02.09.16, 13:42
Pierwszy raz posadziłam lelije; wybierałam, wybierałam, wybierałam.... Żadnej białej nie wybrałam-a mam dwie. Jedna różowa-taka sobie, kolejna rózowo-biała-bardzo ładna, jeszcze jedna zakwita. Po kiego grzyba sprzedawcy umieszczają piękne kolorowe obrazki przy cebulach, jak sprzedają to co im popadnie!??? O tym, że to dużo drzewiaste miały być to nie wspomnę, bo dorosły do 50cm...

Jak to pani Aniołowa mówiła: 'Podłość ludzka nie ma granic..."
Obserwuj wątek
    • lellapolella Re: ściema 02.09.16, 18:46
      Edzia, dwie rzeczy o liliach, które trzeba wiedzieć:) Pierwsza, że w pierwszym roku zazwyczaj nie osiągają przepisowych rozmiarów.
      Druga - kupujemy tylko u sprawdzonych sprzedawców (baaaardzo niewielu ich). Wszelkie króliki i targi to nie tylko loteria odmianowa, to sprawa życia i śmierci: cebule są często źle przechowywane i na przykład kupowane jesienią wybijają w pędy jeszcze przed zimą i adieu.
      "Po kiego grzyba sprzedawcy umieszczają piękne kolorowe obrazki przy cebulach"- złapałaś się? A widzisz;)
      • edziakrys Re: ściema 04.09.16, 19:56
        U Królika akurat się nie zawiodłam, ale na Gardenii i to wkurza mnie najbardziej. Królik organizuje znów drzwi otwarte tym razem jesienne
        cebulki-kwiatowe.pl/pl/n/14

No mam nauczkę, żeby nie kupować na targach (jakichkolwiek) :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka