Dodaj do ulubionych

Piwonia drzewiasta

23.04.12, 14:07
Informacja dla tych co maja blisko do granicy niemieckiej.
W sobote byłam na zakupach w Niemczech i kupiłam Piwonie drzewiaste za jedyne 22 złote w sklepie ALDI.
ALDI ma to do siebie , ze sprzedaje sadzonki jednorazowo czyli tak długo dopóki maja na stanie.
Więc kto z Was nie ma jeszcze tej piwoni a mieszka blisko granicy to radzę się wybrać jak najszybciej.
W Polsce taka sadzonka kosztuje ponad 100 złotych.
A oni maja aż cztery kolory.
Obserwuj wątek
    • klara551 Re: Piwonia drzewiasta 23.04.12, 15:29
      Dzięki za info,ale i w Polsce są takie promocje,bo tak zaopatrzyłam się dwa lata temu. A pół euro za piwonię krzewiastą?
      • krycha202 Re: Piwonia drzewiasta 23.04.12, 17:31
        Miałam tylko jedna taka piwonie za która siedem lat temu zapłaciłem 150 zł.
        W internecie sprzedają ziarna piwoni po 5 zł.
        W ogóle w Polsce sklepy szaleją z cenami rozumie ze jest zbyt i podaż ale żeby tak zadzierac.
        Korona cesarska za 20 zł jedna a w Niemczech trzy sztuki w opakowaniu za 1 euro.
        • krycha202 Re: Piwonia drzewiasta 23.04.12, 17:37
          Najważniejsze zapomniałem napisać.
          Ziemia w pojemnikach jest jakaś inna wyglada jak gremplowana wełna w dodatku całość wymieszana jest z jakimiś złotymi krysztalkami.
          Wyglądem przypominają trochę mike.
          Może ktoś wie co to jest?
          • klara551 Re: Piwonia drzewiasta 23.04.12, 19:03
            To jest albo włókno kokosowe ,albo wełna mineralna .W obu można hodować sadzonki. Te które kupiłaś trzeba namoczyć w wodzie,delikatnie rozdzielić włókna i posadzić w gruncie.
      • klara551 Re: Piwonia drzewiasta 23.04.12, 19:10
        Ups,źle przeczytałam cenę .W Polsce za niewiele drożej można kupić niewielkie sadzonki piwonii krzewiastej za 20-30 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka