gra big_grin) kumpel miał zacięcie militarne i mało się nie posikał dostając seal team - suszyliśmy kły ze szczęścia cały dzień smile piękne czasy.
    • fr000nc Re: Echa słów sprzed lat 17.03.09, 16:18
      Atarowiec... TFU!
    • Gość: dasd Re: Echa słów sprzed lat IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 16:27
      haha, dobe, sam pamietam te czasy i dokladmie to samo pieprzenie- pecety sa be i umra smiercia naturalna. i co? 20 lat poznie to pecety wyznaczaja nowe standardy we wszystkich dziedzinach informatyki LOL hahaha
    • Gość: i Re: Echa słów sprzed lat IP: *.ghnet.pl 17.03.09, 17:32
      Trafiłem z dwa lata temu na blog Kominka - z powodu nudy i chamstwa uciekłem stamtąd czym prędzej. Teraz patrzę na GC (dawno nie zaglądałem) ? a tu Kominek. Zgroza.
    • Gość: Mrugaty [...] IP: *.acn.waw.pl 17.03.09, 17:33
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: gość Re: Echa słów sprzed lat IP: 82.27.41.* 17.03.09, 17:36
      O ile oczywiście nie zdąży go(quake) połknąć Duke Nukem Forever, o którym przebąkuje się już teraz". Secret Service 7/1996
      miazga...
    • Gość: F Re: Echa słów sprzed lat IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.03.09, 17:46
      Och, jak to dobrze, że tym razem autor bardzo mocno podkreślił subiektywność wyboru cytatów smile. Jeszcze niedawno bym się spodziewał, że taki artykuł mógłby mieć tytuł "najlepsze cytaty se starych gazet" albo nawet "historia magazynów o grach" ;p.

Widać wyraźną poprawę od czasu artykułu o przełomowych grach FPS.
    • Gość: http://www.transfe [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 17:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Ciekawski Re: Echa słów sprzed lat IP: 195.136.192.* 17.03.09, 18:04
      han_solo_79, co Ci zrobiła ekipa NSS? Ja to pismo bardzo lubiłem.
    • goku94 Re: Echa słów sprzed lat 17.03.09, 18:10
      Hehe ja mam wszystkie numery CD-Action od 1997 do 2001 xD Potem kupowałem już tylko czasami i dopiero niedawno znowu zacząłem kupować regularnie smile. Ale fajnie się takie stare numery czyta smile Secret Service mój kuzyn zbierał i się wymienialiśmy xD
    • Gość: K-202 Re: Echa słów sprzed lat IP: *.icpnet.pl 17.03.09, 18:27
      Polacy wymyślili komoputer lepszy od PC-ta kilka lat przed PC-tem....!

To był K-202 - dizs można go oglądac w Muzeum Techniki w Warszawie.

Oczywiście rozpoczęto jego produkcję ale natychmiast z polecenia SB wstrzymano - tak komuna "modernizowała" Kraj... (z Syreną-Sport było tak samo..)
    • Gość: Ramos 64 Re: Echa słów sprzed lat IP: 212.180.160.* 17.03.09, 18:30
      Atarowca kop z gumowca!
    • Gość: Prezes Re: Echa słów sprzed lat IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 18:35
      AMIGA RULEZ!
    • Gość: Chmielok Re: Echa słów sprzed lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 18:43
      Wiecie co jest najgorsze?
      Ja wiem, ze za 5 lat bedzie taka zarabista grafika.
      Problem w tym, ze nie potrafie sobie jej wyobrazic.
    • Gość: MruK Re: Echa słów sprzed lat IP: *.toya.net.pl 17.03.09, 18:43
      "Uwaga! Włączamy fazę.." wink
    • roar Re: Echa słów sprzed lat 17.03.09, 18:44
      "Bardzo trudno w dzisiejszych czasach zrobić solidną strzelankę w wyeksploatowanym przez Quake, Unreal i ich klony, gatunku gier FPP".

Cóż, minęło dziesięć lat i cytat wciąż aktualny, gier choćby zbliżających się poziomem do trzeciej części Quake'a jak nie było, tak nie ma.
    • Gość: whatAman Re: Echa słów sprzed lat IP: *.chello.pl 17.03.09, 18:50
      Fajny artykuł. Mała nieścisłość: w końcu lat 90-tych kopiowanie płyt CD było właśnie NAJBARDZIEJ opłacalne, właśnie z powodu słabego dostępu do sieci. To wtedy święcili triumfy bazarowi piraci, a człowiek z nagrywarką w domu był osiedlowym bogiem. Gry dołączane do czasopism nie były atrakcyjne (głównie trupy sprzed czasów popularyzacji SVGA), więc dla rzeszy ludzi była to jedyna alternatywa (pomijając odwiedziny w Empiku).
    • Gość: awanturnik Re: Echa słów sprzed lat IP: *.globalconnect.pl 17.03.09, 19:11
      Mam ten numer Bajtka gdzie kwach udzielal wywiadu. Wsytawie na allegro za 1000$

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka