zettka 23.02.06, 19:55 Mam pytanie,czy trudno jest samemu wyhodowac ten piekny krzew? Zamowilam siewki i mam mini szklarenke,jest szansa,ze cos z tego wyjdzie? nIgdy nie probowalam,moze ktos ma doswiadczenie? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirzan Re: Budleja z nasionek 23.02.06, 23:17 Budleja potrafi sama się rozsiać i zakwitnąć w roku wschodów, na wys.20 cm. Zamówiłaś nasiona, siewki to jest to co wyrośnie z nasion, zanim stanie się krzewem. Mirzan Odpowiedz Link Zgłoś
zyga5 Re: Budleja z nasionek 23.02.06, 23:26 Prościej jest i o wiele szybciej ułamać wyrastający zielony pęd i ukorzenić.Zakwitnie tego samego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
zettka Re: Budleja z nasionek 24.02.06, 10:22 Dzieki za wyjasnienie.Ułamałabym sobie badylka ,ale nie mam z czego,stad pomysł z nasionkami:) Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_cha Re: Budleja z nasionek 24.02.06, 13:54 a może po prostu kup w sklepie ogrodniczym? Za ok. 40 cm krzaczek zapłaciłam w zeszłym roku 7 zł. Odpowiedz Link Zgłoś